דילוג לתוכן

בעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!

כלכלת המשפחה
503 40 18.1k 35
  • @הגיוני
    במזרחי בקל"צ לא סכימו להוריד כלום בפריים הסכימו לתת לי משתנה כל שנתיים ברבית 4.99 יהיה פחתה של ההחזר חודשי 250 ש"ח אבל הם טענו שבסימולציה יוצא שבסוף התקופה אני ישלם 31000 יותר

@זיבורית-דידך את הקלצ לא התכוונתי למחזר אלא רק את הפריים.
    הפריים שלך יכול לרדת יותר מ4.99 ע"י הצעה מתחרה מבנק אחר.
    אם אתה מעוניין, מלא טופס בקשה לאישור עקרוני למיחזור בבנק נוסף.
    ולגבי ה31000 יותר, אני לא מבין למה, אולי אמרו לך שיאריכו את התקופה ליותר שנים? כי אחרת אין סיבה שתשלם יותר אדרבה תשלם הרבה פחות.
    אולי פשוט תשאל אותם למה שזה ייצא יותר, (אולי לא הבנת אותם)
    בהצלחה

• @זיבורית-דידך את הקלצ לא התכוונתי למחזר אלא רק את הפריים.
    הפריים שלך יכול לרדת יותר מ4.99 ע"י הצעה מתחרה מבנק אחר.
    אם אתה מעוניין, מלא טופס בקשה לאישור עקרוני למיחזור בבנק נוסף.
    ולגבי ה31000 יותר, אני לא מבין למה, אולי אמרו לך שיאריכו את התקופה ליותר שנים? כי אחרת אין סיבה שתשלם יותר אדרבה תשלם הרבה פחות.
    אולי פשוט תשאל אותם למה שזה ייצא יותר, (אולי לא הבנת אותם)
    בהצלחה

@הגיוני
    תודה רבה רבה
    הם גם לא הבינו למה אני משלם יותר הם אמרו שאולי הסימולציה מתחשב בתחזית בנק ישראל ויתכן שהתחזית הוא שהפריים ירד במהלך השנים

• @הגיוני
    במזרחי בקל"צ לא סכימו להוריד כלום בפריים הסכימו לתת לי משתנה כל שנתיים ברבית 4.99 יהיה פחתה של ההחזר חודשי 250 ש"ח אבל הם טענו שבסימולציה יוצא שבסוף התקופה אני ישלם 31000 יותר

אם יש מישהוא שיכול לבדוק לי אם שווה לעשות מיחזור
    הבאתי ליועץ משכנתאות מוצלח ואמר שאין מה לגעת
    האם זה מוסכם על המבינים כאן?צילום מסך 2025-04-03 002717.png

• אם יש מישהוא שיכול לבדוק לי אם שווה לעשות מיחזור
    הבאתי ליועץ משכנתאות מוצלח ואמר שאין מה לגעת
    האם זה מוסכם על המבינים כאן?צילום מסך 2025-04-03 002717.png

@סתם-אדם רביות מצויינות!
    מלבד הפריים- 5.7%, בהחלט מומלץ למחזר או לפריים נמוך יותר או ל"משתנה לא צמודה" תלוי מה יציעו לך בכל אחת מהם.
    בהצלחה

• @הגיוני

מצו"ב אישור עקרוני.

לא הבנתי כמה ההחזר החודשי הצפוי עכשיו,
    רשום שם חודש ראשון והחזר חודשי מקסימלי,
    אבל תכל'ס בתקופה זו מה יהיה סכום ההחזר החודשי ?

מה שיש לי עכשיו,
    מסלול פריים החזר 1561 ש"ח,
    מסלולים צמודי מדד 1102 ש"ח
    = 2663 ש"ח לחודש.

תודה רבה לך על העזרה

ae1db7b8-c251-40be-9023-41b60fa10918-image.png

• @הגיוני

מצו"ב אישור עקרוני.

לא הבנתי כמה ההחזר החודשי הצפוי עכשיו,
    רשום שם חודש ראשון והחזר חודשי מקסימלי,
    אבל תכל'ס בתקופה זו מה יהיה סכום ההחזר החודשי ?

מה שיש לי עכשיו,
    מסלול פריים החזר 1561 ש"ח,
    מסלולים צמודי מדד 1102 ש"ח
    = 2663 ש"ח לחודש.

תודה רבה לך על העזרה

ae1db7b8-c251-40be-9023-41b60fa10918-image.png

@טריידר התמונה חסומה אצלי, תוכל לרשום את סוגי המסלולים וגובה הרביות?

