מגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן
-
@פריפריאליסט אני בעד אני רק מנסה להבין מה הרמה של מה שאתה אומר "שמנה וסלתה" אם תגיד לי שיש קבוצות מפוניבז' אני יקבל אבל תורה בתפארתה לא רלוונטית כי יש בה הרבה בחורים טובים אבל גם הרבה לא
@רבנאי-יתרעם-גאון כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
@פריפריאליסט אני בעד אני רק מנסה להבין מה הרמה של מה שאתה אומר "שמנה וסלתה" אם תגיד לי שיש קבוצות מפוניבז' אני יקבל אבל תורה בתפארתה לא רלוונטית כי יש בה הרבה בחורים טובים אבל גם הרבה לא
ובפוניבז' ישרק בחורים טובים, אהה!
-
ובפוניבז' ישרק בחורים טובים, אהה!
@פשוט-יהודי אם מדובר על יחיד אתה צודק אבל כשאתה מדבר על קבוצות אז כן בפוניבז' פחות קיימות קבוצות לא טובות משא"כ בתפארתה, בקיצור העניין הוא העובי של השוליים
-
@פשוט-יהודי אם מדובר על יחיד אתה צודק אבל כשאתה מדבר על קבוצות אז כן בפוניבז' פחות קיימות קבוצות לא טובות משא"כ בתפארתה, בקיצור העניין הוא העובי של השוליים
אני חושב שהמונח "טוב" ו"לא טוב" פחות מתאים כאן,
בפוניבז אחוז הבחורים שהם ברמה גבוהה גדול באופן ניכר יותר מאשר בתורה בתפארתה,
ולכן זה שיש בחורים מתורה בתפארתה פחות מלמד על המגמה,
ואגב גם בחורים מפוניבז פחות מלמד על מגמה כי באמת גם בפוניבז יש בחורים שרמתם כשל ישיבות אחרות. -
הדיון הזה קשור לבית שאן?
כי לבית שאן מגיעים גם מפונביז וגם מתפארתה... -
הדיון הזה קשור לבית שאן?
כי לבית שאן מגיעים גם מפונביז וגם מתפארתה...@ועדת-הדיור-בצפון מעולה כי זה מה שרציתי לברר
-
מס' הטלפון של הועדה בבית שאן
0534176226 -
אני חושב שהמונח "טוב" ו"לא טוב" פחות מתאים כאן,
בפוניבז אחוז הבחורים שהם ברמה גבוהה גדול באופן ניכר יותר מאשר בתורה בתפארתה,
ולכן זה שיש בחורים מתורה בתפארתה פחות מלמד על המגמה,
ואגב גם בחורים מפוניבז פחות מלמד על מגמה כי באמת גם בפוניבז יש בחורים שרמתם כשל ישיבות אחרות.@הקול-השפוי כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
ואגב גם בחורים מפוניבז פחות מלמד על מגמה כי באמת גם בפוניבז יש בחורים שרמתם כשל ישיבות אחרות.
@ועדת-הדיור-בצפון כתב במגורים בפריפריה פרק ג' - סקירה בית שאן:
כי לבית שאן מגיעים גם מפונביז וגם מתפארתה...
-
בתור אחד שגר בבית שאן כחלק מהקהילה החדשה ,הייתי רוצה ברשותכם שוב לפתוח את נושא הדיור בבית שאן היות והקהילה שם עובדת עכשיו מאד על ההתפתחות ,בתקוה שהמלחמה תסתיים במהרה וזה יתקדם לשלב מעשי.
בקמפיין הקודם הגיעו בקיץ אחד 7 משפחות ,נתון לא רע בכלל לפריפריה חדשה.
קראתי הרבה טענות לכאן ולכאן על בית שאן ובגדול זה אחד הפריפריות אם הכי הרבה סיכוי להתפתחות ,אוכל בלי''נ באשכול הזה להרחיב במה שידוע לי.
