דילוג לתוכן

פנסיה גמל השתלמות להנדסאים המחיר זול!!

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
18 4 506 5
  • פורסם לא מזמן באחת מקבוצות המיילים שכאלו שיש להם דיפלומה של הנדסאי/ת יכולים לקבל הטבות שוות במיוחד

פנסיה: 0.85% מההפקדה + 0.12% מהצבירה

קרן השתלמות: 0.35%

קופות גמל להשקעה: 0.45%

למישהו יש מידע על כך, אשמח לשמוע ולשתף

לטענתם הם גוף שמאחד את כל ההנדסאים והטכנאים והם מגיעים כקבוצה מרוכזת ויש להם הטבות מיוחדות.
    הם פועלים דרך חברת מגדל

• פורסם לא מזמן באחת מקבוצות המיילים שכאלו שיש להם דיפלומה של הנדסאי/ת יכולים לקבל הטבות שוות במיוחד

לטענתם הם גוף שמאחד את כל ההנדסאים והטכנאים והם מגיעים כקבוצה מרוכזת ויש להם הטבות מיוחדות.
    הם פועלים דרך חברת מגדל

@שמיל-שמיל
    כל אחד יכול לקבל קה"ש במגדל בכאלו דמי ניהול,
    אם פונים לסוכן מטעם החברה מקבלים 0.4,
    ואם מפקידים את כל תקרת הסכום בבת אחת אפשר לקבל 0.35.
    אבל זה בתנאי שבהתחלה מפקידים את זה במסלול הלכה ולא במניות.
    ורק אח"כ אפשר להעביר למניות.

אני מניח שגם בגמל להשקעה זה אמור להיות אותו רעיון.

• @שמיל-שמיל
    כל אחד יכול לקבל קה"ש במגדל בכאלו דמי ניהול,
    אם פונים לסוכן מטעם החברה מקבלים 0.4,
    אבל זה בתנאי שבהתחלה מפקידים את זה במסלול הלכה ולא במניות.
    ורק אח"כ אפשר להעביר למניות.

אני מניח שגם בגמל להשקעה זה אמור להיות אותו רעיון.

@צמיחה כתב בפנסיה גמל השתלמות להנדסאים המחיר זול!!:

אתה מתכוון תקרת הסכום לשנה?
    מה קורה אם אני מנייד מחברה אחרת סכום גדול יותר?

הם פועלים דרך חברת מגדל

@שמיל-שמיל יש אשראי של הייטקזון שזה של הייטקיסטים שנותנים שירות של יועץ פנסיה והשתלמות

• @שמיל-שמיל יש אשראי של הייטקזון שזה של הייטקיסטים שנותנים שירות של יועץ פנסיה והשתלמות

@שששששש
    יעוץ כולם יתנו לך השאלה כמה דמי ניהול הם נותנים.

• @שששששש
    יעוץ כולם יתנו לך השאלה כמה דמי ניהול הם נותנים.

@שמיל-שמיל הם לא נותנים בעצמם אלא הם בודקים איפה אפשר למצוא הכי זול עם כל מיני דילים

• @שמיל-שמיל הם לא נותנים בעצמם אלא הם בודקים איפה אפשר למצוא הכי זול עם כל מיני דילים

@שששששש
    בדקת איתם?, תגדלי כמה קיבלת?
    כל יועץ מביא את הכי טוב שהא יכול

• @שששששש
    בדקת איתם?, תגדלי כמה קיבלת?
    כל יועץ מביא את הכי טוב שהא יכול

@שמיל-שמיל את האמת שאצלי כבר היה דמי ניהול זולים ככה שהם לא מצאו איפה להוריד
    רק המליצו באיזה מסלול אולי כדאי לחשוב להעביר

• @שמיל-שמיל את האמת שאצלי כבר היה דמי ניהול זולים ככה שהם לא מצאו איפה להוריד
    רק המליצו באיזה מסלול אולי כדאי לחשוב להעביר

@שששששש
    מה הדמי ניהול שלך בקרן השתלמות ופנסיה?

• @שששששש
    מה הדמי ניהול שלך בקרן השתלמות ופנסיה?

