דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
481 65 9.1k 65
  • @לקינוח
    אני מעריך מאוד את המאמץ שלך לחשוף את האמת ואף לפתוח לשם כך משתמש חדש ל'קינוח', התרשמתי וגם אני אעשה כך (רק בלי להסתתר).
    אתה בהחלט צודק שאין למהר להגדיר זאת כהונאה בלי בירור יסודי, מחשש לעורר "פחדים מיותרים".
    וק"ו בן בנו של ק"ו שלא להגדיר זאת כך:
    "בשום אופן לא בחשש וצל חשש של הונאה או נוכלות או עוקץ או משהו דומה!!! [ואגב, העסקים שם ממשיכים כרגיל, כך שגם 'נפילה' אין כאן...]."

• בניגוד להודעה ההכרחית שלנו על זהירות שנועדה להציל מסיכון מופרז ובלתי פרופורציונאלי, ההודעה שלך הרבה יותר קרובה לסכן כספי אברכים תמימים מרדת שחת בהיתכנות של יותר מ-90%, בתמורה לרווח של 100% בתוך 4 שנים. הרי שסיכון זה לא מוצדק לדעת אף כלכלן בעולם! כך שגם בלי השכלה ובלי בירור, יש כאן עסקה טיפשית, הרי שגם את זה ייתכן שלא בדקת.
    • מתקשה להאמין שאתה כותב בלי לבדוק עובדות, לכן אבקש שתבדוק שוב אם המידע שלך מהימן יותר ויסודי כדי להפריך מידע שהושג בהשקעה מרובה של שעות עבודה, עלות כספית לא מבוטלת, מעורבות גדולי הרבנים וגיוס מומחים לכלכלה ומכרות באפריקה ונסיעות לערים אחרות לפגישות בנידון.

על הידיעה המוחלטת שלך שלא נעשתה פנייה אל בעלי המכרות אני גם קצת מתפלא, כי נעשו פניות לאיש שמצהיר שאינו עונה טלפונים כי הוא עסוק מאוד, אגב - עד עצם היום הזה נעשו לפחות 10 ניסיונות להשיגו, וגם אח"כ פניות רבות בכתב שזכו למענה באיחור לא מבוטל. בסוף ב"ה התקיימה פגישה מעמיקה באורך קרוב ל-3 שעות, ואת התוצאות אתה בוודאות לא יודע, אא"כ כותב השורות משקר בתוכן.

גם על הידעה שלא היו בידיהם המסמכים אני תוהה, שהרי אני אישית העברתי להם את המסמכים, והם גם העבירו אותם לעיון חברות שבדקו את טיבם מראש, כמו שגם אתה בוודאי עשית לפני פרסום הודעה מסוכנת.

אני בהחלט מבין שהיה לך מניין לשאוב השראה שאני לא בדקתי, בגלל שסייגתי את הדברים יתר על המידה. וזה נבע מזהירות יתרה, ולא מחוסר בדיקה או מידע.

אשמח לשמוע אם אכן הדברים הם "מתוך ידיעה ברורה" כפי שהצהרת.
    אם התשובה חיובית, חוששני שאתה לא דובר אמת.

בנוגע לעסקאות 10.90 אתה צודק, אני מבין את החששות שלך שאני נגוע ולכן (מעולם לא אמרנו שזאת הונאה) פרסמנו כללים למניעת סכנה - וכך פעל גם בנק ישראל שנה אחרי חברי הפורום להגנת הצרכן החרדי. גם בבימ"ש התברר שהפעילות היתה מוצדקת והרבה אחרי שכך אמרו גדולי הדיינים.
    רק אגלה שעד היום לא קיבלתי שקל אחד מיוסלה מינצברג, אבנר סטפק או יעקב רייניץ. בכל זאת אני מבין את החשש שלך.
    כך גם החשש שלי שאתה פועל ממניעים שעלולים לשבש את האמת, בפרט אצל אנונימי.

לא אוכל לסיים בלי לבקש להתעדכן בהקדם אם אתה עומד מאחורי האמירה שבוודאות הכל נמשך כרגיל, ואם הם עדיין מקבלים משקיעים.

