דילוג לתוכן

'חופש כלכלי'

כלכלת המשפחה
2 2 35 2
  • מעניין אותי מאוד לשמוע מה דעתכם על המושג הזה...
    האם זה נראה לכם כמו משהו טוב? או שמא הוא סותר את היהדות..?
    האם זהו יעד טוב שמומלץ לשאוף אליו, או שעדיף לשכוח מעושר, ואם הוא יבוא אז יבוא..

הכוונה למצב שאדם יש לו מספיק נכסים, שמהם נכנס לו כסף בכמות כזאת שהוא קם בבוקר ועושה את מה שהוא רוצה או את מה שנכון לו - בלי שהצורך בכסף יהיה אלמנט בקבלת ההחלטה.

איך זה קורה בפועל?
    אם למשל במושגים שלכם - הכנסה פסיבית של 50 אל"ש תתן מענה לכל הצרכים שלכם גם יחד (דוגמה בלבד - תכתבו לכם מאה אלף.. אין עם זה בעיה) -
    אז זאת אומרת שיש ברשותכם נכסים בשווי 15 מיליון שמכניסים לכם 4% בשנה, או נכסים בשווי 6.7 מיליון שמכניסים 9% בשנה.. וכן ע"ז הדרך.

אז מה אתם חושבים על הנושא הזה?
    חיובי \ שלילי \ רוגע \ תאוות \ בלתי אפשרי \ חלום \ יצאנו לדרך!
    ???

• מצורף כאן פרק מספר מעלות המידות לרבי יחיאל ברבי יקותיאל [הרופא]
    ספר זה הוזכר ע"י השל"ה, החיד"א, השבט מוסר ועוד
    הפרק המובא עוסק בענין העושר ..
    אולי יועיל למישהו

ספר המידות לרבי יחיאל ברבי יקותיאל מעלת העושר.pdf

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    9 פוסטים
    344 צפיות
    ס
    ומי שאין לו אפשרות להגדיל הכנסות? ישנם עצות שונות שיכולות להוסיף הגנות ולהפחית סיכונים ואעלה חלקם כאן וכמובן כל אחד צריך לעשות את שיקוליו ולהבין את מה שהוא עושה כי אי אפשר להוריד את הסיכון לאפס. הרעיון הוא להשתמש בכלל ה300 שציינת,אבל להוסיף הגנות. א.להחזיק כסף שיספיק לתשלומי משכנתא שנה קדימה בקרן כספית ב.לחוסכים דרך קופות גמל להשקעה או השתלמות לשקול להשתמש בהלוואות בלון כדי לפרוע את המשכנתא בשנים של ירידות או דשדוש,ולסוחרים עצמאית ,להשתמש בברוקר שנותן לך מינוף ואפשרויות הלוואה בזול כמו IB חו"ל (הישראלי יותר יקר) . ג.לחפש קרנות עם בטא גבוהה אבל גם לנסות לייצר פיזור סקטוריאלי וגיאוגרפי מקסימלי למשל סקטור הביטחון ,טכנולוגיה ,פיננסים ,קרנות על סחורות.וגיאוגרפי ארה"ב ,שווקים מתעוררים ואפשר להשתמש גם בקרנות על מדדי מדינות מסויימות ,המטרה היא שביום שיצטרך למשוך כסף להחזר ההלוואה הוא יוכל למשוך מההשקעות שהרוויחו הכי הרבה מבלי לגעת באלה שנמצאות בזמני ירידה . ד. ולמתקדמים יש אפשרות לקבל הגנה נוספת על ידי השקעה באופציות קול ארוכות טווח וכמובן לגלגל אותם כשנה לפני הפקיעה ,שנותנות הגנה מסויימת במקרה של ירידות אבל כמובן צריך לשמור על המינוף הרצוי ולשמור את שאר הכסף באג"ח או בקרן כספית. כמובן שצריך יעוץ פרטני כל אחד לגופו כי יש עוד הרבה פרטים ואכמ"ל
  • ביעור חמץ כלכלי

כלכלת המשפחה הוראות קבע כלכלת המשפחה טור
    11
    7 הצבעות
    11 פוסטים
    391 צפיות
    ב
    @מחשב-מסלול-מחדש said: @סייעתא-דשמיא תודה רבה . ערכתי. Spoiler יש לי אחד טוב לפסח, רק אני עדיין מחפש מסר... מָחׁכים ומֳחָכים
  • 1 הצבעות
    3 פוסטים
    233 צפיות
    elimkE
    צודק. הכוונה ליעוץ וליווי כלכלי למשפחות
  • 12 הצבעות
    3 פוסטים
    389 צפיות
    צ
    @הקוד-הפיננסי כהשלמה לדבריך מצ"ב מדריך איך להקים הו"ק לקרן כספית, הדרכה לקניית קרן כספית בבנק הפועלים.pdf
  • אולי זה בכלל גזירת שמים..??

כלכלת המשפחה 613
    2
    5 הצבעות
    2 פוסטים
    235 צפיות
    הקול השפויה
    פעם הצעתי למישהו עסקה שבעיני רבים היא לא לכתחילה, למרות שבעיני אחרים הוא מצווה גדולה. הייתי צריך את עזרתו בעניין, עזרה שמתן שכרה בצדה. הוא לא רוצה לעזור באומרו ש"זה לא השתדלות". לרגע התרשמתי מאמונתו הפועמת, אלא שבהמשך השיחה הוא אמר לי שאם אני אתן לו רווח יותר גדול אולי הוא כן ירצה. כלומר לדעתו להרוויח אלפיים ש"ח זה לא השתדלות אבל להרוויח 5 אל"ש זה כן...