דילוג לתוכן

תכנון חסכון: כמה עולה לידה של ילד ראשון?

הועבר כלכלת המשפחה
20 9 306 9
  • בטבלת ההכנסות תוסיף 2,054 ש"ח מענק לידה מביטוח לאומי לילד ראשון
    בדר"כ יש גם מתנות אבל זה משתנה ואסור לבנות על זה כ100% הכנסה בטוחה

עוד דבר לא הכל חייבים לקנות על התחלה
    עריסה אפשר לקחת מגמ"ח משהו קטן שנכנס לחדר שינה אח"כ קונים משהו שישאר וכו'

• @שששששש
    עגלה, 4-5 אל"ש.
    עריסה, בין 300 ל 800.
    בגדים חדשים, בין 20 ל 100 (ממוצע) כל אחד.
    (מטרנה 60 -70 ש"ח ליח').
    מוצצים בקבוקים וכדו' , תלוי מאד בחברות (טווח מחירים גדול).
    (לא נכלל בחישוב ברית/ה/פדיון הבן/קידוש וכדו')

תעשה את החישוב לפי העדפת מחיר כיכולתך ולפי הכמויות הנצרכות.
    (ושיהיה בשעה טובה)

נ.ב. מסתבר ששכחתי דבר או שניים...

@שבתי-בבית-ה
    איך שכחת טיטולים כ30-40 לחבילה.
    מגבונים, משחה, סבון לתינוקות, אבקת כביסה לתינוק, וכו' וכו' תלוי מאד בחברות (טווח מחירים גדול)
    וכמובן פתיחת חיסכון באחד מהאופציות המומלצות (אפשר כבר עכשיו)
    והעיקר שיהיה בשעה טובה!!

נ.ב. אומרים שהשפע בא ביחד עם הילד...

• @שבתי-בבית-ה
    מגבונים, משחה, סבון לתינוקות, אבקת כביסה לתינוק, וכו' וכו' תלוי מאד בחברות (טווח מחירים גדול)
    והעיקר שיהיה בשעה טובה!!

זאת אומרת לדעת המומחים כאן ש10,000 ש"ח יוכל להיות סכום טוב להתחלה

• @שבתי-בבית-ה
    והעיקר שיהיה בשעה טובה!!

@אבי-ר. כתב בתכנון חסכון: כמה עולה לידה של תינוק?:

באמת פרח מזכרוני...
    וא"כ כבר באותו עניין.
    חיתולים,
    (שידת החתלה),
    גרביים לתינוק,
    מגבת וסבונים לתינוק,
    אמבטיה,
    ועדיין, מסתבר ששכחתי פריט או שניים...

• רציתי לשאול אם למישהו יש מושג כמה עולה לידה של תינוק
    אני מעוניין לחסוך ולשמור בצד לצורך לידה של תינוק (ראשון) שכולל את כל ההוצאות (עגלה, ביגוד, עריסה וכו' וכו')
    רק למי שיודע מניסיון

@שששששש
    רעיון טוב וראוי,
    תוכל לחסוך את הסכום בהו"ק לקרן כספית.

• כפי שכתבו כאן זה תלוי בהרבה פרטים. אבל עם תכנון נכון ויכולת הסתפקות בדברים במה שעובד אבל נוצץ אפשר להוריד את ההוצאות לאפס או קרוב לכך.
    למשל, אפשר להכין רשימה עם כל מה שתצטרכו, ולנסות לגייס מגמ"חים/למסירה /יד שניה באיכות טובה. אנחנו למשל קיבלנו עגלת סילבר קרוס כמעט חדשה. ביד 2 אפשר למצוא הרבה עגלות בוגבו וכד' במצב מצויין ובזיל הזול (החילוני הממוצע יולד ילד אחד ואח"כ אין לו מה לעשות עם זה).

• כפי שכתבו כאן זה תלוי בהרבה פרטים. אבל עם תכנון נכון ויכולת הסתפקות בדברים במה שעובד אבל נוצץ אפשר להוריד את ההוצאות לאפס או קרוב לכך.
    למשל, אפשר להכין רשימה עם כל מה שתצטרכו, ולנסות לגייס מגמ"חים/למסירה /יד שניה באיכות טובה. אנחנו למשל קיבלנו עגלת סילבר קרוס כמעט חדשה. ביד 2 אפשר למצוא הרבה עגלות בוגבו וכד' במצב מצויין ובזיל הזול (החילוני הממוצע יולד ילד אחד ואח"כ אין לו מה לעשות עם זה).