אך רק לגבי הנקודה של האם התנאי מגורים שם נוחים כן אקדים ואומר שבגדול רוב ואולי אף כל מי שבא לשם שבת לבדוק את המקום (כן גם בשיא הקיץ...) התרשם לטובה שהמקום שאמנם מעט יותר חם מרוב הארץ אך הוא לא נתון משמעותי בכלל כיון שיש רוחות מההרים הסמוכים וגם החום הוא בשעות ספורות בקיץ בלבד וכן המקום הוא מישורי מאד.
כתבתי כללית אבל אענה בלי נדר בשמחה על שאלות ספציפיות ,בכבוד- -
בתור אחד שגר בבית שאן כחלק מהקהילה החדשה ,הייתי רוצה ברשותכם שוב לפתוח את נושא הדיור בבית שאן היות והקהילה שם עובדת עכשיו מאד על ההתפתחות ,בתקוה שהמלחמה תסתיים במהרה וזה יתקדם לשלב מעשי.
קראתי הרבה טענות לכאן ולכאן על בית שאן ובגדול זה אחד הפריפריות אם הכי הרבה סיכוי להתפתחות ,אוכל בלי''נ באשכול הזה להרחיב במה שידוע לי.
אך רק לגבי הנקודה של האם התנאי מגורים שם נוחים כן אקדים ואומר שבגדול רוב ואולי אף כל מי שבא לשם שבת לבדוק את המקום (כן גם בשיא הקיץ...) התרשם לטובה שהמקום שאמנם מעט יותר חם מרוב הארץ אך הוא לא נתון משמעותי בכלל כיון שיש רוחות מההרים הסמוכים וגם החום הוא בשעות ספורות בקיץ בלבד וכן המקום הוא מישורי מאד.
כתבתי כללית אבל אענה בלי נדר בשמחה על שאלות ספציפיות ,בכבוד-@פרנסה-משמים איזה קהילות יש שם? סגנון אנשים? תח"צ? יחסי חרדים חילונים. מחירי דירות?
-
כתבתי כללית אבל אענה בלי נדר בשמחה על שאלות ספציפיות ,בכבוד-@פרנסה-משמים
כאחד שלא מכיר את בית שאן בכלל,
יש לי אכן כמה שאלות, הן מצד מגורים, והן מצד השקעה...- מה טווח מחירי הדיור שם כיום – לקנייה ולהשכרה? (4-5 חד').
- כמה משפחות בערך כבר גרות שם כיום חרדיות? (הייתי שואל ובודק לפי הנציגות של העיר או המושב הזה. זה עיר? ...)
- האם יש שם כוללים, שיעורים, חינוך?
- אילו מוסדות חינוך יש לילדים – גנים, תלמודי תורה, בתי ספר, סמינרים?
- מה אפשרויות הפרנסה והתעסוקה בבית שאן או בסביבתה?
- את האמת... מה כן החסרונות שם?
הייתי ממליץ בהחלט שכל מי שגר בפריפריה, יעלה אשכול שלם על עירו, ו... מי יודע, אולי מכאן תצא הישועה להביא תושבים מכל מצטופפי ק"ס, בני ברק, ביחידות של 25 ס"מ. (סליחה, מטר. מי כבר שם לב?)
-
ועכשיו לתשובות אם תפילה לסייעתא דשמיא אענה על ראשון ,ראשון ועל אחרון ,אחרון:
{עניתי לפי השאלות ולפי סדר השואלים כדי להקל על השואלים ,כל מה שנכפל מחמת כך שמתי בסוגריים}
א.סגנון הקהילות ,הבסיס(החרדי)-כ200 משפחות אברכים ,ספרדיות חלקם יוצאי ישיבות ליטאיות ,פתיחת הקהילה הליטאית התחילה בהתייעצות אם הגר''י סילמן ולאחר ביקורת עמוקה של הרב רוטשילד רבה של גבעת המורה ,הקהילה החדשה מונה מניין אברכים בשטח ועוד מעל 40 קניות נוספים יש כבר מזמן הרב ש"ך (על ידו) נציגות של ''דגל''.