בהערכה רבה על ניסיון מינימאלי להציג את האמת, לפחות כלפי חוץ.

• @חיימוב
    שלום רב לאוהבי תורתיך ואין למו מכשול בע"ה.
    התוכן מצדיק מאוד את הצורך להיות חסוי, הרי שנינו מעוניינים להימנע מ "חומרת איסור לפני עיוור", כמו האלמונים הנוספים במיעוט הקטן שנאבק נגד האמת.
    59305021-8b10-4549-8bb5-aa6a52e327bc-image.png
    אין מנוס משרבוב מעט אמת להמתקת גודש השתיקה, שנרכש בעמל רב.

@חיימוב כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ביררתי את הדברים לאשורם. נודע לי בבירור גמור מאחד הדיינים החשובים המעורבים בעובי הקורה (ואולי אף בקיא בפרטים יותר ממר איצ'ה עצמו), כי לאחר בחינת הדברים, הסיקו חלק מהדיינים שהעסק מתנהל כדת וכדין ועל פי כללי האחריות הראויים. על כן, לשיטתם, אין מניעה הלכתית או חשש גמור להשקיע שם, וכן אין להימנע מלהלוות לאלו המושקעים שם.

חשוב מאוד שתביא כאן את מסקנות הרבנים בבירור, לטובת כל מי שעלול לטעות במה שאני אמרתי, וההמונים שמסתמכים על העצות הכ"כ לא הוגנות של חברי הפורום להגנת הצרכן, שהובאו "במעטה חשאיות" ואני יודע בדיוק כמוך (ובזה אני מאמין לך שאתה בקיא יותר ממני...) מי פועל להשתיק את השיח בנידון...

כפי שהצעתי בעבר, אני מציע שוב תרומה נדיבה של 20,000 ש"ח לצדקה המהודרת ביותר שתבחר, שתאמת את דבריך באמצעות רב שאינו מסתתר - ואפי' בדוחק:

בירור המציאות ודעת תורה: הקשיים הנראים לעין כעת אינם אלא "בעיה נקודתית" שנגרמה כתוצאה מהתערבות של גורמים חיצוניים שנהגו בחוסר אחריות משווע. ראיה לדבר: אותם גורמים נמנעו מלפרסם את מסקנותיהם הסופיות של הרבנים, שכן המסקנות הברורות היו גורמות להם חלישות הדעת מרובה.

אכן חשוב להבהיר באופן שלא יכשיל תמימים: המסקנות אכן לא פורסמו, ורק בשל בקשת הרבנים שאותם גייסו בעלי המכרות. כל אחד מהם ממש לא חלק על אף סעיף שנכתב בדו"ח, וסיבת השתיקה היא רק לטובת בעלי המכרות וכבוד המעורבים.
    חבל שקומץ האלמונים בוחרים לאלץ את רמיסת כבודם בתחנונים לפרסם את המסקנות. הן עדיין מוכנות ומזומנות לכל דיין שיפנה אלינו.
    המסקנה החד משמעית היא: ההשקעה - גרועה ברמה שלא ניתן למצוא אף איש מקצוע אחד שיאשר אותה בדוחק, גם למי שמוכן להסתכן.
    ציטוט שם של מומחה המאשר אפי' בדוחק - שווה לך תרומה יקרת ערך!

דעת הגאון רבי קסלר שליט"א: לא לחינם עמד על כך שמר @איצ-ה-דז-אלובסקי יחזור בו מכל טענותיו ומכתביו.

הזדמנות לתרום צדקה!: כל אחד מוזמן לפנות להגה"ר קסלר שליט"א, שבוודאי לא רוצה לגרום נזק ליהודים ולשאול: "האם התבקש איצ'ה לחזור מדבריו, ואם לא ע"י הרב - אולי ע"י רב כלשהוא אחר? או שהרב ביקש להימנע מפרסום למען מטרה אחרת...", וכמובן להביא לכאן את התשובות, כדי לזכות משפחות נזקקות.

עמדת הגאון הדיין הרב הייזלר שליט"א: ידוע שאינו חפץ בשום דו-שיח או מגע עם מר @איצ-ה-דז-אלובסקי , לא לטוב ולא למוטב.