@שששששש
    רק תתקן את הכותרת לכמה עולה לידה של תינוק ראשון

כפי שציינו קודמי, יש גם ברית [קייטרינג אולם מוהל] שלום זכר, קרית שמע, ופדיון אם ישנו, תלוי גם אם ההורים עוזרים, הרבה בשלב הזה עדיין 'סמוכים על שולחנם', גם תלוי מאיזה עדה אתה, יש לי חבר בכולל [נחשו לבד מאיזה עדה הוא] שהוא טוען שאחרי כל אירוע הוא יוצא בפלוס..

• @שששששש
    רק תתקן את הכותרת לכמה עולה לידה של תינוק ראשון

כפי שציינו קודמי, יש גם ברית [קייטרינג אולם מוהל] שלום זכר, קרית שמע, ופדיון אם ישנו, תלוי גם אם ההורים עוזרים, הרבה בשלב הזה עדיין 'סמוכים על שולחנם', גם תלוי מאיזה עדה אתה, יש לי חבר בכולל [נחשו לבד מאיזה עדה הוא] שהוא טוען שאחרי כל אירוע הוא יוצא בפלוס..

@שמיל-שמיל תיקנתי

אם יש לך נסיון אולי תוכל לומר כמה יצא לך בסכומים?

• @שמיל-שמיל תיקנתי

אם יש לך נסיון אולי תוכל לומר כמה יצא לך בסכומים?

@שששששש
    אני לא יכול לומר לך כמה יעלה לך משום שאני לא יודע מה הנסיבות והתנאים שלך בדיוק, אך אם זה מענין אותך לפני כמה חודשים נולד לי בן [לא ראשון] אסכם לך בגדול את ההוצאות שהיו לי.
    א שלום זכר בין 200 ל300
    ב ק"ש 50 שח
    ברית
    1 אולם עלהבין 800 ל900 שקל
    2 קייטרינג ל50 מנות בסך הכולל כ2600 כולל משלוח
    3 מלצרים הסתייעתי במשפחה
    4 מוהל 400

בנוסף מראש החלטנו שאנחנו רוצים תמונות ניו בורן [למרות שזה עדיין לא התבצע..] ושרינו לזה אזור ה500 שקל
    סה"כ בגדול 5000 שקל

• @שששששש
    אני לא יכול לומר לך כמה יעלה לך משום שאני לא יודע מה הנסיבות והתנאים שלך בדיוק, אך אם זה מענין אותך לפני כמה חודשים נולד לי בן [לא ראשון] אסכם לך בגדול את ההוצאות שהיו לי.
    א שלום זכר בין 200 ל300
    ב ק"ש 50 שח
    ברית
    1 אולם עלהבין 800 ל900 שקל
    2 קייטרינג ל50 מנות בסך הכולל כ2600 כולל משלוח
    3 מלצרים הסתייעתי במשפחה
    4 מוהל 400

בנוסף מראש החלטנו שאנחנו רוצים תמונות ניו בורן [למרות שזה עדיין לא התבצע..] ושרינו לזה אזור ה500 שקל
    סה"כ בגדול 5000 שקל

@שמיל-שמיל
    נראה לי שלא הזכירו כאן בשרשור את ההוצאה עבור בית החלמה,
    אולי בגלל שיש החזר מהקופ"ח.

• @שמיל-שמיל
    נראה לי שלא הזכירו כאן בשרשור את ההוצאה עבור בית החלמה,
    אולי בגלל שיש החזר מהקופ"ח.

