דילוג לתוכן

אל תפסידו כסף מעליית המע"מ

הועבר כלכלת המשפחה
4 3 246
  • כמדינה שנמצאת במלחמה כבר למעלה משנה, בלי עתיד נראה לעין, הגזירות הכלכליות שגזר האוצר לקראת השנה הבאה, הם לא נוראיות מידי, אבל עדיין הם צפויות לייקר את חיינו, בתקווה לעתיד ורוד יותר.

אחת הגזירות המוכרות יותר היא העלאת המע"מ באחוז נוסף, מ17 אחוז, ל18 אחוז, מע"מ או בתרגום לעברית מס ערך מוסף, הוא ההפרש בין מחיר המוצר הסופי לבין סך כל העלויות של חומרי הגלם, העבודה והשירותים שנרכשו כדי לייצר אותו, הוא מוטל על כל שלב שבו נוצר ערך מוסף, החל מהיצרן, דרך הסיטונאי ועד לקמעונאי.

נניח שיצרן קנה חומרי גלם ב-100 ש"ח (כולל מע"מ). הוא ייצר מהם מוצר ומכר אותו ב-200 ש"ח (כולל מע"מ). היצרן יגבה מהלקוח 200 ש"ח, אך יעביר לרשות המסים רק את המע"מ על הערך המוסף שהוא יצר, כלומר 17% מ-100 ש"ח (ההפרש בין מחיר המכירה למחיר חומרי הגלם).

אם נתחיל מהסוף, משמעות העלאת המע"מ היא התייקרות של כל מוצרי המשק, באופן רשמי בהחלטת ממשלה, בעוד קצת יותר מחודש, כל מוצר בחנות יעלה קצת יותר יקר מהיום, אם אתם לפני קניה גדולה, או צריכים להסדיר את התשלומים על דירה, זה הזמן הנכון, רגע לפני שהמחירים עולים, להסדיר את התשלום ולחסוך לפעמים הרבה מאד כסף.

חשוב לדעת, שבקניית דירה או רכב כעת, לפני עדכון המע"מ, יתכן שתצטרכו כבר לשלם את המע"מ של השנה הבאה, ומומלץ לבדוק את זה קודם הרכישה.

• כמדינה שנמצאת במלחמה כבר למעלה משנה, בלי עתיד נראה לעין, הגזירות הכלכליות שגזר האוצר לקראת השנה הבאה, הם לא נוראיות מידי, אבל עדיין הם צפויות לייקר את חיינו, בתקווה לעתיד ורוד יותר.

אחת הגזירות המוכרות יותר היא העלאת המע"מ באחוז נוסף, מ17 אחוז, ל18 אחוז, מע"מ או בתרגום לעברית מס ערך מוסף, הוא ההפרש בין מחיר המוצר הסופי לבין סך כל העלויות של חומרי הגלם, העבודה והשירותים שנרכשו כדי לייצר אותו, הוא מוטל על כל שלב שבו נוצר ערך מוסף, החל מהיצרן, דרך הסיטונאי ועד לקמעונאי.

נניח שיצרן קנה חומרי גלם ב-100 ש"ח (כולל מע"מ). הוא ייצר מהם מוצר ומכר אותו ב-200 ש"ח (כולל מע"מ). היצרן יגבה מהלקוח 200 ש"ח, אך יעביר לרשות המסים רק את המע"מ על הערך המוסף שהוא יצר, כלומר 17% מ-100 ש"ח (ההפרש בין מחיר המכירה למחיר חומרי הגלם).

אם נתחיל מהסוף, משמעות העלאת המע"מ היא התייקרות של כל מוצרי המשק, באופן רשמי בהחלטת ממשלה, בעוד קצת יותר מחודש, כל מוצר בחנות יעלה קצת יותר יקר מהיום, אם אתם לפני קניה גדולה, או צריכים להסדיר את התשלומים על דירה, זה הזמן הנכון, רגע לפני שהמחירים עולים, להסדיר את התשלום ולחסוך לפעמים הרבה מאד כסף.

חשוב לדעת, שבקניית דירה או רכב כעת, לפני עדכון המע"מ, יתכן שתצטרכו כבר לשלם את המע"מ של השנה הבאה, ומומלץ לבדוק את זה קודם הרכישה.

@ניסן-עציוני רק תשומת לב, שלא לקנות את כל מה שבחנות כדי להרויח את האחוז הבודד.

• @ניסן-עציוני רק תשומת לב, שלא לקנות את כל מה שבחנות כדי להרויח את האחוז הבודד.

@רייך-ניסן זה כבר התפקיד של המאמנים הכלכלים לשכנע...

• @רייך-ניסן זה כבר התפקיד של המאמנים הכלכלים לשכנע...

@ניסן-עציוני
    זה תפקיד של כל אחד לחשוב לפני שהוא עושה כל דבר משמעותי,
    וכל מקרה מצריך מחשבה לגופו האם זה שווה את זה או לא.

