דילוג לתוכן

בעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!

כלכלת המשפחה
503 40 18.0k 35

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    1 פוסטים
    24 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    שלום וברכה אני חיים רבינוביץ יועץ משכנתאות וחבר בהתאחדות יועצי המשכנתאות רבים מאיתנו זוכרים היטב את יום החתימה על המשכנתא, ההתרגשות מהבית החדש, העומס של המעבר, והחתימה המהירה על עשרות דפים בבנק. עבור רוב המשפחות, באותו רגע המשכנתא הופכת לדבר שבשגרה – הוראת קבע שיוצאת מהחשבון מדי חודש, וקצת מעיקה על התקציב, אבל "זה מה יש". אבל האם ידעתם שהמשכנתא היא מוצר דינמי? בדיוק כפי שאנו בודקים מדי פעם את חבילת הדקות בטלפון או את דמי הניהול בפנסיה, המשכנתא דורשת "טיפול תקופתי". השוק משתנה, הריביות נעות, והמצב המשפחתי והכלכלי שלכם מתפתח. כאן נכנס לתמונה המושג ששווה לכם הרבה מאוד כסף: מיחזור משכנתא. אני אצרף כאן שתי סיפורים מהשבועות האחרונים של לקוחות--- משפחת ג. הגיעו אליי עם משכנתא שנלקחה לפני כחמש שנים. לאחר ניתוח מעמיק של המסלולים ובניית תמהיל חדש המותאם ליכולת ההחזר הנוכחית שלהם, הצלחנו לקצר את תקופת ההלוואה בכמה שנים בודדות ולחסוך להם במצטבר כ-110,000 ש"ח. משפחת ר. עמדו בפני קושי בהחזר החודשי. במיחזור חכם לא רק שהורדנו את הנטל החודשי ב-700 ש"ח, אלא שחיסכון הריביות הכולל לאורך השנים הגיע ל-95,000 ש"ח. וישנם מקרים של משכנתאות עם ריביות יקרות יותר, בהם החיסכון חצה את רף ה-350,000 ש"ח רק על ידי ניצול נכון של שינויי השוק. כחבר בהתאחדות יועצי המשכנתאות, אני מחויב לקוד אתי מחמיר, למקצועיות ולהתעדכנות יומיומית בכל שינויי הרגולציה והריביות. כשאני ניגש לבנק, אני מגיע עם כוח של ידע, עם ניתוח שוק מדויק ועם היכולת לנהל משא ומתן קשוח עבורכם. הבנק דואג לאינטרסים שלו, התפקיד שלי הוא לדאוג אך ורק לאינטרסים שלכם. ימים אלו הם זמן מצויין למיחזורי משכנתא בעקבות ירידת העוגנים הצפויה במסלולי המשתנות, לכן מי שחושב או מתלבט אם צריך מיחזור כדאי שיבדוק כבר בימים אלו וירויח חוץ מהמיחזור עצמו גם את הירידה הנוכחית. גם אם אינכם מעוניינים לשכור את שירותיי, מומלץ מאוד לפנות בימים אלו לכל יועץ משכנתאות אחר שאתם מכירים וסומכים עליו כדי שיעשה לכם בדיקת כדאיות מיחזור. אם יש למישהו שאלות או בעיות בנושאי משכנתאות אשמח לענות כאן בפורום באשכולות הייעודיים. ואסיים במילת תודה למנהלי הפורום שעושים עבודת קודש על מנת לעזור למשפחות רבות מהציבור שלנו בהמון ידע ועזרה הדדית.
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    105 צפיות
    א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 3 הצבעות
    5 פוסטים
    181 צפיות
    התותח זה אניה
    @י.-ויסבקר לכן ציינתי כתב במדד המחירים לצרכן- חודש יוני: חוץ ממקרים שזה ישתלם ללקוח
  • 2 הצבעות
    3 פוסטים
    127 צפיות
    ד
    @ניסן-עציוני לא חשבתי שאנשים עושים בשנים האחרונות תוכניות בבזק. יש גם שינוי בפלפונים לטובה או לרעה?
  • נדל"ן במרכז או בפריפריה

הועבר נדל"ן פריפריה משכנתא
    2
    2 הצבעות
    2 פוסטים
    195 צפיות
    פלוספ
    @טריידר דירה ברמת גן עם משכנתא מלאה: עליית ערך: ברמת גן, במיוחד במרכז, יש עליית ערך עקבית יותר לעומת פריפריה. ניהול נכס במרכז יכול להניב רווחים גבוהים יותר בטווח הארוך, אם כי יש לקחת בחשבון גם את עלות המשכנתא הגבוהה. ביקוש: הביקוש לדירות במרכז תמיד גבוה יותר, ולכן קל יותר למכור דירה במקרה של צורך למכור. ריביות ותזרים חודשי: כמו שהזכרת, ברמת גן תצטרך לקחת משכנתא גבוהה, מה שיגרום לתזרים חודשי שלילי — כלומר, תצטרך לשלם יותר כל חודש מכפי שאתה מרוויח מהשכירות. זה יכול להכביד על המשקיע בטווח הקצר. שתי דירות בדימונה ללא משכנתא: עליית ערך: כפי שציינת, עליית הערך בדימונה לא בהכרח תהיה גבוהה או עקבית כמו במרכז. לדירות בפריפריה יש נטייה להישאר במחיר נמוך יותר לאורך זמן, עם עליות קטנות. ביקוש: בביקוש יש נטייה להיות נמוך יותר, וזה עשוי להקשות על מכירת הדירה במחיר הרצוי במקרה של צורך. זה גם יכול להשפיע על אפשרויות השכירות, אם כי השכירות בסך הכל גבוהה יותר בפריפריה. אחזקת הנכס: במקרה של אחזקת דירות ישנות בפריפריה, עלויות השיפוץ והתחזוקה עשויות להיות גבוהות יותר, וזה יכול למחוק את הרווחיות. שכירות: בפריפריה יש תשואה גבוהה יותר משכירות (למשל 8% בדימונה), מה שיכול להוות יתרון למי שלא מחפש למכור את הנכס מיידית ויכול להתמודד עם תזרים שלילי בטווח הקצר. ריביות: כאן היתרון ברור — אין משכנתא, כך שאין חוב שצריך להחזיר כל חודש, והמשקיע נהנה מתזרים חיובי או לפחות מאוזן. לכן: אם אתה מוכן להשקיע לטווח הארוך ורוצה להיות חלק מהשוק המרכזי עם פוטנציאל עליית ערך גבוה יותר, דירה ברמת גן יכולה להיות משתלמת. אך אם אתה מעדיף להימנע מתשלום ריביות ולהשקיע בטווח הקצר עם תשואות גבוהות יותר משכירות, שתי דירות בדימונה עשויות להיות אופציה טובה יותר — במיוחד אם יש לך גמישות בניהול הנכסים והוצאות תחזוקה.