@צמיחה
    נכון שכחתי לציין, אבל ההחזר הוא עד 75 אחוז לא כולל בן הזוג [למקרה שרוצים לצאת בהמשך למלון או משהו ודמה], אם כי קומבינטורים עושים את שלהם

• @צמיחה
    נכון שכחתי לציין, אבל ההחזר הוא עד 75 אחוז לא כולל בן הזוג [למקרה שרוצים לצאת בהמשך למלון או משהו ודמה], אם כי קומבינטורים עושים את שלהם

@שמיל-שמיל
    דרך אגב,
    צאצאי החת"ס זי"ע זכאים ליומיים בבית החלמה בחינם עבור היולדת.
    דרך ארגון היכל החתם סופר.
    וגם זיכוי 600 ש"ח לאוכל.

• @שמיל-שמיל
    דרך אגב,
    דרך ארגון היכל החתם סופר.
    וגם זיכוי 600 ש"ח לאוכל.

@צמיחה כתב בתכנון חסכון: כמה עולה לידה של ילד ראשון?:

@שמיל-שמיל כתב בתכנון חסכון: כמה עולה לידה של ילד ראשון?:

אם כי קומבינטורים עושים את שלהם

גם בזה אפשר???😊 😁 😂

• הבסיס נראה לי התפספס אם זה בן או בת
    לבן יש הרבה יותר הוצאות אך מגיעה עם כיכרו בידו משא"כ בבת..

• הבסיס נראה לי התפספס אם זה בן או בת
    לבן יש הרבה יותר הוצאות אך מגיעה עם כיכרו בידו משא"כ בבת..

@איש-קיש תוכל לפרט איזה הוצאות יש בבת?
    כמובן שכולל את העגלה/עריסה/בקבוקים וכדו'

• @איש-קיש תוכל לפרט איזה הוצאות יש בבת?
    כמובן שכולל את העגלה/עריסה/בקבוקים וכדו'

@שששששש עדיין אין לי כזאת..בעז"ה יהיה
    אבל אין ברית ופדיון

נושאים מוצעים

• 9 הצבעות
    13 פוסטים
    268 צפיות
    nigunN
    @איציק-התותח כתב בהאשליה הגדולה של "התשלומים": כך אנחנו מוכרים את העתיד שלנו: אבל שיטה זו ממכרת, כי המוח שלנו קולט שאפשר להשתמש בתשלומים גם עבור דברים שהם חצי מותרות. לדוגמא: ספה, כיסא מנהלים, שואב שוטף, .......,........או מוצר שהוא חובה, רק שהשדרוג שלו הוא המותרות. והשדרוג יכול לקרות בלי שנרגיש, כי פחות מרגישים את הפרש המחירים כאשר יש פריסה רחבה של תשלומים. הכי מומלץ להחזיק רק בכרטיס דיירקט (חיוב מיידי). אם עובדים רק לפי התקציב (ובתקצבי שנתי) זה לא אמור לשנות אם מרגישים את התשלום או לא והאם יש מסגרת של 30K בכרטיס או לא ההוצאה אמורה להסתדר בתקציב ולא משנה אם זה מקרר או ספה
  • 6 הצבעות
    2 פוסטים
    190 צפיות
    קל זכותק
    כל הכבוד על העלאת הנושא שני דגשים נוספים בנושא א. אם אתם עדיין לפני ויש לכם אפשורת לבקש מהמעסיק איך לתת את דמי ההבראה אם בתשלום אחד או שנים, ניתן להשפיע על השאלה האם דמי ההבראה יהיו יותר מקבע משכר הנימום (מה שרצוי אחרי להידה) או פחות מרבע משכר המינימום (מה שרצוי לפני הלידה). ב. למי שהייתה ירידה בשכר בעקבות מבצע עם כלביא (או אף מסיבות אחרות) ניתן לבקש מביטוח לאומי לתקן את החישוב כך שירידת השכר חבודש זה לא תשפיע על דמי הלידה (ראו כאן).
  • 8 הצבעות
    1 פוסטים
    235 צפיות
    ארגון תבונהא
    מוזמנים להוריד את הקובץ אקסל שיעשה לכם סדר בהוצאות השוטפות. מניסיון שלי, הקובץ בנוי מצוין ותוכלו לשנות בו לפי הצרכים שלכם ותגלו בסוף חודש נפלאות (בלי סגולות וקמעות) אקסל מאזן 'תבונה'.xlsx
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    141 צפיות
    ס
    @טריידר לא אושר עדיין. אגב, הצעת החוק מדברת על כך שגם לאחר שהילד הנכה עובר את גיל 18 ההורים ימשיכו לקבל את ההנחה בארנונה.
  • "מתכננים היום את החגים של מחר"

