"פנסיה" בגיל 33
-
בשביל אישה בגיל 33 שלא קיבלה פנסיה כלל , ועכשיו יש לה עוסק פטור של 4000 לחודש , אם/מה התועלת שיהיה לה בפתיחת פנסיה , וכן מה הטוב עבורה בזה וכמה צריך להפריש בשביל הביטוח המלא והתועלת המירבית [ נציין שכבר פתחתי קרן השתלמות ]
@עולם-של-טוב
אני לא רוצה להלחיץ, אבל זה חמור מאוד שעד היום לא היה פנסיה,
היא הפסידה את השנים הכי טובות והכי משפיעות על הפנסיה.
אם היא הייתה שכירה כדאי לבדוק את עניין התביעה של המעסיק.אבל עדיין אפשר לתקן.
כמה להפריש? עדיף כמה שיותר.תחשבו ע"ז שעל כל מליון שקל שיצטבר בקרן פנסיה תקבלו קצבה חודשית של בערך 5,000 ש"ח. כל חודש לכל החיים.
מה שאומר שבהפקדה חודשית של 1,500 ש"ח עד הפנסיה במסלול מניות, אמור להיות לכם סכום של סביב ה- 2.5/3 מליון שקל, מה שאומר קצבה של 15,000 שקל לחודש.בהחלט כדאי להתייעץ איזה סכום צריך לפי הנתונים שלכם.
גם אני חושב ש @רחל-עומסי יכולה לעזור לכם כאן.קרן פנסיה זה מוצר שבגיל פרישה הוא נותן קצבה לכל החיים, במקום להמשיך לעבוד כל החיים.
מלבד זאת יש בו ביטוח שארים למקרה של פטירה ח"ו, שאז בן הזוג והיתומים ממשיכים לקבל את המשכורת המבוטחת כמו בחיים.
ויש גם ביטוח אבדן כושר עבודה.על פי רוב את הקרן השתלמות מושכים עוד הרבה לפני שיוצאים לפנסיה.
-
בשביל אישה בגיל 33 שלא קיבלה פנסיה כלל , ועכשיו יש לה עוסק פטור של 4000 לחודש , אם/מה התועלת שיהיה לה בפתיחת פנסיה , וכן מה הטוב עבורה בזה וכמה צריך להפריש בשביל הביטוח המלא והתועלת המירבית [ נציין שכבר פתחתי קרן השתלמות ]
@עולם-של-טוב כתב ב"פנסיה" בגיל 33:
זה בהחלט ממש חבל שעד היום לא הפרישו לה פנסיה.
יש מצב שעדיף להפקיד בקרן השתלמות וככה לחסוך בעתיד את המיסים שיש על הפנסיה
אבל בכזה מצב אפשר להסתכן בקנס שנתי של 500 ש"ח מה שבדרך כלל לא קורה כהיום. -
@עולם-של-טוב כתב ב"פנסיה" בגיל 33:
זה בהחלט ממש חבל שעד היום לא הפרישו לה פנסיה.
יש מצב שעדיף להפקיד בקרן השתלמות וככה לחסוך בעתיד את המיסים שיש על הפנסיה
אבל בכזה מצב אפשר להסתכן בקנס שנתי של 500 ש"ח מה שבדרך כלל לא קורה כהיום.לדעתי תפקיד בקרן השתלמות- כחיסכון לחתונות ילדים
בקרן פנסיה- כאחריות על העתיד בע"ה (+כיסוי ביטוחי).כמתכננת פרישה כואב הלב על הפורשים שנאלצים לחיות עם ירידה ברמת ההכנסה ונאלצים להמשיך לעבוד גם לאחר גיל 80 (אמיתי!).
מניסיון כשמפרישים לקרן השתלמות לא חוסכים זאת לפנסיה בציבור שלנו אלא משתמשים בזה לחתונות.
