דילוג לתוכן

גזירות הגיוס - הפתרונות בעז"ה (לא לדיונים! פתרונות בלבד!)

כלכלת המשפחה
9 7 251 6
  • שלום רב,
    בעקבות הגזירות הניתכות על לומדי התורה והצרת צעדיהם,
    ובעקבות שישנם כל מיני פתרונות לכל מיני סנקציות/גזירות כאלו ואחרות המסתובבות בחדרי קפה למיניהם,
    חשבתי לפתוח פה אשכול לפתרונות להתמודד עם הגזירות
    ולכן אי מי היודע על פתרון שהוכח ככזה הפותר/עוקף סנקציה כל שהיא מוזמן לכתוב את הגזירה ואת פתרונה לצידה כאן באשכול לתועלת המשתמשים הרבים,
    תודה רבה.

• שלום רב,
    בעקבות הגזירות הניתכות על לומדי התורה והצרת צעדיהם,
    ובעקבות שישנם כל מיני פתרונות לכל מיני סנקציות/גזירות כאלו ואחרות המסתובבות בחדרי קפה למיניהם,
    חשבתי לפתוח פה אשכול לפתרונות להתמודד עם הגזירות
    ולכן אי מי היודע על פתרון שהוכח ככזה הפותר/עוקף סנקציה כל שהיא מוזמן לכתוב את הגזירה ואת פתרונה לצידה כאן באשכול לתועלת המשתמשים הרבים,
    תודה רבה.

@שמואל לפעמים לא כדאי לפרסם מעל פורום "פתרונות" לבעיות האלה, בסוף זה יוצא בחוץ

• @שמואל לפעמים לא כדאי לפרסם מעל פורום "פתרונות" לבעיות האלה, בסוף זה יוצא בחוץ

ובקיצור @שששששש .

• @שמואל לפעמים לא כדאי לפרסם מעל פורום "פתרונות" לבעיות האלה, בסוף זה יוצא בחוץ

@שששששש
    לצערי אני נאלץ להסכים איתך...

• תפילה ושוב תפילה

• מאן דבעי למיחכם לעלמא ולמיהב פתריה מצי למיעבד הכי בלישנא דארמאה באנפי דליכא למיסבר לאינשי דעלמא לבד מצורבא דרבנן דגריס תדירא באורייתא בהאי לישנא.
    ומיהו בכגון דא לית לן למידע מאן אשכח ויפיק קולא בלישנא בישא.
    וטפי מינה ארווח לן למעבד למיכתב פתריה דשרייא ושפיר קאי נמי לדידם בדינא דמלכותא, ולמיכתב לה בלישנא דארמאה. ובכהאי גוונא לית לן למיחש למידי.
    וכגון מה דנפיק קלא, דמאן דחכים מצי למיעבד גופיה דעביד כפועל ולמכתביה באתרא דמיכתב ביה כולא שכירות הפועלים דמלכותא, ולא בעי ליפוק זוזא טפי בביטו"ל, דהשוכר את הפועל איהו בעי למיהב זוזא בהדיה פחית מיניה, דאי שכריה בממונא פורתא לא בעי למיהב אלא פורתא, ואי לא עביד הכי בעי איהו גופיה למיתן זוזא בהדיה טפי מכח גזירה דמלכותא.

• מאן דבעי למיחכם לעלמא ולמיהב פתריה מצי למיעבד הכי בלישנא דארמאה באנפי דליכא למיסבר לאינשי דעלמא לבד מצורבא דרבנן דגריס תדירא באורייתא בהאי לישנא.
    ומיהו בכגון דא לית לן למידע מאן אשכח ויפיק קולא בלישנא בישא.
    וטפי מינה ארווח לן למעבד למיכתב פתריה דשרייא ושפיר קאי נמי לדידם בדינא דמלכותא, ולמיכתב לה בלישנא דארמאה. ובכהאי גוונא לית לן למיחש למידי.
    וכגון מה דנפיק קלא, דמאן דחכים מצי למיעבד גופיה דעביד כפועל ולמכתביה באתרא דמיכתב ביה כולא שכירות הפועלים דמלכותא, ולא בעי ליפוק זוזא טפי בביטו"ל, דהשוכר את הפועל איהו בעי למיהב זוזא בהדיה פחית מיניה, דאי שכריה בממונא פורתא לא בעי למיהב אלא פורתא, ואי לא עביד הכי בעי איהו גופיה למיתן זוזא בהדיה טפי מכח גזירה דמלכותא.

@רק-יגיעה-בתורה said:

למיעבד גופיה דעביד כפועל ולמכתביה באתרא

ברם דא איכא למידכר, דבעינן להכי גברא דאיהו ליהווי מריה דההוא פועל, וכגון דא צריכא טופסי טובא, ובעי' דלא להוי ההוא גבר דהוא מריה פסילא לסהדותא ליה מחמת קורבא כגון אחוהי או אבוהי.

• @רק-יגיעה-בתורה said:

למיעבד גופיה דעביד כפועל ולמכתביה באתרא

ברם דא איכא למידכר, דבעינן להכי גברא דאיהו ליהווי מריה דההוא פועל, וכגון דא צריכא טופסי טובא, ובעי' דלא להוי ההוא גבר דהוא מריה פסילא לסהדותא ליה מחמת קורבא כגון אחוהי או אבוהי.

