דילוג לתוכן

הזמנה לערב הוקרה לבנות הסמינר מטעם יד שמשון

כלכלת המשפחה
22 8 801 10

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    7 פוסטים
    197 צפיות
    צ
    @אבישי אתה חותם ע"ז בטפסי ההצטרפות שהכסף הוא תרומה, הם לא חייבים להחזיר אותו, והם גם לא מתחייבים לתת הלוואה, וגם לא מתחייבים לתת מענק. חלק מההפקדה החודשית זה בעצם תשלום ריבית על ההלוואה העתידית שמקבלים. ולכאורה יש בזה גם נפק"מ הלכתית, במקרה שתבקש לקבל את כל הכסף בחזרה, הם ייתנו את זה בתורת מענק, ולא בתור החזר הלוואה, ואז הכסף היה חייב במעשר. לגבי צמצום הוצאות, אני לא מכיר אותך, ברור שיש אברכים שיכולים להתנהל יותר טוב ולחסוך בהוצאות, וברור שיש אברכים שצריכים להתמקד בהגדלת הכנסות, כי אין להם מה לצמצם.
  • 8 הצבעות
    13 פוסטים
    605 צפיות
    מ
    @רבנאי-יתרעם-גאון ברור שיש מצבים שהשוק מתנפח לבועה ואז יוצא ממנה האויר תקופה. אבל בסך הכללי לאורך כל ההיסטוריה הגרף תמיד עולה. השקעה פסיבית היא אפשרות מצויינת להרוויח הרבה. ובנקודות שפל, אם לא צריך את הכסף, ממשיכים להיות 'פסיביים' לא מוציאים. אם צריך את הכסף, לוקחים הלוואות עד שהעניינים מסתדרים
  • 1 הצבעות
    1 פוסטים
    130 צפיות
    א
    שלום אתמול (מוצאי שבת בשלח) התקיים כנס שהיה נשמע מעניין מאוד, כאן במודיעין עילית לצערי הרב, אף שמאוד רציתי להשתתף, לא הצלחתי אני סקרן נוראות לדעת עד כמה הכנס הצליח ועד כמה הציבור באמת התעניין/נהנה מהדברים שהושמעו שם תודה מראש על כל תגובה
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    527 צפיות
    הקול השפויה
    יש על זה אשכול פעיל: https://forum.benakel.org/topic/786/דרמה-הגמ-ח-המרכזי-הולך-לשלב-בתוכנית-הפקדות-בשוק-ההון/56
  • 1 הצבעות
    51 פוסטים
    2k צפיות
    בית שמשב
    @איש-קיש כתב ברכישת רכב הכי כלכלי - מהניילון/ליסינג/יד שניה/גרוטאה/דלק/חשמלי ?: אינסייד שורה תחתונה מנסיון אישי פחות חסכוני מגאז שהיא מאד מאד חסכונית מבחינת החברה בתנאי מעבדה אינסייט יותר חסכוני מג'אז, מה גם שיש לו מנוע 88 כ"ס לעומת 102 של הג'אז וצורה שטוחה שפחות מתנגדת לרוח מה שמביא לחיסכון. @טריידר מניסיוני האישי ושל עוד כמה אנשים בסביבתי אני מצטרף בחום להמלצה של @הקול-השפוי אני מחזיק הונדה אינסייט ומאוד מרוצה ב"ה התיקונים שלו בדר"כ זה רק בלאי סביר שיש בכל רכב והוא חסכוני (אצלי 1 ל16) בסביבות ה25 אל"ש אתה יכול למצוא משהו טוב בס"ד הזכירו כאן את הפריוס (שהיא בעיקרון קצת יותר חסכונית) אבל צריך לשים לב לסוללה שהולכת בדר"כ אחרי 250,000 ק"מ או 12 שנה המוקדם מבניהם ואז הפסדת את כל הדלק שחסכת... חוץ מזה שהמחיר הממוצע שלה יותר יקר בקצת מההונדה.