דילוג לתוכן

לקיחת משכנתא והשקעת סכום זה בשוק ההון

שוק ההון והשקעות
8 5 86 5
  • רוצה לקחת משכנתא ואת הכסף שאני לוקח להשקיע בשוק ההון
    כמובן לפני צעד כזה, צריך להתייעץ
    אני מחפש המלצות עם מי להתייעץ בתחום זה
    תודה רבה

• @בהצלחה-רבה לכמה שנים?

יש כאן בפורום מי שממליץ על הצעד הזה?

אשמח מאוד לשמוע כי לפי דעתי זו בדיוק דוגמא למקרה שבו יש עדיפות ברורה ומוחלטת לשוק הנדל''ן-
    בשוק הנדל''ן גם השנים הכי קשות לא גררו ירידה מדי דרמטית,
    המקסימום היה בעיקר שהמחירים לא עלו או ירדו מעט,
    זאת לעומת שוק ההון שיש שנים שבהם הכספים כמעט ונמחקו.

• אני עשיתי את זה.... אבל....
    בשום שכל.
    האם תישן טוב בלילה גם כשיהיו ירידות?
    האם יש לך הכנסה לשלם את המשכנתא בזמן של ירידות?
    אם התשובה לשתי השאלות היא כן. שווה לחשוב על זה
    בכל מקרה לא הגזמתי. לקחתי פה ושם הלוואות בין 100,000 ל300,000

וכמובן, כמו שאמרת, יש יתרונות לשוק הנדל"ן. מזה ומזה אל תנח ידך. זה לא במקום. זה בנוסף.
    בהצלחה

• תודה לכל העונים
    אני מחפש המלצות 'עם מי להתייעץ על זה'
    יש אנשים מומחים בנושא, ואשמח לקבל המלצות עם מי להתייעץ
    תודה רבה

• אתה בעצם מתייעץ עם מי להתייעץ?
    אני חושב שדבר ראשון, תתייעץ עם מי להתייעץ עם מי להתייעץ.
    סתם בהומור😉 .

ולעצם השאלה, מה אתה רוצה להתייעץ כיצד לעשות זאת. או האם לעשות זאת?

• האם לעשות זאת
    וא"כ כיצד לעשות זאת

• מה שנכון לאחד לא נכון לאחר.
    אין כאן נכון או לא נכון. זה עניין רגשי
    יועץ השקעות טוב זורם עם הטיות של הלקוח
    בכנות, תתייעץ עם פסיכולוג (כלכלי... אם יש)

• רוצה לקחת משכנתא ואת הכסף שאני לוקח להשקיע בשוק ההון
    תודה רבה

@בהצלחה-רבה said:

רוצה לקחת משכנתא ואת הכסף שאני לוקח להשקיע בשוק ההון

לפעמים זה יכול להיות רעיון ממש טוב.
    בפרט אם נלך לפי המחקרים שהשקעה ח"פ מנצחת את ההפקדות החודשיות.
    וברור שכל מי ששומע על השקעות בשוק ההון, ועל הכפלות כל 8 שנים, מיד חושב על הרעיון הזה.

אבל -
    א. כפי שדוד טופורוביץ טוען שאם תגיד את זה לבנק, כנראה שהוא לא יאשר את המשכנתא...
    ב. תחשוב שאם אתה לוקח משכנתא ומשלם ע"ז ריבית, כדי להרויח על הכסף אתה צריך שתהיה תשואה מספיק גבוהה, שתשאיר אותך ברווח גם אחרי תשלום הדמי ניהול ומס רווחי הון.
    ואף אחד לא מבטיח לך את התשואה הזאת...
    מה תעשה אם בעשור הקרוב לא יהיה משבר, וכן יהיו עליות, אבל התשואה השנתית תהיה רק 6%.
    ג. זה בהחלט תלוי מה משך זמן ההשקעה, לפעמים השקעה חודשית בסכום שתשלם את המשכנתא יכולה להניב סכום יותר גבוה מאשר השקעה ח"פ של סכום המשכנתא.
    ד. צריך סיבולת גבוהה בזמני ירידות.
    והבעיה שקשה לכל אחד לאמוד את עצמו בכאלו דברים שכנראה אף פעם הוא לא חווה, בפרט שאפילו החוקרים המומחים אומרים שהם בעצמם מכרו מניות בהפסד, כי קשה לעמוד בזה.
    וגם מי שמצליח לעמוד בזה, עצם החוויה הזאת ממש לא פשוטה.

