מגורים בפריפריה - תעסוקה
-
התעסוקה בפריפריה והיכולת להתפרנס בכבוד, היא חלק קריטי בהתפתחות הקהילות ברחבי הארץ
כחלק מקידום המודעות לאפשרויות המגורים בפריפריה לזוגות צעירים, וכשאחד מארבעת היסודות עליהם מתקיימים הקהילות (דיור, מוסדות, תעסוקה, תחבורה) נמצאת במיוחד במוקד חוסר הידע של המתעניינים הרבים,
נשמח לתת מידע לכל מתעניין.
מידע מבוסס על דברי העוסקים במלאכה.כיום יש בכל הקהילות ממונה על התחום הזה שמשתדל לסייע לכל פונה.
אשכול זה מיועד לשאלות ותשובות בנושאי תעסוקה, אנו מבקשים בכל לשון של בקשה לא לערב באשכול זה תובנות כלליות על מגורים בצפון או בדרום, או טענות וחצאי אמתויות המבוססים משמועות.
מתגובות רבות שקיבלנו, המידע שהתפרסם בבמה נכבדה זו מוסיף מאוד למתעניינים רציניים במעבר לפריפריה, בואו נשאיר את זה כך.
לדיונים כלליים ולהצעות יעול:
רשות הרבים -
לבעלי עסקים המחפשים עובדים/ות – הזדמנות בפריפריה!
אם אתם עוסקים בתחומים שאינם דורשים מיקום פיזי קבוע – כגון:
יצרני שטרימלך או פאות
בתי אריזה קטנים
מוקדי שירות לקוחות מרחוק
סוכנויות ביטוח
טלפניות או עבודות משרדיות מגוונותאני ממליץ בחום לשקול להעביר את הפעילות העסקית, כולה או חלקה, לפריפריה.
היתרונות הבולטים:
- שכירות זולה – לעיתים באופן משמעותי.
2.כוח אדם זמין: בפריפריה ישנו שפע של עובדים מוכשרים ורציניים שמחפשים להתפרנס בכבוד.
3.עלות עובדים נמוכה יותר – בשל הביקוש והיצע המקומיים.
4.יציבות תעסוקתית – רמת ה־Job Hopping נמוכה יחסית למרכז, מה שמקטין תחלופה יקרה ומורכבת.
5.הטבות והקלות: במקרים רבים, רשויות מקומיות מציעות הטבות ותמריצים מיוחדים לעסקים המספקים תעסוקה באזור.
אם אתם מתעניינים בתהליך כזה ומעוניינים לקבל מידע נוסף, עזרה בחיפוש מקום, גיוס עובדים או פיתוח, אשמח לעזור.
ניתן לפנות אליי במייל: yb2121yb@gmail.com
- שכירות זולה – לעיתים באופן משמעותי.
-
@בעז-ה מה שאני יודע שיש במגדל העמק לא הרבה אבל יש [כ4000 עובדים ] וביוקנעם יש יותר [כ20K עובדים]
יש רכבת שמחברת מבית שאן עפולה מגדל יוקנעם וחיפה מקצה לקצה 50 דקות -
מוד מעניין אותי לגבי עבודה בתכנות בפיריפריה, במידה והיה לאשתי הצעות עבודה משם כבר היינו מתקדמים אבל בסה"כ היה רק איזה שתי הצעות ממגייסות על עבודה בחיפה, מה באמת המצב בעניין זה?
@בעז-ה מההתרשמות שלי בתחום העבודה בכללי ובפרט בהייטק
תושבות הצפון מדברות ע"כ שיש במרכז הרבה עבודה
ותושבות המרכז ע"כ שאינבידיה תפתח עוד 5000 משרות בצפון...
ב"ה מסקירה שערכתי אצל חברים רוב נשות הפריפריה עובדות.
תמיד זו שלא הסתדרה היא יותר קולנית ולכן נשמע אותה בעיקר.
בקהילה בבית שאן הצטרפו אברכים חדשים והתברגו בצורה מעולה במקומות עבודה מיד. -
מוד מעניין אותי לגבי עבודה בתכנות בפיריפריה, במידה והיה לאשתי הצעות עבודה משם כבר היינו מתקדמים אבל בסה"כ היה רק איזה שתי הצעות ממגייסות על עבודה בחיפה, מה באמת המצב בעניין זה?
@בעז-ה כתב במגורים בפריפריה - תעסוקה:
מאוד מעניין אותי לגבי עבודה בתכנות בפיריפריה, במידה והיה לאשתי הצעות עבודה משם כבר היינו מתקדמים אבל בסה"כ היה רק איזה שתי הצעות ממגייסות על עבודה בחיפה, מה באמת המצב בעניין זה?
מאיפה הגיעו ההצעות?
יכול להיות שהגיעו רק שתיים בגלל שהמקום מגורים הרשום הוא לא חיפה?
בגדול זה נקרה שבחיפה יש עבודה בהייטק, ויש אומרים אפילו יותר מתל אביב. -
מאוד מעניין אותי לגבי עבודה בתכנות בפיריפריה, במידה והיה לאשתי הצעות עבודה משם כבר היינו מתקדמים אבל בסה"כ היה רק איזה שתי הצעות ממגייסות על עבודה בחיפה, מה באמת המצב בעניין זה?
