דילוג לתוכן

תכנון חסכון: כמה עולה לידה של ילד ראשון?

הועבר כלכלת המשפחה
20 9 306 9
  • רציתי לשאול אם למישהו יש מושג כמה עולה לידה של תינוק
    אני מעוניין לחסוך ולשמור בצד לצורך לידה של תינוק (ראשון) שכולל את כל ההוצאות (עגלה, ביגוד, עריסה וכו' וכו')
    רק למי שיודע מניסיון

אני מעוניין לחסוך ולשמור בצד לצורך לידה של תינוק (ראשון) שכולל את כל ההוצאות (עגלה, ביגוד, עריסה וכו' וכו')
    רק למי שיודע מניסיון

@שששששש
    זה מאוד תלוי מה אתם רוצים לקנות: האם זו עגלה באלף שקל או בששת אלפים? האם אתם לוקחים עריסה מהאח או משכן, או שמא אתם קונים חדשה?

כדי שאוכל להכווין אתכם בצורה הטובה ביותר, תכוונו אותנו לגבי הסגנון שלכם – האם אתם מכוונים לקו בסיסי ופרקטי, או לקו יוקרתי ומלא?

• @שששששש
    זה מאוד תלוי מה אתם רוצים לקנות: האם זו עגלה באלף שקל או בששת אלפים? האם אתם לוקחים עריסה מהאח או משכן, או שמא אתם קונים חדשה?

כדי שאוכל להכווין אתכם בצורה הטובה ביותר, תכוונו אותנו לגבי הסגנון שלכם – האם אתם מכוונים לקו בסיסי ופרקטי, או לקו יוקרתי ומלא?

@דוד-גולדברג לא קו יוקרתי ומלא אלא קו של ילד ראשון...
    זאת אומרת עגלה בסביבות ה4/5 אלף, עריסה חדשה, בגדים חדשים, בקיצור הכל מהתחלה ולדברים שיחזיקו גם לילד השני והשלישי
    תודה רבה

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-השתדלות
  • @דוד-גולדברג לא קו יוקרתי ומלא אלא קו של ילד ראשון...
    זאת אומרת עגלה בסביבות ה4/5 אלף, עריסה חדשה, בגדים חדשים, בקיצור הכל מהתחלה ולדברים שיחזיקו גם לילד השני והשלישי
    תודה רבה

@שששששש
    עגלה, 4-5 אל"ש.
    עריסה, בין 300 ל 800.
    בגדים חדשים, בין 20 ל 100 (ממוצע) כל אחד.
    (מטרנה 60 -70 ש"ח ליח').
    מוצצים בקבוקים וכדו' , תלוי מאד בחברות (טווח מחירים גדול).
    (לא נכלל בחישוב ברית/ה/פדיון הבן/קידוש וכדו')

תעשה את החישוב לפי העדפת מחיר כיכולתך ולפי הכמויות הנצרכות.
    (ושיהיה בשעה טובה)

נ.ב. מסתבר ששכחתי דבר או שניים...

• בטבלת ההכנסות תוסיף 2,054 ש"ח מענק לידה מביטוח לאומי לילד ראשון
    בדר"כ יש גם מתנות אבל זה משתנה ואסור לבנות על זה כ100% הכנסה בטוחה

עוד דבר לא הכל חייבים לקנות על התחלה
    עריסה אפשר לקחת מגמ"ח משהו קטן שנכנס לחדר שינה אח"כ קונים משהו שישאר וכו'

• @שששששש
    עגלה, 4-5 אל"ש.
    עריסה, בין 300 ל 800.
    בגדים חדשים, בין 20 ל 100 (ממוצע) כל אחד.
    (מטרנה 60 -70 ש"ח ליח').
    מוצצים בקבוקים וכדו' , תלוי מאד בחברות (טווח מחירים גדול).
    (לא נכלל בחישוב ברית/ה/פדיון הבן/קידוש וכדו')

תעשה את החישוב לפי העדפת מחיר כיכולתך ולפי הכמויות הנצרכות.
    (ושיהיה בשעה טובה)

נ.ב. מסתבר ששכחתי דבר או שניים...

