דילוג לתוכן

מענה לטענות של דוד טופורוביץ

• רק אציין שניסיתי בכל דרך לקיים איתו ראיון נגדי והוא מתחמק.
    כנראה שהוא מבין למה...
    הוא מעדיף לדבר עם מי שמהנהן בראשו ואומר לו "וואהו" מאשר עם מי שיכול לאמת אותו עם עובדות ולהפריך את כל הטענות שלו.

• נכון אבל מהמקום שלי כמלווה אני מסכימה מאוד עם הסכנה והבורות של הרבה אנשים שלא מתמצאים.

אתם יודעים כמה אברכים לוקחים חצי מיליון ש''ח ושמים בשוק ההון כי זה נח יותר מאשר לרכוש דירה והם שמעו על ה S&P?
    וזה וודאי עלול להיות סיכון עצום.

@מרים-הורביץ-נכסים said:

אתם יודעים כמה אברכים לוקחים חצי מיליון ש''ח ושמים בשוק ההון כי זה נח יותר מאשר לרכוש דירה והם שמעו על ה S&P?

כמה ??
    יש הרבה אברכים שעושים את זה?

• @מרים-הורביץ-נכסים said:

כמה ??

@שואף-לדעת אישית אני מקווה שהרבה אברכים עושים אתזה כמובן עם הבנה של משמעות הדבר ואם התיעצות עם איש מקצוע נטול אינטרסים לטווח של מינמום 14 שנה.
    אני מאמין יותר בשוק הנדלן אבל לרוב האברכים החפצים בשקיעות עדיף יותר לנטות לשוק ההון בשלב הראשון.

• @שואף-לדעת אישית אני מקווה שהרבה אברכים עושים אתזה כמובן עם הבנה של משמעות הדבר ואם התיעצות עם איש מקצוע נטול אינטרסים לטווח של מינמום 14 שנה.
    אני מאמין יותר בשוק הנדלן אבל לרוב האברכים החפצים בשקיעות עדיף יותר לנטות לשוק ההון בשלב הראשון.

@השומר said:

שואף-לדעת אישית אני מקווה שהרבה אברכים עושים אתזה כמובן עם הבנה של משמעות הדבר ואם התיעצות עם איש מקצוע נטול אינטרסים לטווח של מינמום 14 שנה.

א. רוב מוחלט של הציבור לא מבין את המשמעות של המדד.
    ב. לעשות מינוף של חצי מיליון שקל (וגם לשלם ריבית) על מדד שנמצא בשיאו זה צעד לא פשוט בכלל, גם אם עושים מינוף זה לא פשוט להתמנף על סכום כל כך גדול ובתקופת שיאים של המדד.
    ג. אני מקווה מאוד שמי שכן עושה את זה, עושה זאת על דעת שני בני הזוג..

• @מרים-הורביץ-נכסים said:

כמה ??

@שואף-לדעת said:

כמה ??

כן, אני ב''ה לא נוהגת להמציא.

אני מדברת מידיעה על כמה וכמה כאלו ששוחחתי איתם והם התלבטו ובחרו בשוק ההון הרבה פעמים מתוך עצלות לברר וכו' ולא מתוך בחירה והבנה שזו ההשקעה המתאימה להם.
    ואני בטוחה שיש עוד הרבה מאוד.
    כי הרבה מהאברכים שעושים את זה בכלל לא באים אלי לשמוע על נדל''ן....

• @השומר said:

שואף-לדעת אישית אני מקווה שהרבה אברכים עושים אתזה כמובן עם הבנה של משמעות הדבר ואם התיעצות עם איש מקצוע נטול אינטרסים לטווח של מינמום 14 שנה.

א. רוב מוחלט של הציבור לא מבין את המשמעות של המדד.
    ב. לעשות מינוף של חצי מיליון שקל (וגם לשלם ריבית) על מדד שנמצא בשיאו זה צעד לא פשוט בכלל, גם אם עושים מינוף זה לא פשוט להתמנף על סכום כל כך גדול ובתקופת שיאים של המדד.
    ג. אני מקווה מאוד שמי שכן עושה את זה, עושה זאת על דעת שני בני הזוג..

@שואף-לדעת מי שעושה את זה זה צריך להיות אחרי הבנה שווה גם לאשתו ובעידודה מי שלא הוא סתם טיפש וגנב ולא על כאלה דיברתי.

