כנס גמ"ח יד שמשון ניסן תשפ"ו - מתעדכן
-
אני לתומי עוקב אחרי יד שמשון זמן רב ונראה שעושים עבודת קודש אמיתית אשריכם
יש לך משהו ענייני להגיב או שאתה סתם זורק מילים בלי להקדיש מחשבה?
-
@הקול-השפוי טוב שיש פורום שככה מחכים אותי
בכל מצב מידיעה ברורה
לכל הגמחים אין תוכנית ברורה רגע שייעצר
ולהפך ביד שמשון לפחות לא השקעת כסף כי גם אם מחר כולם ימשכו את הכסף לא יקרוס אולי יקח כמה שנים עד שכולם יקבלו חזרה
מצד שני הגמחים האלה אנשים שילמו כסף כדי לקבל
וגם אם לגמח המרכז יש דרך לשרוד זה לא לתמיד כלומר יום אחד זה ייעצר ובפרט שברגע שהם קצ תקורסים כולם ימשכו ויתחיל בלאגן
אושר בכבוד לדעתי ודאי אין להם תשתית מספיק חזקה למרות שעובדים מאוד קשה@הקול-השפוי טוב שיש פורום שככה מחכים אותי
בכל מצב מידיעה ברורה
לכל הגמחים אין תוכנית ברורה רגע שייעצרלמיטב ידיעתי יש להם אבל אולי אני טועה
ולהפך ביד שמשון לפחות לא השקעת כסף כי גם אם מחר כולם ימשכו את הכסף לא יקרוס אולי יקח כמה שנים עד שכולם יקבלו חזרה
אם לא יהיה לו מפקידים לא יהיה לו מאיפה להחזיר
מצד שני הגמחים האלה אנשים שילמו כסף כדי לקבל
גם ביד שמשון משלמים בשביל לקבל
וגם אם לגמח המרכז יש דרך לשרוד זה לא לתמיד כלומר יום אחד זה ייעצר ובפרט שברגע שהם קצ תקורסים כולם ימשכו ויתחיל בלאגן
לא נראה לי שהם מחוייבים לתת אפשרות למשוך באמצע תקופה
-
המדד קרוב לשיא של כל הזמנים
ובכנס יסבירו שזה בכלל לא לא שווה להשקיע
שנה שעברה הכנס היה בזמן של משבר זה היה נשמע רציני
הפעם זה יהיה מגוכח.מחיר הנפט הגולמי בארה"ב ירד היום ב-7%, ונסחר במחיר של 92 דולר. הבורסה האמריקאית ממשיכה לעלות. שוק המניות הוסיף לעצמו מתחילת החודש 6 טריליון דולר.
-
לאחרונה התפרסם ראיון עם דוד טופורוביץ שטען טענות כנגד השקעה פאסיבית בשוק המניות האמריקאי.
הנה כמה פוסטים שאולי יתנו מענה לחלק (או לכל) הטענות שלו.פוסט לגבי פיזור: https://www.long-range.co.il/
-פיזור-זה-לא-תמיד-מה-שנראה-במבט-ראשו/פוסט לגבי מדד וורן באפט: https://www.long-range.co.il/elementor-2846/
פוסט על יעלות השוק הפאסיבי: https://www.long-range.co.il/השקעות-פאסיביות-גדלות-שוק-פחות-יעיל/
לגבי הטענה של ריבוי המסחר במניות וב ETF כאינדיקטור לבועה - לא ראיתי צורך לענות. הטענה פשוט מגוחכת. כל מי שקצת מכיר את השוק יודע שכמעט כל מניה או קרן שהמחיר שלה מתחיל להיות גבוה, מבצעת "ספליט" - פיצול מניות, מה שמגביר באופן אוטומטי את היקף המסחר במניות מבחינה מספרית. מדובר בנתון טכני ותו לא.
-
לאחרונה התפרסם ראיון עם דוד טופורוביץ שטען טענות כנגד השקעה פאסיבית בשוק המניות האמריקאי.
