דילוג לתוכן

הדירה שקניתם לילד בפריפריה? מזל טוב, הרגע קניתם לו משקולת.

נדל"ן ומשכנתאות
18 10 291 10
  • הנחת יסוד: יש לך 25,000 ₪ הון עצמי ב-1986.

אפשרות א': נדל"ן ממונף
    הקנייה: קנית דירה ב-100,000 ₪ (25 אלף שלך + 75 אלף משכנתא מהבנק).

עליית ערך (4% שנתי): הדירה שווה היום כ-850,000 ₪.

שכירות (3% ברוטו): הכנסת בממוצע כ-2,000 ₪ בחודש (במונחים של היום).

הוצאות (הבור ללא תחתית): * החזר משכנתא (ריבית והצמדה): שילמת לבנק פי 2.5 מההלוואה = כ-180,000 ₪.

תחזוקה, תיקונים, תיווך ומס רכישה: כ-150,000 ₪.

מס שבח במכירה (25% מהרווח הריאלי): כ-120,000 ₪.

שורה תחתונה: נשארת עם נכס ששווה 850,000 ₪ + עודפי שכירות (אחרי הוצאות).
    סה"כ הון סופי בכיס: כ-1,100,000 ₪. (פי 44 על הכסף).

אפשרות ב': מדד S&P 500 (שיטת ה"שגר ושכח")
    הקנייה: שמת את אותם 25,000 ₪ במדד S&P 500 (בלי הלוואות, בלי בנקים).

צמיחה (10.5% ממוצע שנתי): כולל השקעה חוזרת של דיבידנדים (זה ה"שכירות" של הבורסה).

מיסוי: אם זה בקרן השתלמות – 0% מס. אם בחשבון רגיל – 25% מהרווח.

שורה תחתונה: * בקרן השתלמות (פטור ממס): 1,550,000 ₪.

בחשבון רגיל (אחרי מס): כ-1,170,000 ₪.
    סה"כ הון סופי בכיס: כ-1,550,000 ₪. (פי 62 על הכסף).

המסקנה הכואבת לחובבי הנדל"ן:
    גם עם מינוף של 75% וגם עם שכירות, הנדל"ן עדיין הפסיד ל-S&P 500 ב-450,000 ₪ (כמעט חצי מיליון שקל!).

למה זה קרה?

בנדל"ן: המינוף עוזר, אבל הריבית לבנק ומס השבח "אוכלים" את הרווח.

בבורסה: הריבית דריבית על הדיבידנדים היא עוצמתית יותר מכל שוכר, והפטור ממס הוא הבונוס הכי גדול שיש.

השורה התחתונה:
    מי שרוצה לעבוד קשה בשביל פחות כסף – שיקנה דירה. מי שרוצה שהכסף יעבוד בשבילו וייתן לו פי 1.5 יותר הון נקי – שילמד להשקיע במדדים.

@דוד-גולדברג
    היה זכור לי ממקום אחר כאן בפורום שאתה בעד נדל"ן, ועכשיו אני רואה שעברת לצד הנכון.

• @דוד-גולדברג כיודע לאפקט ריבית דריבית קריטי מספר השנים ובמקרה או שלא לקחת מעשה קיצון של אחד שקנה אי שם בשנות השמונים שהאיום האיראני עוד לא החל אפילו..
    יש בדברך טעם ונושא לדיון כפי שהעירו לפני אך לי צרמה ההקצנה הזאת,
    דירה שקונים לילד בגיל 5 ומוכרים בגיל 20 מזדקנת ב15 שנה ולשוק ההון המשמעות של זה קטנה יותר וממש לא קיצונית כפי שתיארת ברוב כישרון וחשבון

• לא כל דבר נמדד בכסף.
    יש מעלות וחסרונות לנדל"ן כמו להשקעה בשוק ההון.
    אף אחד לא דיבר כאן על זה שבנדל"ן כל הכסף בא מהבנק (אפשרי עם ריבית טיפה יותר גבוהה) בקיצור קנית דירה בכלום כסף. השכירות משלמת אותה. נכון מידי פעם קצת בילבולי ראש של שוכרים אבל בסך הכל אחרי 20 שנה אתה עם דירה בלי שבאמת השקעת כסף של ממש.
    בשוק ההון קשה להשיג הלוואות בסכומים גבוהים כמו לנדל"ן ובריביות שפויות (אני יודע, יש כאלו שכן. אבל לא לאדם הממוצע). כמובן בשוק ההון קיימים סיכונים שבנדל"ן אין. נכס תמיד נשאר נכס.
    אנחנו משקיעים בשביל לקנות נכסים לילדים כשיתחתנו אז גם אם הנדל"ן ירד לא ממש הפסדנו.
    אבל בהשקעה בשוק ההון אם יווצר מצ"ב שהנדל"ן יעלה ובדיוק כשנצטרך את הכסף שוק ההון יהיה בקריסה, אנחנו בבעיה.