• רק אציין שניסיתי בכל דרך לקיים איתו ראיון נגדי והוא מתחמק.
    כנראה שהוא מבין למה...
    הוא מעדיף לדבר עם מי שמהנהן בראשו ואומר לו "וואהו" מאשר עם מי שיכול לאמת אותו עם עובדות ולהפריך את כל הטענות שלו.

@י.-סנדרס said:

רק אציין שניסיתי בכל דרך לקיים איתו ראיון נגדי והוא מתחמק.

זה היה נראה שממש מלחיץ אותו לענות ליוסלה מינצברג על השאלות כאילו יש לו מה להסתיר.

קול הלשון - שיעור מתאריך יום רביעי כ_ח ניסן תשפ_ו - Google Chrome 2026-04-16 18-47-52 (online-video-cutter.com).mp4

• @י.-סנדרס said:

רק אציין שניסיתי בכל דרך לקיים איתו ראיון נגדי והוא מתחמק.

זה היה נראה שממש מלחיץ אותו לענות ליוסלה מינצברג על השאלות כאילו יש לו מה להסתיר.

קול הלשון - שיעור מתאריך יום רביעי כ_ח ניסן תשפ_ו - Google Chrome 2026-04-16 18-47-52 (online-video-cutter.com).mp4

@חופש-כלכלי
    כנראה שזה לא ממקום של להסתיר משהו, אלא זה לא היה צפוי מבחינתו.
    אח"כ הם דיברו והתווכחו בחוץ.

• שלום לכולם אני רוצה להציג פשרה פשוטה מאד בין הניצים, אבל חשוב להדגיש שאני לא מציע את זה רק כפשרה אלא כדבר מדוייק לפי דעתי,
    עצם הרעיון שנכנס להשקיע בשוק ההון הוא דבר מבורך מאד, הרעיון לעשות את זה לבד זה רעיון מסוכן מאד,
    אז מה הפתרון לכל אברך שרוצה רק לשים את הכסף ולא להתעסק בזה, פשוט מאד !!
    כמו שכשקונים דירה לא עושים את זה לבד לוקחים יועץ משכנתאות ועורך דין, ואולי גם מתווך וכן הלאה,
    כך כשרוצים לשים כסף בשוק ההון, לא חושבים או שומעים מחבר באיזה מדד כדאי להשקיע, בשביל זה יש בתי השקעות מצויינים כמו מיטב דש וכו' שיושבים שם טובי המוחות ומשקיעים בשבילכם את הכסף לא איפה שהחבר בשטיבל או במקוה אמר, אלא בפיזור רחב הרבה יותר מs & p ובידע רב הרבה יותר ממה שאתם מגרדים עם הקצת ידע,
    [נכון שהם עצמם מציעים היום מסלול השקעה של S&P אבל זה רק בגלל שנוצרה דרישה של זה, במסלולים הרגילים שלהם מכל הסוגים הם משקיעים כל כמות של כסף במשהו אחר ומשנים את זה כל הזמן לפי המצב בשוק ובעולם, כשאתם רואים חברה שמוכיחה את עצמה בחמש שנים האחרונות [ניתן לראות בקלות באתר מיי גמל] עם תשואה טובה אפשר להשקיע שם ולדעת שעשיתם השתדלות הגיונית
    ולא השקעתם בשוק המסובך בעולם 'על עוור'.
    [רק לידיעה במסלול שמנוהל לפי דעתם בחיים הם לא ישקיעו את כל הכסף בS&P ]
    ועוד מעלה יהיה לכם הרבה פחות תנודות כי הפיזור שלהם הרבה יותר רחב, ואם סין תעלה לגדולה במקום ארה"ב יהיו לכם מניות גם בסין.
    אני מבקש אם מישהו רוצה להגיב לא להגיב עם רגשות אלא רק אם הגיון.
    בכבוד רב.