@שבתי-בבית-ה
    איך שכחת טיטולים כ30-40 לחבילה.
    מגבונים, משחה, סבון לתינוקות, אבקת כביסה לתינוק, וכו' וכו' תלוי מאד בחברות (טווח מחירים גדול)
    וכמובן פתיחת חיסכון באחד מהאופציות המומלצות (אפשר כבר עכשיו)
    והעיקר שיהיה בשעה טובה!!

נ.ב. אומרים שהשפע בא ביחד עם הילד...

• @שבתי-בבית-ה
    מגבונים, משחה, סבון לתינוקות, אבקת כביסה לתינוק, וכו' וכו' תלוי מאד בחברות (טווח מחירים גדול)
    והעיקר שיהיה בשעה טובה!!

זאת אומרת לדעת המומחים כאן ש10,000 ש"ח יוכל להיות סכום טוב להתחלה

• @שבתי-בבית-ה
    והעיקר שיהיה בשעה טובה!!

@אבי-ר. כתב בתכנון חסכון: כמה עולה לידה של תינוק?:

באמת פרח מזכרוני...
    וא"כ כבר באותו עניין.
    חיתולים,
    (שידת החתלה),
    גרביים לתינוק,
    מגבת וסבונים לתינוק,
    אמבטיה,
    ועדיין, מסתבר ששכחתי פריט או שניים...

רק למי שיודע מניסיון

@שששששש
    רעיון טוב וראוי,
    תוכל לחסוך את הסכום בהו"ק לקרן כספית.

• כפי שכתבו כאן זה תלוי בהרבה פרטים. אבל עם תכנון נכון ויכולת הסתפקות בדברים במה שעובד אבל נוצץ אפשר להוריד את ההוצאות לאפס או קרוב לכך.
    למשל, אפשר להכין רשימה עם כל מה שתצטרכו, ולנסות לגייס מגמ"חים/למסירה /יד שניה באיכות טובה. אנחנו למשל קיבלנו עגלת סילבר קרוס כמעט חדשה. ביד 2 אפשר למצוא הרבה עגלות בוגבו וכד' במצב מצויין ובזיל הזול (החילוני הממוצע יולד ילד אחד ואח"כ אין לו מה לעשות עם זה).

• כפי שכתבו כאן זה תלוי בהרבה פרטים. אבל עם תכנון נכון ויכולת הסתפקות בדברים במה שעובד אבל נוצץ אפשר להוריד את ההוצאות לאפס או קרוב לכך.
    למשל, אפשר להכין רשימה עם כל מה שתצטרכו, ולנסות לגייס מגמ"חים/למסירה /יד שניה באיכות טובה. אנחנו למשל קיבלנו עגלת סילבר קרוס כמעט חדשה. ביד 2 אפשר למצוא הרבה עגלות בוגבו וכד' במצב מצויין ובזיל הזול (החילוני הממוצע יולד ילד אחד ואח"כ אין לו מה לעשות עם זה).

@שששששש
    רק תתקן את הכותרת לכמה עולה לידה של תינוק ראשון

כפי שציינו קודמי, יש גם ברית [קייטרינג אולם מוהל] שלום זכר, קרית שמע, ופדיון אם ישנו, תלוי גם אם ההורים עוזרים, הרבה בשלב הזה עדיין 'סמוכים על שולחנם', גם תלוי מאיזה עדה אתה, יש לי חבר בכולל [נחשו לבד מאיזה עדה הוא] שהוא טוען שאחרי כל אירוע הוא יוצא בפלוס..

• @שששששש
    רק תתקן את הכותרת לכמה עולה לידה של תינוק ראשון

כפי שציינו קודמי, יש גם ברית [קייטרינג אולם מוהל] שלום זכר, קרית שמע, ופדיון אם ישנו, תלוי גם אם ההורים עוזרים, הרבה בשלב הזה עדיין 'סמוכים על שולחנם', גם תלוי מאיזה עדה אתה, יש לי חבר בכולל [נחשו לבד מאיזה עדה הוא] שהוא טוען שאחרי כל אירוע הוא יוצא בפלוס..

@שמיל-שמיל תיקנתי

אם יש לך נסיון אולי תוכל לומר כמה יצא לך בסכומים?

• @שמיל-שמיל תיקנתי

אם יש לך נסיון אולי תוכל לומר כמה יצא לך בסכומים?

