בעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!
-
@הגיוני
בזכותך השלחתי פניה לבנק [הבינלאומי] חוזר אלי הפקיד ובלי הרבה מו"מ הוא מציע להוריד את הריבית מפריים לפריים מינוס 0.9
קודם כל רוצה להודות לך על היוזמה ישר כח עצום!
שנית רוצה לשאול האם יש טעם לנסות להוריד עוד או שאין טעם?
במשתנה הוא הציע לי 4.9 -
@שמיל-שמיל יפה מאד, כך גם נתנו ל@טריידר בדיסקונט.
לשאלתך האם יש מה להוריד עוד, אני חושב שאפשר לכווץ עוד קצת, ע"י הצעה מתחרה מבנק אחר, אבל אם אתה לא בקטע לבירוקרטיה עכשיו, אז תלך על הפריים הוא מצויין (ס'תומרת, שהפער הקטן שנתנו לך בין הפריים למשתנה לא מצדיק לעבור למשתנה אך באם הפער יגדל יש לבחון שוב).
במקרה ובחרת להשקיע- תגיד לפקיד של המשכנתא שאתה מדווח על סילוק של הלוואת הפריים, כדי שאם כן תרצה לעבור למשתנה, לא תשלם על המיחזור- עמלת אי דיווח. (עמלת אי דיווח משלם כל מי שמסלק או ממחזר את המשכנתא ולא הודיע על כך 10 ימים לפני כן לבנק. והדיווח אינו מחייב כלום והוא תקף מ10 ימים לאחר הדיווח ולמשך תקופה מסוימת, אני לא זוכר עכשיו כמה).
בהצלחה!
ותודה שאתה מעלה את הנתונים זה משפיע על עוד אנשים שרואים שזה אמיתי ועובד. -
-
@הגיוני כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
החוק הוא לטובת הלקוחות, לא הספקתי לברר מה טיבו של החוק.
פורסם שהחוק החדש מחייב את הבנקים לטפל בהעברות משכנתאות בין הבנקים,
(זה לא רק חוק עקרוני, העברת החוק הושהה עד לסיום תהליכי יעול של הבנקים, כך שזה אמור לעבוד מהיום)
ולא כמו בעבר שהלקוחות הוצרכו להוציא בעצמם את כל המסמכים מבנק א' ולהעביר לבנק ב' באופן פיזי,
מה שמקשה מאוד, בפרט כשיש מסמכים שיש להשלים, וכששני הבנקים לא נמצאים בכלל באזור מוגרים של הלקוח.
כלומר, מהיום ניתן למחזר ולנייד משכנתא מבנק לבנק דרך הגשת בקשה בלבד,
מה שמיקל על השיקול למחזר אצל בנק אחר, וממילא גורם לבנק המקורית להציע הצעות מתחרות יותר,
ולא כמו בעבר שידעו שעבור 0.2% הרבה לקוחות לא יטרחו לנייד את מיחזור המשכנתא לבנק מתחרה.
(אגב, האישור העקרוני שלי לא הונפק מסיבה טכנית, נמצא בטיפול מחלקה הטכנית... כנראה לא אנסה לקבל הצעות אחרות, בשבועיים האחרונים אני עסוק למעלה מראש עם בירוקרטיה ודומיהם - נמאס לי...)
(אגב ב', האשכול שלך זוכה להמון ציפיות, משער שיש עשרות שניגשו למיחזור בעקבות דבריך, אע"פ שלא תשמע מהם לעולם...)
-
@שמיל-שמיל כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:
ואם אני ממחזר לפריים אין עמלת פרעון מוקדם?
אני חושב שאין, אבל עדיף שתשאל אותם או שפשוט תדווח, בכל מקרה.
בהצלחה -
@זיבורית-דידך את הקלצ לא התכוונתי למחזר אלא רק את הפריים.
הפריים שלך יכול לרדת יותר מ4.99 ע"י הצעה מתחרה מבנק אחר.
אם אתה מעוניין, מלא טופס בקשה לאישור עקרוני למיחזור בבנק נוסף.
ולגבי ה31000 יותר, אני לא מבין למה, אולי אמרו לך שיאריכו את התקופה ליותר שנים? כי אחרת אין סיבה שתשלם יותר אדרבה תשלם הרבה פחות.
אולי פשוט תשאל אותם למה שזה ייצא יותר, (אולי לא הבנת אותם)
בהצלחה -
אם יש מישהוא שיכול לבדוק לי אם שווה לעשות מיחזור
הבאתי ליועץ משכנתאות מוצלח ואמר שאין מה לגעת
האם זה מוסכם על המבינים כאן? -
מצו"ב אישור עקרוני.
לא הבנתי כמה ההחזר החודשי הצפוי עכשיו,
רשום שם חודש ראשון והחזר חודשי מקסימלי,
אבל תכל'ס בתקופה זו מה יהיה סכום ההחזר החודשי ?מה שיש לי עכשיו,
מסלול פריים החזר 1561 ש"ח,
מסלולים צמודי מדד 1102 ש"ח
= 2663 ש"ח לחודש.תודה רבה לך על העזרה