במקום לבכות על העבר יש עוד 30+ שנה להפקיד לעתיד... -
@עולם-של-טוב
קצת הרגעה, בציבור הכללי מתחילים לעבוד בגיל מבוגר משמעותית ביחס לציבור החרדי,
כך שפנסיה מחושבת לפי עבודה מגיל 25-27 לא כל כך רחוק. -
@עולם-של-טוב
כך שפנסיה מחושבת לפי עבודה מגיל 25-27 לא כל כך רחוק.@הקול-השפוי כתב ב"פנסיה" בגיל 33:
@עולם-של-טוב
כך שפנסיה מחושבת לפי עבודה מגיל 25-27 לא כל כך רחוק.אתה צודק שבציבור הכללי מתחילים לעבוד בגיל המאוחר יותר
אבל בדרך כלל הם מתחילים עם משכורות גובהות יותר
הם מתחילים לעבוד מאוחר כי פשוט הולכים ללמוד משהו שיפרנס אותם כמו שצריך
ואוטומטית ההפרשות שלהם יהיו גבוהים יותר. -
@עולם-של-טוב
וכדאי לבדוק גם אפשרות של הגדלת הכנסות. -
@עולם-של-טוב
וכדאי לבדוק גם אפשרות של הגדלת הכנסות. -
@הקול-השפוי כתב ב"פנסיה" בגיל 33:
@עולם-של-טוב
כך שפנסיה מחושבת לפי עבודה מגיל 25-27 לא כל כך רחוק.אתה צודק שבציבור הכללי מתחילים לעבוד בגיל המאוחר יותר
אבל בדרך כלל הם מתחילים עם משכורות גובהות יותר
הם מתחילים לעבוד מאוחר כי פשוט הולכים ללמוד משהו שיפרנס אותם כמו שצריך
ואוטומטית ההפרשות שלהם יהיו גבוהים יותר.@נחמן-רוזנבלום זה נכון שהמשכורות שלהם בממוצע גבוהות יותר, בודאי ביחס לנידון המדובר.
אבל זה לא בהכרח בגלל שהם לומדים יותר, אלא יותר בגלל הצבא והטיול שאחריו.בחברות ההייטק הג'וניוריות החרדיות צעירות בכמה שנים ממקביליהם.
-
תודה לכל מי שענה כאן , אני רציתי לפתוח קרן פנסיה דרך " בנקל" והנציגה אמרה שהיא לא יודעת מה טוב לי והפנתה אותי לכאן , ואני רוצה לדעת אם לפתוח בצורה הרגילה דרך בנקל או שיש משהו שונה שצריך לעשות ?
שאלה נוספת שהתעוררה - כיוון שיש כיסוי ביטוחי על אם ח"ו יש אובדן כושר עבודה , רציתי לדעת מכיוון שיש לאישה בדיקות עקב הרגשת זרמים מוזרים ברגליים וזה מתועד בתיק הרפואי , האם זה מפריע לקבלת הכיסוי הביטוחי ? נציין שאין עכשיו משהו ברור בנושא הזה מצד הרופאים! [ ושיהיה הכל תקין בעז"ה ] -
תודה לכל מי שענה כאן , אני רציתי לפתוח קרן פנסיה דרך " בנקל" והנציגה אמרה שהיא לא יודעת מה טוב לי והפנתה אותי לכאן , ואני רוצה לדעת אם לפתוח בצורה הרגילה דרך בנקל או שיש משהו שונה שצריך לעשות ?
שאלה נוספת שהתעוררה - כיוון שיש כיסוי ביטוחי על אם ח"ו יש אובדן כושר עבודה , רציתי לדעת מכיוון שיש לאישה בדיקות עקב הרגשת זרמים מוזרים ברגליים וזה מתועד בתיק הרפואי , האם זה מפריע לקבלת הכיסוי הביטוחי ? נציין שאין עכשיו משהו ברור בנושא הזה מצד הרופאים! [ ושיהיה הכל תקין בעז"ה ]@עולם-של-טוב
ממליצה אם כך לפתוח בברירת מחדל לשם נכנסים בלי שאלון בריאות (כך אין החרגה ולאחר 5 שנים מבוטחת מלא)
ברירת מחדל כיום הינה לפי הספרה האחרונה בת.ז.