תודה רבה

אין הנחתום מעיד על עיסתו 😊
    יש לי לקוחות שעשו את זה.

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    6 פוסטים
    181 צפיות
    א
    מתוך אתר "אמס": [image: 1785907439320-b0951e8c-4715-4101-8687-fb4d254cd2f4-image.jpeg]
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    159 צפיות
    יושב בגניםי
    לקופה אין ידע אך ליתומים ולמי שדואג להם כן המעלה בשוק ההון הוא ששוק הנדל"ן דורש התעסקות מרובה אשר גורמת להרבה אנשים לחכות עד החתונה עם הכסף בשונה משוק ההון בצורה מפוקחת שהוא פתרון קל אשר יכול להגדיל את כספי היתומים רבות. אם יש מישהו שהתעסק בעבר בנושא אשמח שיגיב ויכתוב מה יצא לו.
  • 0 הצבעות
    14 פוסטים
    639 צפיות
    צ
    @דוד-גולדברג זו שאלה באויר, מה סכום הכסף? מה מטרת ההשקעה? מה גובה המשכנתא? ובכל זאת מבלי לדעת את התשובות ומבלי להמליץ, ברוב המקרים עדיף להשקיע.
  • 9 הצבעות
    9 פוסטים
    796 צפיות
    מ
    @טריידר כתב במשקיעים ! אבל שקועים בלימוד !!!!: ג] יש קצת "באג" בהפיכת העיסוק לערכי עבור "חתנין רבנן", מאחר (ולפי התרשמותי) ככל שאברך יותר רואה בעסק ענין רוחני, או אפילו קיום "חובת השתדלות שבתיירה", זה אוטומטית מוריד חלק ניכר מתחושת האחריות הכספית, וכמו שכתבת במקו"א שחונכנו לכסף קל וסייעתא דשמיא מופלגת, לכן ככל שהעסק יותר קשור להקב"ה, כך מובטחת יותר יביא סייעתא דשמיא, ובבחינת "אם נגזר עלי לחתן בכבוד, זו עסקה עם פוטנציאל מפסיקה לטשטש את הנס, ולהיכנס לפרטי פרטים ולבדוק כל האפשרויות והבטוחות זה כבר בגדר ספיקות בביטחון וכו'"... אדרבה לסוג אברך כזה זה יעזור לבדוק את העיסקה מכל כיוון, כי מקובלנו מרבותינו בעלי המוסר שרק בגשמיות יש גבול להשתדלות. אבל ברוחניות צריך לשאוף להגיע למקסימום ולעשות כל מאמץ ואין גבול להשתדלות, וככל שמתאמצים יותר הקב"ה נותן יותר. בגדר "הרחב פיך ואמלאהו". ואברך שמשוכנע [או שמשכנע את עצמו - כמוני], שכל העיסוק בהשקעות הוא נטו השתדלות לרוחניות, מובטח לנו שלא יחסוך כל מאמץ בזה, כי ברוחניות זו העבודה של האדם ולא של הקב"ה. והוא באמת יקבל סייעתא דשמיא יותר.... כמו שאמר ר' שלום שבדרון 2 אנשים סוללים את אותו הכביש, אחד עוסק במצוות ישוב ארץ ישראל, והשני עובד במע"צ - הגלגול הקודם של "נתיבי ישראל". הכל תלוי בכוונה.... [image: 1755623079861-865d5034-19e5-4478-8613-28d19baafeb2-image.png] אוצר החכמה_-_ ברכת אברהם - מאמרים והדרכות תורה א - ארלנגר, אברהם בן שמשון רפאל__ 248_249.pdf [image: 1755622759758-a95beb2a-bf52-41d6-ac43-d4ba7ac0b103-image.png]
  • 2 הצבעות
    9 פוסטים
    557 צפיות
    א
    @טריידר מאמין שלסכומים (וגודל שלהם ביחס לתנועות בחשבון שלך בבנק) יש משמעות.