דילוג לתוכן

סדקים בקואליציה

שוק ההון והשקעות
5 4 46 4
  • אני רוצה להעלות לדיון נושא מעניין,
    שפגשתי כמה פעמים בשיחות סביב השולחן בבר מצוה... או בפינת הקפה בכוילל...
    2 בני זוג ישבו ביחד, החליטו שדי עם ההתמרחות, צריך לחשוב על העתיד, ולהשקיע.
    אחרי למידה ומחשבה הוחלט (במשותף!) על השקעה בשוק ההון.
    אומר ועושה - העסק מתחיל להתגלגל.
    אממה, כידוע שוק ההון חווה מדי 3-4 שנים (למקלים...) ירידות, משברים, ברבורים שחורים או לבנים,
    ותמיד הכרזות דרמטיות בנוסח "אם כל המשברים", "הפעם זה שונה" "ייקח שנים לחזור לשיא" ועוד ועוד.
    והנה מתחילים סדקים בקואליציה.
    בעוד בן זוג אחד משנן לעצמו "לא להיבהל בירידות" ושאר מימרות חכמות,
    הרי שבן הזוג השני מתחיל לגלות סימני אי - שקט..
    אולי נצא עכשיו ונחזור אחרי המשבר?!
    אתה בטוח שעשינו הכל נכון?!
    אבא שלי אמר ש - - -
    במדור הכלכלי הם כתבו - - -
    מוישי אני מפחדת / מירי אני דואג ...
    בגללך - -

מה שמעורר בצד שכנגד תחושות מגוונות החל מלחץ, נסיון לשחק את ה'גיבור', טרוניא, חוסר סבלנות, תחושת נבגדות ועוד
    וגם עלול להוביל להחלטות מאד לא נבונות, בלשון המעטה.

האם פגשתם סיטואציה כזו ( אצל השכנים 😜 ) ?
    איך נכון להגיב?
    ושאר פניני חכמת חיים

• לא פגשתי
    אבל אני חושב שצריך להבין שזה בני אדם
    ולכן תמיד צריך לטפטף על השקעות על צורת ההשקעה
    והכי חשוב מי שרגוע יותר שהוא יתעסק בזה

בהצלחה
    והכי חשוב
    איך כתבו ההשקעה הכי טובה זה השקעה בלמידה
    יש גם השקעה בזוגיות ולכן אסור להזניח את זה כי אפשר להגיע למצבים לא טובים

• חחח טוב...
    לא פגשתי..
    והלוואי יתחיל לעניין אותה משהו מזה🤣

• חחח טוב...
    לא פגשתי..

@מחשב-מסלול-מחדש said:

חחח טוב...
    לא פגשתי..

תשמח שלא מעניין אותה 🙂
    גם אצלי לא מעניין אבל...

• לא פגשתי, כדאי באמת שאם עושים את זה באופן שששני הבני זוג מכירים את כל הנתונים אז גם ההטמעה של הבנת ההשקעה תהיה משותפת אצלי ההבנה היא לשנינו והכרת כל הנתונים רק של הבעל נראה לי זה מתכון טוב אבל בתנאי שיש איזה ביקורת כללית על המהלכים תמיד זה מוסיף.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    13 פוסטים
    272 צפיות
    אבי ר.א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 3 הצבעות
    11 פוסטים
    500 צפיות
    Y
    רק מקווה שהמעסיק שלי לא יפסיק להפקיד לי בגלל החוק
  • אופטימיזציה בהשקעות לאברכים

מסחר עצמאי השקעה
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    321 צפיות
    שמיל שמילש
    @ניסן-עציוני כתב באופטימיזציה בהשקעות לאברכים: מביחנה חוקית ומציאותית, אין דרך כזו אם אפשר קצת יותר פירוט מדוע אשמח. מה אתה מתכוון מבחינה מציאותית לא שייך? וכן כמה מילים למה זה לא אפשרי חוקית?
  • 7 הצבעות
    25 פוסטים
    762 צפיות
    שמיל שמילש
    @שמח-לעזור כמעט כל אדם באימון יכול להגדיר לעצמו את המטרות בצורה מדויקת יותר, לקבל כלים נכונים איך לפעול, להסיר חסמים שמונעים ממנו [צריך לזכור שהמציאות הפיננסית של ימינו מורכבת מאוד בעיקר מבחינה התנהלותית] להגיע ליעדים גבוהים יותר משחשב. בסופו של דבר השכל לא גדל על העצים יש אנשים עם הבנה פיננסית רחבה יותר מאדם רגיל [גם אם זה תחום שמענין אותו] ולכן לדעתי הקטנה יש מה לשפר. האם אתה המיינסטרים של הקורס? ככל הנראה התשובה היא לא, אך האם יש לך מה לשפר, גם אני שלא הלכתי לשם [עדיין] מאמין שיש מה לשפר ולקדם.
  • 12 הצבעות
    34 פוסטים
    2k צפיות
    טריידרט
    מצרף כאן קטע שקיבלתי היום מיועץ השקעות: שבוע שעבר, חול המועד. חוף בית ינאי. אשתי ואני, חמישה ילדים, חברים, משפחה – אווירה של חג. ופתאום – שני כרישים שוחים במים. קרוב. קרוב מדי. הנה תמונה שצילמתי מהחוף. החוף נעצר, כולם מתכנסים, מצלמים. אני לא מרשה לאף ילד להיכנס למים. ואז, כמובן – כמה צעירים גאונים קופצים פנימה. מנסים לגעת בכרישים. המציל צורח, מאיים בקנס, רק אז הם יוצאים. והם? מקללים. תפסתי אחד מהם ואמרתי לו בפשטות: "יש סיכונים שפשוט לא שווה לקחת." .... והנה, רק אתמול – שחיין נכנס לחוף בחדרה… וכריש טרף אותו למוות. מצמרר. ..... להבדיל אלף אלפי הבדלות. גם בהשקעות. מבחוץ, הכל נראה נוצץ: פרויקטים נוצצים, הטבות מגניבות, מניות שעולות בלי סוף, קרקעות שעוד רגע גורמות לך להתעשר, אבל הסיכונים לא תמיד מובנים וברורים. מי שלא יודע לקרוא את הקרקע, מי שלא יודע לזהות את הסיכונים ופועל בהתאם, פשוט נמצא בסכנה ברורה ומיידית. בטח ובטח בשוק של היום.