• אני לא מבין דבר אחד
    אם הוא צודק שהשקעה באס אנד פי היא אינה כה בטוחה והאלטרנטיבה היא כמו שאתה מציע להשקיע בסל מניות רחב יותר
    למה כל המומחים של בנקל וכו' יעצו לכולם להעביר הכל לאסאנדפי פנסיה, חסכון לכל ילד, גמל,
    אם הקושיות שלו טובות גם אם יש תרוצים כבר אין כאן בטחון על הכסף לטווח הארוך
    אני מצפה מהאנשים שהרימו את הכפפה של השקעות בשוק ההון שיתייחסו לטענות שהעלה ויסבירו למה הם לא צודקות

• אני מרגיש שהנידון ברח לשני כיוונים וכל אחד צריך לענות על שתי הנקודות דבר ראשון היה לו אם המדד המוכר בזה אני לא מסכים אבל ודאי שצריך פיזור יותר רחב במגוון הכסף הנחסך ומושקע אבל הבעיה הגדולה היא השניה שהוא טוען שהשקעה פסיבית זה טעות ופה צריך לצאת הקצף שזב דבר לא נכון בעליל וכבר כתבו תשובות רבות לטענותיו הלא מדויקות בעליל.

• אני מרגיש שהנידון ברח לשני כיוונים וכל אחד צריך לענות על שתי הנקודות דבר ראשון היה לו אם המדד המוכר בזה אני לא מסכים אבל ודאי שצריך פיזור יותר רחב במגוון הכסף הנחסך ומושקע אבל הבעיה הגדולה היא השניה שהוא טוען שהשקעה פסיבית זה טעות ופה צריך לצאת הקצף שזב דבר לא נכון בעליל וכבר כתבו תשובות רבות לטענותיו הלא מדויקות בעליל.

@השומר said:

שהוא טוען שהשקעה פסיבית זה טעות

הוא לא טען שזה טעות באופן כללי
    הוא טען שברגע שרוב השוק נשלט ע"י הפסיביים זה יפסיק לעבוד
    בכינוס של יד שמשון הוא אמר ששנים היה חסיד של השקעה פסיבית באסאנדפי
    עד לפני שנתיים שראה שכל האברכים רצים לשם

• שלום לכולם אני רוצה להציג פשרה פשוטה מאד בין הניצים, אבל חשוב להדגיש שאני לא מציע את זה רק כפשרה אלא כדבר מדוייק לפי דעתי,
    עצם הרעיון שנכנס להשקיע בשוק ההון הוא דבר מבורך מאד, הרעיון לעשות את זה לבד זה רעיון מסוכן מאד,
    אז מה הפתרון לכל אברך שרוצה רק לשים את הכסף ולא להתעסק בזה, פשוט מאד !!
    כמו שכשקונים דירה לא עושים את זה לבד לוקחים יועץ משכנתאות ועורך דין, ואולי גם מתווך וכן הלאה,
    כך כשרוצים לשים כסף בשוק ההון, לא חושבים או שומעים מחבר באיזה מדד כדאי להשקיע, בשביל זה יש בתי השקעות מצויינים כמו מיטב דש וכו' שיושבים שם טובי המוחות ומשקיעים בשבילכם את הכסף לא איפה שהחבר בשטיבל או במקוה אמר, אלא בפיזור רחב הרבה יותר מs & p ובידע רב הרבה יותר ממה שאתם מגרדים עם הקצת ידע,
    [נכון שהם עצמם מציעים היום מסלול השקעה של S&P אבל זה רק בגלל שנוצרה דרישה של זה, במסלולים הרגילים שלהם מכל הסוגים הם משקיעים כל כמות של כסף במשהו אחר ומשנים את זה כל הזמן לפי המצב בשוק ובעולם, כשאתם רואים חברה שמוכיחה את עצמה בחמש שנים האחרונות [ניתן לראות בקלות באתר מיי גמל] עם תשואה טובה אפשר להשקיע שם ולדעת שעשיתם השתדלות הגיונית
    ולא השקעתם בשוק המסובך בעולם 'על עוור'.
    [רק לידיעה במסלול שמנוהל לפי דעתם בחיים הם לא ישקיעו את כל הכסף בS&P ]
    ועוד מעלה יהיה לכם הרבה פחות תנודות כי הפיזור שלהם הרבה יותר רחב, ואם סין תעלה לגדולה במקום ארה"ב יהיו לכם מניות גם בסין.
    אני מבקש אם מישהו רוצה להגיב לא להגיב עם רגשות אלא רק אם הגיון.
    בכבוד רב.

@שלוימה-לנדא said:

חירטוט המומחים והפיזור שלהם לא שווה הרבה רק יש להם גידור סיכונים קצת יותר טוב בגלל התמהיל וגם את זה ניתן לפתור.

נושאים מוצעים