דילוג לתוכן

לקיחת משכנתא והשקעת סכום זה בשוק ההון

שוק ההון והשקעות
8 5 86 5
  • רוצה לקחת משכנתא ואת הכסף שאני לוקח להשקיע בשוק ההון
    כמובן לפני צעד כזה, צריך להתייעץ
    אני מחפש המלצות עם מי להתייעץ בתחום זה
    תודה רבה

• @בהצלחה-רבה לכמה שנים?

יש כאן בפורום מי שממליץ על הצעד הזה?

אשמח מאוד לשמוע כי לפי דעתי זו בדיוק דוגמא למקרה שבו יש עדיפות ברורה ומוחלטת לשוק הנדל''ן-
    בשוק הנדל''ן גם השנים הכי קשות לא גררו ירידה מדי דרמטית,
    המקסימום היה בעיקר שהמחירים לא עלו או ירדו מעט,
    זאת לעומת שוק ההון שיש שנים שבהם הכספים כמעט ונמחקו.

• אני עשיתי את זה.... אבל....
    בשום שכל.
    האם תישן טוב בלילה גם כשיהיו ירידות?
    האם יש לך הכנסה לשלם את המשכנתא בזמן של ירידות?
    אם התשובה לשתי השאלות היא כן. שווה לחשוב על זה
    בכל מקרה לא הגזמתי. לקחתי פה ושם הלוואות בין 100,000 ל300,000

וכמובן, כמו שאמרת, יש יתרונות לשוק הנדל"ן. מזה ומזה אל תנח ידך. זה לא במקום. זה בנוסף.
    בהצלחה

• תודה לכל העונים
    אני מחפש המלצות 'עם מי להתייעץ על זה'
    יש אנשים מומחים בנושא, ואשמח לקבל המלצות עם מי להתייעץ
    תודה רבה

• אתה בעצם מתייעץ עם מי להתייעץ?
    אני חושב שדבר ראשון, תתייעץ עם מי להתייעץ עם מי להתייעץ.
    סתם בהומור😉 .

ולעצם השאלה, מה אתה רוצה להתייעץ כיצד לעשות זאת. או האם לעשות זאת?

• האם לעשות זאת
    וא"כ כיצד לעשות זאת

• מה שנכון לאחד לא נכון לאחר.
    אין כאן נכון או לא נכון. זה עניין רגשי
    יועץ השקעות טוב זורם עם הטיות של הלקוח
    בכנות, תתייעץ עם פסיכולוג (כלכלי... אם יש)

• רוצה לקחת משכנתא ואת הכסף שאני לוקח להשקיע בשוק ההון
    תודה רבה

@בהצלחה-רבה said:

רוצה לקחת משכנתא ואת הכסף שאני לוקח להשקיע בשוק ההון

לפעמים זה יכול להיות רעיון ממש טוב.
    בפרט אם נלך לפי המחקרים שהשקעה ח"פ מנצחת את ההפקדות החודשיות.
    וברור שכל מי ששומע על השקעות בשוק ההון, ועל הכפלות כל 8 שנים, מיד חושב על הרעיון הזה.

אבל -
    א. כפי שדוד טופורוביץ טוען שאם תגיד את זה לבנק, כנראה שהוא לא יאשר את המשכנתא...
    ב. תחשוב שאם אתה לוקח משכנתא ומשלם ע"ז ריבית, כדי להרויח על הכסף אתה צריך שתהיה תשואה מספיק גבוהה, שתשאיר אותך ברווח גם אחרי תשלום הדמי ניהול ומס רווחי הון.
    ואף אחד לא מבטיח לך את התשואה הזאת...
    מה תעשה אם בעשור הקרוב לא יהיה משבר, וכן יהיו עליות, אבל התשואה השנתית תהיה רק 6%.
    ג. זה בהחלט תלוי מה משך זמן ההשקעה, לפעמים השקעה חודשית בסכום שתשלם את המשכנתא יכולה להניב סכום יותר גבוה מאשר השקעה ח"פ של סכום המשכנתא.
    ד. צריך סיבולת גבוהה בזמני ירידות.
    והבעיה שקשה לכל אחד לאמוד את עצמו בכאלו דברים שכנראה אף פעם הוא לא חווה, בפרט שאפילו החוקרים המומחים אומרים שהם בעצמם מכרו מניות בהפסד, כי קשה לעמוד בזה.
    וגם מי שמצליח לעמוד בזה, עצם החוויה הזאת ממש לא פשוטה.

תודה רבה

אין הנחתום מעיד על עיסתו 😊
    יש לי לקוחות שעשו את זה.

