דילוג לתוכן

קבוצת רכישה בעד או נגד

הועבר נדל"ן
5 4 201 1
  • אשמח לשיתופים ותכתובות על נושא קבוצת רכישה, מה מומלץ וממה צריך להישמר, מה צריך לברר, ומתי בכלל זה הפסד? האם זה השקעה 'בטוחה' והאם עדיף למען הביטחון לשלם יותר לחברה רשמית? ובקיצור אשמח למה יותר פרטים על הנושא העלום הזה, בתודה.

• אשמח לשיתופים ותכתובות על נושא קבוצת רכישה, מה מומלץ וממה צריך להישמר, מה צריך לברר, ומתי בכלל זה הפסד? האם זה השקעה 'בטוחה' והאם עדיף למען הביטחון לשלם יותר לחברה רשמית? ובקיצור אשמח למה יותר פרטים על הנושא העלום הזה, בתודה.

@שמואל
    למה אתה קורא לזה השקעה
    רכישת דירה כזאת בלי קשר למושג הקעה היא שאלה גדולה
    יש לי קצת מידע בעניין אבל הבנתי יש חוקים חדשים כך שפשוט כדאי שתברר אצל עו"ד
    ועדיף אצל נתן רוזנבלט

• @שמואל
    למה אתה קורא לזה השקעה
    ועדיף אצל נתן רוזנבלט

@חושב-שאני-גאון
    הבנתי שזה בעיקר תלוי
    באיזה שלב הקבוצה נמצאת אם היא אחרי ההתרים זה הרבה יותר קל
    וכמובן מה הרקורד של מי שמנהל אותה
    וכמה זמן יש לך כי ברוב המקרים זה לוקח יותר זמן מבניה רגילה
    בקיצור מי שבעיקר חשוב לו זול ולא אכפת לו כמה זה יש בזה מעלה
    יש קבוצות שהמס דירה שניה הולך רק על רכיב הקרקע ואז זה חיסכון משמעותי
    מקווה שעזרתי

• @שמואל
    למה אתה קורא לזה השקעה
    ועדיף אצל נתן רוזנבלט

@חושב-שאני-גאון
    א. התכוונתי במילה 'השקעה' לרכיב הסיכון שבקבוצת רכישה.
    ב. מדובר בקרקע אחרי אישורים לפני היתר, אבל היזם לא מתחייב למחיר סופי וגם לא למועד מסירה, האם יש מצב שאפסיד את כל הרווח על שכירויות במשך השנים (6-7), ואם כן אז מה כל הפאנץ' של קבוצת רכישה?

• @חושב-שאני-גאון
    ב. מדובר בקרקע אחרי אישורים לפני היתר, אבל היזם לא מתחייב למחיר סופי וגם לא למועד מסירה, האם יש מצב שאפסיד את כל הרווח על שכירויות במשך השנים (6-7), ואם כן אז מה כל הפאנץ' של קבוצת רכישה?

@שמואל כתב בקבוצת רכישה בעד או נגד:

@חושב-שאני-גאון

מומלץ לשמוע מה יש ליעקב רייניץ לומר בעניין.

חלק א'
    https://www.youtube.com/watch?v=-VrklBAjdbM&pp=ygUn16fXldecINeU15zXqdeV158g15nXoten15Eg16jXmdeZ16DXmdel

חלק ב'
    https://www.youtube.com/watch?v=EGlcmSWq8LM&pp=ygUn16fXldecINeU15zXqdeV158g15nXoten15Eg16jXmdeZ16DXmdel

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ- ב-

נושאים מוצעים

• מס שבח ומס רכישה בדירה שניה

נדל"ן הגדרות הפורום
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    35 צפיות
    ק
    אשמח לידע הנרחב של משתתפי הפורום. דירה שניה, אם אני מעביר אותה על שם הבת שלי כשהיא תגיע לגיל 18, ו'היא' תמכור אותה, האם יהיה מוטל עליה לשלם מיסים, או שזה כמו שאני קונה לה דירה. שאלה שניה, אם תהיה לה דירה חוץ מהדירה הזאת, האם צריך לשלם מיסים על דירה שקבלו במתנה.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    84 צפיות
    א
    @סמארט-הון אני מחפש למגורים לא להשקעה
  • 1 הצבעות
    6 פוסטים
    98 צפיות
    אבי ר.א
    באופן כללי אתה צודק בדבריך. @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: בשנים האחרונות המדד בישראל עלה סביב 3%–4% בשנה (ובשנים מסוימות אף יותר). לא מסתכלים בזה לפי השנים האחרונות שספציפית היה בהם קורונה ומלחמה, אלא לאורך השנים שהממוצע הוא מתחת ל2% אינפלציה בשנה, וכך גם הציפיות לשנים הקרובות. (אם לא יקרה עוד משהו לא צפוי) @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: כיום ניתן לקחת מסלולים לא צמודים בריבית קבועה של כ־5.5%–5.7%: כמו שכבר תיקנו אותך. ולמעשה כמו שכתב @משכנתא-בקצב-שלך ההמלצה בד"כ היא לקחת מזה סכום נמוך, כך שאין השפעה רצינית מהאינפלציה, ויש מקרים שכן כדאי לשקול לקחת מזה סכומים גדולים יותר.
  • 3 הצבעות
    6 פוסטים
    265 צפיות
    חופש כלכליח
    @סומכוס כתב במה עדיף לזו''ץ עם ילד גבעת המורה או בית שאן: עפולה עילית עפולה עילית עולה כפול מבית שאן
  • 1 הצבעות
    69 פוסטים
    2k צפיות
    ו
    לגבי הדיון על הגירה ערבית \ חילונית \ חרדית מעולם לא הייתה הגירה ערבית לעיר, הנושא נופח מאוד כחלק ממסעות הבחירות לראשות העיר בין 2 מועמדים, היה מקרה ספציפי של קבלן שמכר כמות דירות לערבים כיוון שנתקע עם הפרויקט שלו והענין טופל בבתי משפט. סיפור עתיק. עיריית עפולה מקדמת את השכונות גבעת המורה ועפולה עילית כשכונות חרדיות גם בתוכניות בעירייה וגם מול הממשלה, בהבנה שאם החרדים יתרכזו בשכונות והחילונים יגיעו לשכונות במרכז ובדרות העיר, לא יווצרו גם בעתיד חיכוכים שקיימים בערים אחרות. כיום אין כמעט רכישת דירות בשכונות ע"י חילונים לבד מהאזורים החדשים בעפולה הצעירה, שמסתבר שכשתתקדם ההתפתחות החרדים שם, הם ינטשו.