ב.סגנון האנשים ,לפחות 70% מסורתיים ומעלה ,מרוקאים מאד אוהבים אברכים ודואגים להם.
ג.תח''צ ירושלים-קווים ישירים 961 966 967 943 כל היום (באזור השעתיים) תל אביב-843 832 כמה פעמים ביום עפולה-כל רבע שעה 411/412 (או או) וכעת בקידום קו ישיר לבני ברק (קו קיים שבע''ה ישנה מעט מהמסלול) וכמובן תחנת רכבת.
(ד.** יחסי חרדים חילונים**,לפחות 70% מסורתיים ומעלה ,מרוקאים מאד אוהבים אברכים ודואגים להם. כנ''ל אות ב)
ה.מחירי הדירות ממוצע של 650,000 דירת 4 חדרים (היצע גדול וגודל {עקב בניות חדשות}).
ו.למה סיכוי כ''כ גבוה להתפתחות מתוך שקלול הנתונים ,השתדלתי מאד לדייק ,אכתוב הלאה בצורה של תשובות על השאלות לפי הסדר שנשאלו ובסוף אם נשאר מה להוסיף ,אוסיף בלי נדר.
ז.(1 ברשימה של ''פלוס'') טווח המחירים קנייה-מ500,000 עד 700,000 דירת 4 חדרים השכרה-מ1500 עד 2500 דירת 4 חדרים.
(ח.כמה המשפחות החרדיות בעיר ,הבסיס(החרדי)-כ200 משפחות אברכים ,ספרדיות חלקם יוצאי ישיבות ליטאיות ,פתיחת הקהילה הליטאית התחילה בהתייעצות אם הגר''י סילמן ולאחר ביקורת עמוקה של הרב רוטשילד רבה של גבעת המורה ,הקהילה החדשה מונה מניין אברכים בשטח ועוד מעל 40 קניות נוספים יש כבר מזמן הרב ש"ך (על ידו) נציגות של ''דגל'' כנ''ל אות א.)
ט.כוללים ספרדים יש באזור החמש ,שש ,כולל ליטאי חדש מפתיחת הקהילה אם מבנה שהושאל בשבילו שיעורים- האברכים המקומיים מביאים מכל רחבי הארץ רבנים מכל הסגנונות ,חינוך-המוסדות נבדקו והומלצו ע''י הרב רוטשילד רבה של גבעת המורה וע''י הקהילה החדשה נפתח בינתיים רק מעון אבל ב''ה הוא מלא ומראה פנים לעתיד.
(י.המוסדות החינוך הקיימים חוץ מסמינר וישיבה גדולה הכל ,ספרדיים לקהילה יש רק מעון אבל ב''ה הוא מלא ומראה פנים לעתיד כנ''ל אות ט).
יא.אפשרויות הפרנסה והתעסוקה בעיקר בהוראה ,קיים שם צורך אדיר וחוסר גדול ,אבל קיימים ממש בכל התחומים ,מה שאין בבית שאן יש בעפולה (העיר ,וכן בעפולה עילית) הסמוכה וכרגע נבנים עוד משרדים בבית שאן.
יב.לגבי החסרונות כמובן שיש ,אין מקום מושלם ,בעיקר לא בתחילת התפתחות ,אבל כיון שאין לי איזו רשימה בראש יהיה לי יותר קל בצורה של תשובות לשאלות ובגדול אני חושב שדי כתבתי הכל חוץ מנקודה אחת שלא שאלו פה עליה שזה החום בבית שאן ,אם זאת מעדות אישית כיון שהמקום לא לח ויש רוחות מהר הגלבוע הסמוך אז החיסרון אינו גדול ומומלץ למתעניינים לבקר ,לבדוק את המקום.
-
ועכשיו לתשובות אם תפילה לסייעתא דשמיא אענה על ראשון ,ראשון ועל אחרון ,אחרון:
{עניתי לפי השאלות ולפי סדר השואלים כדי להקל על השואלים ,כל מה שנכפל מחמת כך שמתי בסוגריים}
א.סגנון הקהילות ,הבסיס(החרדי)-כ200 משפחות אברכים ,ספרדיות חלקם יוצאי ישיבות ליטאיות ,פתיחת הקהילה הליטאית התחילה בהתייעצות אם הגר''י סילמן ולאחר ביקורת עמוקה של הרב רוטשילד רבה של גבעת המורה ,הקהילה החדשה מונה מניין אברכים בשטח ועוד מעל 40 קניות נוספים יש כבר מזמן הרב ש"ך (על ידו) נציגות של ''דגל''.
ב.סגנון האנשים ,לפחות 70% מסורתיים ומעלה ,מרוקאים מאד אוהבים אברכים ודואגים להם.
ג.תח''צ ירושלים-קווים ישירים 961 966 967 943 כל היום (באזור השעתיים) תל אביב-843 832 כמה פעמים ביום עפולה-כל רבע שעה 411/412 (או או) וכעת בקידום קו ישיר לבני ברק (קו קיים שבע''ה ישנה מעט מהמסלול) וכמובן תחנת רכבת.
(ד.** יחסי חרדים חילונים**,לפחות 70% מסורתיים ומעלה ,מרוקאים מאד אוהבים אברכים ודואגים להם. כנ''ל אות ב)
ה.מחירי הדירות ממוצע של 650,000 דירת 4 חדרים (היצע גדול וגודל {עקב בניות חדשות}).
ו.למה סיכוי כ''כ גבוה להתפתחות מתוך שקלול הנתונים ,השתדלתי מאד לדייק ,אכתוב הלאה בצורה של תשובות על השאלות לפי הסדר שנשאלו ובסוף אם נשאר מה להוסיף ,אוסיף בלי נדר.
ז.(1 ברשימה של ''פלוס'') טווח המחירים קנייה-מ500,000 עד 700,000 דירת 4 חדרים השכרה-מ1500 עד 2500 דירת 4 חדרים.
(ח.כמה המשפחות החרדיות בעיר ,הבסיס(החרדי)-כ200 משפחות אברכים ,ספרדיות חלקם יוצאי ישיבות ליטאיות ,פתיחת הקהילה הליטאית התחילה בהתייעצות אם הגר''י סילמן ולאחר ביקורת עמוקה של הרב רוטשילד רבה של גבעת המורה ,הקהילה החדשה מונה מניין אברכים בשטח ועוד מעל 40 קניות נוספים יש כבר מזמן הרב ש"ך (על ידו) נציגות של ''דגל'' כנ''ל אות א.)
ט.כוללים ספרדים יש באזור החמש ,שש ,כולל ליטאי חדש מפתיחת הקהילה אם מבנה שהושאל בשבילו שיעורים- האברכים המקומיים מביאים מכל רחבי הארץ רבנים מכל הסגנונות ,חינוך-המוסדות נבדקו והומלצו ע''י הרב רוטשילד רבה של גבעת המורה וע''י הקהילה החדשה נפתח בינתיים רק מעון אבל ב''ה הוא מלא ומראה פנים לעתיד.
(י.המוסדות החינוך הקיימים חוץ מסמינר וישיבה גדולה הכל ,ספרדיים לקהילה יש רק מעון אבל ב''ה הוא מלא ומראה פנים לעתיד כנ''ל אות ט).
יא.אפשרויות הפרנסה והתעסוקה בעיקר בהוראה ,קיים שם צורך אדיר וחוסר גדול ,אבל קיימים ממש בכל התחומים ,מה שאין בבית שאן יש בעפולה (העיר ,וכן בעפולה עילית) הסמוכה וכרגע נבנים עוד משרדים בבית שאן.
יב.לגבי החסרונות כמובן שיש ,אין מקום מושלם ,בעיקר לא בתחילת התפתחות ,אבל כיון שאין לי איזו רשימה בראש יהיה לי יותר קל בצורה של תשובות לשאלות ובגדול אני חושב שדי כתבתי הכל חוץ מנקודה אחת שלא שאלו פה עליה שזה החום בבית שאן ,אם זאת מעדות אישית כיון שהמקום לא לח ויש רוחות מהר הגלבוע הסמוך אז החיסרון אינו גדול ומומלץ למתעניינים לבקר ,לבדוק את המקום.
@פרנסה-משמים
באיזה אזור נמצא הריכוז החרדי בעיר? -
@פרנסה-משמים
באיזה אזור נמצא הריכוז החרדי בעיר?@התותח-זה-אני אלה שכבר גרים שנים פרוסים בכל העיר ובעיקר ב''שכונת אליהו'' ובשכונת ''אלי כהן'' וכן ב"עדולם" כמו שהמקומיים קוראים לשכונות {אף אחד שם לא קורא להם כמו במפה ,מה שכן אני יכול להסביר בערך לפי רחובות-"שכונת אליהו''~רחוב הלורד בלפור והסביבה שכונת "אלי כהן"~רחוב התומר/בן לולו והסביבה "עדולם"~רחוב משה דיין והסביבה},אנחנו ,הקהילה החדשה מתרכזים בעיקר בשכונת "אלי כהן" ,שם גם ה"כולל" ,אם כי כיון שהעיר מישורית ואם תחבורה פנימית רציפה ברחוב הראשי (רחוב "ירושלים הבירה") אז קונים גם בשכונות אחרות.
דבר נוסף:
כיון שב"ה המלחמה לכאורה הסתיימה ,לא תהיה לי גישה כל יום למחשב ,כד י להמשיך את השרשור באופן רציף ,אבל אשתדל בלי"נ מדי פעם כשיתאפשר (יש כבר שני גמ"חים אם נטפרי בבית שאן...). -
פ פרנסה משמים התייחס לנושא זה
-
@פרנסה-משמים כתב בבית שאן:
ובגדול זה אחד הפריפריות אם הכי הרבה סיכוי להתפתחות ,
למה ?
אפס תשתיות שם..
או דווקא כי אין שם כלום?@טריידר מעניין לאיזו תשתיות אתה מתכוון
תראה לי עיר שיש שם בנק שלושה בנקים חמשה סופרים קופ''ח ועוד במרחק של עד עשר דקות הליכה מישורית בק''ס רוב השכונת זה לא קיים בבית שמש נה שאני יודע אין בנק בשום רמה חוץ מא' ודסקונט שפתחו בתחילת ג גם בבני ברק או ירושלים אין לך חמש סופרים אוליי אחד עשר דקות ויותר -
@טריידר מעניין לאיזו תשתיות אתה מתכוון
תראה לי עיר שיש שם בנק שלושה בנקים חמשה סופרים קופ''ח ועוד במרחק של עד עשר דקות הליכה מישורית בק''ס רוב השכונת זה לא קיים בבית שמש נה שאני יודע אין בנק בשום רמה חוץ מא' ודסקונט שפתחו בתחילת ג גם בבני ברק או ירושלים אין לך חמש סופרים אוליי אחד עשר דקות ויותר@תיווך-בית-שאן
כי כל העיר במרחק של 10 דקות הליכה מישורית...
אז רוצה להשוות את זה לכל ירושלים ק"ס בני ברק ובית שמש..?
זה כמו שבמושב המכולת דקה הליכה וגם הדואר ....
[בהשוואה כמובן...] -
@תיווך-בית-שאן
כי כל העיר במרחק של 10 דקות הליכה מישורית...
אז רוצה להשוות את זה לכל ירושלים ק"ס בני ברק ובית שמש..?
זה כמו שבמושב המכולת דקה הליכה וגם הדואר ....
[בהשוואה כמובן...]אז כך שאומרים שיש 0 תשתיות אז אני עונה על תשתיות
ולגופו של ענין כרגע המצב של אברך צעיר לא יכול לקנות דירה במרכז ומוצאים חלופת בפרפריה
יש מקמות שהם חדשים יחסית אז יש לך קשיים לדוגמא הר יונה דירה חדשה וכו' השאלה כמה שווה הקשיים שאין לך סופר [אוליי פתחו אחד ] יותר נכון מבחר סופרים שיהיה תחרות או ללכת לבנק שאין לך באזור וכו ' אז בבית שאן זה דבר שקיים כי זה לא שכונה זה עיר שקיימת הרבה שנים והציבור דתי בעיר שמאריך אברכים וקיים כבר מאות משפחות בני ע''מ כך שקיים משנת יוסף ,מניני תפילות[כל רבע שעה שחרית] וכו' הדבר שצריך שיהיה שפשוט יגיעו אברכים זה לא שעכשיו יש מאבק אם לפתוח בית כנסת או מקווה וכו' הכל מוכן [כמובן שהנושא של אטובסים לירושלים יש תדירות ולבני ברק צריך חלופה שמאוד נוחה ובעז''ה בקרוב גם זה לא] -
אז כך שאומרים שיש 0 תשתיות אז אני עונה על תשתיות
ולגופו של ענין כרגע המצב של אברך צעיר לא יכול לקנות דירה במרכז ומוצאים חלופת בפרפריה
יש מקמות שהם חדשים יחסית אז יש לך קשיים לדוגמא הר יונה דירה חדשה וכו' השאלה כמה שווה הקשיים שאין לך סופר [אוליי פתחו אחד ] יותר נכון מבחר סופרים שיהיה תחרות או ללכת לבנק שאין לך באזור וכו ' אז בבית שאן זה דבר שקיים כי זה לא שכונה זה עיר שקיימת הרבה שנים והציבור דתי בעיר שמאריך אברכים וקיים כבר מאות משפחות בני ע''מ כך שקיים משנת יוסף ,מניני תפילות[כל רבע שעה שחרית] וכו' הדבר שצריך שיהיה שפשוט יגיעו אברכים זה לא שעכשיו יש מאבק אם לפתוח בית כנסת או מקווה וכו' הכל מוכן [כמובן שהנושא של אטובסים לירושלים יש תדירות ולבני ברק צריך חלופה שמאוד נוחה ובעז''ה בקרוב גם זה לא]@תיווך-בית-שאן
אני אישית חושב שאם פריפריה אז עדיף ללכת למקומות המבוססים כבר במשך שנים..
כי אם אתה רוצה זול גם בירוחם ומצפה רמון זול מאוד..
המקומות המבוססים הם בעצם המקומות שיש שם ישיבות כבר למעלה מעשור מינימום ככה שיש כבר תשתיות לקהילה..
הפריפריות הכי עתיקות זה רכסים ונתיבות ואופקים שיש שם ישיבות כמעט 70 שנה... והקהילות שם גדלו בהתאם... רק שרכסים גדלה משמעותית והתייקר משמעותית ובנתיבות ואופקים עדיין נשאר שפוי יחסית... [4 חדרים בערך 1,350,000 בבנין ישן ועל הנייר זה עלה ל1,450,000-1,500,000]
שמסתכלים על הצפון איפה שיש ישיבות - הוי אומר כרמיאל ועפולה רכסים וחיפה - רואים התפתחות יפה ואיפה שאין ישיבות כדוג' צפת טבריה והקריות ועד לא מזמן עכו - העסק הולך לאט ובדר"כ לא בכיוון שלנו..
אז שאני שוקל אם לעבור לבית שאן דבר ראשון שעולה לי בראש שאין שם ישיבה וישיבה קטנה וסמינר וכו' הכל עוד לא הוקם בכלל ואין עדיין בגיל.. ככה שזה הימור מאוד גדול ללכת לשם רק בשביל הזול...
לעומת זול בעפולה, חיפה, כרמיאל , יש כבר מוסדות שנים ולכן עם עוד הבדל של קצת יחסית במחיר [קצת למרכז..]
אז עדיף ברי על שמא...
ככה נראה לענ"ד מניסיון של חבר שקנה בחריש והבטיחו שתהיה קרית ספר.. והיא ב30 שנה הקרובות לא תהיה בכיוון של רחובות.. שלא נדבר על קרית ספר...
אז עדיף ברי על שמא.. אא"כ אתה אוהב להיות מהמייסדים שזה עוד שיקול.. אבל לא לכולם.. במיוחד לא על חשבון חינוך ילדיי.. -
@תיווך-בית-שאן
אני אישית חושב שאם פריפריה אז עדיף ללכת למקומות המבוססים כבר במשך שנים..
כי אם אתה רוצה זול גם בירוחם ומצפה רמון זול מאוד..
המקומות המבוססים הם בעצם המקומות שיש שם ישיבות כבר למעלה מעשור מינימום ככה שיש כבר תשתיות לקהילה..
הפריפריות הכי עתיקות זה רכסים ונתיבות ואופקים שיש שם ישיבות כמעט 70 שנה... והקהילות שם גדלו בהתאם... רק שרכסים גדלה משמעותית והתייקר משמעותית ובנתיבות ואופקים עדיין נשאר שפוי יחסית... [4 חדרים בערך 1,350,000 בבנין ישן ועל הנייר זה עלה ל1,450,000-1,500,000]
שמסתכלים על הצפון איפה שיש ישיבות - הוי אומר כרמיאל ועפולה רכסים וחיפה - רואים התפתחות יפה ואיפה שאין ישיבות כדוג' צפת טבריה והקריות ועד לא מזמן עכו - העסק הולך לאט ובדר"כ לא בכיוון שלנו..
אז שאני שוקל אם לעבור לבית שאן דבר ראשון שעולה לי בראש שאין שם ישיבה וישיבה קטנה וסמינר וכו' הכל עוד לא הוקם בכלל ואין עדיין בגיל.. ככה שזה הימור מאוד גדול ללכת לשם רק בשביל הזול...
לעומת זול בעפולה, חיפה, כרמיאל , יש כבר מוסדות שנים ולכן עם עוד הבדל של קצת יחסית במחיר [קצת למרכז..]
אז עדיף ברי על שמא...
ככה נראה לענ"ד מניסיון של חבר שקנה בחריש והבטיחו שתהיה קרית ספר.. והיא ב30 שנה הקרובות לא תהיה בכיוון של רחובות.. שלא נדבר על קרית ספר...
אז עדיף ברי על שמא.. אא"כ אתה אוהב להיות מהמייסדים שזה עוד שיקול.. אבל לא לכולם.. במיוחד לא על חשבון חינוך ילדיי..@ia90990 נתחיל ההסוף אם אתה לא אחד שמתאים לו אז זל בשבילך
בשבוע האחרון נכנסו שתי אברכים להרב שרגא שטינמן אחד אברך שהתחתן לא מזמן [תאמת שנה בערך] יש לו 700 -750 התור בגבעת המורה לא נותן תקווה של השנה הקרובה אבל דחוף לא בית כנסת של לטאים וכו' וכו' ר' שרגא אמר לו תלך לעמוד בתור בגבעת המורה [לבנתיים 4000 שכירות] שבסכום הזה הוא יכול עד החגים להיות עם דירה 130 מטר 6 חדרים משופצת ומרווחת יש חלק בגג פלוס מחסן שהמהנדס של העיריה נתן אישור ל40 מטר נוספים [אפשר בתור יחי''ד 2500 ] אבל עכשיו הוא בתור ל65 מטר לא משופצת
מצד שני הגיע אברך רצני והוא קיבל תשובה הפוכה תלך תקנה זה בשבילך ומה יהיה עם מוסדות יהיה אתה צריך ללכת לשם
אני לא יודע עליך אבל אם יש לך 700 בערך אתה יכול לקנות להשכיר בערך 2500 ומה ההפסד שלך שתגיע שיש יותר משפחות