@שמיל-שמיל קרן פנסיה דמי ניהול של 0.9% מהפקדה ו0.13% מצבירה (הם הציעו 0.1 מצבירה אבל בהפקדה היה להם 1.5%)
    קרן השתלמות 0.6% דמי ניהול

• @שמיל-שמיל קרן פנסיה דמי ניהול של 0.9% מהפקדה ו0.13% מצבירה (הם הציעו 0.1 מצבירה אבל בהפקדה היה להם 1.5%)
    קרן השתלמות 0.6% דמי ניהול

@שששששש
    נו, אז למה אתה לא רוצה לרדת ל0.35 בקה"ש במגדל?
    גם בפנסיה תרד ל0.8 הפקדה ו0.12 צבירה

• @שששששש

@שמיל-שמיל לא אמרתי שאני לא רוצה, סה"כ חשבתי שאולי אתה מדבר על החברה הזאת, ובכל מקרה האשראי זה בלי קשר לכל העניינים האלה יש שם עוד הטבות להייטק

• @שששששש

@שמיל-שמיל אגב, שם יש להם עניין עם הראל

• @צמיחה
    אתה ממליץ לכל מי שפותח דרכך קה"ש לפתוח שם?

• @צמיחה
    אתה ממליץ לכל מי שפותח דרכך קה"ש לפתוח שם?

@שמיל-שמיל
    שאלה טובה,
    בעיקרון אני מעדיף חברה שמתנהלת מצויין, ולא במקום שמצוי דיווחים כוזבים.
    אבל מי שעוקב אחרי ההפקדות שהכל תקין בהחלט כדאי לו לחסוך בדמי ניהול.

• באופן כללי הייטקזון עובדים דרך הייטק ביטוח.
    לקרנות גמל חדשות להראל. (או חדשה לגמרי או שמעבירים ע"י להראל) קיבלתי מהם 0.55.
    ובפנסיה גם יכלו להשיג כנ"ל בהראל 1 בהפקדה 0.1 בצבירה. מסתמא תלוי בדיוק במה שיש לכל אחד.

• @שמיל-שמיל
    שאלה טובה,
    בעיקרון אני מעדיף חברה שמתנהלת מצויין, ולא במקום שמצוי דיווחים כוזבים.
    אבל מי שעוקב אחרי ההפקדות שהכל תקין בהחלט כדאי לו לחסוך בדמי ניהול.

@צמיחה
    אתה מכיר את זה באופן אישי כמגמה או משהו נקודתי [או שלא תרצה לפרט, מה שיש...]?
    אגב מבדיקה נוספת בקשר להסתדרות ההנדסאים הקה"ש וקופ"ג שלהם במיטב, ומדובר בקופה נפרדת [מהמסלולים העצמאיים של מיטב] של ההסתדרות שאין עליהם הכשר של עדה"ח או תשואה כהלכה

• @צמיחה
    אתה מכיר את זה באופן אישי כמגמה או משהו נקודתי [או שלא תרצה לפרט, מה שיש...]?
    אגב מבדיקה נוספת בקשר להסתדרות ההנדסאים הקה"ש וקופ"ג שלהם במיטב, ומדובר בקופה נפרדת [מהמסלולים העצמאיים של מיטב] של ההסתדרות שאין עליהם הכשר של עדה"ח או תשואה כהלכה