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    1 פוסטים
    91 צפיות
    י. סנדרסי
    האתר היחיד בישראל שנותן בעברית: תשואות שנתיות של מעל 40 טיקרים שונים, תשואה מצטברת מתחילת נקודת השקעה, 3.תשואה ממוצעת לתקופת ההשקעה, הפקדה חודשית קבועה - כמה שווי התיק כל שנה? ובסוף התקופה? כנסו: https://www.long-range.co.il/elementor-3176/
  • 1 הצבעות
    38 פוסטים
    2k צפיות
    מ
    אם כבר טחנו אותו מכל הכיוונים לפחות ניתן לעסקאות שלו לדבר זה המייל שהוא שלח עכשיו. לא קראתי אותו עדיין עשיתי העתק הדבק. אבל איתמחי גברא שהוא מציע דברים טובים. ומי שחושב שיש לי קשר אליו ואני משווק אותו שיעשה לי דיסלייק.... [אגב גם מי שמרוויח מדברים דומים בשוק ההון נקרא שהוא משווק ???] נכס מהמם בירושלים, אבל רק לבעל יכולת, תנאים מפליגים ופוטנציה השבחה גבוהה ​נכס מהמם ב-גילה בירושלים ​ דירת פנטהאוז 4.5 חד' 106 מ' דירה משופצת קומפלט: צנרת חשמל חדשה, כלים סניטריים חדשה. מחסן פרטי בקומת המחסנים. קומה עליונה עם מרפסת גדולה ויפה. עם מעלית. שווי שכ"ד להשכרה 7,000 ש"ח. לפינוי בינוי עם היזם חב' "עומר" הנדסה הבונה את הפרויקט המרכז העולמי של ויז'ניץ. תוספות של דירות התמורה, כמות לא מקובלת בשוק של 42 מ' מתוכו 12 מ' מרפסת. לפי תוספת התמורה, תתקבל דירה של 6 חד' ועוד תוספת מחסן צמוד לדירה, (לא בקומת מחסנים) ​ ​שווי שכ"ד שתתקבל מהיזם לפחות 10-20% מעל שווי שכ"ד. ​ ​שווי הנכס החדש הצפוי (לפי מחירי היום) הנו לפחות 4,600,000 ש"ח ​ ​חלום של השקעה ​במיוחד בתנאי מינוף: ​של דירה לא ראשונה ההשקעה 1,325,000 ש"ח ​במצב של דירה ראשונה, ההשקעה 662,500 ש"ח בלבד ​ ​מדובר על אחוזי רווח גבוהים מאד, במיוחד לאור התנאים ​הנמוכים כיום בפרויקטים של פינוי בינוי.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    376 צפיות
    אבי ה-נערהא
    @שבתי-בבית-ה ביקשתי מGPT בשבילך למרות ירי טילים ומצב בטחוני רגיש, הבורסה בת"א ממשיכה לעלות, כשהמשקיעים מתעלמים מהסיכונים ומתמקדים בתרחישים אופטימיים. הכסף המוסדי שזורם לשוק תורם לעליות, אך קיימת אזהרה: תרחישים שליליים רבים, כמו מלחמות, פגיעה בתשתיות, וגירעון תקציבי - אינם מתומחרים כראוי. תוספת שלי: כולם אוהבים ווינרים, כשנתחיל לדשדש או להנזק מעבר לסטנדרט הבורסה תגיב אחרת.
  • כך ננצל נקודות זיכוי בהשקעה בשוק ההון

שוק ההון והשקעות
    14
    1 הצבעות
    14 פוסטים
    722 צפיות
    חלמיש צורח
    @טריידר כתב בכך ננצל נקודות זיכוי בהשקעה בשוק ההון: @שמיל-שמיל כתב בכך ננצל נקודות זיכוי בהשקעה בשוק ההון: @טריידר המדינה חתומה על הית"ע נכון, אבל עד כמה שצריך עקרונית הית"ע, יהיו אלו שמחמירים לא להסתמך על הית"ע, מה שהופך את קבלת הריבית בהחזר מס לבעייתי... אין השקעה בשוק ההון, ודאי שלא השקעה במסחר עצמאי, שלא כרוכה בהיתר עיסקא. כך שאין הרבה הבדל הלכתי בין הרווח שיש לך מהקרן סל אותה בחרת, לבין הרווח שיש לך מההחזר של רשות המסים. כמדומני שגם אין הבדל גדול ברמת ההידור ביניהם. אולי יש הבדל קטן, שהמדינה לא חתומה על היתר עסקא פרטי עם 'גלאט הון', אבל מאידך גלאט הון סבירא להו שלא צריך בכלל היתר עסקא עם המדינה. ובפרט שכאן אתה לא מלווה להם (כמו באג"ח של המדינה) אלא רק הם 'גוזלים' לך סכום, ומחזירים כעבור תקופה את הגזילה בתוספת הריבית של המשק.
  • 3 הצבעות
    468 פוסטים
    29k צפיות
    ס
    @הברסלבר said: @מ.-יפה דירה של 2.5 מיליון ומושכר רק ב 6500 ??? כן זה אפילו הרבה, אתה יכול לבדוק ב https://www.nadlan.gov.il/?view=settlement&id=2610&page=deals