מאיפה הגיעו ההצעות?
יכול להיות שהגיעו רק שתיים בגלל שהמקום מגורים הרשום הוא לא חיפה?
בגדול זה נקרה שבחיפה יש עבודה בהייטק, ויש אומרים אפילו יותר מתל אביב.@הקול-השפוי מגייסות הציעו רק שתי עבודות, ואשתי אומרת להם שיביאו מהרבה מקומות, תכלס כיום היא עובדת במודיעין עילית, והיינו רוצים לעבור אבל אנחנו פשוט לא יודעים איך למצוא עבודה בתכנות במקום קרוב לפירפריה טובה, תכלס די תלוי בזה
-
@הקול-השפוי מגייסות הציעו רק שתי עבודות, ואשתי אומרת להם שיביאו מהרבה מקומות, תכלס כיום היא עובדת במודיעין עילית, והיינו רוצים לעבור אבל אנחנו פשוט לא יודעים איך למצוא עבודה בתכנות במקום קרוב לפירפריה טובה, תכלס די תלוי בזה
@בעז-ה היא רוצה לעבוד במקום אחד או כמה
-
@הקול-השפוי מגייסות הציעו רק שתי עבודות, ואשתי אומרת להם שיביאו מהרבה מקומות, תכלס כיום היא עובדת במודיעין עילית, והיינו רוצים לעבור אבל אנחנו פשוט לא יודעים איך למצוא עבודה בתכנות במקום קרוב לפירפריה טובה, תכלס די תלוי בזה
תכלס כיום היא עובדת במודיעין עילית
שיש הצעה בפריפריה צריך גם לשכלל דברים נוספים לדוגמה זמן נסיעה אם היא נוסעת כל יום שעה וחצי בפקקים ומצעים לה עכשיו חצי שעה ברכבת וכו'
מתי היא חוזרת אחרי שאתה צריך ללכת לכולל [אם ילדים זה יכול להיות בלתי אפשרי]
האם יספיק לך משפחתון עד שתיים או חייב עד 4 ועוד ועוד
[כך אני חושב לפחות וזה היה לי הבדל מצפון למרכז] -
@בעז-ה היא רוצה לעבוד במקום אחד או כמה
@תיווך-בית-שאן היא צריכה מקום אחד ומתאים, התכוונתי לומר שלא היה מבחר הצעות נורמלי
-
תכלס כיום היא עובדת במודיעין עילית
שיש הצעה בפריפריה צריך גם לשכלל דברים נוספים לדוגמה זמן נסיעה אם היא נוסעת כל יום שעה וחצי בפקקים ומצעים לה עכשיו חצי שעה ברכבת וכו'
מתי היא חוזרת אחרי שאתה צריך ללכת לכולל [אם ילדים זה יכול להיות בלתי אפשרי]
האם יספיק לך משפחתון עד שתיים או חייב עד 4 ועוד ועוד
[כך אני חושב לפחות וזה היה לי הבדל מצפון למרכז]@תיווך-בית-שאן נכון לגמרי, אבל כיום זה מרחק חמש דקות הליכה, ובסדר לא מחפשת דווקא כזה ורכבת רלוונטי בהחלט, צריך רק מקום כזה באמת, מקווה שמגייסות יביאו עבודות כבר ממקומות כאלו
-
@הקול-השפוי מגייסות הציעו רק שתי עבודות, ואשתי אומרת להם שיביאו מהרבה מקומות, תכלס כיום היא עובדת במודיעין עילית, והיינו רוצים לעבור אבל אנחנו פשוט לא יודעים איך למצוא עבודה בתכנות במקום קרוב לפריפריה טובה, תכלס די תלוי בזה
אני מתאר לעצמי שאתה מדבר על הצעות שהגיעו מלינקדין.
ושם הגיוני מאוד שהם בודקים לפי הכתובת שלה.
זה לא משנה מה היא כותבת, זה דברים אוטומטיים. -
@הקול-השפוי מגייסות הציעו רק שתי עבודות, ואשתי אומרת להם שיביאו מהרבה מקומות, תכלס כיום היא עובדת במודיעין עילית, והיינו רוצים לעבור אבל אנחנו פשוט לא יודעים איך למצוא עבודה בתכנות במקום קרוב לפריפריה טובה, תכלס די תלוי בזה
אני מתאר לעצמי שאתה מדבר על הצעות שהגיעו מלינקדין.
ושם הגיוני מאוד שהם בודקים לפי הכתובת שלה.
זה לא משנה מה היא כותבת, זה דברים אוטומטיים.@הקול-השפוי אז בעצם מה לעשות, כדי שכן יתנו הצעות עבודה במקומות נוספים?
-
@הקול-השפוי אז בעצם מה לעשות, כדי שכן יתנו הצעות עבודה במקומות נוספים?
@הקול-השפוי אז בעצם מה לעשות, כדי שכן יתנו הצעות עבודה במקומות נוספים?
לשנות את הכתובת בלינקדיון