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    1
    4 הצבעות
    1 פוסטים
    103 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    "חגים, חשבון בנק וחלומות – כך תחגגו בלי לקרוס כלכלית!" טורו של המאמן הכלכלי החגים בפתח, והשולחן כבר מתמלא ברשימות קניות: בשר, דגים, יין, בגדים לילדים, מתנות לחמות, סידור מחדש של הסלון – והכיס? הוא הולך ומתרוקן במהירות של טיל היפרסוני. משפחה ברוכת ילדים, בואו נודה על האמת, היא כמו סטארט-אפ – המון חזון, השקעה אינסופית, והכנסות שתמיד נראות קצת קטנות מדי. אז איך מתמודדים? איך לא נותנים להוצאות הבלתי צפויות של החגים להכניס את החשבון למצב של "ה’ ירחם"? הנה חמישה כלים פרקטיים שיצילו לכם את התקציב – וישאירו לכם גם קצת אוויר לנשימה. "תקציב חג" – קדוש כמו תפילת נעילה רגע לפני שאתם יוצאים לקניות כאילו אין מחר – עוצרים! שבו עם דף ועט (או גוגל שיטס אם אתם הייטקיסטים בתחפושת) וכתבו מה באמת צריך. אל תשכחו להכניס סעיף להפתעות, כי הפתעות תמיד יהיו. הכלל שלי: תקציב החג הוא מה שיש – לא מה שאתם מקווים שיהיה. קונים חכם – כי יש חיים אחרי החג לא כל מה שנוצץ – זהב. כן, גם לא הסטייק אנטרקוט שצד לכם את העין. חפשו מבצעים מראש, קנו בסיטונאות, וכשהקצב שואל "לחתוך דק או עבה?" – תגידו לו "לחתוך בזול". בגדים? אפשר לחפש עודפים, חנויות מוזלות, ולזכור שהילדים לא חייבים להתלבש כמו בפרסומת של אופנת פריז. תכנית "חיסכון לחג" – לא רק לבנקים אחד הטריקים היותר חכמים הוא להתחיל להפריש סכום קטן כל חודש, כל השנה, לטובת החגים. שיטה פשוטה: קחו קופסה בבית, או פתחו קופת חיסכון נפרדת, ושימו בה סכום קטן כל חודש. וזה גם יכול להיות סתם איזה חיסכון שישכב בבנק, ועל הדרך גם תרוויחו קצת ריביות. וכשתגיעו לחג – תגלו שההוצאות נראות הרבה פחות מפחידות. "להקפיא" – לא רק חשבון הבנק המקפיא הוא החבר הכי טוב שלכם. קונים מראש, מקפיאים, ומורידים לחצים כלכליים של הרגע האחרון. אם תתחילו חודש לפני החג לקנות מוצרי יסוד, כל שבוע קצת, תגלו שהחג הגיע – והכסף נשאר בכיס. לא מתפתים – אין חובה לקנות הכל תתפלאו, אבל לא כל מה שנמכר בחג – הוא חובה הלכתית. יש ממתקים זולים ואיכותיים, יש בגדים שכבר יש בארון, ויש הבדל בין "צריך" לבין "מתחשק". החוכמה היא לדעת להבדיל. תרגול בשטח: "בניית התקציב עם הילדים בבית" תשבו בבית עם הילדים: הגדירו סכום, ותנו להם לבחור איך לחלק אותו בין קניות הביגוד השונות. תתפלאו לגלות כמה הם יכולים להיות יצירתיים – וכמה אתם יכולים לחסוך מהדמיון שלהם! סיכום: חגיגה עם ראש כלכלי לא צריך להיכנס למינוס כדי להרגיש שמחת חג. מי שמנהל נכון, מתכנן מראש, חושב חכם – חוגג כמו שצריך וגם ישן טוב בלילה. אז לפני שאתם שולפים את האשראי – תשאלו את עצמכם: האם זה משמח את המשפחה או רק את חברת האשראי? חג שמח, ושיהיה רק בשפע – כלכלי ורוחני!