כך תמנעו את רוב הנזק באיבוד כרטיס אשראי
-
אחד הדברים המרגיזים ביותר הוא לאבד כרטיס אשראי. אמנם יש ביטוח, ואפשר לבטל את הכרטיס, אבל עדיין מתסכל מאוד לעדכן את כל החשבונות וההוראות הקבועות עם הכרטיס החדש.
לאחרונה זה קרה לי (אגב, בסוף מצאתי אותו, אם תהיתם), וזה גרם לי לחשוב – למה בכלל הוראות קבע ותשלומים שוטפים קשורים לכרטיס שמשתמשים בו לקניות יום-יומיות? הרי אין באמת סיבה שתהיה תלות בין מספר הכרטיס לשימוש הפיזי בו.
לכן, אני מציע פתרון: להשתמש בכרטיס אשראי אחד רק עבור הוראות קבע ותשלומים מתמשכים, ולהשאיר אותו במקום קבוע שלא יזוז משם לעולם – כך לא יאבד. את כל שאר הקניות אפשר לבצע באמצעות כרטיס/ים נפרדים. כך, אם נאבד אחד מהם, כל מה שנצטרך לעשות זה לבטל ולהנפיק חדש, בלי הצורך לעדכן מחדש עשרות חיובים קבועים.
-
@הקול-השפוי יש הגיון גם מבחינה תחשיבית במה שאתה מציע פה ואני בהחלט שוקל ליישם, כלומר כל חודש אתה יודע מראש כמה אמור לרדת מהחשבון הזה, זה בהחלט יכול לעזור מאד לחישוב, אבל בדרך כלל כרטיסי אשראי גובים עמלות
-
@ניסן-עציוני כתב בכך תמנעו את רוב הנזק באיבוד כרטיס אשראי:
אבל בדרך כלל כרטיסי אשראי גובים עמלות
אדרבה,
מכיון שייעדנו כרטיס אשראי עבור קניות בלבד,
אין שום מניעה להחליף כל שנה כרטיס אשראי מועדון,
ולקבל שוב הטבת הצטרפות של שנה ראשונה פטור מעמלה חודשית קבועה.@הקול-השפוי תודה על הרעיון - כל כך פשוט וכל כך יעיל
-
עוד דבר ששכחתי להוסיף,
תועלת נוספת למהלך היא שכך הארבע ספרות אחרונות של האשראי שמשמשות לזיהוי בהרבה מקומות יהיו תמיד אותם ספרות, כך שלא צריך לעבור עשר כרטיסים בשביל למצוא את הספרות הרלוונטיות. -
@הקול-השפוי
מה רע בהוראת קבע בנקאית ? -
@שמואל כתב בכך תמנעו את רוב הנזק באיבוד כרטיס אשראי:
@הקול-השפוי
מה רע בהוראת קבע בנקאית ?לא כל החברות גובות את ההו"ק באותו יום,
מה שגורם ללחץ לחשבן תמיד כמה כסף אמור להיות בחשבון באותו יום,
באשראי הכל יורד בסוף החודש בפעימה אחת וקל לשמור על איזון. -
@שמואל
לי יותר נוח באשראי כי אז החיוב קבוע ויש לי מקום מסודר לעקוב אחרי ההתנהלות שלי
בדרך כלל הדוחות של חברות האשראי יותר מסודרים מהבנק -
ט טריידר התייחס לנושא זה ב
-
@ניסן-עציוני כתב בכך תמנעו את רוב הנזק באיבוד כרטיס אשראי:
זה בהחלט יכול לעזור מאד לחישוב, אבל בדרך כלל כרטיסי אשראי גובים עמלות
כרטיס מקס בשיתוף חברת ביטוח 'כלל'
פטור מדמי כרטיס לכל החיים (או עד להודעה חדשה - המוקדם מביניהם...)קישור שותפים להנ"ל
(יתן תגמול לחבר ששלח לי את הקישור - לא על חשבונכם)