דילוג לתוכן

השקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית

שוק ההון והשקעות
59 8 272 8
  • @אפ_על_פי_כן
    אני מדבר על משבר הרבה יותר משמעותי
    כל אחד מבין שמשברים יהיו גם יהיו ומי שאומר שלא אז שלא ישקיע
    אני מדבר על משהו הרבה יותר משמעותי
    ואני יודע שזה דעת יחיד ואני עדין לא מפחד לאומר (מקסימום אני לא צודק, אבל אם אני כן צודק.....)

@האדם-חושב

@האדם-חושב כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

ואני יודע שזה דעת יחיד ואני עדין לא מפחד לאומר (מקסימום אני לא צודק, אבל אם אני כן צודק.....)

ימים יגידו.

• @האדם-חושב

ימים יגידו.

@אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

ימים יגידו.

שנים יגידו...

גם לטענת @האדם-חושב היקר יכול לקחת עוד שנים שבינתיים יכולה להיות עוד עליה של 100%.

• לא קראתי את הכתבה ואני לא מומחה לשוק ההון (בקושי מבין)
    אבל נראה לי שצריך לזכור לגבי ה-AI ושאר הדברים
    החשש שאנחנו מגזימים וזה יתפוצץ וכו'
    זה משפט של אדם חושב (יהודי) אבל לענ"ד העולם לא מסתכל על זה כך ומפתחים בזה תלות לכן אני לא חושב שיהיה פיצוץ
    מה עוד שהממציאים של הדברים גורפים כסף גדול והם לא יביאו לזה להעלם במהרה

@בן-עליה כתב

כרגע הם מפסידים סכומים כמו תקציבים של מדינות
    זה המוצר שהעלות פיתוח שלו היקרה בהיסטוריה
    אופן ai תפסיד מאות מיליארדים לפני שתהפוך לרווחית אי פעם

• @בן-עליה כתב

כרגע הם מפסידים סכומים כמו תקציבים של מדינות
    זה המוצר שהעלות פיתוח שלו היקרה בהיסטוריה
    אופן ai תפסיד מאות מיליארדים לפני שתהפוך לרווחית אי פעם

@שמח-לעזור אוסיף לדבריך שגם בועת הדוט קום בסוף המאה הקודמת (1998-2000) הייתה עם חברות שהיו להם הכנסות לאורך כל הדרך וחלקם קיימות עד היום (אנבידיה לדוגמה) אבל זה לא גרם להם לא להפסיד עשרות אחוזים בפיצוץ הבועה, כיוון שהתמחור שלהם היה מעל ומעבר. היום בחלק גדול מהמקרים החברות כרגע בכלל לא רווחיות, או שפעילות הAI של החברות (בחברות ענק כמו גוגל וברמה מסויימת מיקרוסופט ברכיב של ההשקעה העצמית שלה בפיתוח מודולים אבל היא מצד שני מרוויחה מההפסדים של openAI) היא לא רווחית.

מצרף דוגמה של חברה שפעילה עד היום וייצרה רווח לאורך כל הדרך אבל מחקה 99.89% מהשווי שלה בפיצוץ הבועה (ואגב עד היום לא עברה את ה40% מהשיא שלה לפני הבועה בשום שלב)
    6e3d3813-4dfa-4179-bbc7-6377c141cba2-image.png
    אנבידיה קרסה קצת באיחור אבל גם היא ב2002 מחקה מעל 75% מהשווי שלה למרות שהיא לא הייתה הפסדית.
    וכנ"ל דוגמאות אין ספור.

הדוגמה הכי קיצונית שאני מכיר לזה ששווי שוק לא מעיד על רווחיות זה חברת אובר שלמרות שהיא חברה ציבורית כבר מ2018 היא נכנסה לריווחיות רק ב2023 ועד אז הפסידה מליארדים.
    גם אחרי שהיא נכנסה לרווחיות תפעולית היא רחוקה מלכסות את ההשקעה של השנים הקודמות.
    להלן טבלת רווח /הפסד במליוני דולרים
    2024 $9,856
    2023 $1,887
    2022 $-9,141
    2021 $-496
    2020 $-6,768
    2019 $-8,506
    2018 $997
    2017 $-4,033
    2016 $-370

• עדכון מאתמול (קרדיט: מסודרים פלוס)

8685131d-fc3f-4a36-9cf1-ad10a2a2a0bf-image.png

• עדכון מאתמול (קרדיט: מסודרים פלוס)

8685131d-fc3f-4a36-9cf1-ad10a2a2a0bf-image.png

@שמח-לעזור
    וזה בדיוק מדבר על בלון
    הרי ההכנסות זינקו מה שאומר שהציבור מאמין בחברה אבל משהוא עדיין תקוע שאין רווחים מספיק טובים
    ואני יוסיף שאפשר לאירות שהשוק משווה את הAI בסכומים הרבה יותר גבוהים ממה שהם באמת יכולים להרוויח ולכן אותי זה ממש מרתיע....

