דילוג לתוכן

התייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא

נדל"ן
149 19 1.2k 12
  • @משכנתא-בקצב-שלך אגב, המשכנתא שלי היה צמודה (עד שירדו הריביות בעז"ה בקרוב ממש...)
    מה קורה כשהקרן עולה מחמת ההצמדה למדד - ההחזר החודשי גם עולה? וכל כמה זמן זה מתעדכן (כלומר האם פתאום חודש הבא אני אצטרך לשלם יותר)?

@בית-שמש כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

מה קורה כשהקרן עולה מחמת ההצמדה למדד - ההחזר החודשי גם עולה? וכל כמה זמן זה מתעדכן (כלומר האם פתאום חודש הבא אני אצטרך לשלם יותר)?

זה עולה לאט לאט,
    בפרט בעשר שנים האחרונות של תקופת ההלוואה

• @משכנתא-בקצב-שלך
    האם זה הגיוני?!
    יש לי משכנתא 263.500 ש"ח עם ריבית 2.55 (קבועה) ל360 חודש, החזר חודשי 1,048 ש"ח.
    ביקשתי לבצע פרעון מוקדם של 31,000 ש"ח ולהוריד מתקופת ההלוואה.
    התוצאה היתה: הבנק הוריד לי ל318 חודשים (42 חודשים) והוריד לי גם בהחזר החודשי ל- 999 ש"ח (בטענה שהיה חייב לשנות גם את ההחזר החודשי למעלה או למטה כדי שיצא בדיוק בחשבון החודשים - אשמח שתגיב גם על הנקודה הזאת)
    השאלה אם זה הגיוני כל מה שהורידו לי כי נשמע לי שהורידו יותר מידי (רק שלא יעלו בסוף על הטעות ואני ישלם על זה ביוקר...)
    אשמח מאוד לדעתך תודה רבה!

@בית-שמש
    לא בדיוק הבנתי במה מדובר, ז"א האם יש לך עדיין 360 חודשים לפרוע??
    כנראה שלא.

א"כ אני מעלה השערה שכנראה כשהוצאת את המשכנתא יכולת ההחזר שלך עמדה על 999 ש"ח ולכן לא יכלו להעלות את זה ליותר.

ואם לא זה הסיבה אני לא מבין מה כן, ניתן להוריד ל300 חודשים וההחזר יהיה 1049 ש"ח לחודש.

התשובה בזה היא שכאילו כל חודש הפירעון של הקרן נפרס מחדש,
    ובשונה מלא צמוד שכיון שהסכום הוא קבוע אז כמו שנקבע בהתחלה כך ימשיך עד הסוף,
    בצמוד כיון שכל חודש הקרן עולה (או יורדת), לכן זה כאילו כל חודש נפרס מחדש לתקופה שנותרה,
    ולכן בתחילה כשהמשכנתא היא עוד לתקופה ארוכה אין לזה כ"כ משמעות בהחזר החודשי,
    וככל שמתקדם הזמן ההחזר עולה.

• @בית-שמש
    לא בדיוק הבנתי במה מדובר, ז"א האם יש לך עדיין 360 חודשים לפרוע??
    כנראה שלא.

א"כ אני מעלה השערה שכנראה כשהוצאת את המשכנתא יכולת ההחזר שלך עמדה על 999 ש"ח ולכן לא יכלו להעלות את זה ליותר.

ואם לא זה הסיבה אני לא מבין מה כן, ניתן להוריד ל300 חודשים וההחזר יהיה 1049 ש"ח לחודש.

התשובה בזה היא שכאילו כל חודש הפירעון של הקרן נפרס מחדש,
    ובשונה מלא צמוד שכיון שהסכום הוא קבוע אז כמו שנקבע בהתחלה כך ימשיך עד הסוף,
    בצמוד כיון שכל חודש הקרן עולה (או יורדת), לכן זה כאילו כל חודש נפרס מחדש לתקופה שנותרה,
    ולכן בתחילה כשהמשכנתא היא עוד לתקופה ארוכה אין לזה כ"כ משמעות בהחזר החודשי,
    וככל שמתקדם הזמן ההחזר עולה.

