דילוג לתוכן

חשבון מסחר עצמאי ריבית עו"ש

מסחר עצמאי
6 3 331 3
  • האם בחשבון מסחר עצמאי מקבלים ריבית על היתרת זכות בחשבון?
    ואם אני לא מקבל את זה האם יכול להיות שהחברה המנהלת משקיע את זה שלא כהלכה וזה בגללי?
    תודה רבה

ואם אני לא מקבל את זה האם יכול להיות שהחברה המנהלת משקיע את זה שלא כהלכה וזה בגללי?
    תודה רבה

@רואה-את-הנולד
    יש ריבית עבור יתרת זכות בכפוף למסמכי פתיחת החשבון,
    אבל אני לא יודע האם בכולם.
    ולכאורה זה משולם בסוף כל רבעון.

אם יש מישהו שיודע בוודאות שיעדכן.

תודה רבה

@רואה-את-הנולד כתב בחשבון מסחר עצמאי ריבית עו"ש:

האם בחשבון מסחר עצמאי מקבלים ריבית על היתרת זכות בחשבון?
    תודה רבה

יש בתי השקעות שמקבלים, ויש שלא מקבלים.
    בכל מקרה זה גרושים.
    לא שמעתי על איסור להלוות כספים לגורמים שיכולים לבצע בהם איסורים, מלווה להוצאה ניתנה, ומרגע ההלוואה הכסף כבר לא שלך.

• @רואה-את-הנולד כתב בחשבון מסחר עצמאי ריבית עו"ש:

תודה רבה

בכל מקרה זה גרושים.
    לא שמעתי על איסור להלוות כספים לגורמים שיכולים לבצע בהם איסורים, מלווה להוצאה ניתנה, ומרגע ההלוואה הכסף כבר לא שלך.

@ה-שלמה
    יש היתר עיסקא עם הבתי השקעות?

• @רואה-את-הנולד כתב בחשבון מסחר עצמאי ריבית עו"ש:

תודה רבה

בכל מקרה זה גרושים.

• @ה-שלמה

@צמיחה כתב בחשבון מסחר עצמאי ריבית עו"ש:

@ה-שלמה

כן.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    4 פוסטים
    182 צפיות
    מ
    באמת שאלה טובה. לדעתי פשוט כל בתי ההשקעות עושים את זה יותר כדי למשוך לקוחות חדשים (כאלו שלא היו משקיעים בלעדיהם) וזה לא לוקח לקוחות לבנק. מה גם שברגע שהתיק גדול מספיק, עןברים לבנק בתנאים נוחים. מה שיוצר בעצם סיטואציה שבתי ההשקעות עובדים עבור הלקוחות הכבדים של הבנקים בעוד עשור או שניים.
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    448 צפיות
    ל
    @BRISKER כתב בהתייעצות לגבי השקעה בקרן כספית – היכן הכי משתלם לפתוח חשבון? אבל אני צריך משהו סולידי ונזיל המטרה היא להגיע לכ 100 אלף ש"ח לצורך מסוים אני לא יכול לספוג ירידות גם אם אתה לא יכול לספוג ירידות אתה יכול לשלב. קרן כספית אמורה להניב כ-4% שנתי זאת אומרת שאתה יכול להשקיע כל חודש 0.33% במניות. ואז גם אם המניות ירדו אתה תישאר עם הקרן.
  • 0 הצבעות
    30 פוסטים
    1k צפיות
    chavy7032C
    בהמשך למה שלמדנו עד עכשיו דיברנו על ריבית פריים, ריבית קבועה וריבית משתנה, והבנו שבמסלולים המשתנים יש שני מרכיבים מרכזיים: עוגן – המנגנון שעל פיו הריבית משתנה מרווח – התוספת שהבנק מוסיף מעל העוגן עד כאן הכול ברור ️ אבל עכשיו מגיע שלב חשוב אחד קדימה בלמידה שלנו יש הוראה של בנק ישראל שקובעת משהו קריטי: העוגן לא יכול להיות בשליטת הבנק. כלומר – הבנק לא מחליט איך העוגן נקבע, והוא גם לא יכול "לשחק" איתו. העוגן חייב להיות מבוסס על גורם: חיצוני אובייקטיבי שלא תלוי בבנק לשון ההוראה – נב"ת 451, סעיף 16א.(א): "הבסיס לקביעת שיעור הריבית בהלוואה, במועד שינויו, יהיה אובייקטיבי חיצוני (היינו, שלתאגיד לא תהיה השפעה ישירה בקביעתו), כגון: שיעור הריבית הממוצעת כהגדרתה בצו הבנקאות (עמלות פירעון מוקדם), התשס"ב-2002, ריבית פריים או עקום האפס שמפרסם בנק ישראל." אז מה כן נשאר למשא ומתן? המרווח זה החלק היחיד שבו הבנק כן קובע — ועליו בדיוק אתם יכולים להשפיע. ולכן, כשאתם מקבלים הצעת משכנתא: אל תסתכלו רק על הריבית הכוללת. תפרקו אותה: מה העוגן מה המרווח כי מי שמבין את ההבדל — מתחיל לשלוט במשכנתא שלו, ולא להפך ️
  • 0 הצבעות
    34 פוסטים
    1k צפיות
    Y
    אני שאלתי את הרב אברהם צבי הכהן בעבר והוא התיר לי אפילו אם מישהו עשה את זה בכוונה תחילה אבל זה היה לפני כמה שנים והכי חשוב שצריך שכל אחד ישאל את הרב שלו בפניו במיוחד משהו שלא חייבים עליו תשובה מיידית
  • 1 הצבעות
    12 פוסטים
    594 צפיות
    ניסן עציונינ
    @גמל-און כתב בפתחתם חשבון מסחר עצמאי לפני שנתיים? הגיע הזמן לנייד או לבצע ברטר: @ניסן-עציוני כתב בפתחתם חשבון מסחר עצמאי לפני שנתיים? הגיע הזמן לנייד או לבצע ברטר: נו באמת, תפחית מזה את ה3 חודשים שהוא צריך להמתין עם סגירת החשבון, עליהם הוא משלם עמלה של 15 שקל, וזה עוד יותר מינורי. כבר עדיף לו לנייד לibi שם יקבל מענק פתיחה של 250 שקל ויסגור סיפור הוא ישלם 75 ש"ח והוא יקבל בין 200 ל700 ש"ח. שומע אגב ישלם 45 ולא 75