• @שמח-לעזור
    וזה בדיוק מדבר על בלון
    הרי ההכנסות זינקו מה שאומר שהציבור מאמין בחברה אבל משהוא עדיין תקוע שאין רווחים מספיק טובים
    ואני יוסיף שאפשר לאירות שהשוק משווה את הAI בסכומים הרבה יותר גבוהים ממה שהם באמת יכולים להרוויח ולכן אותי זה ממש מרתיע....

@שמח-לעזור
    וזה בדיוק מדבר על בלון

לא בהכרח בלון
    השאלה היא מה המודל העיסקי
    סטאראפים - כל הרעיון שלהם הוא רווח באקזיט -
    משקיעים הרבה כסף ומאמץ בפיתוח בלי להרוויח כלום כמה שנים, ולאמ"כ מוכרים את הפיתוח לחברה אחרת ובמכירה גורפים הון.

• @האדם-חושב כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

@שמח-לעזור
    וזה בדיוק מדבר על בלון

לא בהכרח בלון
    השאלה היא מה המודל העיסקי
    סטאראפים - כל הרעיון שלהם הוא רווח באקזיט -
    משקיעים הרבה כסף ומאמץ בפיתוח בלי להרוויח כלום כמה שנים, ולאמ"כ מוכרים את הפיתוח לחברה אחרת ובמכירה גורפים הון.

@אפ_על_פי_כן
    או מנפיקים…

אבל עדיין
    לא היה מוצר הפסדי כ״כ בהיסטוריה

ניתוח שראיתי פעם על ההשקעות בתחום
    f3dfdba2-37b5-4551-aaa1-57bc2631b320-image.png

האמת היא שה״בועה״ הזו קצת נחלשה
    אינבידה כבר הרבה זמן מדשדשת
    מייקרוסופט אמזון ומטא הביאו תשואה נמוכה מסנפ
    גוגל היחידה שהצליחה לשלב את ai בכלים הקיימים שלה בצורה טובה
    ולכן השוק גמל לה בקפיצת שווי מטורפת
    ואופן ai תכננה להנפקה השנה בשווי אסטרונומי של חצי טריליון
    כרגע היא איבדה מהזוהר שלה ומעניין לראות אם תצא להנפקה בכל זאת

• אגב
    מהפכת הai נתקעת בכלל בשלב התשתיות

image.png

• @אפ_על_פי_כן
    או מנפיקים…

אבל עדיין

ניתוח שראיתי פעם על ההשקעות בתחום
    f3dfdba2-37b5-4551-aaa1-57bc2631b320-image.png

האמת היא שה״בועה״ הזו קצת נחלשה
    אינבידה כבר הרבה זמן מדשדשת
    מייקרוסופט אמזון ומטא הביאו תשואה נמוכה מסנפ
    גוגל היחידה שהצליחה לשלב את ai בכלים הקיימים שלה בצורה טובה
    ולכן השוק גמל לה בקפיצת שווי מטורפת
    ואופן ai תכננה להנפקה השנה בשווי אסטרונומי של חצי טריליון
    כרגע היא איבדה מהזוהר שלה ומעניין לראות אם תצא להנפקה בכל זאת

@שמח-לעזור כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

@אפ_על_פי_כן
    או מנפיקים…

אבל עדיין

מאד מעניין מה שהבאת. לא הכרתי את הנתונים האלה, ותודה לך.

השאלה היא האם רלוונטי ההפסדיות הנוכחית -
    מכיוון שאין ספק שה- AI מחולל מהפכה בהרבה תחומים, בהרבה תחומי עיסוק, והעתיד נמצא שם כמו שאומרים... הרבה מאמינים שבהמשך תהיה צמיחה עיסקית אדירה, כשאנשים יבינו ויפנימו את מגוון האפשרויות ויפתחו את כיווני החשיבה, ויהיו מוכנים לשלם על זה במזומן.
    (למשל: חברת הייטק שאני מכיר רכשה עכשיו רשיונות לכלי AI בתשלום עבור כלל העובדים. וזה דבר יקר.)