• @טריידר התמונה חסומה אצלי, תוכל לרשום את סוגי המסלולים וגובה הרביות?

@הגיוני

פריים
    270,000 ש"ח
    335 חודשים
    ריבית פריים מינוס 0.9
    החזר חודש ראשון 1500
    החזר גבוה ביותר 1570

מל"צ
    213,000 ש"ל
    336 חודשים
    ריבית 4.79
    החזר חודש ראשון 1153
    החזר גבוה ביותר 1253

• @הגיוני

פריים
    270,000 ש"ח
    335 חודשים
    ריבית פריים מינוס 0.9
    החזר חודש ראשון 1500
    החזר גבוה ביותר 1570

מל"צ
    213,000 ש"ל
    336 חודשים
    ריבית 4.79
    החזר חודש ראשון 1153
    החזר גבוה ביותר 1253

@טריידר לכאו' ההחזר הנמוך, אבל אני לא בטוח.
    תוכל לבדוק זאת זה במחשבון משכנתאות (או לשאול אותם).
    בהצלחה

• @טריידר לכאו' ההחזר הנמוך, אבל אני לא בטוח.
    תוכל לבדוק זאת זה במחשבון משכנתאות (או לשאול אותם).
    בהצלחה

@הגיוני כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:

אבל גם ההחזר הנמוך באישור, גבוה מההחזר שלי כיום כנ"ל ?

אני משער שבכל מקרה כדאי, כדי להנצל מההצמדה למדד ולהוזיל את ריבית הפריים, נכון ?

• @הגיוני כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:

אבל גם ההחזר הנמוך באישור, גבוה מההחזר שלי כיום כנ"ל ?

אני משער שבכל מקרה כדאי, כדי להנצל מההצמדה למדד ולהוזיל את ריבית הפריים, נכון ?

@טריידר אכן, ונדמה לי שכבר דיברנו על זה.

• @טריידר אכן, ונדמה לי שכבר דיברנו על זה.

@הגיוני
    קיבלתי אישור עקרוני למשכנתא,
    רציתי לשאול, בגדול זה מה שאני אקבל?
    או שהיועץ אמור (ע"פ תפקידו) לריב על הריביות עם הבנקים?
    בדגש על המילה בנקים - זה מחייב שהאישור העקרוני ואח"כ לקיחת המשכנתא עצמה זה יהיה מאותו בנק?
    או שזה הבסיס למשא ומתן עם כל הבנקים?
    אשמח להסבר איך זה עובד,
    בתודה.

• @טריידר אכן, ונדמה לי שכבר דיברנו על זה.

@הגיוני
    זה המשכנתא שלי, האם יש מה לשנות?
    5317c9de-e25d-4fa7-b4e6-456754e939fe-image.png

ואם חסום לך התמונה:
    צ.מדד, ר.משתנה, ע.אג"ח, דיור ₪100,000.00 יתרת תשלומים 55/240 92,853.56 ריבית: 1.77%

הלואה לא צמודה ר.משתנה פריים-דיור רגילות, סכום ההלואה ₪165,000.00 יתרת תשלומים 55/240 ₪137,011.71 ריבית: (5.60% ) P -0.40%

הלואה לא צמודה ר.קבועה - דיור סכום ההלואה ₪235,000.00 יתרת תשלומים 5/168
    ₪167,883.36 ריבית 2.70%

תודה ענקית לך

• @הגיוני
    זה המשכנתא שלי, האם יש מה לשנות?
    5317c9de-e25d-4fa7-b4e6-456754e939fe-image.png

ואם חסום לך התמונה:
    צ.מדד, ר.משתנה, ע.אג"ח, דיור ₪100,000.00 יתרת תשלומים 55/240 92,853.56 ריבית: 1.77%

הלואה לא צמודה ר.משתנה פריים-דיור רגילות, סכום ההלואה ₪165,000.00 יתרת תשלומים 55/240 ₪137,011.71 ריבית: (5.60% ) P -0.40%

הלואה לא צמודה ר.קבועה - דיור סכום ההלואה ₪235,000.00 יתרת תשלומים 5/168
    ₪167,883.36 ריבית 2.70%

תודה ענקית לך

@שואף-ליותר רביות מצוינות חוץ מהפריים שהוא גם בסדר אך אפשר להוריד אותו לכיוון ה5% ומטה ע"י שתבקש להוריד את הרבית (אפי' אם תשאר על פריים), או שתעבור למלצ
    בהצלחה

• @הגיוני
    קיבלתי אישור עקרוני למשכנתא,
    רציתי לשאול, בגדול זה מה שאני אקבל?
    או שהיועץ אמור (ע"פ תפקידו) לריב על הריביות עם הבנקים?
    בדגש על המילה בנקים - זה מחייב שהאישור העקרוני ואח"כ לקיחת המשכנתא עצמה זה יהיה מאותו בנק?
    או שזה הבסיס למשא ומתן עם כל הבנקים?
    אשמח להסבר איך זה עובד,
    בתודה.