ספרת ביקורת 0-1 = מיטב דש
ספרת ביקורת 2-3 = אלטשולר
ספרת ביקורת 4-5-6= מור
ספרת ביקורת 7-8-9= אינפיניטיכמובן לבחור בסיכון גבוה
בהצלחה
-
@עולם-של-טוב
ממליצה אם כך לפתוח בברירת מחדל לשם נכנסים בלי שאלון בריאות (כך אין החרגה ולאחר 5 שנים מבוטחת מלא)
ספרת ביקורת 4-5-6= מור
בהצלחה
@רחל-עומסי עצמאי יכול לפתוח ברירת מחדל?
-
@רחל-עומסי עצמאי יכול לפתוח ברירת מחדל?
@חופש-כלכלי
ודאי -
@עולם-של-טוב
ספרת ביקורת 4-5-6= מור
בהצלחה
@רחל-עומסי דבר ראשון - דרך " בנקל " אפשר ? כי אני לא יודע איך פותחים .
דבר שני - וגם מה שכתבתי לפני כן האם יש שינויים בפתחיה בגלל הגיל או לא , - יש שינויים ?
ודבר נוסף - לפני הרבה שנים היא משכה את מעט הכסף שהיה לה בפנסיה כי הפסיקה לעבוד בצורה רשמית , האם זה יכול להוות מכשול או שעכשיו היא יכולה להתחיל מהתחלה? -
@רחל-עומסי דבר ראשון - דרך " בנקל " אפשר ? כי אני לא יודע איך פותחים .
דבר שני - וגם מה שכתבתי לפני כן האם יש שינויים בפתחיה בגלל הגיל או לא , - יש שינויים ?
ודבר נוסף - לפני הרבה שנים היא משכה את מעט הכסף שהיה לה בפנסיה כי הפסיקה לעבוד בצורה רשמית , האם זה יכול להוות מכשול או שעכשיו היא יכולה להתחיל מהתחלה?@עולם-של-טוב
הואיל ומצב בריאותי לא תקין כמו שרשמתי מומלץ לפתוח בברירת מחדל.
תראה לפי ספרת הביקורת של הת.ז. מהי ברירת המחדל שלה.
תחפש את הקרן בגוגל ותתקשר ותבקש לפתוח קרן פנסיה ....לא קשור לבנקל- כי מדובר בברירת מחדל
אין קשר למשיכה שהייתה בעבר.
-
@עולם-של-טוב
הואיל ומצב בריאותי לא תקין כמו שרשמתי מומלץ לפתוח בברירת מחדל.
תראה לפי ספרת הביקורת של הת.ז. מהי ברירת המחדל שלה.
תחפש את הקרן בגוגל ותתקשר ותבקש לפתוח קרן פנסיה ....לא קשור לבנקל- כי מדובר בברירת מחדל
אין קשר למשיכה שהייתה בעבר.
@רחל-עומסי ממש תודה רבה , עשיתי את זה , ורציתי לדעת אם יש כשרות למסלול ברירת המחדל [ אלטשולר שחם ] , וכן לא ראיתי אפשרות לבחור מסלול בסיכון גבוה , אולי אני צריך לומר להם לאיזה מסלול לצרף כדי שיהיה מסלול כשר?
-
@רחל-עומסי ממש תודה רבה , עשיתי את זה , ורציתי לדעת אם יש כשרות למסלול ברירת המחדל [ אלטשולר שחם ] , וכן לא ראיתי אפשרות לבחור מסלול בסיכון גבוה , אולי אני צריך לומר להם לאיזה מסלול לצרף כדי שיהיה מסלול כשר?
@עולם-של-טוב
עדיף סיכון גבוה
באלטשולר שילוב של s&p500 עם עוקב מדדי מניות - הם בכשרות של בדץ העדה החרדית ותשואה כהכלה