מבחינתי - אני חשוף למניות AI בתוך תיק המסחר שלי, עי השקעה במדדים עולמי וסנופי, באחוז שמספק אותי.

• @שמח-לעזור כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

@אפ_על_פי_כן
    או מנפיקים…

אבל עדיין

מכיוון שאין ספק שה- AI מחולל מהפכה בהרבה תחומים, בהרבה תחומי עיסוק, והעתיד נמצא שם כמו שאומרים... הרבה מאמינים שבהמשך תהיה צמיחה עיסקית אדירה, כשאנשים יבינו ויפנימו את מגוון האפשרויות ויפתחו את כיווני החשיבה, ויהיו מוכנים לשלם על זה במזומן.
    (למשל: חברת הייטק שאני מכיר רכשה עכשיו רשיונות לכלי AI בתשלום עבור כלל העובדים. וזה דבר יקר.)

מבחינתי - אני חשוף למניות AI בתוך תיק המסחר שלי, עי השקעה במדדים עולמי וסנופי, באחוז שמספק אותי.

@אפ_על_פי_כן זה בדיוק היה המציאות בבועת ה.com עם אותם טענות אחד לאחד.
    בסוף צריך להבין את ההגיון במכפילי הרווח ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה.

• @אפ_על_פי_כן זה בדיוק היה המציאות בבועת ה.com עם אותם טענות אחד לאחד.
    בסוף צריך להבין את ההגיון במכפילי הרווח ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה.

@משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה.

למה נראה לך שאין תכנית עיסקית ברורה?

• @משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה.

למה נראה לך שאין תכנית עיסקית ברורה?

@אפ_על_פי_כן אין תכנית עסקית שפורסמה לציבור שמסבירה את הרווחיות של החברות האלו. ואין מודלים מותאמים לחברות מסוג כזה. תקרא קצת את ההסטוריה של בועת הדוט קום תעשה את ההתאמות הנדרשות ותבין למה זה מאד דומה.

@אפ_על_פי_כן
    או מנפיקים…

אבל עדיין

יכול להיות שזה יהיה רווחי מאוד
    ויכול להיות שלא
    א״א לדעת כמה בדיוק
    וודאי שא״א לדעת איזה חברה תצליח ואיזה תקרוס

גם בבועת הדוט.קום בסוף התמחור של המדד היה נכון
    אבל הקדים את זמנו בעשור
    יכול להיות שכך גם עכשיו

• יכול להיות שזה יהיה רווחי מאוד
    ויכול להיות שלא
    א״א לדעת כמה בדיוק

אבל הקדים את זמנו בעשור
    יכול להיות שכך גם עכשיו

@שמח-לעזור הבאתי דוגמה ספציפית למעלה של תימחור לא נכון בכלל והיו הרבה כאלו.
    בנוסף רבות החברות שלא שרדו בשביל להגיע לתימחור הנכון.

• @שמח-לעזור הבאתי דוגמה ספציפית למעלה של תימחור לא נכון בכלל והיו הרבה כאלו.
    בנוסף רבות החברות שלא שרדו בשביל להגיע לתימחור הנכון.

@משקיע-זהיר-מידי צודק
    תיקנתי מחברות למדד
    כתבתי ברישא שא״א לדעת איזו חברה תצליח…

• יכול להיות שזה יהיה רווחי מאוד
    ויכול להיות שלא
    א״א לדעת כמה בדיוק

אבל הקדים את זמנו בעשור
    יכול להיות שכך גם עכשיו

@שמח-לעזור כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

ויכול להיות שלא
    א״א לדעת כמה בדיוק

אבל הקדים את זמנו בעשור
    יכול להיות שכך גם עכשיו

ולכן משקיעים לטווח ארוך...

ויכול להיות שלא
    א״א לדעת כמה בדיוק

אבל הקדים את זמנו בעשור
    יכול להיות שכך גם עכשיו

ולכן משקיעים לטווח ארוך...

