דילוג לתוכן

בעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!

כלכלת המשפחה
503 40 18.1k 35
  • חשבתי על לאחד את הסכום הנוסף של ה100K החדשים למסלול הפריים
    ולבקש לשנות או למל"צ או לפריים מינוס
    הזול מביניהם
    מה אומרים?
    כמו"כ לגבי המ"צ מה הכי נכון לעשות
    למחזר גם או לחכות לזמן השינוי כי כרגע הוא על 1.5 % ריבית
    מצד שני הקרן לא ירדה בכלום נשאר ממש כמו בהתחלה

• לכל חכמי הפורום ובפרט ל@הגיוני שהעלה את המודעות למיחזור

יש לי משכנתא כיום בפועלים ביתרה ע"ס 640000 ש"ח
    (כ30% מערך הדירה כיום וכ55% אחוז מערך הדירה בלקיחת המשכנתא)
    שזה כ3600 החזר חודשי
    כמו"כ יש לי הלוואה משלימה למשכנתא שעומדת כיום ע"ס 50000 ש"ח בהחזר של כ800+ ש"ח בחודש (ריבית 5.5%)
    ועוד חובות עומדים של 50000 מהכניסה לדירה
    מתוכם 18000מוחזרים כל חודש עם החזר של 1000 ש"ח בחודש (ללא ריבית)
    ס"ה החזרים חודשיים כ5500 ש"ח
    מאחר וההחזר החודשי הכולל של ההלוואות והמשכנתא ממש מעיקים עלינו
    חשבתי לגשת בנק ולבקש הוספה של כ100000 ש"ח במשכנתא לצורך כיסוי ההלוואה והחובות נוספים
    למיטב הבנתי כל 100000 זה החזר של כ500 ש"ח בחודש
    שזה אומר שההחזר שלי יהיה ס"ה כ4100 לחודש
    האם זה מומלץ?
    ואם כן איך התהליך ומה אני צריך לשים לב?
    כמו"כ יש לי משכנתא שנלקחה בתנאים טובים (קל"צ 2.7) אבל יש בה שליש פריים
    וחשבתי על הדרך לסדר גם את העניין הזה (מצ"ב דו"ח יתרות המשכנתא)
    מה כדאי לי לבקש?
    ובכלל אשמח לכל עצה ותבונה בזה
    והאם שווה לי לקחת רק בשביל זה יועץ?

חשוב לציין שייתכן מאוד שבטווח של 3 שנים אני ימכור את הדירה ובכל מקרה יעשה משכנתא חדשה

תודה מראש
    בהערכה גדולה

דוח הלוואה.png 2.png 1.png

@קטנטנציק כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:

חשבתי לגשת בנק ולבקש הוספה של כ100000 ש"ח במשכנתא לצורך כיסוי ההלוואה והחובות נוספים

אם אתה מבקש לצורך כיסוי חובות נוספים זה יהיה מוגדר כמשכנתא לכל מטרה והריביות יהיו ותר גבוהות וכן ההחזר החודשי, לכן מומלץ לבקש תוספת בשביל שיפוצים.
    כמו כן בגדול ההחזר החודשי על כל 100 אלף כיום עומד על 5,300 בערך.

• @קטנטנציק כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!:

אם אתה מבקש לצורך כיסוי חובות נוספים זה יהיה מוגדר כמשכנתא לכל מטרה והריביות יהיו ותר גבוהות וכן ההחזר החודשי, לכן מומלץ לבקש תוספת בשביל שיפוצים.

@משכנתאות-בקצב-שלך
    אין אפשרות להגדיל את המשכנתא עצמה?
    איך הגדיל לשיפוצים הם לא מבקשים איזה הוכחה?

• @משכנתאות-בקצב-שלך

0
    תגובה

סימון כלא נקרא

במעקב

מהישן לחדש

זה תלוי בסכומים שאתה מבקש, על סכומים נמוכים לא תצטרך להוכיח משהו מיוחד.
    מומלץ לקחת יועץ

0
    תגובה

סימון כלא נקרא

במעקב

מהישן לחדש

זה תלוי בסכומים שאתה מבקש, על סכומים נמוכים לא תצטרך להוכיח משהו מיוחד.
    מומלץ לקחת יועץ

@משכנתאות-בקצב-שלך
    כבר הגשתי בקשה לאישור עקרוני לצורך יצירת קשר לבנקאי למיחזור פנימי
    קריטי לקחת יועץ?

• @משכנתאות-בקצב-שלך
    קריטי לקחת יועץ?

@קטנטנציק
    מה ביקשת?
    תוספת של 100 אלף לשיפוצים או לכיסוי חובות?