@אבי-ר. כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

זה לא נכון כי ההחזר המקורי שהיה אמור להיות הוא 1048 וזה אושר, בכל אופן אני אבקש מהבנק שיוריד ל300 חודשים כמו שאמרת תודה רבה!

• @בית-שמש כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

זה עולה לאט לאט,
    בפרט בעשר שנים האחרונות של תקופת ההלוואה

@משכנתא-בקצב-שלך שאלה שאולי לא בדיוק קשורה לנושא השרשור אבל בערך....
    לקחתי משכנתא מבנק מרכנתיל מסניף רחוק מביתי בעיר אחרת (כי בסניף הספציפי הזה היועץ מכיר וכו') ולכן גם פתחתי שם חשבון עו"ש.
    השאלה האם אני יכול עכשיו לפתוח חשבון באותו בנק בסניף ליד הבית והמשכנתא תעבור לטיפול הסניף החדש או שבכל אופן אצטרך לפנות לסניף שבו פתחתי כדי לנהל את מה שקשור למשכנתא? תודה רבה!!

• @משכנתא-בקצב-שלך שאלה שאולי לא בדיוק קשורה לנושא השרשור אבל בערך....
    לקחתי משכנתא מבנק מרכנתיל מסניף רחוק מביתי בעיר אחרת (כי בסניף הספציפי הזה היועץ מכיר וכו') ולכן גם פתחתי שם חשבון עו"ש.
    השאלה האם אני יכול עכשיו לפתוח חשבון באותו בנק בסניף ליד הבית והמשכנתא תעבור לטיפול הסניף החדש או שבכל אופן אצטרך לפנות לסניף שבו פתחתי כדי לנהל את מה שקשור למשכנתא? תודה רבה!!

להעביר פעילות עו"ש מסניף לסניף זה ודאי אפשרי.
    להעביר את סניף הביצוע של המשכנתא אין לי מושג, נראה לי קצת יותר מסובך.

• @משכנתא-בקצב-שלך
    קיבלתי הצעה של מל"צ פלוס 0.7 לפני כחודש.
    כאשר זה למשך שנתיים.
    אבל חשבתי שזה לא משתלם כי ברגע שהיו 2 ירידות ריבית אז הפריים שלי עדיף.
    ובנתיים היה אחת ולפי החתזית צפויות עוד 2 השנה אז לכאו' גם אם יציעו לי מל"צ פלוס 0.4 זה לא יהיה לי שווה בגלל שבשנה הקרובה הפריים שלי יהיה זול יותר,
    אני לא צודק?

@חיסכון-לחתונה יש הגיון לקחת מלצ ,למרות שבמקרה שהנגיד יוריד ריבית הפריים יותר ישתלם לך
    כי המרווחים שהבנק היום נותן הם מאד נמוכים והמרווח מתקבע לאורך כל חיי המשכנתא

• שאלה מעניינת !
    האם יש כדאיות למחזר משכנתא אפילו שלא מורידים כלל ריביות באותה מיחזור?
    תשובה!
    כן בריבית משתנה
    ונסביר יש עוגן שזה משהו חיצוני מבנק שבנק ישראל מפרסם (וקוראים לזה ריבית עקום האפס)
    ויש המרווח שזה בעצם הרווחיות של הבנק באותו עסקה וזה משיגים במשא ומתן
    ולכן מי שיש לו ריבית משתנה עם מרווח גבוה
    כי אז ב2020 שהריביות היו זולות הבנקים הרביצו מרווחים (כי למה לא אם יכולים להרוויח על חשבון הציבור אז למה לא)
    ועכשיו העוגנים יותר גבוהים והבנקים נותנים מרווחים הרבה יותר נמוכים ולכן כשיגיע התחנת יציאה הריביות שלו יקפצו אוטומטית ולכן עם
    יש מרווח גבוה עם ריביות גבוהות שווה למחזר.
    אם יש למישהו שאלה או אי הבנה שישאל

• זה נכון תאורטי אבל לא בשטח,
    כיון שאם הריבית בתכלס' נשארת אותה ריבית ז"א שאתה מקבל עוגן גבוה יותר, וסביר להניח שא"כ זה יהיה כך לכל אורך התקופה,
    אלא א"כ מדובר על אותו עוגן ולפני תחנת השינוי ואז בעצם זה נחשב שאתה מקבל ריבית יותר נמוכה ביחס לאחרי השינוי.