@אפ_על_פי_כן אתה יכול להגיד לכן משקיעים פאסיבית ובכל זמן.
    כשאדם מכניס כסף לשוק באופן חד פעמי בזמן שהשוק לא ברור בלי להיות מודע לסיכונים הטווח ארוך לא מצדיק את זה.
    העשור האבוד זה נזק כלכלי גדול בסוף

• @אפ_על_פי_כן אתה יכול להגיד לכן משקיעים פאסיבית ובכל זמן.
    כשאדם מכניס כסף לשוק באופן חד פעמי בזמן שהשוק לא ברור בלי להיות מודע לסיכונים הטווח ארוך לא מצדיק את זה.

@אפ_על_פי_כן אתה יכול להגיד לכן משקיעים פאסיבית ובכל זמן.

אכן זו דעתי.

זו אותה נקודה שעליה אנחנו חולקים כל הזמן...
    דעתי היא שאף אחד לא יכול לחזות את העתיד, כולל לא עכשיו, ולכן אין שום הבדל מבחינתי אם להיכנס עכשיו או שנה שעברה או בעוד שנתיים.
    ואם יש לך כרגע סכום גדול ביד- תכניס את כולו.
    כל עוד אתה משקיע פסיבית, במדד רחב, לטווח ארוך (15 שנה לפחות.)

אני מודע לזה שאתה חושב אחרת, וגם קראתי את דבריך, וזה בסדר שלאנשים יש דעות חלוקות.

מבחינת הסיכון שמא הסנופי יקרוס הרגע... וכעבור 18 שנה הרווח שיעשה לא יהיה משמעותי מספיק - אני יותר חושש לשמרנים שישימו כספם במסלול הלכה שירוויח כלום וחצי, והפנסיה שלהם לא תספיק לעת זקנתם.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    30 פוסטים
    304 צפיות
    צ
    @אפ_על_פי_כן כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?: אשמח אם תשתף בעוד חומרים שכתבת בסגנון הזה... תוכל להיכנס לאתר שלו. ואני בהחלט ממליץ לקרוא את המדריכים המושקעים והמוצלחים של ידידי @בואו-חשבון.
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    306 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    109 צפיות
    רחל עומסיר
    שוק ההון הישראלי מזנק - אבל מה זה אומר על ההשקעות שלנו? הבורסה לא ראתה שבוע כזה הרבה זמן: מדד ת"א 35 זינק בצורה חדה השקל ממשיך להתחזק מול המטבעות הזרים וכל זה - בצל המערכה המורכבת מול איראן התוצאה? רבים שואלים האם צריך לשנות מסלול השקעה? אולי לנצל את העליות? והתשובה שלי : דווקא עכשיו חשוב להישאר יציבים. שוק ההון בנוי מתנודות. המשקיע החכם - הוא משקיע פסיבי, זה שנשאר נאמן לאסטרטגיה שבנה מראש: מסלול המתאים לגיל לרמת הסיכון למטרות שלך שוק ההון תמיד עולה ויורד. מי שמנסה לתזמן אותו – מפסיד. מי שנצמד לאסטרטגיה – מרוויח לאורך זמן. התגובה לעליות בשוק, ממש כמו לירידות - לא צריכה להיות אימפולסיבית אלא בתבונה והתמדה. אם יש לכם אסטרטגיה - תנו לה לעבוד. אם אתם לא בטוחים שהיא מתאימה - זה הזמן לבדוק. לסיכום הזמן להשקיע- זה כשיש לך תוכנית. לא כשיש כותרת בעיתון. [image: 1750759712744-12327d71-f8cd-4281-ab28-0f49ae950f6a-image.png] הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1750759765690-%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9C-resized.png]
  • 1 הצבעות
    21 פוסטים
    550 צפיות
    א
    @שמש-מרפא כתב במינוף בשוק ההון - כדאיות / סיכון / איך: יצא לך כ-100 אל"ד בסוף התקופה (לפי חישוב של 9%). בחישוב נדיב יותר של 12% (שזה אמנם הממוצע ביובל האחרון) יצא כ-135. אתה צודק שפעימה אחת בד"כ רווחית יותר. 1 תודה על העזרה שלך! אתה יכול לפרט לי יותר את החישוב שלך?
  • 5 הצבעות
    59 פוסטים
    3k צפיות
    צ
    @אבי-ה-נערה תסתכל שם בלשונית החזקות שם כתוב באיזה דברים זה מושקע, גם Sַַ&P500, גם נאסד"ק 100, גם ת"א 90, ת"א 125, אופציות על ת"א 35.