דילוג לתוכן

האם מחירי הנדל"ן בישראל ימשיכו לעלות לנצח?

הועבר נדל"ן
26 12 925 2
  • @טריידר כתב בהאם מחירי הנדל"ן בישראל ימשיכו לעלות לנצח?:

שיעור הפיגורים בתשלומי משכנתאות והלוואות עדיין נמצא בירידה מתמשכת ומשמעותית,

אשמח אם תביא מקור לזה.
    גם אם זה נכון, אני לא חושב שנכון להשוות בין פיגור בתשלומי משכנתא לבין קנית דירות,
    אנשים נורמליים יעשו ככל שביכולתם על מנת להימנע מפיגור בתשלום משכנתא (כמו לדוגמא למקור את הדירה).
    המצב שאנשים פחות מפגרים במשכנתא לא בהכרח מעיד על היכולת של הרוכשים העתידיים.
    אבל באמת זה נתון מעניין ומוזר בהתחשב בעליות הריבית ומצב המשק.

@הקול-השפוי כתב בהאם מחירי הנדל"ן בישראל ימשיכו לעלות לנצח?:

אשמח אם תביא מקור לזה.

הייתי בהרצאה של מנהל חטיבת משכנתאות בלאומי או דיסקונט,
    שם דיבר על זה ואף הביא גרף שניכר ירידה מתמשכת כבר כעשור כולל בחודשים האחרונים,
    הכוונה היא לכלל ההלוואות בפיגור (משכנתא והלוואות רגילות),
    אין לי צילום מסך, רק קישור לאינסטגרם שכמובן חסום לי...

דווקא כאן זה נראה פחות חיובי,
    אך יש לציין ששם מדבר רק על חלק המשנכתאות,
    וסתם ככה, דה מרקר אלופים בלעוות נתונים ולבחור את החודשים "המתאימים" להשוואה...

אשמח אם תביא מקור לזה.
    גם אם זה נכון, אני לא חושב שנכון להשוות בין פיגור בתשלומי משכנתא לבין קנית דירות,
    אנשים נורמליים יעשו ככל שביכולתם על מנת להימנע מפיגור בתשלום משכנתא (כמו לדוגמא למקור את הדירה).

נכון, יתכן והרוכשים העתידיים יתקשו להוצאי משכנתא וזה יבלום את המחירים,
    אך זה כן מצביע על כך שאנחנו לא עומדים לפני בועה שתתפוצץ לנו בפנים.

לא בהרכח שהציבור מסתדר עם העלויות,
    יתכן שהציבור מתצמצם יותר ואולי אף מרחיב שעות עבודה,
    אך שוב, זה מצביע על שוק יציב יחסית.

אשמח אם תביא מקור לזה.

אשמח אם תביא מקור לזה.

@טריידר כתב בהאם מחירי הנדל"ן בישראל ימשיכו לעלות לנצח?:

הייתי בהרצאה של מנהל חטיבת משכנתאות בלאומי או דיסקונט,
    שם דיבר על זה ואף הביא גרף שניכר ירידה מתמשכת כבר כעשור כולל בחודשים האחרונים,
    הכוונה היא לכלל ההלוואות בפיגור (משכנתא והלוואות רגילות),

IMG-20250303-WA0017.jpg

• @עמית-של-סגל לגבי ארועים שטרם ידועים, יש גם סיכון לא קטן בהשקעות אחרות וכדוגמת שוק ההון, ואדרבא בהשקעת נדל"ן לא שכיח להפסיד את הקרן ובודאי לא את כל הקרן, לגבי בעיות שונות כגון שוכר שלא משלם צריך לדעת איך עושים את ההשקעה נכון, לדוגמה יש חברות שמבטחות את זה בתשלום לא כ"כ גדול, צריך גם לדעת את הביקוש במקום כדי לא להיתקע עם דירה ריקה, בדר"כ השקעת נדל"ן שוה יותר מהשקעה בשוק ההון [אפשר לבדוק את זה כאן] (https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kQFocvstKcKcxeDoevJl8h3Hxn2eHq0FVT_QTH4SCBU/edit?gid=1453117025#gid=1453117025) רק זה הרבה יותר כאב ראש וטרחה.