@שששששש
    אני לא יכול לומר לך כמה יעלה לך משום שאני לא יודע מה הנסיבות והתנאים שלך בדיוק, אך אם זה מענין אותך לפני כמה חודשים נולד לי בן [לא ראשון] אסכם לך בגדול את ההוצאות שהיו לי.
    א שלום זכר בין 200 ל300
    ב ק"ש 50 שח
    ברית
    1 אולם עלהבין 800 ל900 שקל
    2 קייטרינג ל50 מנות בסך הכולל כ2600 כולל משלוח
    3 מלצרים הסתייעתי במשפחה
    4 מוהל 400

בנוסף מראש החלטנו שאנחנו רוצים תמונות ניו בורן [למרות שזה עדיין לא התבצע..] ושרינו לזה אזור ה500 שקל
    סה"כ בגדול 5000 שקל

• @שששששש
    אני לא יכול לומר לך כמה יעלה לך משום שאני לא יודע מה הנסיבות והתנאים שלך בדיוק, אך אם זה מענין אותך לפני כמה חודשים נולד לי בן [לא ראשון] אסכם לך בגדול את ההוצאות שהיו לי.
    א שלום זכר בין 200 ל300
    ב ק"ש 50 שח
    ברית
    1 אולם עלהבין 800 ל900 שקל
    2 קייטרינג ל50 מנות בסך הכולל כ2600 כולל משלוח
    3 מלצרים הסתייעתי במשפחה
    4 מוהל 400

בנוסף מראש החלטנו שאנחנו רוצים תמונות ניו בורן [למרות שזה עדיין לא התבצע..] ושרינו לזה אזור ה500 שקל
    סה"כ בגדול 5000 שקל

@שמיל-שמיל
    נראה לי שלא הזכירו כאן בשרשור את ההוצאה עבור בית החלמה,
    אולי בגלל שיש החזר מהקופ"ח.

• @שמיל-שמיל
    נראה לי שלא הזכירו כאן בשרשור את ההוצאה עבור בית החלמה,
    אולי בגלל שיש החזר מהקופ"ח.

@צמיחה
    נכון שכחתי לציין, אבל ההחזר הוא עד 75 אחוז לא כולל בן הזוג [למקרה שרוצים לצאת בהמשך למלון או משהו ודמה], אם כי קומבינטורים עושים את שלהם

• @צמיחה
    נכון שכחתי לציין, אבל ההחזר הוא עד 75 אחוז לא כולל בן הזוג [למקרה שרוצים לצאת בהמשך למלון או משהו ודמה], אם כי קומבינטורים עושים את שלהם

@שמיל-שמיל
    דרך אגב,
    צאצאי החת"ס זי"ע זכאים ליומיים בבית החלמה בחינם עבור היולדת.
    דרך ארגון היכל החתם סופר.
    וגם זיכוי 600 ש"ח לאוכל.

• @שמיל-שמיל
    דרך אגב,
    דרך ארגון היכל החתם סופר.
    וגם זיכוי 600 ש"ח לאוכל.

@צמיחה כתב בתכנון חסכון: כמה עולה לידה של ילד ראשון?:

@שמיל-שמיל כתב בתכנון חסכון: כמה עולה לידה של ילד ראשון?:

אם כי קומבינטורים עושים את שלהם

גם בזה אפשר???😊 😁 😂

• הבסיס נראה לי התפספס אם זה בן או בת
    לבן יש הרבה יותר הוצאות אך מגיעה עם כיכרו בידו משא"כ בבת..

• הבסיס נראה לי התפספס אם זה בן או בת
    לבן יש הרבה יותר הוצאות אך מגיעה עם כיכרו בידו משא"כ בבת..

