דילוג לתוכן

האם בישראל יש אפשרות ל'הכות את המדד'

שוק ההון והשקעות
5 4 31 1
נושא זה פוצל מתוך הנושא השוק יעיל? שמח בחלקו
  • @העץ-הרענן
    האם יש אמת בטענה שבישראל שהשוק קטן ויש קשרים לכולם מנהלי ההשקעות כן יכולים להכות את המדד ?

• @העץ-הרענן
    האם יש אמת בטענה שבישראל שהשוק קטן ויש קשרים לכולם מנהלי ההשקעות כן יכולים להכות את המדד ?

@998877 אולי...
    אבל אל תשכח שישראל היא פרומיל מכלכלת העולם...
    "יש קשרים לכולם" לא יודע...
    לבינתיים אני לא יודע על מישהו שהצליח להכות את המדד יותר מדאי בישראל, כלומר יש כאלו שלקחו על עצמם בשנה - שנתיים האחרונות יותר סיכון בשוק הישראלי ועשו יותר תשואות, אבל זו לא חכמה בעוד שהשוק עשה כמעט 70% בזמן הזה...
    יש טענה שכל הצלחתו של וורן באפט בהכאת השוק היתה ממידע פנים.

• @998877 אולי...
    אבל אל תשכח שישראל היא פרומיל מכלכלת העולם...
    "יש קשרים לכולם" לא יודע...
    לבינתיים אני לא יודע על מישהו שהצליח להכות את המדד יותר מדאי בישראל, כלומר יש כאלו שלקחו על עצמם בשנה - שנתיים האחרונות יותר סיכון בשוק הישראלי ועשו יותר תשואות, אבל זו לא חכמה בעוד שהשוק עשה כמעט 70% בזמן הזה...
    יש טענה שכל הצלחתו של וורן באפט בהכאת השוק היתה ממידע פנים.

@העץ-הרענן אני חושב ש@998877 התכוון שאפשר להכות את המדד בישראל כך שזה לא רלוונטי מה המשקל של ישראל בכלכלה העולמית

• @העץ-הרענן אני חושב ש@998877 התכוון שאפשר להכות את המדד בישראל כך שזה לא רלוונטי מה המשקל של ישראל בכלכלה העולמית

@דוד.פ לענ"ד הוא התכוון שהשוק כאן איננו מספיק יעיל. בא נחכה לשמוע ממנו מה הוא התכוון.

• אני חושב שבכל מקום בעולם יש אנשים שיודעים ויכולים להכות את השוק ,
    בעיניי הגזימו עם הזלזול במנהלי ההשקעות שלא מצליחים להכות את השוק , עולם ההשקעות הוא ענק עם מטרות שונות ולא תמיד בלשון המעטה המטרה היא להכות את השוק .
    לגבי ישראל אני חושב שיש להם הרבה יותר פוטנציאל להכות את השוק ממקומות אחרים מכיוון שהשוק קטן ויש להם יכולת להטות את השוק עם קניות גדולות ויש להם גם יכולת לקבל מידע שלא יהיה במקומות אחרים בעולם .