@רייך-ניסן כתב בהאם מחירי הנדל"ן בישראל ימשיכו לעלות לנצח?:

לגבי בעיות שונות כגון שוכר שלא משלם צריך לדעת איך עושים את ההשקעה נכון, לדוגמה יש חברות שמבטחות את זה בתשלום לא כ"כ גדול,

חשוב לדעת שיש לקחת את "חברות הניהול" ו"חברות הביטוח" בערבון מוגבל מאד ואם לקחת מישהו שינהל לך את הנכס אתה לא יכול לסמוך עליו בעינים עצומות והוא לא מלאך שיכול לפתור לך כל בעיה ועדין אתה בסיכון להפסיד כסף רב (כמובן תלוי במיקום וכו') וכל זה בהנתן שנפלת על "בנאדם אמין" שלא כ"כ מצוי בתחום הזה בלשון המעטה
    מנסיון אישי שלי עם למעלה מ10 "חברות" כאלו...
    ולא שאני נגד... אני בעד! רק אנא לצייר את התמונה כמות שהיא

• @רייך-ניסן כתב בהאם מחירי הנדל"ן בישראל ימשיכו לעלות לנצח?:

לגבי בעיות שונות כגון שוכר שלא משלם צריך לדעת איך עושים את ההשקעה נכון, לדוגמה יש חברות שמבטחות את זה בתשלום לא כ"כ גדול,

חשוב לדעת שיש לקחת את "חברות הניהול" ו"חברות הביטוח" בערבון מוגבל מאד ואם לקחת מישהו שינהל לך את הנכס אתה לא יכול לסמוך עליו בעינים עצומות והוא לא מלאך שיכול לפתור לך כל בעיה ועדין אתה בסיכון להפסיד כסף רב (כמובן תלוי במיקום וכו') וכל זה בהנתן שנפלת על "בנאדם אמין" שלא כ"כ מצוי בתחום הזה בלשון המעטה
    מנסיון אישי שלי עם למעלה מ10 "חברות" כאלו...

@הגיוני כתב בהאם מחירי הנדל"ן בישראל ימשיכו לעלות לנצח?:

לדוגמה יש חברות שמבטחות את זה בתשלום לא כ"כ גדול,

חשוב לדעת שיש לקחת את "חברות הניהול" ו"חברות הביטוח" בערבון מוגבל מאד

אכן, יש לקרוא גם את האותיות הקטנות של חברות ביטוח תשלום השכירות,

תקנון של חברה שבדקתי קובע,
    שהם רק משלמים אם תשלחו באופן מיידי את הצ'יק להוצאה לפועל,
    ובנוסף לסלק את השוכר בהקדם האפשרי,
    ואם הוא לא יתפנה לפנות באופן מיידי לבית משפט,

כך שאם יש לכם שוכרים חרדים,
    או אפילו שוכר כללי שאתם רוצה שישלם,
    אבל אינכם רוצים לסלק אותו ולחפש שוכר חדש,
    בחרת ביטוח לא ממש עוזר לכם.....!

אגב, @הגיוני אם מעניין אותך, יש לי איש ניהול אמין ישר ואדיב - מקבל ניהול בין חדרה לגדרה.

• @הגיוני כתב בהאם מחירי הנדל"ן בישראל ימשיכו לעלות לנצח?:

לדוגמה יש חברות שמבטחות את זה בתשלום לא כ"כ גדול,

חשוב לדעת שיש לקחת את "חברות הניהול" ו"חברות הביטוח" בערבון מוגבל מאד

אכן, יש לקרוא גם את האותיות הקטנות של חברות ביטוח תשלום השכירות,

תקנון של חברה שבדקתי קובע,
    שהם רק משלמים אם תשלחו באופן מיידי את הצ'יק להוצאה לפועל,
    ובנוסף לסלק את השוכר בהקדם האפשרי,
    ואם הוא לא יתפנה לפנות באופן מיידי לבית משפט,

כך שאם יש לכם שוכרים חרדים,
    או אפילו שוכר כללי שאתם רוצה שישלם,
    אבל אינכם רוצים לסלק אותו ולחפש שוכר חדש,
    בחרת ביטוח לא ממש עוזר לכם.....!

אגב, @הגיוני אם מעניין אותך, יש לי איש ניהול אמין ישר ואדיב - מקבל ניהול בין חדרה לגדרה.

@טריידר האותיות הקטנות גם לא מענינות כאן כ"כ, בתחום הזה יש לבחור את הבנאדם לפי איך שהוא מתנהל בשטח. כי בפועל לא תתבע אותו על הפרת חוזה וגם בלי להפר חוזה הוא יכול לסובב אותך בלי בעיה

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ- ב-

נושאים מוצעים

• האם בעוד עשור צפת חרדית?

נדל"ן צפון צפת הסכם גג
    11
    2 הצבעות
    11 פוסטים
    313 צפיות
    הקול השפויה
    @רואה-את-הנולד כתב בהאם בעוד עשור צפת חרדית?: אבל המצב לא טוב בכללי ורק התחבורה הפנימית קשורה בקשר עקיף לראש העיר צפציפית במה שנוגע לתחבורה פנימית נעשה מהפך של ממש כבר בקדנציה הקודמת על ידי דגל וחב"ד שהשקיעו בנושא את כל כוחם. (באמת חלק משמעותי מההצלחה היה כמות הקילומטרים שהעיר קיבלה לתחבורה הפנימית).
  • האם באמת מחירי הדיור עלו ב-2024?