@שמואל לא כ"כ הבנתי את שאלתך וזה לגיטימי...
    לא הבנתי אם אתה לוקח משכנתא לבד או ע"י יועץ? (כי התשובה משתנית)
    אשמח לענות

• @שמואל לא כ"כ הבנתי את שאלתך וזה לגיטימי...
    לא הבנתי אם אתה לוקח משכנתא לבד או ע"י יועץ? (כי התשובה משתנית)
    אשמח לענות

@הגיוני
    א. התכונתי בשאלה אם פלוס מינוס זה יהיה ההחזר החודשי לבנק לפי מה שאני רואה עכשיו באישור העקרוני,
    או שזה יהיה שונה משמעותית.
    ב. זה היה שאלה רק בשביל הסקרנות - אם הבנק שנתן את האישור העקרוני, הוא זה שלוקחים ממנו את המשכנתא, או שהאישור שהוא נתן משמש בסיס למשא ומתן גם אם כל הבנקים האחרים בשביל ריביות נמוכות יותר.
    ג. כן, אני לוקח את המשכנתא ע"י יועץ.

• @הגיוני
    א. התכונתי בשאלה אם פלוס מינוס זה יהיה ההחזר החודשי לבנק לפי מה שאני רואה עכשיו באישור העקרוני,
    או שזה יהיה שונה משמעותית.
    ב. זה היה שאלה רק בשביל הסקרנות - אם הבנק שנתן את האישור העקרוני, הוא זה שלוקחים ממנו את המשכנתא, או שהאישור שהוא נתן משמש בסיס למשא ומתן גם אם כל הבנקים האחרים בשביל ריביות נמוכות יותר.
    ג. כן, אני לוקח את המשכנתא ע"י יועץ.

@שמואל בגדול זה גובה ההחזר אלא א"כ הרביות לא מספיק טובות ואז אני מקוה מאד בשבילך שהיועץ יקח הצעות מתחרות מבנקים אחרים, ואם הוא לא יעשה את זה- דרוש את זה ממנו, ואם אתה לא יודע אם הרביות טובות או לא, תעלה תמונה של האישור לכאן, או שתכתוב כאן את גובה הרביות וסוגי המסלולים, ואשמח לענות האם הרביות טובות או שעליך לדרוש ממר היועץ שיעבוד עוד קצת על הרביות...
    בהצלחה
    (בלי קשר אשמח שיעלו לכאן אישורים עקרוניים גם בשביל להתעדכן מה נותנים בבנקים כיון שזה משתנה במשך הזמן, וגם שאוכל לעזור אם אני יודע...)

• @שמואל בגדול זה גובה ההחזר אלא א"כ הרביות לא מספיק טובות ואז אני מקוה מאד בשבילך שהיועץ יקח הצעות מתחרות מבנקים אחרים, ואם הוא לא יעשה את זה- דרוש את זה ממנו, ואם אתה לא יודע אם הרביות טובות או לא, תעלה תמונה של האישור לכאן, או שתכתוב כאן את גובה הרביות וסוגי המסלולים, ואשמח לענות האם הרביות טובות או שעליך לדרוש ממר היועץ שיעבוד עוד קצת על הרביות...
    בהצלחה
    (בלי קשר אשמח שיעלו לכאן אישורים עקרוניים גם בשביל להתעדכן מה נותנים בבנקים כיון שזה משתנה במשך הזמן, וגם שאוכל לעזור אם אני יודע...)

@הגיוני
    גובה המשכנתא 520K -
    (פחות מ45% מערך הדירה- לבנתיים)..
    מעלה לכאן את המסלולים המוצעים,
    אשמח לעיונך,
    תודה.

סל אחיד א.PNG
    סל אחיד ב.PNG
    סל אחיד ג.PNG
    סל מוצע - המלצת הבנק.PNG

• @הגיוני
    גובה המשכנתא 520K -
    (פחות מ45% מערך הדירה- לבנתיים)..
    מעלה לכאן את המסלולים המוצעים,
    אשמח לעיונך,
    תודה.