• אלא א"כ מדובר על אותו עוגן ולפני תחנת השינוי ואז בעצם זה נחשב שאתה מקבל ריבית יותר נמוכה ביחס לאחרי השינוי.

זה הכוונה מה שכתבת שהעוגן יהיה לכל אורך התקופה זה לא נכון כי העוגנים משתנים
    כל תיק התמחור שלו המרווח ויש לפעמים שיהיה שווה לקחת טיפה ריבית יותר גבוהה אם המרווח הוא יותר נמוך

• שאלה מעניינת !
    תשובה!
    כן בריבית משתנה
    ונסביר יש עוגן שזה משהו חיצוני מבנק שבנק ישראל מפרסם (וקוראים לזה ריבית עקום האפס)
    כי אז ב2020 שהריביות היו זולות הבנקים הרביצו מרווחים (כי למה לא אם יכולים להרוויח על חשבון הציבור אז למה לא)
    ועכשיו העוגנים יותר גבוהים והבנקים נותנים מרווחים הרבה יותר נמוכים ולכן כשיגיע התחנת יציאה הריביות שלו יקפצו אוטומטית ולכן עם

@yg058322 כתב בעדכוני משכנתאות:

תשובה נוספת---
    גם אם נשארים באותה הריבית, אם מקצרים תקופה [ומגדילים קצת את ההחזר החודשי] זה גם יכול להיות חיסכון משמעותי לאורך חיי ההלוואה

• שאלה מעניינת !
    תשובה!
    כן בריבית משתנה

@yg058322

יש לי סכום מכובד במשתנה צמודה כל 5 שנים
    חלק ממנו ב-2.44% עם תאריך שינוי 6/26
    חלק ממנו ב-1.88% עם תאריך שינוי 11/26
    לא יודע מה העוגנים

כדאי לי כבר עכשיו להתעסק עם זה?
    אם לא עכשיו אז מתי?
    מה יקרה אם לא אתעסק לפני תאריך השינוי?

תודה מראש

• כדאי מאוד לבדוק את זה, אם תעלה דו"ח סילוק יתרות נוכל לייעץ בצורה יותר ברורה.

• @yg058322

יש לי סכום מכובד במשתנה צמודה כל 5 שנים
    חלק ממנו ב-2.44% עם תאריך שינוי 6/26
    חלק ממנו ב-1.88% עם תאריך שינוי 11/26
    לא יודע מה העוגנים

כדאי לי כבר עכשיו להתעסק עם זה?
    אם לא עכשיו אז מתי?
    מה יקרה אם לא אתעסק לפני תאריך השינוי?

תודה מראש

@מ.ר.-דרור בתאריך השינוי זה יזנק לך משמעותית
    אם תעלה דוח יתרות כמו שכתבו כאן תהיה לך תשובה מדוייקת גם לגבי יתר המסלולים
    בהצלחה

• @yg058322 כתב בעדכוני משכנתאות:

זה הכוונה מה שכתבת שהעוגן יהיה לכל אורך התקופה זה לא נכון כי העוגנים משתנים

כנראה שאמור להיות "," אחרי "זה הכוונה"

ולגבי זה "זה לא נכון כי העוגנים משתנים" כיון שכוונתי היתה על מצב עכשווי (ולא כשידוע שהריבית אמורה לעלות שא"כ נחשב שיש כאן הורדה של הריבית) וזה אין הבדל בין אם תיקח ריבית של5% ש4.5% מתוכה זה עוגן וחצי אחוז מרווח לבין אם 4% עוגן ו1% מרווח, כיון שכמו שעכשיו העוגן הוא חצי אחוז יותר יש להניח שגם בתחנת השינוי יהיה בערך כך.

אלא שכשקרובים לתחנת השינוי אתה צודק שכדאי למחזר באם תהיה עליה, רק שמבחינתי זה נחשב להורדת ריבית.