בקיצור... כל מי שנוקט בשיטה אחת בלבד שזו השיטה ואין בילתה, במקרה הטוב לא מבין גדול בחיים, במקרה הרע שרלטן.
    כל איש מקצוע בכל תחום יודע שיש שיטות רבות עם מעלות וחסרונות לכל אחת וצריך להתאים אותן למצבים, לאנשים, ולמציאות.

וכמו תמיד, אמשיך ואומר...
    מיזה ומיזה אל תנח ידך.
    קנו נדל"ן והשקיעו גם בשוק ההון. והכל בשום שכל בזהירות נדרשת ובאומץ לב.

• אם היה לך רק אפשרות אחת מה היית מעדיף?

• אם היה לך רק אפשרות אחת מה היית מעדיף?

@רואה-את-הנולד
    אין דבר כזה אפשרות אחת. תמיד אפשר להתחיל באחת ולהמשיך למשהו אחר. אפשר גם לחלק את הכסף.
    ובכל זאת, נדל"ן היא השקעה סולידית שלא מצריכה כסף כלל, רק משכנתא, לכן כנראה הייתי מתחיל בה.

• איך בדיוק?
    הון עצמי?

• הון עצמי זה רק אומר שלא תקבל את הכסף הזה במשכנתא. עדיין אתה יכול להביא את זה בהלוואות ל"שיפוץ" "עזרה למשפחה" או סתם הלוואה מסחרית. בכל מקרה יש לך הרבה כסף במשכנתא מה שאין בשוק ההון.
    אגב... לגביי המס גם בשוק ההון יש מס 25%, ויש דרכים להחזיר חלק גדול מהמס כידוע.

• כל זה למשקיע הרגיל
    אבל מי שיודע לעבוד בנדל"ן יכול להרוויח הרבה יותר
    וזה בזמנים רגילים
    אבל לפני כ-4 שנים היתה עליה גדולה במחירי הדירות
    ואני יודע בוודאות באלעד דירות 5 חדרים עלו בכ-40% ואפי' יותר

@בן-עליה said:

כל זה למשקיע הרגיל
    וזה בזמנים רגילים

ויש מניות שעלו 5000%.

• @בן-עליה said:

כל זה למשקיע הרגיל
    וזה בזמנים רגילים

ויש מניות שעלו 5000%.

@צמיחה ויש כאלה שזכו בפיס.
    לא מבין את כל הוויכוחים האלה. לכל תחום יש מעלות וחסרונות. אתה בעד פיזור בשוק ההון. אז למה לא פיזור בתחומי השקעה?!
    לכל אדם ולכל מצב יש צריך להתאים את מסגרת ההשקעה.

• ולענ''ד הבעיה הגדולה בשוק ההון להמונים היא הקושי במשמעת העצמית.

מעניין יהיה לראות בעוד 20 שנה כמה אברכים הכניסו כל חודש 1000-3000 ש''ח בלי למשוך, בלי להיבהל מירידות ובלי להשתמש בכסף בשעות חירום.

יש בעיה נוספת משמעותית והיא מחירי השכירות בעז''ה ארשום על כך פוסט נפרד.

