דילוג לתוכן

הצעת חוק של ח"כ יעקב אשר: שכירים יוכלו לפתוח קרן השתלמות ולהפקיד באופן עצמאי

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
10 7 301 7

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    3 פוסטים
    43 צפיות
    שלום996ש
    @ytzmoore כתב בפתיחת קרן השתלמות לאזרח בריטניה: אני אזרח בריטי ומעונין לפתוח קרן השתלמות, אני מעוניין לדעת האם אמור להיוצר בעיות בקשר למס בישראל ובבריטניה? כמו כן, כשנסיתי להירשם לאחד הקרנות, הוא דרש מיקוד בחו"ל בין 5 ל7 ספרות כשבפועל בבריטניה יש רק 2 ספרות ו3 אותיות והמערכת לא נותנת להתקדם. תודה רבה! האם קיבלת תשובה על השאלה כבר?
  • 4 הצבעות
    5 פוסטים
    194 צפיות
    רחל עומסיר
    @צמיחה לטווח ארוך משתלם אם כל תקופה מבוצעת העלאת שכר. אך להוריד שכר = להוריד הפקדות לפנסיה ולכן אם המיסוי אינו גבוה בד"כ לא כדאי
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    156 צפיות
    צ
    @רואה-את-הנולד א. נכון, הכשרות של גלאט הון היא רק על מסלול הלכה. ב. לאחר 3 שנים אפשר למשוך לצורך השתלמות, ולאחר 6 שנים אפשר למשוך לכל מטרה. ג. לא מומלץ למשוך. ד. כדאי לשקול לעבור לקרן השתלמות רגילה שיש בה מסלולים מניות עם הכשר. בטווח הארוך מסלול מניות אמור להביא תשואה הרבה יותר גבוהה גם אם משלמים יותר דמי ניהול.
  • 3 הצבעות
    52 פוסטים
    2k צפיות
    ס
    @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: אני מנסה להבין משהו בסיסי שלא מצאתי לו תשובה. מה קורה לכל הכסף שצבור בקרן השתלמות כאשר העובד יוצא לשבתון. לפי מה שידוע לי: אם יוצאים לשבתון אחרי 6 שנים מקבלים 66% ממשכורת אחרונה. אחרי 7 שנים שנים מקבלים 77% ממשכורת אחרונה. אחרי 8 שנים שנים מקבלים 88% ממשכורת אחרונה. מה שאומר שאין קשר בין הכסף שנצבר בקופה לבין הסכום שמקבלים כאשר יוצאים לשבתון. אם אכן כך, מה רלוונטי לי התשואה? נכון, אם העובד יוצא לשבתון לא משנה לו כלל כמה התשואה בקרן, הדבר היחיד שמשנה לו זה כמה המשכורת האחרונה לפני השבתון, והוא מקבל אחוזים ממשכורת זו כתלות במספר שנות הוותק כמו שציינת, פלוס הפקדה לפנסיה. רק אם אין יציאה לשבתון רלוונטי אחוז התשואה. @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: נקודה נוספת: מי מרוויח/מפסיד במקרה של עובד הוראה שמשכורת עלתה/ירדה ויוצא כעת לשבתון: הקרן/העמיתים/המורה. הקרן שזה בעצם העמיתים. הקרן היא חברה ללא מטרת רווח, וממילא ההפסד או הרווח מתחלק בין כלל העמיתים.
  • 1 הצבעות
    7 פוסטים
    169 צפיות
    רחל עומסיר
    @משקיע-צעיר בת כמה היא? עדיין לא הגיעה לגיל פרישה? ניתן לקבל החזר במצבי מסכנות : הוצאות רפואיות- של המבוטח או קרובו (ההוצאות גבוהות ממחצית ההכנסות של העמית וקרובו- ביחד) נכות צמיתה בדרגה של 75% או יותר לעמית או קרובו צבירה נמוכה מ-8000 ש"ח בכל הקופות בגיל 67- אם סך הצבירות בכל הקופות נמוך מ-104140