@איש-בנימין said:

ברם דא איכא למידכר,

איברא ובלאו הכי, מאן דעביד הכי בעי למידע טפי מינה ולמילף כולא דינא דמלכותא דשייכא ביה, וכגון כמה יהיבי ליה במשכורתא דשיעורא דפריש מינה תלייא ביה. ואי איכא עוד נפקותא מהאי דמתקרייא כפועל, ומאן דבעי למילף כולא הילכתא מצי למיחזי באתרא דמיתקריא כולא זכותא, דהתם פריש ליה כולא תקנתא דמלכותא.
    ברם דא בעי למידכר דלית ליה לאיניש למיסמך אמאן דכתיבנא הכא ועל כל מאן דנפיק קלא בעלמא, אי לא מייתי להא קמיה איניש דידע ועסיק טפי בהאי הילכתא דמימר ליה כולא חששא דמצי דנפיק ליה מינה. דשפיר מצינא בגוונא טפי דמאן דחזי סבר דאשכח תקנתא רבתא ולסוף נפיק מינה חורבא דלא חזי בדעתיה ונפיק מיניה זוזא רבתא.

• האם יש פתרון למצוקת המענות? על דרך הנענה כאן

נושאים מוצעים

• אתה לא הלקוח...

כלכלת המשפחה סוכן ביטוח מסעדה לקוח
    3
    7 הצבעות
    3 פוסטים
    152 צפיות
    י
    יפה, קשה מאוד לעמוד בפיתויים שמציעים לנו מכיוונים אינסופיים. במשיאים הקפדנו לתת אפשרות להתחבר דרך כלל חברות הביטוח ובתי ההשקעות בארץ, בכדי שלא יהיה אינטרס. שיתוף הפעולה הראשון היה עם בית ההשקעות מיטב, שהרבה סוכני ביטוח בפרט בציבור שלנו לא נותנים את האפשרות של בתי השקעות משיקולים שלהם. מיטב הגיעו למקום ראשון במסלול המעקב אחרי ה-S&P 500, ויש להם את המגוון הרחב ביותר של מסלולים כשרים, גם העדה וגם גלאט הון. כמו״כ בעסק הפרטי..
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    145 צפיות
    ביזנייעסב
    @משהמשה כתב בחיוב לא מוצדק ומקומם: וברצינות ממליץ לפנות לרלשי"ת של מנחם שפירא. היא עושה דברים נפלאים. סלומון שרית salomon_sarit@bbm.org.il תודה רבה אעביר בעז"ה, ואשתדל לעדכן.
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    314 צפיות
    ביזנייעסב
    @דוד-גולדברג אם אינני טועה ביטוח רגיל לא מכסה מפני נזקי מלחמה מה גם שהתוספת הזו ביחס לביטוח תכולה רגיל היא זולה משמעותית
  • אל תפסידו כסף מעליית המע"מ

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    4
    5 הצבעות
    4 פוסטים
    301 צפיות
    י
    @ניסן-עציוני זה תפקיד של כל אחד לחשוב לפני שהוא עושה כל דבר משמעותי, וכל מקרה מצריך מחשבה לגופו האם זה שווה את זה או לא.
  • 2 הצבעות
    4 פוסטים
    419 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @ביזנייעס כתב בדיונים על מאמר - "איך מצליחים לחסוך?": @אבישי-ויינגולד באותו עניין פוסט שכתבתי בעבר, מקווה שתיהנו. "הגזלן הקדוש" אם בדרך כלל הורגלנו שמביאים דוגמאות מעולם המעשה לבית המדרש הפעם ננסה הפוך, במה דברים אמורים, ר' נחמן אמר פעם שעל יהודי לגזול מעיתותיו למען לימוד התורה, הכוונה שגם אם אתה עובד לפרנסתך וטרוד בעניינך תגזול פה חמש דקות פה עשר ללימוד תורה. ועל בשרי למדתי שהשיטה הזו יעילה למדי גם בתחום ההשקעות, כמעט כל שיחה שקיימתי על החשיבות בהשתדלות לחתונות הילדים כבר מקטנותם, הגיעה היכנשהוא לטיעון הבא "אני בקושי גומר את החודש, אז מאיפה שאני יתחיל להשקיע?" ואני חושב שזו טענה מוצדקת לחלוטין. אז מה עושים? פשוט מאוד גוזלים! טוב לא שאני מעודד פשיעה, אבל כן פשוט מתחילים לגזול מעצמכם! כן, ובנימה אישית, בבוקר בהיר אחד כשרפרפתי על חיובי האשראי גיליתי שהסכום ששילמתי בתשלומים על טיפול שיניים הגיע לסיומו והחודש התשלום האחרון ירד לי, במחשבה ראשונה אמרתי לעצמי יופי עוד סכום לחודשי, ואז הבנתי הסכום הזה הוא לא באמת משמעותי, הסתדרתי בלעדיו מצוין בתקופה האחרונה, ובמקום לבזבז אותו בלי שאשים לב פשוט כדאי לי להפנות אותו להשקעה. ואכן מאז יש לי הוראת קבע, כשמעת לעת אני מוסיף חלקיקים לחסכון שלי. אז עצתי אליכם, תגזלו מעצמכם לעצמכם, ממתנה שקיבלתם, מחיוב בתשלומים שנגמר, מהכנסה נוספת, עכשיו לא תשימו לב אבל כשתפגשו את המחותנים בעז"ה, תודו לעצמכם על כך. תודה רבה @ביזנייעס ! אשתמש בזה בעז''ה בהרצאותיי בזכותך!