דילוג לתוכן

טסלה לאברכים?! דירת ארעי או קבע

כלכלת המשפחה
39 18 1.0k 17
  • לא קראתי את כל השרשור. אבל עצם השאלה מוכיחה שעולם התורה וחיי האברכות במצב קשה.
    לחלוטין הסתפקות במועט זה ערך. זה מראה בדיוק איפה הראש שלך נמצא ומה אתה משדר לילדים שלך. מה חשוב לך באמת...
    (אגב טסלה... הבנתי שאין אפשרות לסנן את האינטרנט שם. אז ספציפית על טסלה... השאלה לא מתחילה)

• אדם חרדי שיש לו כסף ימצא בקלות בסביבה שלו אנשים שמחתנים ילדים יוכל לעזור להם
    לא הגיוני שאחד יקנה את הרכב הכי יקורתי והשכן שלו יהיה לפני התקף לב.

• אדם חרדי שיש לו כסף ימצא בקלות בסביבה שלו אנשים שמחתנים ילדים יוכל לעזור להם
    לא הגיוני שאחד יקנה את הרכב הכי יקורתי והשכן שלו יהיה לפני התקף לב.

@רואה-את-הנולד אתה קומוניסט? אתה חושב שהשם שנותן סיעתא דשמיא לאחד להיות מליונר רוצה שיתן את כל כספו לעניים הרי הגמרא בנדה כבר אומרת שהשם אומר על כל טיפה זה עני זה עשיר זה חכם וזה טיפש וכו... כמו שרצונו יתברך שהעשיר יתן הרבה לצדקה כך שגם העשיר יהיה עשיר .
    כמובן זה לא נוגע לסוגיית הדרך הראויה לבן תורה בכל מצב וכן הענין החינוכי.

• @רואה-את-הנולד אתה קומוניסט? אתה חושב שהשם שנותן סיעתא דשמיא לאחד להיות מליונר רוצה שיתן את כל כספו לעניים הרי הגמרא בנדה כבר אומרת שהשם אומר על כל טיפה זה עני זה עשיר זה חכם וזה טיפש וכו... כמו שרצונו יתברך שהעשיר יתן הרבה לצדקה כך שגם העשיר יהיה עשיר .

@השומר כתב בטסלה לאברכים?! דירת ארעי או קבע:

@רואה-את-הנולד אתה קומוניסט? אתה חושב שהשם שנותן סיעתא דשמיא לאחד להיות מליונר רוצה שיתן את כל כספו לעניים הרי הגמרא בנדה כבר אומרת שהשם אומר על כל טיפה זה עני זה עשיר זה חכם וזה טיפש וכו... כמו שרצונו יתברך שהעשיר יתן הרבה לצדקה כך שגם העשיר יהיה עשיר .

אני לא חושב שכוונתו הייתה שהוא יתן את כל כספו
    אלא שאם יש לאדם מותר ורצוי לעזור לסביבה
    אנשים לפעמים קופצים את ידיהם כן גם לתת פחות מהאפשרויות שיש לאדם זה לקפוץ את ידיהם
    ואם אנחנו מדברים על רצונו שזה יהיה עשיר וזה עני כבר ידועה הגמ' עם ר' עקיבא שנשאל שאם הקב"ה ברא עני למה אנו עושים אחרת וכו'

• @השומר כתב בטסלה לאברכים?! דירת ארעי או קבע:

אני לא חושב שכוונתו הייתה שהוא יתן את כל כספו
    אלא שאם יש לאדם מותר ורצוי לעזור לסביבה
    אנשים לפעמים קופצים את ידיהם כן גם לתת פחות מהאפשרויות שיש לאדם זה לקפוץ את ידיהם
    ואם אנחנו מדברים על רצונו שזה יהיה עשיר וזה עני כבר ידועה הגמ' עם ר' עקיבא שנשאל שאם הקב"ה ברא עני למה אנו עושים אחרת וכו'

@בן-עליה ודאי שעשיר צריך לתת יותר ולפי היכולת ומשלב מסוים כבר כתוב בפוסקים שאין עליו את המגבלה של על יבזבז יותר מחומש פשוט צרם לי הנסיון לשנות את טבעו של עולם שכמובן נוצר ע"י רצונו יתברך.

• אם עשיר היה צריך לתת רוב עושרו לא היה עשירים שיעזרו לעניים.

"והמבזבז אל יבזבז יותר מחומש"

• אם עשיר היה צריך לתת רוב עושרו לא היה עשירים שיעזרו לעניים.

@אבי-ר. כתב בטסלה לאברכים?! דירת ארעי או קבע:

אם עשיר היה צריך לתת רוב עושרו לא היה עשירים שיעזרו לעניים.

גם עשירים לא יתנו לא יהיו עשירים שיעזרו לעניים
    (אני לא עני וב"ה לא נזקק לסביבה)

• אף אחד לא אמר שלא יתנו,
    אמרתי שלא יותר מחומש, (זה מספיק להרבה עניים...)

ואגב יש יוצא מן הכלל אחד שאני מכיר שבהוראת רבו נותן כ60% מהרווחים ומצליח יפה מאוד בעסקיו.

• אף אחד לא אמר שלא יתנו,
    אמרתי שלא יותר מחומש, (זה מספיק להרבה עניים...)

ואגב יש יוצא מן הכלל אחד שאני מכיר שבהוראת רבו נותן כ60% מהרווחים ומצליח יפה מאוד בעסקיו.

@אבי-ר. בחישוב יומרני הייתי אומר שדן גרטלר נותן יותר מ40 אחוז מרווחיו (למען הסר ספק אני ממש לא מכיר אותו אישית).

• @אבי-ר. בחישוב יומרני הייתי אומר שדן גרטלר נותן יותר מ40 אחוז מרווחיו (למען הסר ספק אני ממש לא מכיר אותו אישית).

@השומר או שהוא מרוויח יותר ממה שאתה חושב...

• @השומר או שהוא מרוויח יותר ממה שאתה חושב...

@שששששש חשבתי על זה אבל עם זה בכזה פער מהמפורסם רשימות המדרגי עושר למינהם בטח היו עולים על זה.

נושאים מוצעים