@שמיל-שמיל
    אני לא יכול להכפיש חברה, אבל יכול לציין שאשתי עבדה כמנהלת תיקי לקוחות ועיקר הבעיות מדיווחים כוזבים ועוד היה איתם. ברמה שכמעט פנו בתלונה למשרד האוצר.
    חשוב לציין שיש טעויות בכל מקום, ולכן חובה לעקוב אחרי ההפקדות.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    41 צפיות
    רחל עומסיר
    לא רק לפנסיה אלא גם להגנה בדרך האם גם לך הפנסיה מרגישה כמו משהו רחוק שלא באמת קשור אליך עכשיו? הרבה עובדים בגילאי העבודה מתייחסים לפנסיה כאל חיסכון רחוק, משהו שיטפלו בו בעתיד. אבל בפועל, קרן הפנסיה מלווה אותך כבר היום ונותנת לך הרבה יותר ממה שנדמה. הדבר הראשון והברור הוא הקצבה בגיל פרישה, כשמגיעים לשלב הזה השאלה היא איך נראים החיים אז. קצבה חודשית היא מה שמאפשר לשמור על רמת החיים שהתרגלת אליה גם כשמפסיקים לעבוד. מהניסיון שלי בליווי תהליכים של תכנון פרישה, אני רואה עד כמה הפער מורגש כשאין קצבה מסודרת. המעבר הופך להיות מורכב, והתלות בחסכונות או בהכנסות לא יציבות יוצרת חוסר שקט. אבל יש כאן נקודה חשובה שלא תמיד שמים אליה לב קרן הפנסיה היא לא רק חיסכון אלא גם הגנה ביטוחית, עם שני כיסויים מרכזיים. ביטוח חיים- אם קורה משהו, חס וחלילה, המשפחה לא נשארת בלי הכנסה, הקרן יודעת לתת קצבה חודשית שממשיכה לתמוך. כיסוי לנכות או אובדן כושר עבודה- אדם עובד, מרוויח, מתכנן קדימה ופתאום קורה משהו שלא תלוי בו, במצב כזה הקרן נכנסת לתמונה ונותנת קצבה שמחליפה את ההכנסה שנפגעה. אני פוגשת לא מעט אנשים שלא ידעו בכלל שיש להם את הכיסוי הזה עד שבדקנו יחד את התיק קרן הפנסיה היא לא רק כסף לעתיד היא גם רשת ביטחון להווה. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    194 צפיות
    ד
    האם לאברך לא מחויב גיוס, תהיה השפעה על מעמדו עקב פתיחת עוסק עצמאי? האם לשכיר תהיה תהיה השפעה על ביטו"ל עקב פתיחת עוסק עצמאי? האם יוכל לקבל מענק עבודה בלי קשר למשכורת האישה? אם תוכלו להרחיב מניסיון איזה סוג עוסק כדאי לפתוח, ומה הדרישות מעוסק עצמאי קטן. (המטרה היא קרן השתלמות) תודה רבה
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    186 צפיות
    רחל עומסיר
    ודאי - מקיפה! בפרישה אחוז הבטחת תשואה גבוה יותר וזה חשוב ואין אפשרות כבר להעביר. גם כיום זה חשוב בנוסף לא לוותר על כיסוי ביטוחי לצערי אני מכירה כמה שממש חיים מקצבאות נכות מהקרן וכן כאלה שקצבאות שאירים מפרנסות אותם
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    454 צפיות
    שמיל שמילש
    אין טעם להאריך במקום שהאריכו בו רבים אך בגדול ההשקעה במדדים לא באמת חשופה לשער הדולר https://www.hasolidit.com/kehila/threads/ריכוז-כל-הפוסטים-בנושא-גידור-מט-ח-וסיכון-מט-ח.5393/
  • 8 הצבעות
    7 פוסטים
    351 צפיות
    רואה את הנולדר
    @עמית-של-סגל כתב בתתחילו לעקוב אם הפנסיה שלכם באמת מגיעה אליכם: @רואה-את-הנולד כתב בתתחילו לעקוב אם הפנסיה שלכם באמת מגיעה אליכם: ועוד דבר יש עובדים שזכאים לקרן השתלמות ולא מבקשים מהמעסיק וכל שנה שעוברת הם מפסידים כסף זכאים אתה מתכוון שהמעסיק מחויב להפריש להם? מעניין מה הכללים בזה. לדוגמה עובדי ההוראה זכאים לקרן השתלמות אבל הם צריכים למלא טופס ואם הם לא עושים את זה לא מתחילים להפריש להם במקרה הטוב המזכירות מבקשת מהם במקרה הגרוע המוסד מנסה להתחמק אבל הוא חייב חוקית גם עובדי מדינה זכאים אחרי שנה לקבל קרן השתלמות תוך כדי חיפוש מצאתי את הנתון הזה וזה ממש מדהים לכ- 150,000 עובדי הוראה החוסכים בקרנות ההשתלמות, הזכאים לצאת לשנת השתלמות בתום 6/7/8 שנות חיסכון, ולכ – 3500 עובדי הוראה מממשים את זכאותם ויוצאים לשנת השתלמות מידי שנה. זה אומר שרוב עובדי ההוראה שחוסכים בקרן למורים וגננות לא יוצאים לשנת שבתון וזה אומר שהם מפרישים בקופה לא רווחית ומורכבת להוצאת הכסף סתם כי הם לא עצרו רגע לחשוב חבל!!!