דילוג לתוכן

אם הייתי יודע לא הייתי נכנס לזה....

• את המשפט הזה שמעתי השבוע פעמיים מ 2 לקוחות שונים.
    שני הלקוחות האלו רכשו דירת מגורים,
    אחרי שנים ארוכות שחלמו על כך.

עם שניהם לא הסכמתי ואני רוצה להסביר:
    הראשון-
    ואחרי שנים של שכירות ומעבר מדירה אחת לשנייה,
    מעבר ילדים ממוסדות,
    קושי בהתניידות לכולל ולעבודה,
    הגשימו חלום,
    מכרו דירה להשקעה שהייתה בבעלותם שנים ארוכות,
    בהוזלה מסויימת מהמחיר,
    ורכשו דירת מגורים במחיר מעולה,
    נמוך משמעותית ממחיר השוק-
    כך שהרוויחו בגדול ממכירת הדירה להשקעה וב''ה,
    סוף סוף הגיעו אל המנוחה והנחלה מה שהיה נראה חלום רחוק בשבילם.

רק מה?
    אחרי שהדירה נמכרה התגלעו אי אילו בעיות וקשיים בלתי צפויים,
    תקופת הלוואת הגישור התארכה וגבתה מהם עוגמת נפש וסכום נוסף שלא היה מתוכנן (ב''ה יש תוכנית מימון לבתלת''מים האלה!),
    ואז הלקוח אמר:
    אם הייתי יודע לא הייתי נכנס לזה....

אמרתי לו-
    באמת?
    הייתם רוצים להישאר בשכירות?
    להיות כעת במעבר אבל משכירות אחת לשנייה כי השכירות הקודמת הסתיימה בכל מקרה?
    לראות איך חלום דירת המגורים הולך ומתרחק מכם?
    לא, הוא אמר, זה נכון לגמרי.
    אז סיכמתי לו-
    טוב שלא ידעת מזה...
    ב''ה הייתי איתו בקשר רציף, הפרשיה לקראת סיום והמשפחה שוכנת על מכונה בבית שלהם.

הלקוח השני בעז''ה בהמשך.

• מאוד נכון!

אנשים משום מה נוטים להסתכל על חצי הכוס הריקה.

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    3 פוסטים
    150 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    זה בעיה רצינית, כי באמת החוק נמצא לטובת האנשים המקושרים. בפרט שהתחום הזה לא ממש ברור ולא מוחלט.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    82 צפיות
    בוטח בה'ב
    @מזומנים כתב בעדכוני משכנתאות: איך עובד המינוף בנדל"ן מתומצת? נניח יש לי 250,000 הון עצמי ו750,000 מהבנק משכנתא איפה ומתי מגיע הרווח? פשוט מאוד נניח שב250,000 היה אפשר לקנות דירה שמכניסה שכירות 1000 ש"ח בחודש ועליית מחירי הנדל"ן היא 5% בשנה אם תקנה רק בהון העצמי שלך אמנם לא תשלם ריביות אבל תקבל 12,000 בשנה מהשכירות ושערך הדירות יעלה ב5% תרויח 12,500 אם תקח משכנתא של 750,000 תקבל בשנה 48,000 בשכירות ועליית ערך של 5% תיהיה 62,500 ובנוסף יש כאן חיסכון שיורד לך מהקרן של הלוואת המשכנתא כמובן שהסכומים שכתבתי לא שייכים היו אבל זה להסביר את העיקרון של מינוף בנדל"ן בצורה בסיסית ומופשטת כמובן שיש עוד היבטים כמו יכולת להיכנס לעסקאות שוות יותר באזורי ביקוש וכו'
  • 1 הצבעות
    17 פוסטים
    680 צפיות
    ה
    אם מישהו יודע על אחד שבקי בשוק של פתח תקוה בהתחדשות עירונית ולא חרטטן אשמח שיכתוב את פרטיו.
  • 1 הצבעות
    38 פוסטים
    2k צפיות
    מ
    אם כבר טחנו אותו מכל הכיוונים לפחות ניתן לעסקאות שלו לדבר זה המייל שהוא שלח עכשיו. לא קראתי אותו עדיין עשיתי העתק הדבק. אבל איתמחי גברא שהוא מציע דברים טובים. ומי שחושב שיש לי קשר אליו ואני משווק אותו שיעשה לי דיסלייק.... [אגב גם מי שמרוויח מדברים דומים בשוק ההון נקרא שהוא משווק ???] נכס מהמם בירושלים, אבל רק לבעל יכולת, תנאים מפליגים ופוטנציה השבחה גבוהה ​נכס מהמם ב-גילה בירושלים ​ דירת פנטהאוז 4.5 חד' 106 מ' דירה משופצת קומפלט: צנרת חשמל חדשה, כלים סניטריים חדשה. מחסן פרטי בקומת המחסנים. קומה עליונה עם מרפסת גדולה ויפה. עם מעלית. שווי שכ"ד להשכרה 7,000 ש"ח. לפינוי בינוי עם היזם חב' "עומר" הנדסה הבונה את הפרויקט המרכז העולמי של ויז'ניץ. תוספות של דירות התמורה, כמות לא מקובלת בשוק של 42 מ' מתוכו 12 מ' מרפסת. לפי תוספת התמורה, תתקבל דירה של 6 חד' ועוד תוספת מחסן צמוד לדירה, (לא בקומת מחסנים) ​ ​שווי שכ"ד שתתקבל מהיזם לפחות 10-20% מעל שווי שכ"ד. ​ ​שווי הנכס החדש הצפוי (לפי מחירי היום) הנו לפחות 4,600,000 ש"ח ​ ​חלום של השקעה ​במיוחד בתנאי מינוף: ​של דירה לא ראשונה ההשקעה 1,325,000 ש"ח ​במצב של דירה ראשונה, ההשקעה 662,500 ש"ח בלבד ​ ​מדובר על אחוזי רווח גבוהים מאד, במיוחד לאור התנאים ​הנמוכים כיום בפרויקטים של פינוי בינוי.
  • 3 הצבעות
    4 פוסטים
    366 צפיות
    מ
    @רואה-את-הנולד אין לי בעיה שאנשים יפטפטו... רק כפי שהבנתי, מטרת הארגון הוא שאנשים יתחילו לעשות דברים למעיישה בכדי לשפר את עתידם הכלכלי בס"ד. אם אנחנו נמשיך בדיבורים - במה הכי כדאי להשקיע, ומה הציבור עושה, איזה חסידויות נותנות לקהילה שלהם הלוואות בלידת התינוק וכו' וכו', ולא נתקדם בעצמינו לעשות מעשים... הרי שבבוא עת דודים - לא יועיל לנו לומר לשדכן שיש לנו 15 שנה של דיבורים על מדד ה-S&P...