• @קטנטנציק
    מה ביקשת?
    תוספת של 100 אלף לשיפוצים או לכיסוי חובות?

@משכנתאות-בקצב-שלך
    עוד לא ביקשתי (א"א להוסיף סכום באתר)
    הגשתי עקרוני מחכה שבנקאי יחזור אליי

• @משכנתאות-בקצב-שלך
    עוד לא ביקשתי (א"א להוסיף סכום באתר)
    הגשתי עקרוני מחכה שבנקאי יחזור אליי

@קטנטנציק
    אז תוכל לבקש את התוספת לשיפוצים ולקבל עקרוני
    ואחרי זה לבדוק מול יועץ אם זה טוב ותסתדר לבד או לא

• @קטנטנציק
    אז תוכל לבקש את התוספת לשיפוצים ולקבל עקרוני
    ואחרי זה לבדוק מול יועץ אם זה טוב ותסתדר לבד או לא

@משכנתאות-בקצב-שלך אוקיי
    תודה רבה

• חשבתי על לאחד את הסכום הנוסף של ה100K החדשים למסלול הפריים
    ולבקש לשנות או למל"צ או לפריים מינוס
    הזול מביניהם
    מה אומרים?
    כמו"כ לגבי המ"צ מה הכי נכון לעשות
    למחזר גם או לחכות לזמן השינוי כי כרגע הוא על 1.5 % ריבית
    מצד שני הקרן לא ירדה בכלום נשאר ממש כמו בהתחלה

@משכנתאות-בקצב-שלך
    יש לך המלצה מה לבקש בתמהיל
    האם מה שכתבתי כדאי?

• @משכנתאות-בקצב-שלך
    יש לך המלצה מה לבקש בתמהיל
    האם מה שכתבתי כדאי?

@קטנטנציק
    אם תצליח לקבל אישור עקרוני לריביות עד סוף השבוע
    אני ימליץ לך לשנות את הכל [כמובן למעט הקל"צ] למל"צ כל 1.5 או 3 שנים ולקבל מרווח יחסית נמוך, ואז אתה גם מרוויח את ירידת העוגנים של המל"צ שתהיה בפועלים בשבוע הבא
    ויהיה לך ריבית זולה יותר מהאישור עקרוני ב 0.15-0.20% בערך

• @קטנטנציק
    אם תצליח לקבל אישור עקרוני לריביות עד סוף השבוע
    אני ימליץ לך לשנות את הכל [כמובן למעט הקל"צ] למל"צ כל 1.5 או 3 שנים ולקבל מרווח יחסית נמוך, ואז אתה גם מרוויח את ירידת העוגנים של המל"צ שתהיה בפועלים בשבוע הבא
    ויהיה לך ריבית זולה יותר מהאישור עקרוני ב 0.15-0.20% בערך

@משכנתאות-בקצב-שלך
    תודה על הכל לא מובן מאיליו.....
    העדכן בל"נ

• @הגיוני
    חוות דעתך?

• @משכנתאות-בקצב-שלך

לא. אין אפשרות להגדיל את המשכנתא.
    כל תוספת סכום זה כמו הלוואה חדשה.

לא צריך הוכחה ששיפצת, אבל צריך להביא מסמכים שאתה מעוניין לשפץ.

• @משכנתאות-בקצב-שלך
    קריטי לקחת יועץ?

מאוד מומלץ לקחת יועץ, במיוחד במקרים קצת מורכבים כמו שלך,
    כי אם תבוא ליועץ אחרי טעויות שעשית בבנק (כמו לבקש הלוואה לאיחוד חובות, שזה יקר יותר)
    כבר לא יהיה לא איך לתקן, וחבל.

• מאוד מומלץ לקחת יועץ, במיוחד במקרים קצת מורכבים כמו שלך,
    כי אם תבוא ליועץ אחרי טעויות שעשית בבנק (כמו לבקש הלוואה לאיחוד חובות, שזה יקר יותר)
    כבר לא יהיה לא איך לתקן, וחבל.

וכמובן קריטי יותר שאם אתה כבר לוקח יועץ, שתיקח מישהו שביררת עליו אצל כמה אנשים שהמליצו עליו.

@משכנתאות-בקצב-שלך לא מומלץ לייעץ בציבור לעשות את זה,
    (חסר לך שיעשו עם זה טעויות בבנק, זה רק עלול להזיק)
    ניתן לומר בכאלה מקרים שמומלץ לפנות ליועץ לבחינת אפיקים.
    בהצלחה.

