הקמת קרן השתלמות (IRA) לעצמאי
-
כמה שאלות לגבי הקמת קרן השתלמות לעצמאי:
א. רק לוודא, אני יכול להפריש את התקרה השנתית (הפטורה ממס רווחי הון) גם אם הכנסות העסק נמוכות יותר? והאם גם אם אני עצמאי שאינו עונה להגדרה?
ב. אני רוצה להפקיד עוד השנה (למניינם) את התקרה, ובעוד שבועיים בתחילת השנה הקרובה שוב את התקרה זה אפשרי נכון?
ג. אין לי קרן קיימת, כיצד והיכן הכי זול להקים כזו, כמובן עבור השקעה פסיבית שבגדול תהיה בעז"ה ללא שינויים. הבנתי שהכי חכם זה אפשרות שנקראת IRA אבל יש אפשרות כבר מהסכומים הללו?
ד. למדתי שאפשר לפתוח בכל שנה קרן נפרדת ואז אם מושכים מקרן אחת אחרי 6 שנים זה לא מאפס את הספירה של 6 שנים של הקרנות האחרות, ומצד שני אפשר לאחד קרנות לפני המשיכה ואז אפשר למשוך גם את הללו שהתחילו לפני פחות מ-6 שנים יחד עם זו שכבר חלף לה 6 שנים. א. האם זה נכון? ב. בהנחה שאכן יש מינימום לIRA האם זה יגרום לכך להיות לא אפשרי או שאפשר איכשהו לעשות קרנות נפרדות אבל באותו חשבון וכדו' שאז כן עונים על המינימום?
ה. כמובן שאני צריך גופים כשרים, (אם זה השקעה ישירה בחברות חו"ל 'גוייות' זה די מספק אותי).
ו. אשמח לעוד עצות בעניין.
תודה!
@מהון-להון
אתה יודע שצריך מינימום 200,000 ש"ח כדי לנהל קרן השתלמות IRA? -
א. רק לוודא, אני יכול להפריש את התקרה השנתית (הפטורה ממס רווחי הון) גם אם הכנסות העסק נמוכות יותר? והאם גם אם אני עצמאי שאינו עונה להגדרה?
ב. אני רוצה להפקיד עוד השנה (למניינם) את התקרה, ובעוד שבועיים בתחילת השנה הקרובה שוב את התקרה זה אפשרי נכון?
ג. אין לי קרן קיימת, כיצד והיכן הכי זול להקים כזו, כמובן עבור השקעה פסיבית שבגדול תהיה בעז"ה ללא שינויים. הבנתי שהכי חכם זה אפשרות שנקראת IRA אבל יש אפשרות כבר מהסכומים הללו?
ד. למדתי שאפשר לפתוח בכל שנה קרן נפרדת ואז אם מושכים מקרן אחת אחרי 6 שנים זה לא מאפס את הספירה של 6 שנים של הקרנות האחרות, ומצד שני אפשר לאחד קרנות לפני המשיכה ואז אפשר למשוך גם את הללו שהתחילו לפני פחות מ-6 שנים יחד עם זו שכבר חלף לה 6 שנים. א. האם זה נכון? ב. בהנחה שאכן יש מינימום לIRA האם זה יגרום לכך להיות לא אפשרי או שאפשר איכשהו לעשות קרנות נפרדות אבל באותו חשבון וכדו' שאז כן עונים על המינימום?
ה. כמובן שאני צריך גופים כשרים, (אם זה השקעה ישירה בחברות חו"ל 'גוייות' זה די מספק אותי).
תודה!
@מהון-להון כתב בהקמת קרן השתלמות (IRA) לעצמאי:
ג. אין לי קרן קיימת, כיצד והיכן הכי זול להקים כזו
איני יועץ השקעות!
א. ניתן להפקיד גם מעל גובה ההכנסה.
ב. זה אפשרי, תצטרך מאוד להזדרדז כי בימים האחרונים יש עומס.
ג. דרך בנקל יש 0.6 דמי ניהול, ישנם סוכנים שניתן להגיע ליותר זול.
על שאר השאלות אין לי תשובות מדוייקות.בהצלחה
-
@מהון-להון
אתה יודע שצריך מינימום 200,000 ש"ח כדי לנהל קרן השתלמות IRA?@שואף-ליותר כתב בהקמת קרן השתלמות (IRA) לעצמאי:
אתה יודע שצריך מינימום 200,000 ש"ח כדי לנהל קרן השתלמות IRA?
זה משהו גורף או שתלוי דרך מי עושים את זה?
והאם רלוונטי אם יש לי באותה קופה חשבון מסחר רגיל עם סכום מעל 200,000 ש"ח?
אחרת, זה אומר ששייך לעבור לIRA רק אחרי כמה וכמה שנות חיסכון, זה ככה? -
@שואף-ליותר כתב בהקמת קרן השתלמות (IRA) לעצמאי:
אתה יודע שצריך מינימום 200,000 ש"ח כדי לנהל קרן השתלמות IRA?