הנה כמה פוסטים שאולי יתנו מענה לחלק (או לכל) הטענות שלו.פוסט לגבי פיזור: https://www.long-range.co.il/
-פיזור-זה-לא-תמיד-מה-שנראה-במבט-ראשו/פוסט לגבי מדד וורן באפט: https://www.long-range.co.il/elementor-2846/
פוסט על יעלות השוק הפאסיבי: https://www.long-range.co.il/השקעות-פאסיביות-גדלות-שוק-פחות-יעיל/
לגבי הטענה של ריבוי המסחר במניות וב ETF כאינדיקטור לבועה - לא ראיתי צורך לענות. הטענה פשוט מגוחכת. כל מי שקצת מכיר את השוק יודע שכמעט כל מניה או קרן שהמחיר שלה מתחיל להיות גבוה, מבצעת "ספליט" - פיצול מניות, מה שמגביר באופן אוטומטי את היקף המסחר במניות מבחינה מספרית. מדובר בנתון טכני ותו לא.
הקישור לא עובד לי.
-
Cloudflare Status
Welcome to Cloudflare's home for real-time and historical data on system performance.
(www.cloudflarestatus.com)
יש כרגע פעילות תחזוקה שמשבשת הרבה אתרים. נסה שוב מאוחר יותר
-
האיש חוקר במשך שנתיים ומה שמדליק לו נורות אדומות זה שאברך פנה אליו
הוא איש לא רציני בעליל.הוא גם לא מעודכן שכל האברכים שפנו אליו השקיעו דרך חברות ביטוח והכסף שלהם לא נכנס לתוך המדד
בקשר לטענה שצריך שלאדם יהיה ניסיון של פרנסה התשובה שיש ניסיון
כל הטענות ההזויות שלו הם ניסיון רציניזה מאוד סימלי שהדיון הזה קורה ביום שהמדד שבר את השיא של עצמו.
הרב טופורוביץ רוצה שנעביר את הפנסייה לאג"ח ממשלתי מישהו יודע איך עושים את זה?
הוא לא היחיד נגד יש עוד הרבה ויש מישהו שלפני חצי שנה אמר משהו שדומה למה שהוא אמר
הוא אמר בצדק שרוב האנילסטים טועים וזה אחרי שהוא הסביר שהוא חקר את הנושא ברצינות
-
האיש חוקר במשך שנתיים ומה שמדליק לו נורות אדומות זה שאברך פנה אליו
הוא איש לא רציני בעליל.הוא גם לא מעודכן שכל האברכים שפנו אליו השקיעו דרך חברות ביטוח והכסף שלהם לא נכנס לתוך המדד
בקשר לטענה שצריך שלאדם יהיה ניסיון של פרנסה התשובה שיש ניסיון
כל הטענות ההזויות שלו הם ניסיון רציניזה מאוד סימלי שהדיון הזה קורה ביום שהמדד שבר את השיא של עצמו.
הרב טופורוביץ רוצה שנעביר את הפנסייה לאג"ח ממשלתי מישהו יודע איך עושים את זה?
הוא לא היחיד נגד יש עוד הרבה ויש מישהו שלפני חצי שנה אמר משהו שדומה למה שהוא אמר
הוא אמר בצדק שרוב האנילסטים טועים וזה אחרי שהוא הסביר שהוא חקר את הנושא ברצינות
איש לא רציני בעליל
כל הטענות ההזויות שלו
למה חסידי שוק ההון מתחילים לדבר באלימות מילולית ברגע שהם מותקפים?
למה השפה שלהם מזכירה כת?
("בעלי אינטרסים שרוצים שהציבור ימשיך להיות עני" - מקביל מאד לכת: "מי שמתנגד שונא אתכם, הוא מהסטרא אחרא". ביטול טענות נגדיות בלי צורך להתייחס לעצם הטענה. מי ששואל שאלות, "הוא לא מבין את העניין של שוק ההון/ של המדד/ של השקעה פסיבית". "אל תדבר לפני שלמדת את הנושא כמו שצריך" (זה משפט של כת לכל דבר ועניין). וכמובן זלזול והתנשאות מובנית על כל מי ש"מבחוץ".
אין שום עניין בעולם, שטענות נגדו הם "כלום". אולי הם חוסר הבנה, וכדאי להסביר. ואולי הן נובעות מטעות בבסיס ההבנה, וגם את זה כדאי להסביר. אבל להגיד: "שטויות, טענו את זה כבר מזמן, כולם טועים והוא צודק?" זה לא טיעונים. -
וואו
הקשבתי לכנס של יד שמשון ובמיוחד לדבריו שו טופורוביץ ואני מזועזע מהטיעונים...
