דילוג לתוכן

מחשבון השוואה בין מסלולי השקעה משולבי גמ"ח ושוק ההון לבין השקעה רגילה בקופת גמל - מוזמנים לדייק

מהנעשה ונשמע ב"בנקל"
7 7 202 6

נושאים מוצעים

• 7 הצבעות
    16 פוסטים
    324 צפיות
    ארגון בנקלא
    @גימפל said: צרם לי המשפט הגמחים המסחריים, בעצם אתם הופכים את כל גדולי ישראל שתמכו בגמחים ל - מסחריים. לאוסם וטבעול. חשוב לומר שלא אנחנו בחרנו את המושג גמחים מסחריים, אלא בכנס של הגמחים שהיה בניסן הוגדרו ההבדלים בין הגמחים הקהילתיים לגמחים המסחריים, בכדי להסביר את ההבדל המהותי בין סוגי הגופים. כמובן שזה נכתב מניסוח שגרתי ומוכר בציבור ותו לא, ואף על פי כן, ארגון בנקל הינו גוף שזוכה לאמון מכל גדולי ישראל שליט"א וזוכה לביקורת דקדקנית של רבותינו גדולי הדיינים שליט"א על בסיס יומי, החשש שלנו כפול שלא תצא תקלה תחת ידינו גם לא ברמז ועל כן שינינו את הניסוח. תודה על ההארה!
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    275 צפיות
    א
    או מישהו יודע כמה האם וכמה הם מתגמלים את הנציגים בקהילות?
  • 9 הצבעות
    16 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @חיים-חי לא ניכנס למספרים ולא מה אני עושה באישי, אבל בעיני האסטרטגיה הנכונה למי שרוצה להישאר שקוע בתורתו ולא בנוי לכאבי ראש יותר מתוחכמים, הדרך היא לקחת הלוואה של כמה מאות אלפים בפריסה ארוכה של משכנתא להשקיע בשוק ההון דרך מסחר עצמאי השתלמות וקופות גמל על שם שני הבני זוג ובחתונות הילדים להלואות על חשבון הפנסיה והקופות הנל להחזיק קצת את ההלוואות בבלון או גרייס ולצבור עוד הון, ואז קצת לפרוע קצת להוציא וכן על זה הדרך כמובן כל אחד צריך לדייק את זה לפי היכולות שלו והסכום שלו וכן מספר הילדים בנים ובנות וכדומה בניתי כמה תוכניות כאלה למשפחה ונראה לי שזה ילך טוב בעזרת השם. בהשוואה למה שהם מציעים זה מאד מגביל אותך ומסרבל את מיקסום האפשרוית וכמובן יעלה לך הרבה יותר בהפקדות או החזר כל חודש.
  • 9 הצבעות
    3 פוסטים
    235 צפיות
    ד
    זה באמת מעניין מה שאתה אומר רק יכול להיות שהדור שלנו הוא דור שתרבות היא שינויים וקבלה שלהם ואולי אולי אצלינו זה לא יקרה ההיתקעות בתפיסות ישנות
  • 1 הצבעות
    22 פוסטים
    483 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @שמח-לעזור כתב בהאם יש אפשרות באופציות להפחית סיכון בלי אירוע מס?: על החלק הראשון בדבריך לדעתך מותר הלכתית לסחור באופציות על החברה שמעסיקה אותך למרות שבחוזה הם אומרים שאסור? אם אוסרים בחוזה זה שאלה של גזל (אני עובד אצל גוי אבל גזל עכו"ם אסור על פי הלכה) אני חשבתי שאתה מתכוון שעצם הפעולה גוזלת מהחברה. @שמח-לעזור כתב בהאם יש אפשרות באופציות להפחית סיכון בלי אירוע מס?: מוודא שהבנתי את הדוגמא שלך .... אלא מה, תמכור את האופציה ששווה בסוף השנה בעצם 40 אם הבנתי נכון ואז תישאר עם מניות (שעדיין אצל הנאמן) ששווים 6,000 + 4,000 תמורת האופציה וגידרת את ההפסד למחיר הפרמיה אני בכיוון? כן אבל כיוון שאני אישית לא מספיק בקי באופציות אמרתי שיותר נכון ללמד את @עומק-הסיכוי את כללי הRSU שהם די פשוטים ולקבל ממנו ייעוץ בהתאם לצרכים הספציפיים.