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    14 צפיות
    א
    שבוע טוב קיבלתי מהבנק הלוואה של מאה אלף ש"ח בריבית של פריים מינוס 0.3 ב144 תשלומים [12 שנה]. האמת היא שההלוואה אינה נצרכת לי לטווח ארוך כלל, אלא כגישור קצר עד כניסה צפוייה של הסכום הזה בשנה הקרובה. לקחתי אותה בצורה הזו מכיון שבתקופה הנוכחית [עד ההכנסה הגדולה הנ"ל] קשה לי לשלם כל חודש יותר מזה. כרגע זהו תשלום נוח של 900 ומשהו בחודש, במיוחד אחרי ירידת הפריים הנחמדה. השאלה היא כזו: בעז"ה בעוד כמה חודשים, כשאקבל לידיי את הכסף, האם כדאי פשוט להחזיר אותו לבנק, או להשקיע אותו במקום כלשהו בצורה בטוחה שתתן לי משהו יותר מהריבית שאני משלם עליו? מדובר בהלוואה אטרקטיבית ממש בתנאים של היום. אשמח למענה, בהתחשב בשני נתונים [שלא הם הנושא כאן]. א. אני לא מאמין בS&P500, מדד אחר שיצליח לשכנע אותי יתקבל בברכה. ב. מיחזור והחזר חלק מהמשכנתא לא רלוונטי כרגע, אני ממתין למועד שינוי הריבית בו אמחזר כבר את הכל ללא עמלה. תודה. נ.ב. סיפור מעניין בדרך אגב: הפקידה שנתנה לי את ההלוואה טעתה טעות אנוש [אמיתית, לא חושד בה], וכתבה מרווח מהפריים 0.3, בלי להוסיף מינוס... כלומר, פריים פלוס 0.3! רק כמה דקות אחרי שיצאתי מהבנק עיינתי בדפים וראיתי את הטעות, כמובן שחזרתי לבנק וחתכתי את התור כרוח סערה בדרישה לתיקון הטעות... סייעתא דשמיא גדולה שאני שייך למחצית האחוז בערך של האוכלוסיה שקוראת את הדפים מהבנק, וגם מבינה מה כתוב שם... רוב האנשים היו יוצאים בנזק של כחמשת אלפים ש"ח בלי לדעת בכלל.
  • 6 הצבעות
    6 פוסטים
    306 צפיות
    ה
    @דוד-בן-זיקרי לא נמשיך בויכוח כי אין טעם באמת יש כמה פנים בעיני דבריו של טפורביץ מגוחכים ביחס שזה מופיע בכינוס ופודקאסט שמיועד לציבור הרחב שמן הסתם רבים ממנו לא מכירים את הנושא ולא רק שזה דעה לא כרוב הכלכלנים הצגתה גורמת בלבול ודחיפה לעשיית שטויות אז נכון שזה יותר מסוכן ממגוחך אבל עדיף להשתמש במגוחך כדי שלא יהיה מסוכן.
  • 0 הצבעות
    23 פוסטים
    780 צפיות
    אבי ר.א
    @בית-שמש עד כמה תחזית מזג אוויר מדויקת??... ברור שלא ניתן לדייק בזה, זה רק ענין של ציפיות של מומחים שבודקים את מצב המשק כרגע ומשערים לפי זה מה יהיה בעתיד, אבל אין באמת אפשרות לדעת, (אם בתחזית מזג אוויר הנתונים כבר קיימים רק רחוקים מאיתנו ורק ניתן לחזות אם הם יבואו אלינו, כאן אין נתונים קיימים ובכל רגע דברים עלולים להשתנות) בכ"א ההגדרה היא שהשוק מתמחר את האינפלציה לפי זה, ז"א שהרי א"א לדעת מה יהיה באמת בעתיד, אלא שכיום כשאדם רוצה ללוות בצמוד מדד כך זה היום מתומחר בשוק, אלא שכמו כל דבר שבשוק יש לו מחיר ולפעמים אתה משיקולים שלך יכול להחליט אם שווה לך את המחיר הזה לכאן או לכאן, כך גם בזה, תוסיף את הנתונים שלך ואת הצרכים ותשקול מה שווה לך. נ.ב. ובלי קשר או עם קשר אני חושב שבהסתכלות לעתיד (לפחות אם לטווח רחוק גם אם תהיה עליה מתונה של המדד או אפי' דפלציה פחות סיכוי שיקרה בפתאומיות ובבת אחת, משא"כ באינפלציה יותר קרוב שזה יקרה כמו בקורונה ובמלחמה וכדו' שלא נדע... אלא שעדין זה לא סותר את מה שכתבתי לעיל שכרגע זה המחיר בשוק.
  • האם אני המשקיע הנכון

הועבר שוק ההון והשקעות
    27
    7 הצבעות
    27 פוסטים
    2k צפיות
    א
    @ניסן-עציוני תוכל לשתף באיזה 3 מדדים ? וכן אשמח לקבל הסבר על מסלול עוקב מדדי מניות
  • יש לי נוסחא

שוק ההון והשקעות
    26
    2 הצבעות
    26 פוסטים
    1k צפיות
    צופה ומביטצ
    @אילפא לפי מיטב ידיעתי, אין שום קשר בין ההכנסות לבין הטבת מס, עצם זה שיש לך עוסק זעיר/פטור/מורשה, גם אם אין לו שום הכנסה אתה זכאי להפקיד כל שנה עד התקרה המותרת בחוק לקרן השתלמות ולמשוך בבוא הזמן ללא מס רווחי הון.