• @משכנתאות-בקצב-שלך לא מומלץ לייעץ בציבור לעשות את זה,
    (חסר לך שיעשו עם זה טעויות בבנק, זה רק עלול להזיק)
    ניתן לומר בכאלה מקרים שמומלץ לפנות ליועץ לבחינת אפיקים.
    בהצלחה.

@אבי-ר.
    כתבתי כבר למעלה בפירוש
    מומלץ לקחת יועץ
    אתה צודק שהייתי צריך יותר להדגיש את זה

• השאלה אכן קצת מורכבת מכמה שאלות:
    לגבי לקיחת ההלוואה- מצויין שאתה יודע מה טוב לך, ולא נחנק מדי רק בשביל לחסוך רביות.
    לגבי התמהיל- הייתי ממליץ על משתנה לא צמוד שמשתנה כל שנה שנה וחצי או שנתיים לא יותר מזה. ואם אינך יודע בדיוק מתי תמכור את הדירה- עדיף לך פריים שאפשר לסלק בכל שלב שהוא.
    לגבי המשתנה צמוד- אם הוא באמת על 1.5 חכה ליום השינוי.
    לגבי לקיחת יועץ או לבד- לדעתי אין צורך ביועץ אא"כ אתה שונא בירוקרטיה כי יש הרבה (אם הייתי רואה בדבריך שאינך מבין בכלל הייתי אולי ממליץ אחרת... אך זה נראה שאתה יודע דבר או שניים על משכנתא),
    ובאופן כללי יועץ לא נועד עבור רביות טובות אלא עבור משכנתאות מסובכות (ושלך בכלל לא) או למניעת כאב ראש ובירוקרטיה.
    בהצלחה

• השאלה אכן קצת מורכבת מכמה שאלות:
    לגבי לקיחת ההלוואה- מצויין שאתה יודע מה טוב לך, ולא נחנק מדי רק בשביל לחסוך רביות.
    לגבי התמהיל- הייתי ממליץ על משתנה לא צמוד שמשתנה כל שנה שנה וחצי או שנתיים לא יותר מזה. ואם אינך יודע בדיוק מתי תמכור את הדירה- עדיף לך פריים שאפשר לסלק בכל שלב שהוא.
    לגבי המשתנה צמוד- אם הוא באמת על 1.5 חכה ליום השינוי.
    לגבי לקיחת יועץ או לבד- לדעתי אין צורך ביועץ אא"כ אתה שונא בירוקרטיה כי יש הרבה (אם הייתי רואה בדבריך שאינך מבין בכלל הייתי אולי ממליץ אחרת... אך זה נראה שאתה יודע דבר או שניים על משכנתא),
    ובאופן כללי יועץ לא נועד עבור רביות טובות אלא עבור משכנתאות מסובכות (ושלך בכלל לא) או למניעת כאב ראש ובירוקרטיה.
    בהצלחה

........

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    86 צפיות
    א
    @אברהם-פרידמן שאלת השאלות. כמובן שלכל אחד יהיה בזה תשובה לפי דרכו וסגנונו וכך גם כל אחד יעשה לפי אישיותו. אני חושב שדבר ראשון זה לכתוב כל הוצאה והכנסה בין אם על מחשב בקובץ אקסל (שמחשב לבד) או על מחברת (יותר פרקטי) (יש לשים לב שתהיה מחברת גדולה עם מספר שורות מתאים) ובסוף כל חודש לחשב הוצאות = הכנסות. טיפ: לא צריך שזה יהיה דווקא לפי 1 לחודש עד 30 לחודש, אלא תלוי כל אחד לפי זמן המשכורת העיקרית שלו, (לדוגמה אם המשכורת נכנסת ב10 ניתן לעשות כל חודש מ10 עד ה9 הבא וכך תוכל לחשב במהלך החודש כמה יש לך עוד בשביל המשך החודש. דבר שני לעשות טבלה מסודרת (כנ"ל או באקסל או במחברת) של הוצאות והכנסות קבועות לפי תאריך בחודש, כך דבר ראשון תדע כמה בכלל יש לך אופציה בחודש קלאסי להוצאות משתנות, וכך גם בקלות יותר תוכל לצפות במצבך להמשך החודש, (לא תמיד זוכרים את כל ההוצאות הקבועות כמו חינוך תקשורת קופ"ח וכד' וע"י פתיחה קלה של המחברת או האקסל תוכל לראות הכל בברור) ובאופן כללי אני (ולא רק...) ממליץ להשתמש כמה שיותר במזומן, כך אתה הרבה יותר מודע לכמה יש לך וכמה אתה מוציא.
  • 6 הצבעות
    94 פוסטים
    872 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @חיסכון-לחתונה כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא: התוספת הוצעה לי בדיסקונט. עכשיו אני מבין. לא היה ברור לי איך קיבלת תוספת כזו נמוכה בטפחות כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא: כי בטפחות מל"צ כל שנתיים + 0.7 זה יוצא היום 4.42% אני דיברתי על טפחות, ומשום מה חשבתי שגם אתה מדבר על זה... בדיסקונט התמונה טיפה שונה, גם שם צפויה ירידה בעוגנים של בערך 0.20% ויהיה ניתן להגיע בתוספת של 0.7% לסביבות 4.25-4.3%
  • 9 הצבעות
    18 פוסטים
    520 צפיות
    ס
    @שמעון כתב בהדור שמשלם פעמיים: הקריסה הכלכלית של מענקי החתנים: וקונה דירות ונשאר בכולל [יחסית לפחות בשנים הראשונות] השאלה היא מתי הוא קונה את הדירה. והאם יש אפשרות לקנות ולהישאר בכולל עוד כמה שנים. ואם אכן יש כזאת אולי תפרט אותה כאן
  • משכנתאות- ירידת עוגנים צפויה

