השפעת שינוי כלכלי על קבלת החלטות
-
האם שינוי כלכלי משנה את הדרך שבה אנחנו מקבלים החלטות
לאורך השנים אני פוגשת לא מעט אנשים בנקודות של שינוי.
לפעמים זו ירושה, לפעמים שינוי בהכנסות, ובכל פעם לפני שאנחנו נכנסים למספרים אני עוצרת ושואלת שאלה אחת פשוטה: מה באמת חשוב לכם. כי רק משם אפשר לבנות תכנון שמחזיק לאורך זמן.לאחרונה הגיע אליי זוג יקר, אנשים שחיים בפשטות ובצניעות מתוך בחירה. זו לא הייתה תקופה, אלא דרך חיים ברורה שעל פיה הם גם חינכו את ילדיהם. בשלב מסוים נכנסה לחייהם ירושה משמעותית, ושם התחילה ההתלבטות.
האם הכסף משנה את הדרך, או שהוא צריך לשרת אותה.
הם הגיעו עם רצון ברור להמשיך לחיות כפי שחיו עד היום, בלי להיסחף לשינויים שלא מתאימים להם. מתוך ההבנה הזו בנינו יחד תכנון שלא מתחיל מהכסף, אלא מהם.
התכנון כלל הסתכלות רחבה קדימה, לא רק על הצרכים שלהם בהווה, אלא גם על הילדים ועל הנכדים שיגיעו בעתיד, כדי לייצר יציבות אמיתית לאורך שנים.
כך נוצר מצב שבו:
החיים נשארים כפי שהם בחרו לחיות, יש יכולת לסייע למשפחה בצורה מסודרת והעתיד הכלכלי שלהם מקבל מענה ברור ושקט.כשהתכנון נכון, הכסף לא משנה אתכם, אלא משתלב בתוך החיים שלכם.
מצד השני, אני פוגשת גם מצבים שבהם דווקא לחץ כלכלי יוצר השפעה הפוכה. כשאין סדר ואין בהירות, ההחלטות מתקבלות מתוך תגובה ולא מתוך בחירה, ולעיתים זה מוביל להתחייבויות שלא מתאימות ליכולת האמיתית.
ולכן, מעבר למספרים, כדאי לעצור לרגע ולשאול:
האם ההחלטות שלי היום תואמות את הדרך שאני רוצה לחיות בה,
האם אני פועל מתוך שיקול דעת או מתוך לחץ רגעי
האם יש לי תכנון שמחזיק אותי יציב גם כשיש שינויכי כסף הוא כלי. הוא לא קובע את הדרך, אלא אמור לתמוך בה.
וכאשר אין תכנון, הוא עלול לבלבל. כאשר יש תכנון נכון, הוא מייצר שקט ובהירות.הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה

-
ר רחל עומסי התייחס לנושא זה
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות