דילוג לתוכן

בית כנסת מתחת לדירה

נדל"ן ומשכנתאות
12 6 82 6
  • יש לי דירה להשקעה שאני משכיר בא' הערים החרדיות, והיום הייתי במקרה ליד הבנין, וראיתי שמישהו סגר כמה חניות והפך אותם לבית כנסת פעיל.
    הדירה שלי נמצאת ממש מעליו.
    השאלה שלי: 1. האם זה מוריד מערך הדירה (קניה / שכירות)?
    2. האם יתכן שבגלל זה יהיה לי יותר קשה למצוא שוכר?
    3. האם אני יכול לכוף אותו להוציא משם את הבית כנסת?

• יכול להיות תלוי האם בית הכנסת או שטיביל זכור לי שמעל שטיביל חסידי הדבר יהושע מתיר תבדוק את זה וודאי מוריד ערך הדירה אבל הוא לכאורה יגיד קום לי כמתירים

• יש לי דירה להשקעה שאני משכיר בא' הערים החרדיות, והיום הייתי במקרה ליד הבנין, וראיתי שמישהו סגר כמה חניות והפך אותם לבית כנסת פעיל.

@דבר-חפץ said:

1. האם זה מוריד מערך הדירה (קניה / שכירות)?

לכאורה זה יוריד בוודאות את ערך הדירה.

@דבר-חפץ said:

> והיום הייתי במקרה ליד הבנין,

אני לא בא להטיף לך מוסר, אבל אם יש לך דירה להשקעה איפשהו ואתה 'מגלה במקרה' שמישהו פתח לך בית כנסת מתחת לבית הייתי ממליץ לבוא ו'למשש דופק' בסביבה קצת יותר מאשר ''והיום הייתי במקרה ליד הבנין,''...

• יכול להיות תלוי האם בית הכנסת או שטיביל זכור לי שמעל שטיביל חסידי הדבר יהושע מתיר תבדוק את זה וודאי מוריד ערך הדירה אבל הוא לכאורה יגיד קום לי כמתירים

@YM98745 said:

הוא לכאורה יגיד קום לי כמתירים

מה שייך לומר קים לי?
    תכל'ס זה מוריד את הערך.
    מה זה משנה מה הוא חושב?

• אי אפשר למנוע משכו לעשות בדירה שלו מה שהוא רוצה כל עוד וזה לא נוגד את ההלכה
    כל שען לבית הכנסת

• יש את הר"ן (כמדומני) שתלה את זה שמתו לו הילדים מזה שהיה מתחת לבית שלו בהכנ"ס
    הפתרון זה לבדוק איפה הארון קודש

• אי אפשר למנוע משכו לעשות בדירה שלו מה שהוא רוצה כל עוד וזה לא נוגד את ההלכה
    כל שען לבית הכנסת

@YM98745 said:

אי אפשר למנוע משכן לעשות בדירה שלו מה שהוא רוצה כל עוד וזה לא נוגד את ההלכה

ברור שכן.
    מותר לעשות אצלך מה שאתה רוצה כל עוד זה לא מזיק לאחרים. ועיין "לא יחפור".

@דבר-חפץ שים לב שיתכן שצריך בזה לעשות מחאה מיד כשזה נודע לך, אחרת אולי יהיה אפשר לטעון ע"ז חזקה.
    ומסתברא שהעלאת הנושא כאן נחשב כמחאה, ויש לשאול רב.

@דבר-חפץ said:

אם הבית כנסת נבנה אחרי שהיה שם דירה זה יותר קל. ואם הביהכנ"ס זמני זה עוד יותר קל. ואם מתנים מלכתחילה בבנית הביהכנ"ס שיעשו בו שאר שימושים ולא יחול עליו קדושת ביהכנ"ס יש שהקלו בזה. ויש בזה הרבה פרטי הלכות ושיטות, והספרים מלאים בזה. וכדאי לשאול מורה הוראה על פרטי המקרה.
    ובקצרה את מקור ההלכה.
    בשולחן ערוך סימן קנא סעיף יב כתב יש לזהר מלהשתמש בעליות שעל גבי בית הכנסת תשמיש קבוע של גנאי כגון לשכב שם, ושאר תשמישים יש להסתפק אם מותר להשתמש שם. וברמ"א הוסיף וכל זה דוקא בבית הכנסת קבוע שנבנה מתחילה לכך אבל בית שיחדו לאחר שנבנה לביהכנ"ס מותר לשכב עליו.
    ובט"ז שם כתב "נראה דכ"ש אם בשעה שבנה בה"כ בנה בית דירה למעלה ממנה דשרי דהא לא הוקדש כלל למעלה, אבל תשמיש של בזיון מאוד נראה דבכל גווני אסור כגון עכו"ם או טינוף דהא בסי' נ"ה אמרינן דאלו מפסיקין לענין צירוף למנות אמן אע"ג דאין מחיצה של ברזל מפסקת בין ישראל לאביהם שבשמים כ"ש כאן דדבר המאוס יפסיק את התפלה של ביה"כ לעלות למעלה לשמים ע"כ אין לעשות כלל בהכנ"ס אם יש למעלה ממנו דבר מאוס וכ"כ ב"י סימן קנ"ד בשם מהרי"ח במלכות תוגר יש להם בית דירה על בה"כ ובלבד שינהגו בנקיות בבתים של מעלה וער"ס קנ"ד: אני בילדותי הייתי דר בק"ק קראקא עם ב"ב בבית מדרשי שהיה למעלה מבה"כ ונענשתי הרבה במיתת בני ותליתי בזה" עכ"ל.
    ובמשנה ברורה הביא להלכה בס"ק מ"א את חלק מדברי הט"ז וז"ל "אבל בית שיחדו וכו' - ונראה דכ"ש אם בשעה שנבנה ביהכ"נ נבנה בית דירה למעלה ממנו דשרי לדור שם דזה בודאי לא הוקדש כלל למעלה ומ"מ להשתמש שם תשמיש שהוא מגונה מאד כטינוף וכיו"ב נראה דבכל גווני אסור וע"כ אין לעשות כלל ביהכ"נ אם יש בהדירה שלמעלה ממנו דבר מגונה כזה [ט"ז] וע"ש שכתב שנענש בזה הרבה. ומה שמנהג העולם בעיירות ששוכרין בתי כנסיות לזמן בבתים תחתיים ולמעלה מהן בית דירה שמצוי שם תינוקות ודבר מאוס אפשר משום שהוא לזמן לא חיישינן לזה" עכ"ל. ובשער הציון שם הוסיף וז"ל "אף דלפי טעם הט"ז שדבר זה אינו מניח התפילה לעלות למעלה שייך גם בזה, אבל באמת עיקר סברתו אינה מוכרחת כלל וכו' וכן עמא דבר להקל בזה" עכ"ל.
    היוצא מזה. שברמ"א כתב שאם ייחד את הבית כנסת אחרי שכבר היה דירה מלמעלה מותר לשכב עליו מלמעלה. ומ"מ במג"א ובט"ז הזהירו מזה. ובמשנ"ב פסק שאם הביהכנ"ס זמני אפשר שיש להקל וכן עמא דבר. ואם מתנים שלא יחול קדושת ביהכנ"ס עוד יש שהקלו.
    והאריכו בזה הרבה מפוסקי זמנינו בשיטותיהם ופרטיהם. וכבר נתארכו הדברים. ואכמ"ל.

• @דבר-חפץ said:

אם הבית כנסת נבנה אחרי שהיה שם דירה זה יותר קל. ואם הביהכנ"ס זמני זה עוד יותר קל. ואם מתנים מלכתחילה בבנית הביהכנ"ס שיעשו בו שאר שימושים ולא יחול עליו קדושת ביהכנ"ס יש שהקלו בזה. ויש בזה הרבה פרטי הלכות ושיטות, והספרים מלאים בזה. וכדאי לשאול מורה הוראה על פרטי המקרה.
    ובקצרה את מקור ההלכה.
    בשולחן ערוך סימן קנא סעיף יב כתב יש לזהר מלהשתמש בעליות שעל גבי בית הכנסת תשמיש קבוע של גנאי כגון לשכב שם, ושאר תשמישים יש להסתפק אם מותר להשתמש שם. וברמ"א הוסיף וכל זה דוקא בבית הכנסת קבוע שנבנה מתחילה לכך אבל בית שיחדו לאחר שנבנה לביהכנ"ס מותר לשכב עליו.
    ובט"ז שם כתב "נראה דכ"ש אם בשעה שבנה בה"כ בנה בית דירה למעלה ממנה דשרי דהא לא הוקדש כלל למעלה, אבל תשמיש של בזיון מאוד נראה דבכל גווני אסור כגון עכו"ם או טינוף דהא בסי' נ"ה אמרינן דאלו מפסיקין לענין צירוף למנות אמן אע"ג דאין מחיצה של ברזל מפסקת בין ישראל לאביהם שבשמים כ"ש כאן דדבר המאוס יפסיק את התפלה של ביה"כ לעלות למעלה לשמים ע"כ אין לעשות כלל בהכנ"ס אם יש למעלה ממנו דבר מאוס וכ"כ ב"י סימן קנ"ד בשם מהרי"ח במלכות תוגר יש להם בית דירה על בה"כ ובלבד שינהגו בנקיות בבתים של מעלה וער"ס קנ"ד: אני בילדותי הייתי דר בק"ק קראקא עם ב"ב בבית מדרשי שהיה למעלה מבה"כ ונענשתי הרבה במיתת בני ותליתי בזה" עכ"ל.
    ובמשנה ברורה הביא להלכה בס"ק מ"א את חלק מדברי הט"ז וז"ל "אבל בית שיחדו וכו' - ונראה דכ"ש אם בשעה שנבנה ביהכ"נ נבנה בית דירה למעלה ממנו דשרי לדור שם דזה בודאי לא הוקדש כלל למעלה ומ"מ להשתמש שם תשמיש שהוא מגונה מאד כטינוף וכיו"ב נראה דבכל גווני אסור וע"כ אין לעשות כלל ביהכ"נ אם יש בהדירה שלמעלה ממנו דבר מגונה כזה [ט"ז] וע"ש שכתב שנענש בזה הרבה. ומה שמנהג העולם בעיירות ששוכרין בתי כנסיות לזמן בבתים תחתיים ולמעלה מהן בית דירה שמצוי שם תינוקות ודבר מאוס אפשר משום שהוא לזמן לא חיישינן לזה" עכ"ל. ובשער הציון שם הוסיף וז"ל "אף דלפי טעם הט"ז שדבר זה אינו מניח התפילה לעלות למעלה שייך גם בזה, אבל באמת עיקר סברתו אינה מוכרחת כלל וכו' וכן עמא דבר להקל בזה" עכ"ל.
    היוצא מזה. שברמ"א כתב שאם ייחד את הבית כנסת אחרי שכבר היה דירה מלמעלה מותר לשכב עליו מלמעלה. ומ"מ במג"א ובט"ז הזהירו מזה. ובמשנ"ב פסק שאם הביהכנ"ס זמני אפשר שיש להקל וכן עמא דבר. ואם מתנים שלא יחול קדושת ביהכנ"ס עוד יש שהקלו.
    והאריכו בזה הרבה מפוסקי זמנינו בשיטותיהם ופרטיהם. וכבר נתארכו הדברים. ואכמ"ל.

@רק-יגיעה-בתורה said:

וע"כ אין לעשות כלל ביהכ"נ אם יש בהדירה שלמעלה ממנו דבר מגונה כזה

• @רק-יגיעה-בתורה said:

וע"כ אין לעשות כלל ביהכ"נ אם יש בהדירה שלמעלה ממנו דבר מגונה כזה

@אבי-ר. בהמשך שם, המשנ"ב מתיר אם זה באופן זמני. ויש בזה עוד הרבה נידונים. כמו שאם הדירה לא ממש מעל הביהכנ"ס אלא בקומה שלישית וכדו' שיש שהתירו. וכן אם המקרה הוא שהביהכנ"ס מתחת לחניה, ויש הפסק של חניה בנתיים, הרבה התירו. וכן אם התנו בבניית ביהכנ"ס באופן שלא יחול קדושת ביהכנ"ס הרבה התירו [ויש עוד נידון האם כל מה שאסור זה רק מעל הארון קודש שכך נראה בשו"ת הרמב"ם בפאר הדור]. וכן האם בכלל השכנים יכולים לעכב גם בזה יש נידון גדול.
    סוף דבר יש בזה הרבה נידונים ופרטים ושיטות, ונכון לשאול דיין ומורה הוראה על פרטי המקרה.

• העיקר שתזכה להמשיך כך להיות @רק-יגיעה-בתורה .

