דילוג לתוכן

השקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית

שוק ההון והשקעות
44 8 228 8
  • בכל מקרה, @האדם-חושב החשוב,
    סטטיסטית בכל 3-4 שנים יש משבר רציני בשוק ההון...
    (זה סטטטיסטיקה שביכולתי לחפש לך, אם אתה מעוניין).
    זה חלק מהרעיון. צריך להיות מוכן לזה.

• @דוד-בן-זיקרי
    אני חושב שכולם פה הסבירו מאוד יפה כמה חשוב להיזהר שמשקעים וכו'
    אבל עם משהו יכול להתייחס לתוכן העניין
    האם זה באמת בועה או שזה באמת כצעקתה הרי בסוף כולם מסכימים שמדובר על משהו ששוק ההון לא יתמודד איתו מדובר על משהו גדול ורחב כ"כ

@האדם-חושב אני חושב שקשה מאוד לענות האם זה בועה ועוד יותר קשה לענות מתי יהיה הפיצוץ של הבועה , בועות מסתברות בדיעבד ולכן מה שנותר בזמנים כאלה זה רק לנסות לתמחר מחירי החברות וכרגע בגדול הם לא בועתיים .
    מעבר לזה שהבינה מלאכותית עדיין לא הגיע לשיא היכולת שלה כרגע התקרה לא נובעת מטכנולוגיה אלא דווקא מתשתיות .
    ושוב לטווח הארוך אני לא חושב שיש איום על שוקי ההון .

• השאלה היא מה הערך הכלכלי של הבינה?
    כמה היא תחזיר למשקיעים?

• רק שלא תגידו עוד שנים קדימה שלא אמרתי....

@האדם-חושב כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

רק שלא תגידו עוד שנים קדימה שלא אמרתי....

ובאם זה לא יתממש אל תגידו שאמרתי.....😉 😉

רק שלא תגידו עוד שנים קדימה שלא אמרתי....

אם אתה מתכוון לכך שאתה מנבא משבר בשוק בשנים הקרובות,
    אז אומר כבר מעכשיו:
    ניצחת! צדקת! אמרת מראש!...
    אכן יהיה משבר בשוק ההון בשנים הקרובות...

• @אפ_על_פי_כן
    אני מדבר על משבר הרבה יותר משמעותי
    כל אחד מבין שמשברים יהיו גם יהיו ומי שאומר שלא אז שלא ישקיע
    אני מדבר על משהו הרבה יותר משמעותי
    ואני יודע שזה דעת יחיד ואני עדין לא מפחד לאומר (מקסימום אני לא צודק, אבל אם אני כן צודק.....)

• @אפ_על_פי_כן
    ואני יודע שזה דעת יחיד ואני עדין לא מפחד לאומר (מקסימום אני לא צודק, אבל אם אני כן צודק.....)

@האדם-חושב

ימים יגידו.

• @האדם-חושב

ימים יגידו.

@אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

ימים יגידו.

שנים יגידו...

גם לטענת @האדם-חושב היקר יכול לקחת עוד שנים שבינתיים יכולה להיות עוד עליה של 100%.

• לא קראתי את הכתבה ואני לא מומחה לשוק ההון (בקושי מבין)
    אבל נראה לי שצריך לזכור לגבי ה-AI ושאר הדברים
    החשש שאנחנו מגזימים וזה יתפוצץ וכו'
    זה משפט של אדם חושב (יהודי) אבל לענ"ד העולם לא מסתכל על זה כך ומפתחים בזה תלות לכן אני לא חושב שיהיה פיצוץ
    מה עוד שהממציאים של הדברים גורפים כסף גדול והם לא יביאו לזה להעלם במהרה

@בן-עליה כתב

כרגע הם מפסידים סכומים כמו תקציבים של מדינות
    זה המוצר שהעלות פיתוח שלו היקרה בהיסטוריה
    אופן ai תפסיד מאות מיליארדים לפני שתהפוך לרווחית אי פעם

• @בן-עליה כתב

כרגע הם מפסידים סכומים כמו תקציבים של מדינות
    זה המוצר שהעלות פיתוח שלו היקרה בהיסטוריה
    אופן ai תפסיד מאות מיליארדים לפני שתהפוך לרווחית אי פעם

@שמח-לעזור אוסיף לדבריך שגם בועת הדוט קום בסוף המאה הקודמת (1998-2000) הייתה עם חברות שהיו להם הכנסות לאורך כל הדרך וחלקם קיימות עד היום (אנבידיה לדוגמה) אבל זה לא גרם להם לא להפסיד עשרות אחוזים בפיצוץ הבועה, כיוון שהתמחור שלהם היה מעל ומעבר. היום בחלק גדול מהמקרים החברות כרגע בכלל לא רווחיות, או שפעילות הAI של החברות (בחברות ענק כמו גוגל וברמה מסויימת מיקרוסופט ברכיב של ההשקעה העצמית שלה בפיתוח מודולים אבל היא מצד שני מרוויחה מההפסדים של openAI) היא לא רווחית.