• מרים-הורביץ נכסיםמ מרים-הורביץ נכסים התייחס לנושא זה

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    31 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    כהמשך לפוסט https://forum.benakel.org/topic/1187/הדירה-שקניתם-לילד-בפריפריה-מזל-טוב-הרגע-קניתם-לו-משקולת./18 רציתי להגיב על נקודה נוספת שחייבת התייחסות, ומשנה דרמטית את המאזן לטובת רכישת נדל''ן על אף כל הנקודות הנכונות והחשובות שהועלו. בשונה ממודל חו''ל, שם אנשים רבים גרים בשכירות, ואת הכסף שלהם משקיעים בשוק ההון, בארץ ישראל אין מנגנון מסודר של שכירות מפוקחת ובנויה. מחירי השכירות משפיעים באופן ישיר על מחירי הנדל''ן ודוחפים אותו כלפי מעלה. לפי הנתונים של הלמ''ס, מחירי השכירות עלו ב ממוצע ב 3.2% בשנה האחרונה, אבל האמת היא שלכאורה המחירים עלו יותר. מעיון בנתונים לחודש פברואר, למשל, עולה שמחירי השכירות עלו בממוצע ב 0.2$ בלבד (עלייה שנתית של 2.4%) אבל שוכרים שחידשו חוזה חוו עליה של 2.7%, ואצל השוכרים החדשים נרשמה עלייה של 5.8%. דבר נוסף, כאשר הגרלות דירה בהנחה נפתחות אחת לחצי שנה בערך, ויש שם כמה אלפי דירות בודדות על למעלה מ 120 אלף נרשמים, מפעם לפעם עולה הביקוש לשכירות, כי יש יותר ויותר אנשים שאין להם דירות. אם פעם אצלנו, רוב הזוגות היו עוברים לדירה משלהם אחרי מספר שנים מסוים מהחתונה, היום יותר ויותר משפחות, או משיקולים של חוסר ברירה או משיקולים של העדפה כלכלית (קוראים את הפורום הזה), נשארים בשכירות. מה שגורם לכךך שקשה מאוד להשיג דירות להשכרה, בפרט במרכז, וככל שצריף דירה גדולה יותר הקושי מתגבר. התוצאה? מחירי השכירות עולים, התוצאה הבאה בתור? אנשים מעדיפים לשלם את הסכום הזה לדירה משלהם. זהו נתון דרמטי שלפי דעתי ישפיע מאוד בפרט עלך אישורים עם ביקוש גבוה לשכירות. לדוגמא- בני ברק, שיש בה היצע עצום של דירות למכירה, ומעבר לז'בוטינסקי ההיצע גדול עוד יותר בין של יד 2 ובין של דירות חדשות, הלחץ על שכירות הדירות במרכז בני ברק צפוי להשפיע על המחירים בטווח הבינוני ארוך. עוד פתרון שלקוח את מחירי השכירות המאמירים כפתרון- היום יותר ויותר מקובל לחלק את הדירה לדירה + יחידה כדי להגיע לקורת גג. דוגמאות? דירה בעיר חרדית מבוקשת, של 3 חדרים + יחידה, חדשה, עם ממ''ד, ב1.750 בלבד! הכנסה חודשית של 4500 על הדירה, ועוד 3000 ליחידה. כך זוגות מעדיפים להישאר במרכז. (פרטים באישי)
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    268 צפיות
    בוטח בה'ב
    @פשוט-יהודי כתב בהתנהלות מול רשויות המדינה (משרד השיכון ורמ"י) בעניין כשלים בפרוייקט מחיר למשתכן: אולי כדאי לפנות למבקר המדינה נו נו.. כן כדאי כי זה תהליך ממש פשוט באינטרנט אבל לא לבנות על זה יותר מידי אם יש לכם הוכחות על הפסדים באי קניית דירה אחרת עגמת נפש וכו' יותר הייתי ממליץ לפנות לפן המשפטי ולא אין לי עו"ד להמליץ עליו בתחום אבל כדאי לחפש
  • 9 הצבעות
    45 פוסטים
    2k צפיות
    ל
    @שמח-לעזור גם אני כבר קניתי קניתי דירה בפריפריה... אני חושב בעיקר על הבנות שלי שיוכלו לגור לידי, אחרת נשלח אותם לפריפריה דפריפריה.... בעצם, מסתבר שעד אז ישתנו קצת הגדרות הפריפריה.....
  • 0 הצבעות
    21 פוסטים
    728 צפיות
    טריידרט
    דה מרקר: ללא 15 אלף עובדים זרים נוספים לשיקום ההרס בגוש דן — ענף הבנייה עשוי לקפוא! במשרד השיכון מתגבשת תוכנית להטיל על חברות בנייה את שיפוץ ושיקום המבנים שנפגעו מהטילים ■ ואולם בהיעדר עובדים נוספים שיוקצו לכך, ענף הבנייה כולו עלול לשלם בהאטה חדה של התחלות הבנייה ■ "עוד לא החל השיקום של הנגב המערבי והצפון — וכבר חסרים עובדים".
  • 3 הצבעות
    5 פוסטים
    2k צפיות
    הקול השפויה
    ירושלים: פסגת זאב מזרח