• העיקר שתזכה להמשיך כך להיות @רק-יגיעה-בתורה .

@אבי-ר.
    אמן ואמן
    והמברך יתברך בכפל כפליים.
    יישר כח.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    1 פוסטים
    21 צפיות
    היכלאה
    ברוכים הבאים בהיכלא בית היוצר בס"ד לפרוכות ומעילים לספרי תורה בהיכלא, אנו מרגישים זכות עצומה לפאר את בית השם, בכבוד ומלכות. השאירו פרטים בקישור המצורף - ונחזור אליכם בס"ד לייעוץ ראשוני ותכנון מדויק ביחד אתכם, לעיצוב שיפאר את ההיכל וירוממם את בית הכנסת שלכם. שימו לב, מצורף שובר הטבה מיוחד לחברי הפורום. הטבה לחברי הפורום בהזמנת פרוכת ומעיל לס"ת
  • 3 הצבעות
    6 פוסטים
    379 צפיות
    חופש כלכליח
    @סומכוס כתב במה עדיף לזו''ץ עם ילד גבעת המורה או בית שאן: עפולה עילית עפולה עילית עולה כפול מבית שאן
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    1k צפיות
    I
    @רואה-את-הנולד א. מצבו כיום - יש מנופים שפועלים על היסודות במקום אחר הבנתי שכבר התחילו קומת קרקע.. ב. מבחינת יעדים - זה שאלה קשה את מי שואלים אבל בעיקרון כן... למה היא קשה..? כי הציבו רף מאוד מאוד גבוה [ רק ישיבות מסוימות ממש וכו'] ולאט לאט התפשרו [לא על הכל כמובן..] ככה שאם זה היה מכוון מראש אז זה הצלחה מסחררת אבל אם לא.. אז אולי פחות.. אבל הצלחה זה וודאי.. לענ"ד יש שם כמה שלבים שלב א' - בבניה שלב ב' - בתכנון שלב ג' - תכנון בשלב א' יש 200 דירות הצליחו למכור מעל 100 לפי ידיעה מבפנים מדובר על 80% ליטאים מיינסטרים מהמרכז ונשאר עוד פחות מ100 דירות כרגע יש שמועות חלוקות יש אומרים שיש 50 דירות לחסידים.. ויש כאלה שאומרים שהם בכלל הולכים לפרויקט אחר בעיר.. הפרויקט אמור להיות המשך ישיר של הקהילה בנתיבות ככה שזה יתרון עצום מכל הבחינות הן שהמוסדות קרובים והן מבחינת התחבורה הרציפה והישירה למרכז שקיימת כבר מהקהילה והן מבחינת הכוללים.. בעיקרון כבר אסייג הוא הכריז מראש שהוא יקים להם ת"ת ליטאי אבל יש כבר במקום 2 ת"ת ליטאים ככה שיכול להיות שהוא יפתח להם יכול להיות שהם יצטרפו לקיים ויכול להיות שיפתחו לעצמם.. שום דבר לא סותר.. אשמח לענות לכל השאלות בשמחה..
  • רמה ד בית שמש

נדל"ן ומשכנתאות נדלן בית שמש עיר העתיד
    5
    1 הצבעות
    5 פוסטים
    628 צפיות
    פלוספ
    @מ-יעקבזון-boost כתב ברמה ד בית שמש: רמה ד זה בועה שתתפוצץ? אני גם חשבתי ככה למה זה אמור היה להתפוצץ? בגלל היקף העצום של ההיצע?
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    101 צפיות
    ס
    האפשרות להנפיק אישורי זכאות פתוחה כעת ותיסגר ביום חמישי ה-9.1.25, ט' בטבת תשפ"ה. לאחר מכן לא יהיה ניתן להנפיק אישורים עד לסגירת ההרשמה להגרלה ביום שלישי, ה-21.1.25, כ"א בטבת תשפ"ה. בדקו עם קרובי משפחה וחברים בסביבתכם האם הם כבר הנפיקו את אישור הזכאות ונרשמו להגרלה. מצאתי כבר אנשים שלא חשבו על האפשרות הזו, למרות שהם כלל לא תכננו לרכוש דירה בשוק החופשי. זו יכולה להיות הזדמנות חשובה לעתיד שלהם! העבירו את ההודעה – ייתכן שתעשו למישהו הבדל גדול.