מצרף דוגמה של חברה שפעילה עד היום וייצרה רווח לאורך כל הדרך אבל מחקה 99.89% מהשווי שלה בפיצוץ הבועה (ואגב עד היום לא עברה את ה40% מהשיא שלה לפני הבועה בשום שלב)
    6e3d3813-4dfa-4179-bbc7-6377c141cba2-image.png
    אנבידיה קרסה קצת באיחור אבל גם היא ב2002 מחקה מעל 75% מהשווי שלה למרות שהיא לא הייתה הפסדית.
    וכנ"ל דוגמאות אין ספור.

הדוגמה הכי קיצונית שאני מכיר לזה ששווי שוק לא מעיד על רווחיות זה חברת אובר שלמרות שהיא חברה ציבורית כבר מ2018 היא נכנסה לריווחיות רק ב2023 ועד אז הפסידה מליארדים.
    גם אחרי שהיא נכנסה לרווחיות תפעולית היא רחוקה מלכסות את ההשקעה של השנים הקודמות.
    להלן טבלת רווח /הפסד במליוני דולרים
    2024 $9,856
    2023 $1,887
    2022 $-9,141
    2021 $-496
    2020 $-6,768
    2019 $-8,506
    2018 $997
    2017 $-4,033
    2016 $-370

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    17 פוסטים
    306 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 7 הצבעות
    44 פוסטים
    903 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמיל-שמיל כתב בהשקעות לאזרחי ארה"ב סיכום [מקוה מועיל]: @ה.-שלמה @ה.-שלמה כתב בהשקעות לאזרחי ארה"ב סיכום [מקוה מועיל]: קרנות בארה"ב מחוייבות לחלק דיבידנדים ולא משנה באיזה צורה הן משקיעות. לא הבנתי אם הם משקיעים באגחים גם צריכים לחלק דיבידנדים?, אם אין דיבדינדים את מה הם יחלקו בדיוק? מדובר בקרנות פאסיביות, הוי אומר בנכסים שמכניסים דיבידנדים לפחות ב50% מהקרן. אג"חים מכניסים תשלומי ריבית, שנחשבים אף הם דיבידנדים.
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    780 צפיות
    ס
    תמונה אחת שווה אלף מילים אזרח אמריקאי ושוק ההון, כל מה שצריך לדעת! מיסוי אמריקאי: מהו מס PFIC המאיים? מיסוי אמריקאי: מהו מס עזבון? בני זוג שאחד אמריקאי ואחד לא, על שם מי לפתוח חשבון השקעות? קרנות אמריקאיות: השוואה בין בתי השקעות זרים לבתי השקעות ישראלים קניית קרנות אמריקאיות: השוואה בין בתי ההשקעות הישראלים עדכונים חשובים בקרנות S&P 500 פופולריות + טיפ רוצים להפטר ממס רווח הון? כל המידע על החזר מס, כאן! קיבלתם דמי לידה השנה? יתכן שמגיע לכם יותר! תזכורות לקראת סוף שנת המס
  • 0 הצבעות
    95 פוסטים
    3k צפיות
    שמיל שמילש
    צירפתי מדריך סיכום, מקוה שיהיה לתועלת סיכום אופני ההשעות לאזרחי ארה"ב
  • הערה כללית בנושא תכנון השקעות

שוק ההון והשקעות
    3
    1 הצבעות
    3 פוסטים
    171 צפיות
    טריידרט
    @משה-חיים כתב בהערה כללית בנושא תכנון השקעות: במחיר למשתכן יש אפשרות לעיתים לקבל מחיר נמוך ממחיר שוק ב-500 אלף עד מיליון ש"ח. ואיך אומרים..? - נשמע לי טוב..!! אז אולי עבור הספק הזה, שווה לי להתחיל לעשות מאמצים מסוימים..? אציין, כמדומני עו"ד נתן רוזנבלט כתב שתקופה זו התסיימה, תקציב השתתפות משרד השיכון בהנחות אלו השתנה, ונדיר מאוד (עד בלתי קיים) לזכות כיום בהנחה מעל 600 אש"ח במחיר למשתכן / למטרה. (אכן פעם זה היה כדאי עד כדאי מאוד, חבר שלי זכה בתחנת שידור בי-ם במחיר של 2.8 מליון ש"ח מתחת למחיר השוק!)