אני מסיק שאתה כן הצלחת לדבר עם הגה"ר הייזלר שליט"א ע"כ. אכן מאוד קשה להשיגו בטל', הוא עסוק מאוד ואין לו תא קולי, וגם ישב שבעה בשבוע האחרון. הוא הוכנס אמנם מצד בעלי המכרות לנידון, והוא בקיא מאוד בכל פרטי התיק. האם העובדה שלא דיבר איתי גורע פרט ממה שאמרנו במסקנות? הייתי שמח לשמוע כאן אם כן.

לדעת הרבנים במידה ויהיה חשש של גיוס משקיעים נוספים, חובה לפרסם את הדוחות - כפי שהן. חלקם ביקשו שלא לפרסמם - רק אם המצב מוקפא.

נ.ב: למרות היותו עסוק מאוד, בניגוד לדבריך המשונים, נפגשנו איתו ממש באמצע השבעה! והרב הקדיש לזה מזמנו היקר ואמר "זה נחוץ מאוד מיידית, ולא יכול לסבול דיחוי לאחר השבעה...".
    מה שהוא הסיק - אני מנוע מלצטט, לבקשתו. אולם אם המכשול מושלך על ידך שוב ברשות הרבים, לפחות אשאיר מקום לסתימת הבור ואודיע בפורום נכבד זה: הרב הייזלר מעולם לא אמר לאיש שמסקנותינו אינן נכונות, למרות שמי שגייסו אותו הם בעלי המכרות.

גם לאחר שתקבל את אישור אותו רב שנמתין לו - ראוי שאנו נמשיך לנהוג לפעול כדעת רוב מוחץ של הדיינים והרבנים שאותם שאלנו, בלי לחשוש מאותו רב יחיד ואלמוני בדעת מיעוט, שלא מקובלת על כל יתר הדיינים הבקיאים בממונות. הזדרז נא להיבא אימות לדבריך, קופות הצדקה ממתינות לך.

@איצ-ה-דז-אלובסקי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

בשל בקשת הרבנים שאותם גייסו בעלי המכרות

הרב איצ'ה
    אני קצת פחות אלמוני כאן בפורום .
    והמשפט הזה אם היה נכתב על ידי משתמש אחר היה גורם לחסימה מיידית שלו.
    זה שאתה עתיר זכויות לא מתיר לך להתבטא כך.
    מדובר בדיינים גדולים וידועי שם.
    כבוד התורה !!!!

• @איצ-ה-דז-אלובסקי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

הרב איצ'ה
    כבוד התורה !!!!

@משהמשה אולי תסביר לציבור מה זלזול יש כאן
    אנכי לא כל כך הבנתי ודעתך ה"ניטרלית" בנושא זה כבר ידועה

• @משהמשה אולי תסביר לציבור מה זלזול יש כאן

@יעקב-בן-אשר פשוט נראה שאיצ'ה מייחס לרבנים חוסר אובייקטיביות

• אני חושב שכדאי כ"א יתחייב שהוא לא מגיב לשרשור הזה עד שיצא מכתב ברור מהרבנים.
    כל הרכילות והבזבוז זמן בשרשור זה חסר כל תועלת, חוץ מהתכתשויות זה בזה, חבל זה ממש מיותר.
    לדעתי 2 הצדדים טועים, שכל יום אחד שולח שכבר יש הודעה מהרבנים, שתומכים, וזה משיב שיש רבנים נגד.
    בואו נמתין, להכרעת הרבנים, ולא למה שמעו בחדרי חדרים מהרבנים, זה לא אמין ל2 הצדדים, וזה רק יוצר מתח.
    ואסיים דברי: שבכל השקעה צריך לבדוק ולברר בדיקה יסודית, ולא לסמוך על אף גורם, וכמו כן נאחל שהשקעה תצליח או תעלה על המסלול, או לפחות שלא יהיה נזק או הפסד לאף אחד.

• @משהמשה אולי תסביר לציבור מה זלזול יש כאן

@יעקב-בן-אשר אני לא השתמשתי בביטוי הזה כמו שאתה כותב... על כל מי שלא בדעתי.
    כן כתבתי אותו על הטרנד הצעיר החדש שיש מישהו שאחראי לו ומלבה אותו.