זה משהו גורף או שתלוי דרך מי עושים את זה?
והאם רלוונטי אם יש לי באותה קופה חשבון מסחר רגיל עם סכום מעל 200,000 ש"ח?
אחרת, זה אומר ששייך לעבור לIRA רק אחרי כמה וכמה שנות חיסכון, זה ככה?@מהון-להון לא חייבים 200,00 יש אפשרויות גם אם יש לך 75,000 בפנסיה ועוד 20,000 השתלמות, אפשרי דרך גלובל נט (אם יש לך מועדון הוט יש לך הטבה) ודרך אג'נדה הם עושרים בכל המעבר וכו'.
לא המלצה כמובן. -
@מהון-להון לא חייבים 200,00 יש אפשרויות גם אם יש לך 75,000 בפנסיה ועוד 20,000 השתלמות, אפשרי דרך גלובל נט (אם יש לך מועדון הוט יש לך הטבה) ודרך אג'נדה הם עושרים בכל המעבר וכו'.
לא המלצה כמובן.@מחשב-מסלול-מחדש
לא להעביר את הפנסיה -
תודה!
@מהון-להון
כפי שכתב @משכנתא-בקצב-שלך
א. כן.
ב. כן.
ג. הכי פשוט תפנה לבנקל הם פותחים בהראל בדמי ניהול 0.6.
IRA זה רק מ-75,000 ש"ח, ויש מקומות מסכומים הרבה יותר גבוהים.
הדמי ניהול תלויים בגובה הצבירה.
ד. כל קה"ש מאז ההפקדה הראשונה היא סגורה למשך 6 שנים.
כשיש 2 קרנות, אחת שכבר עבר לה 6 שנים, והשנייה שעדיין לא עבר 6 שנים, אפשר להחיל וותק ולמשוך את שתיהם יחד.
לא שמעתי שאפשר לפתוח כמה קרנות בניהול אישי באותו חשבון.
ה. תוכל לראות באתר של אהרן זלץ את רשימת המסלולים הכשרים.
ו. IRA מיועד למתקדמים,
אם אתה עדיין לא שם, פשוט תפנה לבנקל. -
@מחשב-מסלול-מחדש
לא להעביר את הפנסיה@צמיחה כתב בהקמת קרן השתלמות (IRA) לעצמאי:
לא להעביר את הפנסיה
למה? (אני מתכוון אם אני משאיר סכם לכיסוי ביטוחי)
-
@צמיחה כתב בהקמת קרן השתלמות (IRA) לעצמאי:
לא להעביר את הפנסיה
למה? (אני מתכוון אם אני משאיר סכם לכיסוי ביטוחי)
@מחשב-מסלול-מחדש
מה לא טוב לך בפנסיה? -
@מחשב-מסלול-מחדש
מה לא טוב לך בפנסיה?@צמיחה הכל טוב, ומה לא טוב בהשתלמות?
זה המעלה בניהול אישי שהאדם בוחר איפה להשקיע.
חוץ מזה שלפי הידוע לי בפנסיה רק 70% מושקע במנייתי. אבל זה מה שאני (חושב שאני) יודע. -
@צמיחה הכל טוב, ומה לא טוב בהשתלמות?
חוץ מזה שלפי הידוע לי בפנסיה רק 70% מושקע במנייתי. אבל זה מה שאני (חושב שאני) יודע.@מחשב-מסלול-מחדש
בניהול האישי למיטב ידיעתי אתה מפסיד את המרכיב הביטוחי וצריך לרכוש אותו במקביל באופן עצמאי, לא בהכרח מדובר בצעד משתלם.
70 אחוז מופקד במנייתי אך עוד 30 עם הבטחה 5.5 בערך אחוז צמוד בכל מצב שזה מתקרב יותר ל7.5 אחוז שנתי], אף אחד לא יכול להבטיח לך כזה דבר בהשקעה עצמאית -
@מהון-להון
כפי שכתב @משכנתא-בקצב-שלך
א. כן.
ב. כן.
ג. הכי פשוט תפנה לבנקל הם פותחים בהראל בדמי ניהול 0.6.
IRA זה רק מ-75,000 ש"ח, ויש מקומות מסכומים הרבה יותר גבוהים.
הדמי ניהול תלויים בגובה הצבירה.
כשיש 2 קרנות, אחת שכבר עבר לה 6 שנים, והשנייה שעדיין לא עבר 6 שנים, אפשר להחיל וותק ולמשוך את שתיהם יחד.
לא שמעתי שאפשר לפתוח כמה קרנות בניהול אישי באותו חשבון.
ה. תוכל לראות באתר של אהרן זלץ את רשימת המסלולים הכשרים.