ממליץ לכולם להקשיב לדבריו ולהביע דעה נקיה הן על עוצמת הטיעונים וההוכחה מחובת הלבבות שמדד הS&P יקרוס מתישהוא -
וואו
ממליץ לכולם להקשיב לדבריו ולהביע דעה נקיה הן על עוצמת הטיעונים וההוכחה מחובת הלבבות שמדד הS&P יקרוס מתישהואוואו
ממליץ לכולם להקשיב לדבריו ולהביע דעה נקיה הן על עוצמת הטיעונים וההוכחה מחובת הלבבות שמדד הS&P יקרוס מתישהואספר לנו
-
המשקפיים הפאסיביים
בעולם ההשקעות המודרני, אנו חיים בתוך סערה בלתי פוסקת של מידע. קל מאוד ללכת לאיבוד בתוך ים של כותרות מרעישות, מהדורות חדשות כלכליות שמשדרות תחושת דחיפות תמידי...
הפורום הכלכלי החרדי הראשון (forum.benakel.org)
-
נכון אבל מהמקום שלי כמלווה אני מסכימה מאוד עם הסכנה והבורות של הרבה אנשים שלא מתמצאים.
אתם יודעים כמה אברכים לוקחים חצי מיליון ש''ח ושמים בשוק ההון כי זה נח יותר מאשר לרכוש דירה והם שמעו על ה S&P?
וזה וודאי עלול להיות סיכון עצום. -
וואו
ממליץ לכולם להקשיב לדבריו ולהביע דעה נקיה הן על עוצמת הטיעונים וההוכחה מחובת הלבבות שמדד הS&P יקרוס מתישהוא@אבי-ה-נערה חבל מאוד שאנשים מקבלים את הידע והרושם הראשוניים על שוק ההון מאנשים שיודעים רק להפחיד ולתת את הצד השלילי של הסיכון.
ממליץ לך, לטופורוביץ ולכולם לקרוא את הספר "איך מחתנים ילדים" בו הסברתי בהרחבה איך המדד עובד ולמה זה ממש לא מטופש כמו שהוא מנסה לטעון.
-
מה התחדש שם?
-
נכון אבל מהמקום שלי כמלווה אני מסכימה מאוד עם הסכנה והבורות של הרבה אנשים שלא מתמצאים.
אתם יודעים כמה אברכים לוקחים חצי מיליון ש''ח ושמים בשוק ההון כי זה נח יותר מאשר לרכוש דירה והם שמעו על ה S&P?
וזה וודאי עלול להיות סיכון עצום.@מרים-הורביץ-נכסים יש גם סיכון בנדלן. ושמה אנשים לוקחים מינופים הרבה יותר מסוכנים. אולי תכתבי גם על זה?
-
וואו
ממליץ לכולם להקשיב לדבריו ולהביע דעה נקיה הן על עוצמת הטיעונים וההוכחה מחובת הלבבות שמדד הS&P יקרוס מתישהואספר לנו
ספר לנו
אתה רציני? לאמלק לך שעה שלימה? אני ימנע ממך את העונג הצרוף של דבריו?
עיין בקול הלשון ותתענג עם הציבור -
@מרים-הורביץ-נכסים יש גם סיכון בנדלן. ושמה אנשים לוקחים מינופים הרבה יותר מסוכנים. אולי תכתבי גם על זה?
@מרים-הורביץ-נכסים יש גם סיכון בנדלן. ושמה אנשים לוקחים מינופים הרבה יותר מסוכנים. אולי תכתבי גם על זה?
אין בזה ספק.
ב''ה הסיפוק שלי כשאנשים מגיעים אלי ואני מוריה אותם מהתוכניות שלי.לא מזמן הגיע אלי לקוח לליווי,
ואחרי תהליך משמעותי הבנתי שבשבילו מסוכן להיכנס להשקעה נוספת,
החזרתי לו את דמי הליווי מלבד מה שגביתי עבור הפגישות שביצענו זאת על אף השעות הרבות שהשקעתי בניתוח התיק המורכב שלו.אין ספק שיש דברים מאוד מסוכנים,
אבל יש גם מקום לחינוך הציבור בשוק ההון. -
פוסט זה נמחק!
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות