בשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!
-
ק' להוכיח ממבצעים של חברה אחת על כלל השוק כשהחברה הזו היא חלקיק אחוז
ודווקא בנתונים שהתפרסמו היה ירידה משמעותית (איני זוכר את המספרים במדויק) של דירות שנמכרו במבצעי מימון (של 10/90 20/80) כך שעל פניו העליה היא יותר משמעותית,
וכן הטענות על מבצעי המימון שמטים את הנתונים הם כבר נטענים כשנתיים ולכן ק' להניח שהשתנה עכשיו משהוא דרסטי מול החודשים שלפני מדד זה,
אך שוב עיקר העליה היתה בירושלים שזה משלים עליה של קרוב ל10 אחוז
ואני חי את השטח בירושלים ואני רואה את זה בצורה ברורה שיש עליות (בעיקר בדירות 3 חדרים אך לא רק) וכמובן לא בכל איזור אבל באופן כללי כך אני רואה (וביתר פירוט מתוך התמצאות בנוה יעקב רמת שלמה ורמות)
אם כי זה מעניין כי יש מלא בניה בירושלים כך שיתכן שינוי במגמה זו באיזורים שיש הרבה בניה (בעיקר לא באיזורים חרדיים שזה משום שעיקר הבינוי הוא בהתחדשות שאצלנו מסיבות מוצדקות ופחות מוצדקות זה מאוד בעצלתיים)
וכן בתל אביב שזה אחרי ירידה משמעותית שם אז זה תיקון קל אבל בשאר איזורי הארץ המצב סטטי -
יש עוד שינוי בתחום שצובר תאוצה. שבעז״ה יגרום להמשך ירידת מחירי הדירות בפרט בריכוזים החרדים זה המיזמים של עסקנים לבניית דירות לא למטרת רווח כמו עכו נוף הר יונה עמנואל רמלה ועוד.
החידוש שם זה השיתוף פעולה של משרד השיכון עם העסקנים בזה שהם מוציאים את המכרזים ללא דירה בהנחה מה שמאפשר לגבש קבוצה חרדית וגם מוזיל את העלויות. -
יש עוד שינוי בתחום שצובר תאוצה. שבעז״ה יגרום להמשך ירידת מחירי הדירות בפרט בריכוזים החרדים זה המיזמים של עסקנים לבניית דירות לא למטרת רווח כמו עכו נוף הר יונה עמנואל רמלה ועוד.
החידוש שם זה השיתוף פעולה של משרד השיכון עם העסקנים בזה שהם מוציאים את המכרזים ללא דירה בהנחה מה שמאפשר לגבש קבוצה חרדית וגם מוזיל את העלויות.@פושט-רגל-מרמה-ד
אולי תסביר לנו יותר למה מוכרים דירות ללא מטרות רווח?
יזמים מקבלים קרקע בחינם בשביל לבנות אליה ומתחייבים לתת כמות מסוימת ללא רווח?
א"כ אז מדובר באחוזים מסוימים, לא? ומי מבטיח שהכל ילך לאותו ציבור?
הרי זה שוק פתוח, למה שמשקיעים לא ירוצו לקנות דירה ללא מטרות רווח?
וברגע שמשקיע קונה כבר לא משנה כ"כ לאיזה ציבור הוא משתייך... -
@פושט-רגל-מרמה-ד
אולי תסביר לנו יותר למה מוכרים דירות ללא מטרות רווח?
יזמים מקבלים קרקע בחינם בשביל לבנות אליה ומתחייבים לתת כמות מסוימת ללא רווח?
א"כ אז מדובר באחוזים מסוימים, לא? ומי מבטיח שהכל ילך לאותו ציבור?
הרי זה שוק פתוח, למה שמשקיעים לא ירוצו לקנות דירה ללא מטרות רווח?
וברגע שמשקיע קונה כבר לא משנה כ"כ לאיזה ציבור הוא משתייך...@חיסכון-לחתונה בכל המקומות שהוא הזכיר מדובר על מכירה שמתחייבים לגור במקום כמה שנים, ולאחמ"כ אין הרבה שעוברים
ויש גם ועדת קבלה במקומות האלה
אין כ"כ אפשרות לעשות השקעות בזה
אם כי אני מסופק מאוד אם זה יגרום להורדת מחירים כי עדיין לא מדובר על כמויות גדולות כמו הדירות שלא מוזלות
כל הפרויקטים שהוזכר פה לא מספיק לאפילו חצי שנה של זוגות בציבור החרדים ומדובר על תוכניות ל7/8 שנים הקרובות -
@חיסכון-לחתונה בכל המקומות שהוא הזכיר מדובר על מכירה שמתחייבים לגור במקום כמה שנים, ולאחמ"כ אין הרבה שעוברים
ויש גם ועדת קבלה במקומות האלה
אין כ"כ אפשרות לעשות השקעות בזה
אם כי אני מסופק מאוד אם זה יגרום להורדת מחירים כי עדיין לא מדובר על כמויות גדולות כמו הדירות שלא מוזלות
כל הפרויקטים שהוזכר פה לא מספיק לאפילו חצי שנה של זוגות בציבור החרדים ומדובר על תוכניות ל7/8 שנים הקרובות@שששששש כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
כל הפרויקטים שהוזכר פה לא מספיק לאפילו חצי שנה של זוגות בציבור החרדים ומדובר על תוכניות ל7/8 שנים הקרובותאבל יש כאן מגמה, במקום לסבסד במלבושי כבוד בגדי יוקרה להייטקיסטיות מהמרכז, אז עוזרים למי שצריך באמת עזרה.
-
@שששששש כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
כל הפרויקטים שהוזכר פה לא מספיק לאפילו חצי שנה של זוגות בציבור החרדים ומדובר על תוכניות ל7/8 שנים הקרובותאבל יש כאן מגמה, במקום לסבסד במלבושי כבוד בגדי יוקרה להייטקיסטיות מהמרכז, אז עוזרים למי שצריך באמת עזרה.
@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
אבל יש כאן מגמה, במקום לסבסד במלבושי כבוד בגדי יוקרה להייטקיסטיות מהמרכז, אז עוזרים למי שצריך באמת עזרה.
ככל הידוע לי, ב"מלבושי כבוד" יש קריטריונים מאד ברורים מי זכאי, הם מתבססים על הכנסה לחלק למספר נפשות במשפחה וכו'...
ככה שהייטיקסטיות מהמרכז פחות נכנסות לקריטריונים.ואם אני טועה- תתקנו אותי.
-
יש משהו אחד שלא גורם למחירים לרדת ואנשים פחות חושבים עליו.
בעבר הייתה אפשרות להצהיר בכל 4 שנים על נכס למגורים ולהיפתר במכירה שלו ממס שבח.
היום מי שיש לו 2 דירות בכל מכירת נכס אפילו אם הוא רוצה לשפר דיור חייב לשלם מס שבח גבוה מאד.
התוצאה... רוב המשקיעים פשוט לא מוכרים. התוצאה של זה... שוק דיור ריק מנכסים. -
היום מי שיש לו 2 דירות בכל מכירת נכס אפילו אם הוא רוצה לשפר דיור חייב לשלם מס שבח גבוה מאד.
התוצאה... רוב המשקיעים פשוט לא מוכרים. התוצאה של זה... שוק דיור ריק מנכסים.@מבין-עניין כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
התוצאה... רוב המשקיעים פשוט לא מוכרים. התוצאה של זה... שוק דיור ריק מנכסים.מתי זה השתנה ויצא חוק חדש?
-
@מבין-עניין כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
התוצאה... רוב המשקיעים פשוט לא מוכרים. התוצאה של זה... שוק דיור ריק מנכסים.מתי זה השתנה ויצא חוק חדש?
@פושט-רגל-מרמה-ד
שנים........ פחות או יותר מאז שהמחירים החלו לנסוק -
למי שחושב שמחירי הדירות ימשיכו לעלות שיסתכל ב https://forum.benakel.org/topic/299/אחיסמך-בשערי-עכו דירות שנמכרות במחיר הקרן ללא מטרת רווח ועדיין הציבור מתקשה ברכישה.
ולכן בטח בחריש שיש שם המון משקיעים והמקום עדיין לא מפותח כמו שעכו הולך להיות מפותח בהקשר החרדי, יש למחיר עדיין לאן לרדת.אין צורך לצרף מפות ותוכניות לעוד 100 שנה הציבור מכיר כבר את המרחק מכל הריכוזים החרדים בכל שעות היממה ואת כל התוכניות ל100 שנה הקרובות, חבל שתמשיכו להפסיד כסף לשלם משכנתא יותר מהשכירות, פשוט תמכרו ותעבור לשוק ההון.
-
@פושט-רגל-מרמה-ד
שנים........ פחות או יותר מאז שהמחירים החלו לנסוק@מבין-עניין כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
@פושט-רגל-מרמה-ד
שנים........ פחות או יותר מאז שהמחירים החלו לנסוקלא הבנתי, פעם יכלו לרכשו דירה ברווח ולא לשלם מס שבח?
תפרט יותר. -
@מבין-עניין כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
@פושט-רגל-מרמה-ד
שנים........ פחות או יותר מאז שהמחירים החלו לנסוקלא הבנתי, פעם יכלו לרכשו דירה ברווח ולא לשלם מס שבח?
תפרט יותר.@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
@פושט-רגל-מרמה-ד
תפרט יותר.ובקצרה, פעם הניחו ברשות המיסים שגם אדם שיש לו כמה דירות אחת מהן היא דירתו שהוא גר בה ולא נקנייתה למטרת רווח, לכן ברגע שהצהיר עליה כדירת המגורים שלו הוא היה יכול למכור אותה בלי לשלם מס שבח.
בנוסף, בכל 4 שנים זכותו היה "לעבור" דירה לדירה אחרת שלו, ולהצהיר עליה שהיא דירת המגורים שלו וגם אותה למכור ללא מס שבח. -
@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
@פושט-רגל-מרמה-ד
תפרט יותר.ובקצרה, פעם הניחו ברשות המיסים שגם אדם שיש לו כמה דירות אחת מהן היא דירתו שהוא גר בה ולא נקנייתה למטרת רווח, לכן ברגע שהצהיר עליה כדירת המגורים שלו הוא היה יכול למכור אותה בלי לשלם מס שבח.
בנוסף, בכל 4 שנים זכותו היה "לעבור" דירה לדירה אחרת שלו, ולהצהיר עליה שהיא דירת המגורים שלו וגם אותה למכור ללא מס שבח.@מבין-עניין זה קצת שונה ממה שרשמת
אפילו אם הוא רוצה לשפר דיור חייב לשלם מס שבח גבוה מאד.
משפרי דיור לא צריכים לשלם מס שבח.
בכל מקרה החוק הזה מצויין כי זה מונע מהמשקיעים להמשיך ליצור מחסור מלאכותי בדירות.וגם מעודד משקיעים להשכיר במחיר הפסד את הדירה, התשואה משכירות היא בדרך כלל פחות מ 3% וגם עליית ערך אין כ״כ בשנים האחרונות.
-
@מבין-עניין זה קצת שונה ממה שרשמת
בכל מקרה החוק הזה מצויין כי זה מונע מהמשקיעים להמשיך ליצור מחסור מלאכותי בדירות.וגם מעודד משקיעים להשכיר במחיר הפסד את הדירה, התשואה משכירות היא בדרך כלל פחות מ 3% וגם עליית ערך אין כ״כ בשנים האחרונות.
ממה שידוע לי לא מדוייק. משפרי דיור בעלי יותר משתי דירות תמיד משלמים מס שבח (רק ב2 דירות לא כפי שציינתי)
אדרבה, אשמח למקור אם אני טועה
בנוסף, כבעל לכמה דירות, אולי זו הייתה המטרה שלהם אבל בפועל היא עושה את ההיפך. קונים עוד דירות אבל לא מוכרים. ולמה להשכיר במחירי הפסד???? ממש לא! -
ממה שידוע לי לא מדוייק. משפרי דיור בעלי יותר משתי דירות תמיד משלמים מס שבח (רק ב2 דירות לא כפי שציינתי)
אדרבה, אשמח למקור אם אני טועה
בנוסף, כבעל לכמה דירות, אולי זו הייתה המטרה שלהם אבל בפועל היא עושה את ההיפך. קונים עוד דירות אבל לא מוכרים. ולמה להשכיר במחירי הפסד???? ממש לא!@מבין-עניין כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
בנוסף, כבעל לכמה דירות, אולי זו הייתה המטרה שלהם אבל בפועל היא עושה את ההיפך. קונים עוד דירות אבל לא מוכרים.
מה היית עושה עם הכסף שמכרת?
לא היית רץ לרכוש דירה אחרת?@מבין-עניין כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
ולמה להשכיר במחירי הפסד????
כשהתשואה הממוצעת על שכירות היא פחות מ3% והריבית הממוצעת היא יותר מ5% זה לא מחיר הפסד?
ועוד שבזמן הזה אפשר לקבל ממוצע 10% בשוק ההון בלי כאבי ראש.