• IMG_20260201_213317.jpg
    IMG_20260201_213243.jpg
    IMG_20260201_213212.jpg
    Screenshot_2026-02-01-21-30-11-897_com.android.chrome-edit.jpg

@אבי-ר. @משכנתא-בקצב-שלך
    אני משער שזה הדו"ח שהתכוונתם

• IMG_20260201_213317.jpg
    IMG_20260201_213243.jpg
    IMG_20260201_213212.jpg
    Screenshot_2026-02-01-21-30-11-897_com.android.chrome-edit.jpg

@אבי-ר. @משכנתא-בקצב-שלך
    אני משער שזה הדו"ח שהתכוונתם

@מ.ר.-דרור
    דבר ראשון כדאי שתשים לב שאתה חייב היום לבנק יותר כסף ממה שלקחת לפני כשלש שנים עקב ההצמדה למדד.
    במועד השינוי הקרוב הריבית שלך תקפוץ לכיוון 3.5-4%
    מומלץ למחזר
    בהצלחה

• בלי קשר לריבית מומלץ למחזר, כיון שלא מומלץ להחזיק כזה סכום ולכזו תקופה צמוד מדד, כמובן אם זה מתאפשר מבחינת הכנסות.

ומבחינת הריבית לבד ניתן להמתין יותר קרוב לתחנת השינוי שאז נוכל לדעת יותר טוב מה יהיה, תלוי לפי מצב העוגנים אז.

• IMG_20260201_215639.jpg
    IMG_20260201_215720.jpg

@משכנתא-בקצב-שלך
    גם אני נבהלתי פעם מזה שהחוב לבנק גבוה מההלוואה שלקחתי (גם בעקבות תקופה ארוכה של גרייס בהתחלה), אבל לאחר ששמעתי את הצעקות של משווקי שוק ההון "לא להיבהל מירידות" הסקתי שגם כאן לא צריך להיבהל, שהרי לפי המחשבון בסוף ההפרש לא כ"כ משמעותי.

@אבי-ר.
    אני משער שאתה בכלל נגד צמוד מדד - מה התחליף שלך להלוואה בריבית 1.88?

עיקר הבעיה כרגע שזה משתנה צמודה, וכעת או בעוד כמה חודשים הזמן להתמודד עם זה.

אגב, כשאני אהיה יועץ משכנתאות (יש לי 0 הכשרה) אבחן מה הפריסה הארוכה ביותר שניתן לקחת, כאשר גם בעליית מדד של 3% שנתי, עדיין יראו שההחזר מפחית את החוב - הובנתי?

• IMG_20260201_215639.jpg
    IMG_20260201_215720.jpg

@משכנתא-בקצב-שלך
    גם אני נבהלתי פעם מזה שהחוב לבנק גבוה מההלוואה שלקחתי (גם בעקבות תקופה ארוכה של גרייס בהתחלה), אבל לאחר ששמעתי את הצעקות של משווקי שוק ההון "לא להיבהל מירידות" הסקתי שגם כאן לא צריך להיבהל, שהרי לפי המחשבון בסוף ההפרש לא כ"כ משמעותי.

@אבי-ר.
    אני משער שאתה בכלל נגד צמוד מדד - מה התחליף שלך להלוואה בריבית 1.88?

עיקר הבעיה כרגע שזה משתנה צמודה, וכעת או בעוד כמה חודשים הזמן להתמודד עם זה.

אגב, כשאני אהיה יועץ משכנתאות (יש לי 0 הכשרה) אבחן מה הפריסה הארוכה ביותר שניתן לקחת, כאשר גם בעליית מדד של 3% שנתי, עדיין יראו שההחזר מפחית את החוב - הובנתי?

@מ.ר.-דרור כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

(גם בעקבות תקופה ארוכה של גרייס בהתחלה)

גרייס מלא או חלקי?

אבל לאחר ששמעתי את הצעקות של משווקי שוק ההון "לא להיבהל מירידות" הסקתי שגם כאן לא צריך להיבהל,

בשוק ההון מי שנבהל מירידות מקבע הפסד, כאן מי שלא נבהל מקבע הפסד, כך שזה לא כ"כ דומה.

שהרי לפי המחשבון בסוף ההפרש לא כ"כ משמעותי.

