דילוג לתוכן

מחשבון עצמאי להשוואה בין תוכנית שוק ההון לבד או שוק ההון וגמ"ח

חתונות הילדים
1 1 3 1

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    11 פוסטים
    247 צפיות
    א
    @השומר said: (אני שמח שחזרת לפורום נראה שבאמצע הזמן אתה עסוק בקיום העולם אשריך) חן חן ידידי @השומר said: לגבי לתת מעשרות זה באמת דיון בפני עצמו (לא אתאפק מלומר שבעיני אינו לא ראוי) כל אחד יעשה כרבותיו @השומר said: אבל הבעיה שאני לא חושב (וגם מכיר כמה שבוודאות) החשבון שלהם הוא שזה הדרך העיקרית להשתדלות מוקדמת לחתונות הילדים ואם כן אם ההסתברות אומרת שזה לא באמת כדאי להרבה אנשים יוצא שבזבזו לחנם שנים רבות של השתדלות יותר נכונה וטובה. נכון בהחלט יש הרבה כאלה, גם אני מכיר מה שאני אומר שאותם 50% שלא לקחו בסוף הלוואות- לא בהכרח שזו הוכחה לאיזו רמאות או הונאה. אולי היו מודעים לזה מראש ודווקא עשו החלטה נכונה מבחינתם. כתבתי כאן בעבר, גם מה שאני בעצמי מפקיד לגמח המרכזי- זה בתור תוכנית גיבוי לתכנונים הפיננסיים האחרים... מקווה מאד שלא אצטרך לקח משם את ההלוואה בפועל! אגב גם אני יכול "לאכול את הלב" למה לא התחלתי להשקיע לפני 15 שנה... למה רק לפני 7 שנים... אבל אין מה לעשות - מה' מצעדי גבר יכוננו.
  • 12 הצבעות
    34 פוסטים
    1k צפיות
    ש
    הייתי שמח שבמחשבון יהיה אופציה סכום שונה לכל ילדבנים בנות וכדו, וכן אופציה הפקדה מדורגת אחרי לידת כל ילד ולא את כל הסכום במיידי
  • 9 הצבעות
    16 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @חיים-חי לא ניכנס למספרים ולא מה אני עושה באישי, אבל בעיני האסטרטגיה הנכונה למי שרוצה להישאר שקוע בתורתו ולא בנוי לכאבי ראש יותר מתוחכמים, הדרך היא לקחת הלוואה של כמה מאות אלפים בפריסה ארוכה של משכנתא להשקיע בשוק ההון דרך מסחר עצמאי השתלמות וקופות גמל על שם שני הבני זוג ובחתונות הילדים להלואות על חשבון הפנסיה והקופות הנל להחזיק קצת את ההלוואות בבלון או גרייס ולצבור עוד הון, ואז קצת לפרוע קצת להוציא וכן על זה הדרך כמובן כל אחד צריך לדייק את זה לפי היכולות שלו והסכום שלו וכן מספר הילדים בנים ובנות וכדומה בניתי כמה תוכניות כאלה למשפחה ונראה לי שזה ילך טוב בעזרת השם. בהשוואה למה שהם מציעים זה מאד מגביל אותך ומסרבל את מיקסום האפשרוית וכמובן יעלה לך הרבה יותר בהפקדות או החזר כל חודש.
  • 1 הצבעות
    22 פוסטים
    897 צפיות
    צ
    @איש-קיש אולי הם חששו לריבית, בגלל שיש לך הפקדה גדולה אצלם, אתה מלווה להם, ולכן הם לא רצו שתקבל הלוואה מיוחדת שאחרים לא מקבלים.
  • 7 הצבעות
    12 פוסטים
    1k צפיות
    איציק התותחא
    @shimon כתב בדיונים על מאמר - "גמחי"ם או שוק ההון?": יש אברכים שטוענים שהטענה "שממילא יצטרכו לשלם את הסכום הזה לפרעון ההלוואה ולכן שיתחילו לשלם את זה בלידת הילד" לא כ"כ נכונה בהשקפה רוחנית שהקב"ה זן ומפרנס לכ"א כפי צורכו בזמן הנצרך א. יש עניין מאוד גדול לא להגיע לידי מתנת בשר ודם, בימנו שחתונה עולה הרבה כסף זה לא סוד, ובכדי לחתן בכבוד צריך להתכונן לזה כשהילד נולד, ולא להגיע לשלב של החתונה "בהפתעה גמורה" ולשבור את הראש מהיכן להביא כסף ב. הזמן הכי טוב להתחיל להניח כסף בצד זה בגיל צעיר, ולא אחרי שיש משפחה עם ילדים שאז מאוד קשה להתרגל להניח כסף בצד