דילוג לתוכן

השקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה

שוק ההון והשקעות
112 14 3.5k 8

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    8 פוסטים
    253 צפיות
    מ
    @בן-עליה , ההפסד עלול להיות גבוה בהרבה מאשר הריבית דריבית ועלול להיות על הקרן עצמו , אם נייר הערך שכרגע מופסד יעלה עד סוף שנת המס ואז לא יהיה אפשרות למכור ולקזז ובמקרה זה גם אם נייר הערך יחזור להפסד בהמשך בשנים הבאות לא יוחזר הקרן. (סיבה נוספת למכור כעת ולא לחכות לסוף שנה היא, שבהפסד, הקיזוז הוא נומינלי, ומכיוון שכך עדיף לקבע את ההפסד לצורך הקיזוז כמה שיותר מוקדם כדי לקבל את האינפלציה על נייר ערך זה ולא לשלם עליו ריבית (אמנם בהנחה שהנייר יעלה לכאורה סיבת עלייתו עד האינפלציה היא האינפלציה מה שגורם לטיעון להיות חסר משמעות) דרך אגב לעניין מה שטענת שמפסידים את הריבית דריבית זה לא תמיד כי יש ריבית 4 פלוס הצמדה ללא מס .
  • 1 הצבעות
    55 פוסטים
    3k צפיות
    הקול השפויה
    @בן-עליה הורדת מחיר הקרקע זה רווח ליזמים ותו לא.
  • 1 הצבעות
    73 פוסטים
    3k צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אנונימי2 אני סבור שלא לתזמן בכלל אלא לפרוס מראש את הסכום הגדול על כמה שנים (כמה בדיוק זה בהתאמה ליחס בין ההפקדה השוטפת לבין הסכום הגדול). לשיטתך שכן הצעת תיזמון לירידות מטורפות הגבתי מה שהגבתי.
  • 16 הצבעות
    7 פוסטים
    1k צפיות
    מתכנן פיננסימ
    @טריידר חזק ביותר!! אני תמיד טוען שהסיבה שבציבור האברכים יש יותר נפילות בהשקעות מפוקפקות, זה בגלל שהם מעולם לא עבדו על כסף, והם חושבים שיש כסף קל. מי שעובד יודע ש"בזעת אפך תאכל לחם" וכסף לא גודל על העצים. אגב- יש מקרה אחד שכן יש שמה כסף קל והוא: לשכנע אחרים שיש כסף קל.
  • כלכלת ארה"ב לאן?

שוק ההון והשקעות s&p 500
    12
    1
    3 הצבעות
    12 פוסטים
    643 צפיות
    טריידרט
    לפי הניתוח הטכני של איש מקצוע (שאני סומך עליו), אפשרי בהחלט (לא שזה הצפי) שהמדד S&P500 ירד עד 5100, דהיינו ירידה נוספת של 7.5% בערך, כלומר, שעד שם זה עדיין בגבולות התנודות הסבירות, אז אל תהיו מופתעים. לא יעוץ, ללא אחריות, אך חשוב לא להיכנס לפאניקה במדה וזה יקרה, כי העיתונאים יעשו מזה "קריסה טוטאלית בלתי ניתנת לשיקום לנצח"