כלכלת המשפחה מיחזור משכנתא
    8
    4 הצבעות
    8 פוסטים
    235 צפיות
    א
    @משכנתאות-בקצב-שלך כתב במשכנתאות- ירידת עוגנים צפויה: לגבי המל"צ באם יש תחנת שינוי של הריביות [ניתן לראות את התחנות בדו"ח יתרות] אז הריבית תרד ותתעדכן לפי העוגנים החדשים. בהנחה שהריביות אצלך גבוהות יותר, כי אם הם נמוכות עדין יכול להיות שהם יעלו.
  • נדל"ן במרכז או בפריפריה

הועבר נדל"ן פריפריה משכנתא
    2
    2 הצבעות
    2 פוסטים
    195 צפיות
    פלוספ
    @טריידר דירה ברמת גן עם משכנתא מלאה: עליית ערך: ברמת גן, במיוחד במרכז, יש עליית ערך עקבית יותר לעומת פריפריה. ניהול נכס במרכז יכול להניב רווחים גבוהים יותר בטווח הארוך, אם כי יש לקחת בחשבון גם את עלות המשכנתא הגבוהה. ביקוש: הביקוש לדירות במרכז תמיד גבוה יותר, ולכן קל יותר למכור דירה במקרה של צורך למכור. ריביות ותזרים חודשי: כמו שהזכרת, ברמת גן תצטרך לקחת משכנתא גבוהה, מה שיגרום לתזרים חודשי שלילי — כלומר, תצטרך לשלם יותר כל חודש מכפי שאתה מרוויח מהשכירות. זה יכול להכביד על המשקיע בטווח הקצר. שתי דירות בדימונה ללא משכנתא: עליית ערך: כפי שציינת, עליית הערך בדימונה לא בהכרח תהיה גבוהה או עקבית כמו במרכז. לדירות בפריפריה יש נטייה להישאר במחיר נמוך יותר לאורך זמן, עם עליות קטנות. ביקוש: בביקוש יש נטייה להיות נמוך יותר, וזה עשוי להקשות על מכירת הדירה במחיר הרצוי במקרה של צורך. זה גם יכול להשפיע על אפשרויות השכירות, אם כי השכירות בסך הכל גבוהה יותר בפריפריה. אחזקת הנכס: במקרה של אחזקת דירות ישנות בפריפריה, עלויות השיפוץ והתחזוקה עשויות להיות גבוהות יותר, וזה יכול למחוק את הרווחיות. שכירות: בפריפריה יש תשואה גבוהה יותר משכירות (למשל 8% בדימונה), מה שיכול להוות יתרון למי שלא מחפש למכור את הנכס מיידית ויכול להתמודד עם תזרים שלילי בטווח הקצר. ריביות: כאן היתרון ברור — אין משכנתא, כך שאין חוב שצריך להחזיר כל חודש, והמשקיע נהנה מתזרים חיובי או לפחות מאוזן. לכן: אם אתה מוכן להשקיע לטווח הארוך ורוצה להיות חלק מהשוק המרכזי עם פוטנציאל עליית ערך גבוה יותר, דירה ברמת גן יכולה להיות משתלמת. אך אם אתה מעדיף להימנע מתשלום ריביות ולהשקיע בטווח הקצר עם תשואות גבוהות יותר משכירות, שתי דירות בדימונה עשויות להיות אופציה טובה יותר — במיוחד אם יש לך גמישות בניהול הנכסים והוצאות תחזוקה.