דילוג לתוכן

מה מתאים לכם יותר - קופת גמל או קופת גמל להשקעה?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
4 3 100 4
  • קופת גמל או קופת גמל להשקעה

אחד הבלבולים הנפוצים ביותר אצל חוסכים צעירים וגם בגילאים מתקדמים יותר הוא בין קופת גמל לקופת גמל להשקעה.
    השם דומה – אבל המשמעות הכלכלית שונה לגמרי.
    בואו נעשה סדר.
    קופת גמל – חיסכון פנסיוני לטווח ארוך מאוד
    קופת גמל “רגילה” היא מוצר פנסיוני.
    ישנם עובדים כמו: עובדי הוראה, רשויות מקומיות ועוד המופרש להם לקופת גמל עבור רכיבי שכר של החזר הוצאות.

המשמעות:

• הכספים מיועדים לגיל פרישה
    • משיכה לפני גיל פרישה כרוכה במס גבוה מאוד
    • היתרון המרכזי: ההפקדה מזכה בהטבת מס על ההפקדה

קופת גמל מתאימה למי שמטרת החיסכון שלו היא:

• הכנסה חודשית בגיל פרישה
    • תכנון מס

קופת גמל להשקעה – חיסכון גמיש
    קופת גמל להשקעה היא מוצר הוני- נזיל למשיכה, לא פנסיוני קלאסי.

המשמעות:

• ניתן למשוך את הכסף בכל שלב
    • מס רווחי הון 25% ריאלי (25% בניכוי האינפלציה) בעת המשיכה
    • יתרון משמעותי: אם בוחרים למשוך את הכסף כקצבה בגיל פרישה – ניתן לקבל פטור ממס

קופת גמל להשקעה מתאימה למי שמחפש:

• חיסכון נזיל בכל עת
    • אפשרות לשלב בין השקעה שוטפת לבין פרישה עתידית

אז מה ההבדל המהותי?
    ההבדל הוא לא רק בשם אלא במטרה של הכסף:
    קופת גמל כסף “נעול” לפרישה,
    קופת גמל להשקעה כסף זמין, עם אופציה לפרישה.

מי שמתבלבל בין השתיים עלול:
    לנעול כספים שהוא עוד יזדקק להם או להפך – לוותר על יתרונות מס משמעותיים בפרישה.
    unnamed.jpg

הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
    unnamed.png

• רחל עומסיר רחל עומסי התייחס לנושא זה
  • כמה דמי הניהול הסטנדרטיים בקופת גמל להשקעה ?
    תודה.

• תלוי דרך מי אתה פותח- במקסימום 0.8
    דרכי ניתן בחברות מסוימות 0.45 או 0.4 אם מדובר בסכום גבוה (אני יועצת בעלת רישיון ואיני מקבלת טובות הנאה מחברות הביטוח)

• תלוי דרך מי אתה פותח- במקסימום 0.8
    דרכי ניתן בחברות מסוימות 0.45 או 0.4 אם מדובר בסכום גבוה (אני יועצת בעלת רישיון ואיני מקבלת טובות הנאה מחברות הביטוח)

@רחל-עומסי אפשר לדעת איזה חברות והאם בכל סוגי המסלולים?

נושאים מוצעים

• 6 הצבעות
    19 פוסטים
    276 צפיות
    כ
    @שמח-לעזור לא הבנתי. הרמתי ידיים.
  • 6 הצבעות
    2 פוסטים
    148 צפיות
    בוטח בה'ב
    @רחל-עומסי כתב בלהיות מאושרים - ולהרוויח יותר: אל תתמקדו רק ב"מה עושים עם הכסף", אלא גם איך אתם ניגשים אליו – באיזו אנרגיה, באיזו תחושת ביטחון. חזק מאוד הייתי מוסיף אל תתמקדו ב"איך עושים כסף" אלא איך אנחנו דואגים לכלכל את חיינו בצורה בריאה ומושכלת כסף הוא לא מטרה כסף הוא אמצעי
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    191 צפיות
    צ
    @רואה-את-הנולד @דרור אני רק יודע להגיד שזו הטבה על הפרשות נוספות, זה לא קשור לפנסיה, כי זה הפרשות בגין רכיבים לא פנסיוניים. לכן זה בקופת גמל בפני עצמה. לגבי קרן השתלמות למורים וגננות, זה מוצר שמיועד לאלו שיוצאים לשנת שבתון. וזה לא מוצר עם הטבות מיוחדות [חוץ מהדמי ניהול הנמוכים]. יש בזה אריכות כאן באשכול אחר.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    287 צפיות
    ה. שלמהה
    @רואה-את-הנולד כתב בעל ההבדלים בין קופת גמל לפנסיה: @י-סנדרס כתב בעל ההבדלים בין קופת גמל לפנסיה: אין כיסוי ביטוחי - יש רק בפנסיה אנחנו משלמים על הכיסוי הזה זה לא בחינם אפשר גם לעשות ביטוח בנפרד לא? אפשר, אך הביטוח הפנסיוני הוא הזול ביותר.
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    502 צפיות
    ג
    @בעז-ה כתב בהסבר על נתונים בקופת גמל: תודה לכל העונים https://forum.benakel.org/user/גמל-און אשמח להסבר על מסחר עצמאי, בפרט לאדם כמוני שלא מבין בזה כלום, ורק התייעצתי עם מקצועי בלבד בפרוג ועשיתי כדבריה, כרגע יש לי באיזור ה150 אלף מושקעים... ושוב תודה רבה מסחר עצמאי זה פשוט יותר ממה שזה נראה. פותחים חשבון באחת החברות כמו אקסלנס, מבצעים העברה מחשבון הבנק, וכשהכסף מופיע בחשבון ההשקעות – אפשר לרכוש ניירות ערך או קרנות. השאלה היא האם כדאי למכור את הכספים שהפקדת בקופת גמל להשקעה או לקחת הלוואה מהקופה ולהעביר למסחר עצמאי. אם תרצה עזרה באופן פרטני וללא תשלום, אתה מוזמן להשאיר לי פרטים באתר שלי.