התייעצות לגבי השקעה בקרן כספית – היכן הכי משתלם לפתוח חשבון?
-
שלום לכולם,
אני מעוניין להתחיל חיסכון לטווח של כ-3 עד 6 שנים. כרגע יש לי סכום ראשוני של כ-10,000 עד 15,000 ש"ח להפקדה, ובהמשך התכנון הוא להוסיף מדי פעם עוד כמה אלפי שקלים (פעם בחודש או כמה חודשים, תלוי ביכולת).
מבדיקה ראשונית שעשיתי, נראה לי שקרן כספית היא האופציה המתאימה ביותר עבורי כרגע מבחינת רמת הסיכון והנזילות.
ההתלבטות העיקרית שלי היא היכן לנהל את הכסף, בדגש על עמלות קנייה/מכירה ונוחות תפעולית בהפקדות חוזרות:
דרך הבנק: האם זה בכלל רלוונטי בסכומים כאלו או שהעמלות "יאכלו" את התשואה? (אשמח לשמוע אם מישהו הצליח לקבל פטור מעמלות קנייה/מכירה ודמי משמרת על קרנות כספיות).
דרך ברוקר מקומי (כמו מיטב, IBI וכו'): האם יש יתרון לפתיחת חשבון עצמאי עבור סכומים של 10k-15k עם הפקדות חודשיות? האם יש שם דמי טיפול חודשיים שיכולים להפוך את העסק ללא משתלם?
אשמח לשמוע מבעלי ניסיון:
-
איפה אתם מנהלים את הקרן הכספית שלכם?
-
האם יש ברוקר שנוח במיוחד לעבודה במיוחדבהפקדות מזדמנות?
-
האם יש אפיקי חיסכון דומים (סולידיים ונזילים) שלדעתכם כדאי לי לבחון במקום או בנוסף?
תודה רבה לעוזרים!
נ.ב. כמובן שחשוב לי שיהיה עם כשרות! -
-
@בואו-חשבון.
תודה רבה
אבל לטווח של כ-3 עד 6 שנים זה הכי טוב?
והאם יש הבדל בין הבנקים מבחינת נוחות וכדו? -
לא הייתי בבנקים אחרים

בגדול כולם אותו דבר.
לטווח של 3-6 שנים אולי אפשר לשקול דברים אחרים.
השאלה היא האם כבר עכשיו ידוע היעד של הכסף.
אולי שווה לשקול ייעוץ -
לא הייתי בבנקים אחרים

בגדול כולם אותו דבר.
השאלה היא האם כבר עכשיו ידוע היעד של הכסף.
אולי שווה לשקול ייעוץ@בואו-חשבון. כתב בהתייעצות לגבי השקעה בקרן כספית – היכן הכי משתלם לפתוח חשבון?:
איזה דברים??
-
@בואו-חשבון. כתב בהתייעצות לגבי השקעה בקרן כספית – היכן הכי משתלם לפתוח חשבון?:
איזה דברים??
-
@צמיחה כתב בהתייעצות לגבי השקעה בקרן כספית – היכן הכי משתלם לפתוח חשבון?:
אפשר לשלב אג"ח ומדדי מניות
אבל אני צריך משהו סולידי ונזיל המטרה היא להגיע לכ 100 אלף ש"ח לצורך מסוים אני לא יכול לספוג ירידות