דילוג לתוכן

מהלך דרמטי שיווזיל את מחירי הדירות במאות אלפי שקלים

נדל"ן
15 7 494 7

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    54 פוסטים
    610 צפיות
    ב
    @סמארט-הון כתב במחירי הנדל"ן יזנקו אחרי המלחמה?: יש תחזיות לכאן ולכאן [כמובן שזה אומדן גס מאוד ולפני כל עסקה של השקעה מומלץ להתייעץ עם יועץ נדל''ן ללא אינטרסים שמכיר את השוק באותה עיר] אני חושב שזה אחד הבעיות של המשקיע הפשוט ואני מאלו הוא לא מכיר יועץ נדל"ן טוב ללא אינטרסים הוא לא מכיר יועץ משכנתא טוב ואותו דבר בשוק ההון הוא מכיר יועץ השקעות טוב ללא אינטרסים וכן בביטוחים וכו' ובמיוחד עם הטבע החשדני שלנו נ.ב אולי היה אפשר להעלות המלצות של משתמשים שבדקו ועבדו מול יועץ וראו את היושר וההגינות
  • 0 הצבעות
    100 פוסטים
    3k צפיות
    ס
    ישר כח על הפוסט הנפלא. והמושקע. אבל להאיר את עינך גם אם המצב ימשיך לדשדש. ולרדת מעט הקבלנים ימשיכו לבנות ולהרוויח. הם קונים את הקרקעות כמעט פחות ב30% מהשיא וטווחי הרווח שלהם הם לפחות 16%. כך שהם יכולים לספוג עוד ירידות, [כמובן על הקרקעות שהם קנו אחרי הירידה במחיר] ועדיין להתפרנס יפה, ולחדש ראנג רובר כל שנה.
  • 4 הצבעות
    312 פוסטים
    22k צפיות
    א
    @קטנטנציק א"א לטעון טענות כלליות. דבר ראשון על איזה יועצים אתה מדבר? בהחלט יש בשוק הזה הרבה יועצים לא הוגנים, ולכן הנושא הזה בדרך לאסדרה, ובהחלט כשמדובר על רווח לא גדול ושלא מכסה את התשלום על הייעוץ ויותר, יועץ טוב לא ישלח אותך למחזר, אני לא חושב שמטרטרים לקוחות למחזר כל כמה שנים, אלא ממליצים לבדוק אופציה של מיחזור, וכמו שבאמת כדאי, במיוחד לפני התחנה במשתנות, ובד"כ היועצים נותנים את השירות של הבדיקה הזאת בחינם, וזה בהחלט יכול לעזור להרבה אנשים. בדיוק הבוקר הגיע אלי תיק שהביצוע שלו היה ב2019 שאז הריביות בשוק היו נמוכות, ומתחנת השינוי ב2024 הריביות קפצו להם במל"צ ל7.42% ובמ"צ 6% והפריים חלק במינוס 0.5% וחלק ללא מרווח, כך שניתן לשער כמה הם הפסידו בעקבות שלא בדקו את זה בזמן, וגם היום אם ירצו למחזר יהיה להם מעט עמלות היוון, לא חבל?! ולסיכום הצורה הנכונה היא לבדוק חיסכון של 5 שנים קדימה, ואם יש חיסכון של כ40,000 מומלץ למחזר, גם עם תשלום ליועץ.
  • 1 הצבעות
    11 פוסטים
    276 צפיות
    פלוספ
    @טריידר כתב בתכל'ס - בכמה נמכרים דירות בשכונה / בבנין ?: הפקיד המאשר אמור להרים מיידית טלפון למשטרה, עד כדי כך?
  • האם באמת מחירי הדיור עלו ב-2024?

הועבר נדל"ן מחירי הדיור
    2
    3 הצבעות
    2 פוסטים
    124 צפיות
    טריידרט
    ידוע שמדדי הלמ"ס מעוותים, וצ"ע על בעלי תואר שני ושלישי שאינם יודעים חשבון, אבל תכל'ס, גם אם עקרונית חל ירידה במחירי הדירות החדשות עקב הטבות מימון, בפועל זה מחזיק את המחירים הריאלים בשוק ברמה הקודמת ואף מעלה אותם, (כמו שצויין בכתבה, ואכן גיס שלי לדוגמה רכש דירה במימון 10/90 לפני היתר בנייה במחיר גבוה יותר מדירה מוכנה יד2) כך שעם ירידת הריבית, ייבוא פועלים זרים, עליית שכר המינימיום, ושיקום שוק העבודה אחרי המלחמה, המחירים רק יעלו מכאן והלאה. ואכן, הקולר נמצא בעיקר בהלמ"ס, אך כמדומני שגם אם מדד הלמ"ס היה מורה על ירידת מחיר הידורת, הציבור מודד מחירים בריאלי, כלומר שגם אם הציבור היה מודע שהטבות מימון פירושו הורדה של 5%, הם לא היו רואים או חשים בהעלאת מחיר הדירה ב5% וביטול הטבות מימון עלייה של 10% שלא מקובל עליו. כך שהלמ"ס אכן אשם הלחצת אנשים לרכוש דירה כאן ועכשיו, אבל בעיקר בנק ישראל אשמה המאפשרת הלוואות קבלן ומימון 10/90 הזויים. כן נלענ"ד.