@איש-קיש תוכל לפרט איזה הוצאות יש בבת?
    כמובן שכולל את העגלה/עריסה/בקבוקים וכדו'

• @איש-קיש תוכל לפרט איזה הוצאות יש בבת?
    כמובן שכולל את העגלה/עריסה/בקבוקים וכדו'

@שששששש עדיין אין לי כזאת..בעז"ה יהיה
    אבל אין ברית ופדיון

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    74 צפיות
    א
    @אברהם-פרידמן שאלת השאלות. כמובן שלכל אחד יהיה בזה תשובה לפי דרכו וסגנונו וכך גם כל אחד יעשה לפי אישיותו. אני חושב שדבר ראשון זה לכתוב כל הוצאה והכנסה בין אם על מחשב בקובץ אקסל (שמחשב לבד) או על מחברת (יותר פרקטי) (יש לשים לב שתהיה מחברת גדולה עם מספר שורות מתאים) ובסוף כל חודש לחשב הוצאות = הכנסות. טיפ: לא צריך שזה יהיה דווקא לפי 1 לחודש עד 30 לחודש, אלא תלוי כל אחד לפי זמן המשכורת העיקרית שלו, (לדוגמה אם המשכורת נכנסת ב10 ניתן לעשות כל חודש מ10 עד ה9 הבא וכך תוכל לחשב במהלך החודש כמה יש לך עוד בשביל המשך החודש. דבר שני לעשות טבלה מסודרת (כנ"ל או באקסל או במחברת) של הוצאות והכנסות קבועות לפי תאריך בחודש, כך דבר ראשון תדע כמה בכלל יש לך אופציה בחודש קלאסי להוצאות משתנות, וכך גם בקלות יותר תוכל לצפות במצבך להמשך החודש, (לא תמיד זוכרים את כל ההוצאות הקבועות כמו חינוך תקשורת קופ"ח וכד' וע"י פתיחה קלה של המחברת או האקסל תוכל לראות הכל בברור) ובאופן כללי אני (ולא רק...) ממליץ להשתמש כמה שיותר במזומן, כך אתה הרבה יותר מודע לכמה יש לך וכמה אתה מוציא.
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    115 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @כותב-רק-מה-שיודע כתב בקורס יעוץ משכנתאות במחיר של יעוץ בודד, שווה?: @פייבל-אשרינו עיקר המעלה של יועץ הוא הקשרים וההסכמים שהוא משיג עם הבנקאים. את עיקר הידע של היועצים אפשר לקנות על רגל אחת אבל זה לא יעזור להשיג ריביות זולות כמו שהם משיגים וכמו שכתב @בית-שמש . ובכל מקרה מיחזור פנימי בד"כ עולה פחות מ5 לפעמים גם היועץ שהוציא לך את המשכנתא יכול לעשות לך מיחזור באזור ה2000. זה בדיוק הנקודה שגרמה לחבר שלי לא לקחת בעצמו את המשכנתא.
  • 9 הצבעות
    3 פוסטים
    178 צפיות
    שמיל שמילש
    אני מתנצל אך אף פעם לא חשבתי שאנחנו @ניסן-עציוני כתב בהאינטרס של המדינה הוא שתגיעו להפגנה נגדה בקלות: מדינה בריאה לא רק בהיבט התחבורי
  • 6 הצבעות
    2 פוסטים
    190 צפיות
    קל זכותק
    כל הכבוד על העלאת הנושא שני דגשים נוספים בנושא א. אם אתם עדיין לפני ויש לכם אפשורת לבקש מהמעסיק איך לתת את דמי ההבראה אם בתשלום אחד או שנים, ניתן להשפיע על השאלה האם דמי ההבראה יהיו יותר מקבע משכר הנימום (מה שרצוי אחרי להידה) או פחות מרבע משכר המינימום (מה שרצוי לפני הלידה). ב. למי שהייתה ירידה בשכר בעקבות מבצע עם כלביא (או אף מסיבות אחרות) ניתן לבקש מביטוח לאומי לתקן את החישוב כך שירידת השכר חבודש זה לא תשפיע על דמי הלידה (ראו כאן).
  • מה עולה יותר לחם או מכונת כביסה?

כלכלת המשפחה כלכלה נבונה
    14
    17 הצבעות
    14 פוסטים
    415 צפיות
    פשוט יהודיפ
    @הגיוני כתב במה עולה יותר לחם או מכונת כביסה?: @פשוט-יהודי יפה מאד! זה מתחבר לאשכול שלי- "איפה תרויחו הכי הרבה כסף". שהמכנה המשותף- לקבל פרספקטיבה אחידה לכל ההוצאות ההשקעות ושאר פעולות פיננסיות, וכשמחשבים את זה ברמה החודשית- זה הכי ברור, לצייר את זה מול העינים ולהשוות. אהבתי! תודה!