דילוג לתוכן

דרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?

נושאים מוצעים

• 12 הצבעות
    24 פוסטים
    661 צפיות
    ל
    @יהודי-0 said: @ארגון-בנקל said: שלום וברכה לחכמי הפורום! בעמל רב קבוצת אנשי מקצוע בנו עבור הציבור ולבקשתו מחשבון ניטרלי שיעזור לאברך מן השורה להבין את ההבדלים בין תוכניות ומסלולים חדשים של שילוב גמ"ח ושוק ההון לבין השקעה רגילה בשוק ההון. לכניסה למחשבון לחצו כאן לא כ"כ זכיתי להבין מה המשמעות של המחשבון לדעתי זה בערך כמו להציג מחשבון שמשווה בין פנסיה שיש בה רכיב ביטוחי לפנסיה שלא משלמים בה על ביטוח, פשוט שהביטוח עולה כסף, ולעשות רק השוואות כמה כסף ישאר בסוף, זה ממש לא כל התמונה. למה אתה חושב שהתשלומים לגמ"ח הם כעין 'ביטוח' לקבלת הלואה? בפרט שהם עצמם לא מתחייבים להלואה ההגדרה הנכונה לתשלומים האלו היא "ריבית מראש" [כמובן בדרך היתר] כבר לא מדבר על זה - שכל ההלוואה שלהם בנויה על החזרים משוק ההון
  • 9 הצבעות
    16 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @חיים-חי לא ניכנס למספרים ולא מה אני עושה באישי, אבל בעיני האסטרטגיה הנכונה למי שרוצה להישאר שקוע בתורתו ולא בנוי לכאבי ראש יותר מתוחכמים, הדרך היא לקחת הלוואה של כמה מאות אלפים בפריסה ארוכה של משכנתא להשקיע בשוק ההון דרך מסחר עצמאי השתלמות וקופות גמל על שם שני הבני זוג ובחתונות הילדים להלואות על חשבון הפנסיה והקופות הנל להחזיק קצת את ההלוואות בבלון או גרייס ולצבור עוד הון, ואז קצת לפרוע קצת להוציא וכן על זה הדרך כמובן כל אחד צריך לדייק את זה לפי היכולות שלו והסכום שלו וכן מספר הילדים בנים ובנות וכדומה בניתי כמה תוכניות כאלה למשפחה ונראה לי שזה ילך טוב בעזרת השם. בהשוואה למה שהם מציעים זה מאד מגביל אותך ומסרבל את מיקסום האפשרוית וכמובן יעלה לך הרבה יותר בהפקדות או החזר כל חודש.
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    556 צפיות
    הקול השפויה
    יש על זה אשכול פעיל: https://forum.benakel.org/topic/786/דרמה-הגמ-ח-המרכזי-הולך-לשלב-בתוכנית-הפקדות-בשוק-ההון/56
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    707 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 0 הצבעות
    14 פוסטים
    1k צפיות
    ש
    @צופה-ומביט צודק! דיברתי איתם עכשיו (כל הכבוד על הזמינות) וזה באמת 0.6 ויש עוד אופציה להוזלה בהמשך, מחילה שהתעקשתי על השגיאה.