הועבר נדל"ן מחירי הדיור
    2
    3 הצבעות
    2 פוסטים
    126 צפיות
    טריידרט
    ידוע שמדדי הלמ"ס מעוותים, וצ"ע על בעלי תואר שני ושלישי שאינם יודעים חשבון, אבל תכל'ס, גם אם עקרונית חל ירידה במחירי הדירות החדשות עקב הטבות מימון, בפועל זה מחזיק את המחירים הריאלים בשוק ברמה הקודמת ואף מעלה אותם, (כמו שצויין בכתבה, ואכן גיס שלי לדוגמה רכש דירה במימון 10/90 לפני היתר בנייה במחיר גבוה יותר מדירה מוכנה יד2) כך שעם ירידת הריבית, ייבוא פועלים זרים, עליית שכר המינימיום, ושיקום שוק העבודה אחרי המלחמה, המחירים רק יעלו מכאן והלאה. ואכן, הקולר נמצא בעיקר בהלמ"ס, אך כמדומני שגם אם מדד הלמ"ס היה מורה על ירידת מחיר הידורת, הציבור מודד מחירים בריאלי, כלומר שגם אם הציבור היה מודע שהטבות מימון פירושו הורדה של 5%, הם לא היו רואים או חשים בהעלאת מחיר הדירה ב5% וביטול הטבות מימון עלייה של 10% שלא מקובל עליו. כך שהלמ"ס אכן אשם הלחצת אנשים לרכוש דירה כאן ועכשיו, אבל בעיקר בנק ישראל אשמה המאפשרת הלוואות קבלן ומימון 10/90 הזויים. כן נלענ"ד.
  • למי אפשר להמליץ על רכישת נכס בארה"ב?

הועבר נדל"ן
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    170 צפיות
    מ
    בכדי להעדיף השקעה בחו"ל על פני ארצנו הקדושה - צריכים בודאי סיבה טובה. אשתף מה שעלה בדעתי, ואשמח לשמוע את תגובות הציבור. אני מכיר באופן אישי מספר אברכים צעירים שבבעלותם דירה באזור המרכז ללא משכנתא כלל (!). כשמדברים על תכנון הוצאות העתיד כחתונות הילדים בע"ה, ישנם אלו שאינם מוכנים להשתדל בחסכון חודשי בסכום מכובד, ואף שעי"ז השמחות יעלו רבע מחיר. אז אברכים אומרים לי - 'אני מוכן להוציא משכנתא של מיליון ש"ח - רק תמצא לי השקעה שמכניסה בחודשי 6000 ש"ח כדי שאוכל להחזיר את המשכנתא...' אשמח לשמוע אם מישהו מכיר חיה כזאת... - לרכישת דירה שניה בארץ ללא הון עצמי, אדם זקוק ליכולת של הוצאה חודשית של כ-2000 ש"ח. גם שוק ההון לא מציע פתרון להנ"ל, כידוע. במקרה כזה, אני חושב שאפשר לשקול השקעה פאסיבית בנדל"ן בארה"ב, שם הנתונים של גובה השכירות לעומת מחירי הבתים - מראים על תזרים גבוה שמאפשר כיסוי החזר משכנתא בארץ. אז המטרה היא לא לשכנע אנשים שכדאי להרוויח 8% בחו"ל במקום 3.5% בארץ. - הרי יש כאן עליית ערך..! אבל אם הפתרון הזה יביא מישהו להשקיע במקום לעשות את ה'כלום' שהוא עושה עכשיו - אז כדאי שיבדוק את האפשרות...
  • נדל"ן בארה"ב

הועבר נדל"ן
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    181 צפיות
    מ
    @סייעתא-דשמיא ישנם מספר דרכים להיפטר מזה. אחוז המקרים שהמס הנ"ל נגבה בפועל הוא נמוך מאוד. ועכ"פ כמובן שכדאי להתייעץ עם רו"ח אמריקאי כדי לצמצם את הסיכון ע"י הגדרת הבעלות בנוסח מסוים.
  • 1 הצבעות
    10 פוסטים
    425 צפיות
    ד
    @הקול-השפוי כתב בהאם מישהו מעוניין באמת להוריד את מחירי הדיור?: רווח היזמי הממוצע הוא 15% ממחיר הדירה. כך שבדירה ששווה 2 מיליון יהיה ליזם רווח של 300 אלף ש"ח יש הרבה מאוד קבלנים שפושטים רגל ויש עכשיו מבצעים שהם עושים ומימון וכו וכו לא בטוח שהרווחים שלהם כל כך גבוהים