המשמעות של המשפט שאיצ'ה כתב זה שיש רבנים שהם לטובת הציבור.
    ויש רבנים שבעל המכרה גייס אותם לטובתו.
    לא מדברים ככה על רבנים.

אגב לא כתבתי שאני ניטרלי. אין לי שום מושג בהשקעה הזו.
    אני לא אוהב את צייד המכשפות שעושים בכיכר העיר...
    אם הייתה בעיה בהשקעה הזו כבר טיפלו בה די והותר אני ממש לא מבין מה התועלת לטעון עוד ועוד
    יכול להיות שכמו שרב נחמן סבר שמותר לו להלקות ברבים למען ישמעו ויראו.
    כך דעת הדיינים שתומכים בכך.
    ואם זו דעתם דעת תורה כמובן שלא רלוונטי מה אני חושב.
    אבל מותר לי לשאול .

• אסטרטגית, אני מציע לר' איצ'ה לא להגיב בעת הזאת מהסיבה הפשוטה ביותר, כי לא אני ולא אתה יודעים מה יהיה כתוב במסקנות הרב הייזלר שליט"א, כל משתתפי הפורום משני הצדדים הרי הם אנונימיים, ויוכלו לצאת לרחוב גם אם לא יהיו התוצאות כפי שהם ציפו, אבל אתה שיצאת בשמך המלא, שווה לך להמתין קצת עד שיתבהרו הענינים,
    רק אם נאמר שגם הניק שכתוב איצ'ה הוא בעצם גם אנונימי ולא הוא כותב כאן....

@מתבגר-מבולבל
    מצטרף וחותם על העצה שלך, לכל מי שלא יודע מה מסקנות הרב הייזלר או את דעת יתר הדיינים - לשמור על שתיקה.
    גם אני רוצה לשתוק, אך נאלץ להגיב לפרסומי אלה שמרעישים ללא שום ידיעה- והופכים למכשול למשפחות נוספות.

בניגוד אליהם, אני כן יודע את מסקנות הרב הייזלר.

נ.ב: אהבתי מאוד את שם המשתמש המתאים ובלי להסתתר. חילך לאוריתא!

הרב איצ'ה
    כבוד התורה !!!!

@משהמשה א. אלמוני הכוונה למי שמסתתר תחת עט ספרותי ולא מזדהה בשמו המלא
    ב. איזה זלזול ראית בכבודו של הרב הייזלר אדרבה ר’ איצ'ה ממתין לפי בקשתו של הרב היזלר בפרסום הדוחו"ת המלאים שבזה היו מסתתמות כל טענות כל הניקים החדשים שמתחדשים כאן חדשות לבקרים.

• @יעקב-בן-אשר אני לא השתמשתי בביטוי הזה כמו שאתה כותב... על כל מי שלא בדעתי.
    כן כתבתי אותו על הטרנד הצעיר החדש שיש מישהו שאחראי לו ומלבה אותו.

המשמעות של המשפט שאיצ'ה כתב זה שיש רבנים שהם לטובת הציבור.
    ויש רבנים שבעל המכרה גייס אותם לטובתו.
    לא מדברים ככה על רבנים.

אגב לא כתבתי שאני ניטרלי. אין לי שום מושג בהשקעה הזו.
    אם הייתה בעיה בהשקעה הזו כבר טיפלו בה די והותר אני ממש לא מבין מה התועלת לטעון עוד ועוד
    יכול להיות שכמו שרב נחמן סבר שמותר לו להלקות ברבים למען ישמעו ויראו.
    כך דעת הדיינים שתומכים בכך.
    ואם זו דעתם דעת תורה כמובן שלא רלוונטי מה אני חושב.
    אבל מותר לי לשאול .