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-מאמרים ב-

נושאים מוצעים

• דוגמאות מחז"ל על לחיות רק ממה שיש לאדם

השתדלות מאמרים
    5
    1 הצבעות
    5 פוסטים
    239 צפיות
    צ
    @אברהם-0 בהחלט, מהרש"א נדה סה
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    236 צפיות
    ביזנייעסב
    @דוד-גולדברג אם אינני טועה ביטוח רגיל לא מכסה מפני נזקי מלחמה מה גם שהתוספת הזו ביחס לביטוח תכולה רגיל היא זולה משמעותית
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    285 צפיות
    הקול השפויה
    @שבתי-בבית-ה כתב בלא לעולם חוסן- רשות המיסים מודיעה כי יצאה לגל מעצרים נגד "הדרייברים": @הקול-השפוי כתב בלא לעולם חוסן- רשות המיסים מודיעה כי יצאה לגל מעצרים נגד "הדרייברים": מדובר בשוק המגלגל מאות מיליונים בשנה וכולו בשחור, נראה לי מה שחריג זה ההתעלמות שהיתה עד היום, לא האכיפה. גם אם יש דברים לא טובים באנ"ש, לא צריך 'למרקר' את החרדים. לא דנתי אם טוב או לא טוב, אני חושב שאין מה לבוא בטענות על רשות המיסים על האכיפה הזאת.
  • חסכון הכנסות לא צפויות ומענק עבודה.

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    1
    3 הצבעות
    1 פוסטים
    150 צפיות
    נ.ר.א.נ
    התעוררתי לכתוב את הדברים אגב סכום של מענק עבודה שנכנס לי בשבוע שעבר, חלקינו רגילים בקושי לסגור את החודש, ומי מדבר בכלל על חסכונות... המעניין הוא שדוקא בזמנים שנכנסים לנו סכומים מיוחדים שאינם חלק מההכנסות הקבועות שלנו ואינם מחושבים בתקציב כגון מענק עבודה וכדו', יש לנו הוצאות מיוחדות... או שסתם מתחשק לנו קצת להתפנק, גם זה מותר : ) , בדר"כ אני שואל אנשים מה הם עשו עם הסכום הלא מבוטל של המענק עבודה שנכנס להם בשנים האחרונות וגם הם אינם זוכרים "ב"ה שהיה על מה להוציא". במחשבה שניה אפשר להבין שזה "בדיוק" ההזדמנות שלנו לחסוך עבור העתיד, זה חסכון של סכום משמעותי, שמצד אחד לא יפגע בתקציב החודשי של הבית, ומאידך אם נעבירו לחסכון, הוא ימשיך לצמוח ולהצמיח (באפקט ריבית דריבית), המנוסים אומרים שלאחר שזה עבר לחיסכון הם לא הרגישו בחסרון הכסף. כמובן שמהלך כזה צריך להעשות בשיקול הדעת ובשמחה, הדרך לכך היא "הפיכת הכאב לעונג", כלומר נכון שבזבוז הכסף כעת יגרום לי עונג, וחסכונו יגרום לי סוג של כאב, אבל במחשבה קדימה על חתונות הילדים ועל כך שרצוני לבוא מוכן עם חסכון בצד, החסכון כעת הוא זה שיגרום לי לעונג ובזבוז הכסף דוקא יוכל לגרום לכאב, כולנו לא אוהבים להחמיץ הזדמנויות ובודאי לא הזדמנויות כאלו... בהצלחה.
  • 2 הצבעות
    4 פוסטים
    368 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @ביזנייעס כתב בדיונים על מאמר - "איך מצליחים לחסוך?": @אבישי-ויינגולד באותו עניין פוסט שכתבתי בעבר, מקווה שתיהנו. "הגזלן הקדוש" אם בדרך כלל הורגלנו שמביאים דוגמאות מעולם המעשה לבית המדרש הפעם ננסה הפוך, במה דברים אמורים, ר' נחמן אמר פעם שעל יהודי לגזול מעיתותיו למען לימוד התורה, הכוונה שגם אם אתה עובד לפרנסתך וטרוד בעניינך תגזול פה חמש דקות פה עשר ללימוד תורה. ועל בשרי למדתי שהשיטה הזו יעילה למדי גם בתחום ההשקעות, כמעט כל שיחה שקיימתי על החשיבות בהשתדלות לחתונות הילדים כבר מקטנותם, הגיעה היכנשהוא לטיעון הבא "אני בקושי גומר את החודש, אז מאיפה שאני יתחיל להשקיע?" ואני חושב שזו טענה מוצדקת לחלוטין. אז מה עושים? פשוט מאוד גוזלים! טוב לא שאני מעודד פשיעה, אבל כן פשוט מתחילים לגזול מעצמכם! כן, ובנימה אישית, בבוקר בהיר אחד כשרפרפתי על חיובי האשראי גיליתי שהסכום ששילמתי בתשלומים על טיפול שיניים הגיע לסיומו והחודש התשלום האחרון ירד לי, במחשבה ראשונה אמרתי לעצמי יופי עוד סכום לחודשי, ואז הבנתי הסכום הזה הוא לא באמת משמעותי, הסתדרתי בלעדיו מצוין בתקופה האחרונה, ובמקום לבזבז אותו בלי שאשים לב פשוט כדאי לי להפנות אותו להשקעה. ואכן מאז יש לי הוראת קבע, כשמעת לעת אני מוסיף חלקיקים לחסכון שלי. אז עצתי אליכם, תגזלו מעצמכם לעצמכם, ממתנה שקיבלתם, מחיוב בתשלומים שנגמר, מהכנסה נוספת, עכשיו לא תשימו לב אבל כשתפגשו את המחותנים בעז"ה, תודו לעצמכם על כך. תודה רבה @ביזנייעס ! אשתמש בזה בעז''ה בהרצאותיי בזכותך!