ו. IRA מיועד למתקדמים,
אם אתה עדיין לא שם, פשוט תפנה לבנקל.@צמיחה כתב בהקמת קרן השתלמות (IRA) לעצמאי:
כשיש 2 קרנות, אחת שכבר עבר לה 6 שנים, והשנייה שעדיין לא עבר 6 שנים, אפשר להחיל וותק ולמשוך את שתיהם יחד.שימו לב לטעות נפוצה!
אי אפשר לבצע השלכת וותק מקרן עצמאית לקרן עצמאית.
ניתן להשליך וותק רק כשאחת מהן היא קרן השתלמות שכירה. -
כשיש 2 קרנות, אחת שכבר עבר לה 6 שנים, והשנייה שעדיין לא עבר 6 שנים, אפשר להחיל וותק ולמשוך את שתיהם יחד.שימו לב לטעות נפוצה!
ניתן להשליך וותק רק כשאחת מהן היא קרן השתלמות שכירה.@בנימין-26
תודה על ההערה, אכן לא חישבתי את זה.
על מנת לממש את האופציה של החלת הוותק חייבים להתקיים התנאים הבאים:א. אחד משני החשבונות בקרנות ההשתלמות הינו במעמד 'שכיר' (השני יכול להיות גם במעמד של 'עצמאי', אבל אם שני החשבונות הם במעמד של 'עצמאי', החלת הוותק אינה אפשרית).
ב. יש למשוך את כל הכספים שהצטברו בקרן ה"צעירה" (מהקרן הוותיקה, זו שחלפו למעלה מ-6 שנים ממועד פתיחתה ולכן האופציה של החלת הוותק רלוונטית, ניתן למשוך גם רק חלק מהסכום).
ג. סדר פעולות: תחילה תתבצע המשיכה מהקרן הצעירה, ורק אחר-כך ניתן למשוך כספים מהקרן הוותיקה.
ד. אין הפקדות מקבילות בשתי הקרנות.
ה. לא בוצעה עד לנקודת הזמן הנוכחית משיכת כספים מהקרן הוותיקה.
רק אם כל התנאים הנ"ל מתקיימים, ניתן לבצע החלת וותק בקרן השתלמות.
ואכן חשוב להדגיש שעל פי התקנות, ניתן להחיל ותק מקרן השתלמות במעמד שכיר על קרן השתלמות במעמד עצמאי, ניתן להחיל ותק מקרן השתלמות במעמד עצמאי על קרן השתלמות במעמד שכיר, ניתן להחיל ותק מקרן השתלמות במעמד שכיר על קרן השתלמות במעמד שכיר, ואולם לא ניתן להחיל ותק מקרן השתלמות במעמד עצמאי על קרן השתלמות במעמד עצמאי.
יש לשים לב להוראה לפיה ניתן למשוך כספים מקרן ההשתלמות הותיקה יותר, רק לאחר משיכת כל הכספים מקרן ההשתלמות החדשה יותר.
החלת ותק אפשרית רק בתנאי ולא בוצעה משיכה מקרן ההשתלמות הותיקה.
-
@צמיחה הכל טוב, ומה לא טוב בהשתלמות?
חוץ מזה שלפי הידוע לי בפנסיה רק 70% מושקע במנייתי. אבל זה מה שאני (חושב שאני) יודע.@מחשב-מסלול-מחדש
לא הבנתי את כוונתך, א"א להעביר את הפנסיה לקרן השתלמות, זה שתי מוצרים שונים.ובנוגע למה לא להעביר את הפנסיה לקופת גמל, ניתן לשמוע את הרב לבקוביץ מדבר ע"ז השבוע בקו אור עולם.
-
ניתן להשליך וותק רק כשאחת מהן היא קרן השתלמות שכירה.@בנימין-26
בגלל שא"א להחיל וותק מקה"ש של עצמאי על קה"ש של עצמאי,
לכן יש המלצה לפתוח כל שנה או שנתיים קרן השתלמות חדשה,
וכך כל שנה או שנתיים משתחררת קרן השתלמות חדשה.
אבל מצד שני אף פעם לא חייבים למשוך את כל הסכום בבת אחת, ואפשר למשוך בפעימות, ולכן לא בהכרח שכדאי לפתוח כל שנה קרן חדשה. -
@מחשב-מסלול-מחדש
לא הבנתי את כוונתך, א"א להעביר את הפנסיה לקרן השתלמות, זה שתי מוצרים שונים.ובנוגע למה לא להעביר את הפנסיה לקופת גמל, ניתן לשמוע את הרב לבקוביץ מדבר ע"ז השבוע בקו אור עולם.
לא הבנתי את כוונתך, א"א להעביר את הפנסיה לקרן השתלמות, זה שתי מוצרים שונים.
לא התכוונתי לזה, רק שהם נותנים להעביר קה"ש בסכום נמוך אם מעבירים פנסיה.