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

צייד מכשפות זה לדייק כל מיני דיוקים מדברי @איצ-ה-דז-אלובסקי כאילו זה אחד מהראשונים
    צייד מכשפות זה מה שעשה כאן אחד הניקים האנונימיים שהעלה צילום מסך להכפיש אותו שעל זה נאמר ארור מכה רעהו בסתר
    ובנוסף הנסיון של חלק מהכותבים להפוך את הנושא של המכרות לכן @איצ-ה-דז-אלובסקי או לא ולצייר את זה שבלעדיו כל החיים היו ורודים וזהב היה נשפך בחוצות הוא מטופש

• המסקנא שלי שהציבור אוהב אקשן.
    חבל - חדלו - חדלו - חדלו - עד כאן!!!!
    אני לא מבין איך פורום חרדי מאשר את כל מה שקורה כאן.
    זה מדבר נגד זה, די, אחים אנחנו!!!
    יש איזה רב שראה את השרשור פה?

הרב איצ'ה
    כבוד התורה !!!!

@משהמשה
    גם לי אין שום מושג בהשקעה הזאת,
    אבל רק כדי להרגיע אותך, אני לא חושב שהיה כאן איזשהו זלזול ברבנים,
    ואדרבא @איצ-ה-דז-אלובסקי טען בס"ה שגם הרבנים שהם גייסו לא חלקו על הדו"ח, ואדרבא זה בא לומר שהרבנים עושים לפי הבנתם במקרה ולא לפי מי שגייס אותם.

(ובלי קשר רק תסביר לי מה הפשט שבבוררות כל צד מביא רב מצידו ועוד אחד שמוסכם על שני הצדדים?)

• מכיון שהנהלת הפורום אומרת שהרב ברוורמן שליט"א הורה להם להמשיך לנהל את הדיון הפומבי הזה.
    ומאוד קשה להבין מה הטעם בזה.
    ומתוך דברי עלה חלילה ערעור על דבריו.
    אצטט גמרא אולי זו כוונתו:
    יבמות צ' ע"ב
    ת"ש א"ר אלעזר בן יעקב שמעתי שב"ד מכין ועונשין שלא מן התורה ולא לעבור על דברי תורה אלא לעשות סייג לתורה ומעשה באדם אחד שרכב על סוס בשבת בימי יונים והביאוהו לב"ד וסקלוהו לא מפני שראוי לכך אלא שהשעה צריכה לכך ושוב מעשה באדם אחד ...והביאוהו לבית דין והלקוהו לא מפני שראוי לכך אלא שהשעה צריכה לכך מיגדר מילתא שאני:

• מכיון שהנהלת הפורום אומרת שהרב ברוורמן שליט"א הורה להם להמשיך לנהל את הדיון הפומבי הזה.
    ומאוד קשה להבין מה הטעם בזה.
    ומתוך דברי עלה חלילה ערעור על דבריו.
    אצטט גמרא אולי זו כוונתו:
    יבמות צ' ע"ב
    ת"ש א"ר אלעזר בן יעקב שמעתי שב"ד מכין ועונשין שלא מן התורה ולא לעבור על דברי תורה אלא לעשות סייג לתורה ומעשה באדם אחד שרכב על סוס בשבת בימי יונים והביאוהו לב"ד וסקלוהו לא מפני שראוי לכך אלא שהשעה צריכה לכך ושוב מעשה באדם אחד ...והביאוהו לבית דין והלקוהו לא מפני שראוי לכך אלא שהשעה צריכה לכך מיגדר מילתא שאני:

@משהמשה תחשוב לבד ,כרגע זה אולי יפול ,אם הרב ברוורמן יגיד שזה עוקץ כולם בודאות יפלו ,ואין ספק מוציא מידי ודאי

• עדיין אני חושב שאין לנו תועלת להשחית את נפשינו בשיח שמתנהל כאן,
    אם יש כאן מישהו שחושב שהוא מפסיד את ממונו, ניחא.
    אבל לא ראיתי כאן אחד בפורום שהוא אחד מהם, אז מה זה הלהט הזה להתערב, ולהשמיע דעות בנושא.
    אפשר פשוט לפתוח שרשור חדש, ולהתריע בכל יום, לא להשקיע בלא בדיקה יסודית ומדוקדקת.
    אני יודע שגם בעל השקעה הנ"ל הוא איש נקי, וישר, וגם נראה שמנהל הפורום להגנת הצרכן הוא אדם ישר. [אין לי הכרות איתו, אבל מכרח עיסוקו לטובת הכלל, ולא חש להיתבע בסכומים גדולים לצורכי הכלל.]
    רבותי!!! אנא חדלו ------ מה התועלת, יש לנו בכל זה.
    בואו נתין להכרעת הרבנים.