כל זה בהנחה פשוטה של 4% ריבית מול 2% ריבית ו2% אינפלציה, כך שאפי' ש"לכאורה" אין הבדל בכ"א אתה רואה שיש,
    אלא שבמהלך ה30 שנה הקרובות מאד יתכן שיהיו שנים כמו השנים האחרונות בהם האינפלציה היתה גבוהה יותר, ואת זה לא שיקללת.

אני משער שאתה בכלל נגד צמוד מדד

דווקא לא, תראה מה שכתבתי

כתב בהתייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא:

כיון שלא מומלץ להחזיק כזה סכום ולכזו תקופה צמוד מדד,

מה התחליף שלך להלוואה בריבית 1.88?

ומה התחליף לאי הצמדה למדד??

אבחן מה הפריסה הארוכה ביותר שניתן לקחת, כאשר גם בעליית מדד של 3% שנתי, עדיין יראו שההחזר מפחית את החוב - הובנתי?

לזה התכוונתי במה שכתבתי לעיל "ולכזו תקופה".

(יש לי 0 הכשרה)

עכשיו נראה לי שזה קצת יותר מ0... 😉

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    8 פוסטים
    124 צפיות
    ש
    הנה הקישור לפוסט הנ"ל. https://forum.benakel.org/post/3943
  • 1 הצבעות
    6 פוסטים
    100 צפיות
    אבי ר.א
    באופן כללי אתה צודק בדבריך. @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: בשנים האחרונות המדד בישראל עלה סביב 3%–4% בשנה (ובשנים מסוימות אף יותר). לא מסתכלים בזה לפי השנים האחרונות שספציפית היה בהם קורונה ומלחמה, אלא לאורך השנים שהממוצע הוא מתחת ל2% אינפלציה בשנה, וכך גם הציפיות לשנים הקרובות. (אם לא יקרה עוד משהו לא צפוי) @BRISKER כתב במשכנתא מסובסדת ממשרד הבינוי והשיכון – הטבה אמיתית או אשליה יקרה?: כיום ניתן לקחת מסלולים לא צמודים בריבית קבועה של כ־5.5%–5.7%: כמו שכבר תיקנו אותך. ולמעשה כמו שכתב @משכנתא-בקצב-שלך ההמלצה בד"כ היא לקחת מזה סכום נמוך, כך שאין השפעה רצינית מהאינפלציה, ויש מקרים שכן כדאי לשקול לקחת מזה סכומים גדולים יותר.
  • 2 הצבעות
    7 פוסטים
    259 צפיות
    רואה את הנולדר
    @פשוט-יהודי כתב במחשבון ריבית דריבית: אבל התוצאה אמורה להיות לפחות קרוב למה שיוצא במחשבונים? אם לא אז לא היו קוראים להם מחשבונים היו קוראים להם מדמיינים
  • 2 הצבעות
    266 פוסטים
    7k צפיות
    בית שמשב
    'ממון': זינוק בהתעניינות ברכישת נכסים מצד תושבי חוץ ויהודי התפוצות בעק' המלחמה, ההפגנות נגד ישראל והאנטישמיות. היעדים המובילים הם ת"א, ירושלים, נתניה ובית שמש.
  • 0 הצבעות
    31 פוסטים
    882 צפיות
    ה
    @אבי-ר. כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: אם המשכנתא היא לתקופה ארוכה כך שאז המצב הוא שסך הקרן לא יורדת כלל המשמעות של זה היא א. שהריבית ממשיכה להיות על הסכום הגבוה. אתה צודק בחילוק בין תקופה קצרה לארוכה! זו הייתה טעות שלי. אני כתבתי: כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: כן אני מבין שיש הבדל בין אם גובה הסכום ביחס לתקופה הוא באופן כזה שאתה משלם יותר קרן ממה שהאינפלציה מעלה אותה. שאז היא הולכת ונגמרת. כי זו באמת הסיבה הישירה להבדל, אבל בעקיפין אתה צודק שזה תלוי בקצרה וארוכה (פשוט חשבתי שיתכן ארוכה שהקרן כן פוחתת וקצרה שלא וכנראה שזה לא נכון), בקיצור שנינו אמרנו את אותו הדבר כל אחד בסגנונו.