סל אחיד א.PNG
    סל אחיד ב.PNG
    סל אחיד ג.PNG
    סל מוצע - המלצת הבנק.PNG

@שמואל מצטער, לא רשום את סוגי המסלולים, אין לי איך לדעת.
    אולי תשאל אותו מה סוגי המסלולים ומה גובה הרבית של כל אחד מהם כי אתה רוצה להתייעץ עם חבר אם זה טוב בשבילך או משהו כזה (זה לגיטימי).
    בהצלחה

• @שמואל מצטער, לא רשום את סוגי המסלולים, אין לי איך לדעת.
    אולי תשאל אותו מה סוגי המסלולים ומה גובה הרבית של כל אחד מהם כי אתה רוצה להתייעץ עם חבר אם זה טוב בשבילך או משהו כזה (זה לגיטימי).
    בהצלחה

@הגיוני ba9651d5-1a63-4014-99d6-372dd35b1979-image.png זה החלק שצריך בשביל לראות מה המצב של המשכנתא?1dafea3d-61a2-4ff1-8c74-0e1bcd69e96b-image.png

• @הגיוני ba9651d5-1a63-4014-99d6-372dd35b1979-image.png זה החלק שצריך בשביל לראות מה המצב של המשכנתא?1dafea3d-61a2-4ff1-8c74-0e1bcd69e96b-image.png

פוסט זה נמחק!

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    13 פוסטים
    105 צפיות
    א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 0 הצבעות
    19 פוסטים
    196 צפיות
    א
    אצלי זה היה באותו בנק בדירה אחרת אבל כך הבנתי מסוכן הביטוח
  • השתתפות במשכנתא?!

כלכלת המשפחה משכנתא
    11
    1
    0 הצבעות
    11 פוסטים
    300 צפיות
    ש
    @הקול-השפוי חסר שם את מזרחי טפחות.
  • 0 הצבעות
    28 פוסטים
    632 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @אנונימי2 וזו הסיבה שעכשיו ממש משתלם לבצע מיחזורים כדי לקבע מרווחים נמוכים. חשוב מאוד שאנשים ישימו לב לכך.
  • 2 הצבעות
    4 פוסטים
    364 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @ביזנייעס כתב בדיונים על מאמר - "איך מצליחים לחסוך?": @אבישי-ויינגולד באותו עניין פוסט שכתבתי בעבר, מקווה שתיהנו. "הגזלן הקדוש" אם בדרך כלל הורגלנו שמביאים דוגמאות מעולם המעשה לבית המדרש הפעם ננסה הפוך, במה דברים אמורים, ר' נחמן אמר פעם שעל יהודי לגזול מעיתותיו למען לימוד התורה, הכוונה שגם אם אתה עובד לפרנסתך וטרוד בעניינך תגזול פה חמש דקות פה עשר ללימוד תורה. ועל בשרי למדתי שהשיטה הזו יעילה למדי גם בתחום ההשקעות, כמעט כל שיחה שקיימתי על החשיבות בהשתדלות לחתונות הילדים כבר מקטנותם, הגיעה היכנשהוא לטיעון הבא "אני בקושי גומר את החודש, אז מאיפה שאני יתחיל להשקיע?" ואני חושב שזו טענה מוצדקת לחלוטין. אז מה עושים? פשוט מאוד גוזלים! טוב לא שאני מעודד פשיעה, אבל כן פשוט מתחילים לגזול מעצמכם! כן, ובנימה אישית, בבוקר בהיר אחד כשרפרפתי על חיובי האשראי גיליתי שהסכום ששילמתי בתשלומים על טיפול שיניים הגיע לסיומו והחודש התשלום האחרון ירד לי, במחשבה ראשונה אמרתי לעצמי יופי עוד סכום לחודשי, ואז הבנתי הסכום הזה הוא לא באמת משמעותי, הסתדרתי בלעדיו מצוין בתקופה האחרונה, ובמקום לבזבז אותו בלי שאשים לב פשוט כדאי לי להפנות אותו להשקעה. ואכן מאז יש לי הוראת קבע, כשמעת לעת אני מוסיף חלקיקים לחסכון שלי. אז עצתי אליכם, תגזלו מעצמכם לעצמכם, ממתנה שקיבלתם, מחיוב בתשלומים שנגמר, מהכנסה נוספת, עכשיו לא תשימו לב אבל כשתפגשו את המחותנים בעז"ה, תודו לעצמכם על כך. תודה רבה @ביזנייעס ! אשתמש בזה בעז''ה בהרצאותיי בזכותך!