אשמח שמנהל הפורם להגנת הצרכן, יצטרף לבקשתי.
    שבת שלום!!

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

צייד מכשפות זה לדייק כל מיני דיוקים מדברי @איצ-ה-דז-אלובסקי כאילו זה אחד מהראשונים
    צייד מכשפות זה מה שעשה כאן אחד הניקים האנונימיים שהעלה צילום מסך להכפיש אותו שעל זה נאמר ארור מכה רעהו בסתר
    ובנוסף הנסיון של חלק מהכותבים להפוך את הנושא של המכרות לכן @איצ-ה-דז-אלובסקי או לא ולצייר את זה שבלעדיו כל החיים היו ורודים וזהב היה נשפך בחוצות הוא מטופש

@יעקב-בן-אשר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

מה 'בסתר' אם זה סטטוס שגלוי לעין כול?
    לא מכפיש רק מביא את דעתו 'הגלויה' בסטטוס על מה שנאמר שם

אבל לא ראיתי כאן אחד בפורום שהוא אחד מהם, אז מה זה הלהט הזה להתערב, ולהשמיע דעות בנושא.
    אפשר פשוט לפתוח שרשור חדש, ולהתריע בכל יום, לא להשקיע בלא בדיקה יסודית ומדוקדקת.
    אני יודע שגם בעל השקעה הנ"ל הוא איש נקי, וישר, וגם נראה שמנהל הפורום להגנת הצרכן הוא אדם ישר. [אין לי הכרות איתו, אבל מכרח עיסוקו לטובת הכלל, ולא חש להיתבע בסכומים גדולים לצורכי הכלל.]
    בואו נתין להכרעת הרבנים.

שבת שלום!!

@אני-עבדך כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

גם אני לא ראיתי, רק ראיתי שיש למעלה מ9K צפיות על האשכול הזה, כך שהגיוני שביניהם יש כמה כאלה,
    ובפורום עצמו יש בס"ה 1166 ניקים ולא כולם פעילים.

בואו נתין להכרעת הרבנים.

שבת שלום!!

@אני-עבדך כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

שבת שלום!!

גם אני מצטרף לבקשתו לסגור את האשכול המיותר
    'מי לד' אלי'
    אנו קוראים מכאן מי שיר"ש בקדקדו ואחריות על כתפו מצטרף כעת לבקשה - לסגור את האשכול, למנוע השחתת הנפש היהודית אשר עדיין קיים במקצת במחננו, למנוע ביטול תורה ובזבוז זמן להחריד.
    אפשר לכתוב, ואפשר להצביע בעד
    גוט שבת

• @אני-עבדך כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

שבת שלום!!

גם אני מצטרף לבקשתו לסגור את האשכול המיותר
    'מי לד' אלי'
    אנו קוראים מכאן מי שיר"ש בקדקדו ואחריות על כתפו מצטרף כעת לבקשה - לסגור את האשכול, למנוע השחתת הנפש היהודית אשר עדיין קיים במקצת במחננו, למנוע ביטול תורה ובזבוז זמן להחריד.
    אפשר לכתוב, ואפשר להצביע בעד
    גוט שבת

@אייזנבאך מצטרף לקריאה הצודקת

• אני חושב שהתועלת בפורום ובשרשור הזה הוא גדול לאין שיעור, כי רוב המשתמשים פה בפורום הם אנשים שיש להם מושג או שניים בהשקעות (בלשון המעטה)
    וממילא הם משמשים כשגרירים על כל השקעה שרק ישנה, (אצלי לבד בבימה"ד שואלים אותי רבות על כל סוג השקעה שאפשר לחשוב)
    כך שההשפעה חורגת הרבה מגבולות הפורום..
    כך שהדיון אם משהו פה ישקיע בעקבות האשכול הוא מיותר.
    ולדעתי זה כל הסיבה שמשתדלים כל כך למנוע את הדיון פה, וד"ל.

• גם אני מצטרף

נושאים מוצעים