האם הציבור החרדי מתעורר לכלכלת המשפחה? דיון על מגמת החיסכון וההשקעות לחתונות ילדים
-
אני רוצה לפתוח דיון בנושא שמעסיק הרבה מאיתנו לאחרונה,
נראה שלאחרונה יש בציבור החרדי מודעות רבה לנושא של כלכלת המשפחה וההשקעות, במיוחד בכל מה שנוגע לחיסכון עבור חתונות הילדים.
אני מרגיש שזו מגמה שהתחזקה במיוחד בשנה האחרונה, ואני תוהה מה עומד מאחוריה ומה ההשלכות שלה.אין ספק שארגונים כמו "בנקל" תרמו רבות להעלאת המודעות, אבל אני מאמין שהסיפור רחב יותר.
האם אנחנו רואים שינוי בתפיסה הכלכלית בציבור? האם יוקר המחיה הגובר דוחף לכך? או שאולי ישנם גורמים נוספים?מהם הגורמים העיקריים לדעתכם שמובילים לעלייה במודעות לנושא? האם זה רק יוקר המחיה? השפעת ארגונים כמו "בנקל"? שינוי תרבותי?
האם אתם רואים שינוי בגישה של אנשים סביבכם לנושא של תכנון כלכלי וחיסכון לטווח ארוך?
מהן ההשלכות האפשריות של המגמה הזו על החברה החרדית? האם זה יכול להקל על מצוקת הדיור והחתונה? או שאולי זה יוצר לחץ כלכלי חדש?
האם אתם חושבים שארגונים כמו "בנקל" הם כלי חיובי או שיש בהם גם חסרונות פוטנציאליים? -
-
@דוד-גולדברג
לדעתי זה היה עניין של זמן עד שנכנסו אפיקי השקעה עם סיכון מוגבר בכשרות מהודרת ונגישים לכל אחד, וחברך חברא אית ליה...
ולגוף הדברים, אני לא משוכנע שזה באמת יעזור, כי רוב האנשים ששומעים ע"ז וניגשים להשקיע, הם לא עושים את זה בצורה נכונה, עם חישוב מושכל לחיתון הילדים. רק מעטים באמת מחשבים כמה הוצאות יעלו החתונות וכמה הם צריכים להשקיע בהתאם.
מה שאומר שכפי הנראה יהיה עדיין שימוש בגמ"חים. -
@דוד-גולדברג
נראה לי שזה נגרם יותר מזה שיש לאנשים כסף
יש הרבה זוגות צעירים שמרוויחים סכומים גבוהים
וברגע שיש אנשים שיש להם זה גורם לסביבה להתעניין יותר
בעבר לא היה במגזר החרדי הלטאי משכורות גבוהות כמעט בכלל -
לדעתי, זה נובע מכמה דברים יחד:
- הלחץ הכלכלי אכן עושה את שלו, והציבור מוכן להיות 'פתוחים', ולקבל הצעות כאלו, על אף שבעבר בקושי היו שחשבו על זה.
- הנגישות והידע הרב שמוזרם לעניינים הללו, בהחלט מוסיפים לכך משמעות רבה, כך שכל אחד שקצת מתחיל לקרוא וללמוד בנושא, יכול למצוא את מקומו, מ'קרן כספית' , קופת חיסכון וכדו', עד השקעות במניות לטווח רחוק.
- עצם העניין שא' עשה והרוויח, זה מייצר מעגל של חברים נוספים. וחברך חברא אית ליה.
- וכמובן, ואין צריך לומר, ארגונים כאלו כמו בנקל, בהחלט תורמים לציבור את הידע וההבנה בנושאים אלו ממש בנקל ובלי טורח.
-
@רואה-את-הנולד כתב בהאם הציבור החרדי מתעורר לכלכלת המשפחה? דיון על מגמת החיסכון וההשקעות לחתונות ילדים:
גם האלו שמדברים נגד
ומשתמשים במילים חריפות
ומשקיעים הרבה כסף לפרסם עד כמה הם נגד
תורמים להעלת המודעותהאם התכוונת לומר שפרסומת שלילית היא גם פרסומת?
-
@צמיחה כתב בהאם הציבור החרדי מתעורר לכלכלת המשפחה? דיון על מגמת החיסכון וההשקעות לחתונות ילדים:
ע"ז וניגשים להשקיע, הם לא עושים את זה בצורה נכונה,
אחד שלא השקיע קצת בהבנת התחום והשקיע, יש הרבה סיכוי שכשיגיע משבר רציני בשווקים הוא יוציא את הכסף, דבר שקורה המון, ויפסיד חלק ניכר מהונו.
ולכן כל מי שממליץ לחברו להשקיע במניות צריך גם להמליץ לו להשקיע לפחות כמה שעות בלמידה מהו שוק המניות ולתת לו להבין שהסטטיסטיקה לא תמיד במגמת עלייה ובמהלך כל השנים היו עליות וירידות אפילו תנודות מפחידות, ואם הוא מרגיש שבנפילה של 30% הוא יוציא את הכסף, אז שיבחר אופק השקעה יציב יותר.
-
@צמיחה כתב בהאם הציבור החרדי מתעורר לכלכלת המשפחה? דיון על מגמת החיסכון וההשקעות לחתונות ילדים:
עם חישוב מושכל לחיתון הילדים. רק מעטים באמת מחשבים כמה הוצאות יעלו החתונות וכמה הם צריכים להשקיע בהתאם.
ולכן, יצרתי גיליון אקסל שיסייע להם לבצע חישובים.
האקסל הזה עדיין ניתן לשיפור, ואני פתוח לרעיונות או הערות אשמח אם תפנו אליי בפרטי.
השקעתי באקסל הזה כמה שעות טובות, ואשמח לקבל גם פידבק מחשבון ריבית דריבית 2025.2.xlsx -
@איציק-התותח כתב בהאם הציבור החרדי מתעורר לכלכלת המשפחה? דיון על מגמת החיסכון וההשקעות לחתונות ילדים:
@רואה-את-הנולד כתב בהאם הציבור החרדי מתעורר לכלכלת המשפחה? דיון על מגמת החיסכון וההשקעות לחתונות ילדים:
גם האלו שמדברים נגד
ומשתמשים במילים חריפות
ומשקיעים הרבה כסף לפרסם עד כמה הם נגד
תורמים להעלת המודעותהאם התכוונת לומר שפרסומת שלילית היא גם פרסומת?
ברור שזה כך
-
@איציק-התותח כתב בהאם הציבור החרדי מתעורר לכלכלת המשפחה? דיון על מגמת החיסכון וההשקעות לחתונות ילדים:
השקעתי באקסל הזה כמה שעות טובות, ואשמח לקבל גם פידבק
יפה מאוד !
ראה כאן קובץ אקסל שמכיל לדעתי את הנתונים להזנה לצורך חישוב הכי מדויק שניתן.
חסר אוטומציה - החישובים שם די מורכבים, אולי תצליח לשלב בין שני הקובצים.
(השדות הצהובות בלבד מיועדים למילוי ע"י המשתמש. המספרים להמחשה בלבד, ויש גם טעויות). וראה גם הערות בקוביות שונות).