דילוג לתוכן

השקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית

שוק ההון והשקעות
60 8 275 8
  • @האדם-חושב כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

@שמח-לעזור
    וזה בדיוק מדבר על בלון
    הרי ההכנסות זינקו מה שאומר שהציבור מאמין בחברה אבל משהוא עדיין תקוע שאין רווחים מספיק טובים
    ואני יוסיף שאפשר לאירות שהשוק משווה את הAI בסכומים הרבה יותר גבוהים ממה שהם באמת יכולים להרוויח ולכן אותי זה ממש מרתיע....

לא בהכרח בלון
    השאלה היא מה המודל העיסקי
    סטאראפים - כל הרעיון שלהם הוא רווח באקזיט -
    משקיעים הרבה כסף ומאמץ בפיתוח בלי להרוויח כלום כמה שנים, ולאמ"כ מוכרים את הפיתוח לחברה אחרת ובמכירה גורפים הון.

@אפ_על_פי_כן
    או מנפיקים…

אבל עדיין
    לא היה מוצר הפסדי כ״כ בהיסטוריה

ניתוח שראיתי פעם על ההשקעות בתחום
    f3dfdba2-37b5-4551-aaa1-57bc2631b320-image.png

האמת היא שה״בועה״ הזו קצת נחלשה
    אינבידה כבר הרבה זמן מדשדשת
    מייקרוסופט אמזון ומטא הביאו תשואה נמוכה מסנפ
    גוגל היחידה שהצליחה לשלב את ai בכלים הקיימים שלה בצורה טובה
    ולכן השוק גמל לה בקפיצת שווי מטורפת
    ואופן ai תכננה להנפקה השנה בשווי אסטרונומי של חצי טריליון
    כרגע היא איבדה מהזוהר שלה ומעניין לראות אם תצא להנפקה בכל זאת

• אגב
    מהפכת הai נתקעת בכלל בשלב התשתיות

image.png

• @אפ_על_פי_כן
    או מנפיקים…

אבל עדיין

ניתוח שראיתי פעם על ההשקעות בתחום
    f3dfdba2-37b5-4551-aaa1-57bc2631b320-image.png

האמת היא שה״בועה״ הזו קצת נחלשה
    אינבידה כבר הרבה זמן מדשדשת
    מייקרוסופט אמזון ומטא הביאו תשואה נמוכה מסנפ
    גוגל היחידה שהצליחה לשלב את ai בכלים הקיימים שלה בצורה טובה
    ולכן השוק גמל לה בקפיצת שווי מטורפת
    ואופן ai תכננה להנפקה השנה בשווי אסטרונומי של חצי טריליון
    כרגע היא איבדה מהזוהר שלה ומעניין לראות אם תצא להנפקה בכל זאת

@שמח-לעזור כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

@אפ_על_פי_כן
    או מנפיקים…

אבל עדיין

מאד מעניין מה שהבאת. לא הכרתי את הנתונים האלה, ותודה לך.

השאלה היא האם רלוונטי ההפסדיות הנוכחית -
    מכיוון שאין ספק שה- AI מחולל מהפכה בהרבה תחומים, בהרבה תחומי עיסוק, והעתיד נמצא שם כמו שאומרים... הרבה מאמינים שבהמשך תהיה צמיחה עיסקית אדירה, כשאנשים יבינו ויפנימו את מגוון האפשרויות ויפתחו את כיווני החשיבה, ויהיו מוכנים לשלם על זה במזומן.
    (למשל: חברת הייטק שאני מכיר רכשה עכשיו רשיונות לכלי AI בתשלום עבור כלל העובדים. וזה דבר יקר.)

מבחינתי - אני חשוף למניות AI בתוך תיק המסחר שלי, עי השקעה במדדים עולמי וסנופי, באחוז שמספק אותי.

• @שמח-לעזור כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

@אפ_על_פי_כן
    או מנפיקים…

אבל עדיין

מכיוון שאין ספק שה- AI מחולל מהפכה בהרבה תחומים, בהרבה תחומי עיסוק, והעתיד נמצא שם כמו שאומרים... הרבה מאמינים שבהמשך תהיה צמיחה עיסקית אדירה, כשאנשים יבינו ויפנימו את מגוון האפשרויות ויפתחו את כיווני החשיבה, ויהיו מוכנים לשלם על זה במזומן.
    (למשל: חברת הייטק שאני מכיר רכשה עכשיו רשיונות לכלי AI בתשלום עבור כלל העובדים. וזה דבר יקר.)

מבחינתי - אני חשוף למניות AI בתוך תיק המסחר שלי, עי השקעה במדדים עולמי וסנופי, באחוז שמספק אותי.

@אפ_על_פי_כן זה בדיוק היה המציאות בבועת ה.com עם אותם טענות אחד לאחד.
    בסוף צריך להבין את ההגיון במכפילי הרווח ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה.

• @אפ_על_פי_כן זה בדיוק היה המציאות בבועת ה.com עם אותם טענות אחד לאחד.
    בסוף צריך להבין את ההגיון במכפילי הרווח ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה.

@משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה.

למה נראה לך שאין תכנית עיסקית ברורה?

• @משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה.

למה נראה לך שאין תכנית עיסקית ברורה?

@אפ_על_פי_כן אין תכנית עסקית שפורסמה לציבור שמסבירה את הרווחיות של החברות האלו. ואין מודלים מותאמים לחברות מסוג כזה. תקרא קצת את ההסטוריה של בועת הדוט קום תעשה את ההתאמות הנדרשות ותבין למה זה מאד דומה.

@אפ_על_פי_כן
    או מנפיקים…

אבל עדיין

יכול להיות שזה יהיה רווחי מאוד
    ויכול להיות שלא
    א״א לדעת כמה בדיוק
    וודאי שא״א לדעת איזה חברה תצליח ואיזה תקרוס

גם בבועת הדוט.קום בסוף התמחור של המדד היה נכון
    אבל הקדים את זמנו בעשור
    יכול להיות שכך גם עכשיו

• יכול להיות שזה יהיה רווחי מאוד
    ויכול להיות שלא
    א״א לדעת כמה בדיוק

אבל הקדים את זמנו בעשור
    יכול להיות שכך גם עכשיו

@שמח-לעזור הבאתי דוגמה ספציפית למעלה של תימחור לא נכון בכלל והיו הרבה כאלו.
    בנוסף רבות החברות שלא שרדו בשביל להגיע לתימחור הנכון.

• @שמח-לעזור הבאתי דוגמה ספציפית למעלה של תימחור לא נכון בכלל והיו הרבה כאלו.
    בנוסף רבות החברות שלא שרדו בשביל להגיע לתימחור הנכון.

@משקיע-זהיר-מידי צודק
    תיקנתי מחברות למדד
    כתבתי ברישא שא״א לדעת איזו חברה תצליח…

• יכול להיות שזה יהיה רווחי מאוד
    ויכול להיות שלא
    א״א לדעת כמה בדיוק

אבל הקדים את זמנו בעשור
    יכול להיות שכך גם עכשיו

@שמח-לעזור כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

ויכול להיות שלא
    א״א לדעת כמה בדיוק

אבל הקדים את זמנו בעשור
    יכול להיות שכך גם עכשיו

ולכן משקיעים לטווח ארוך...

ויכול להיות שלא
    א״א לדעת כמה בדיוק

אבל הקדים את זמנו בעשור
    יכול להיות שכך גם עכשיו

ולכן משקיעים לטווח ארוך...

@אפ_על_פי_כן אתה יכול להגיד לכן משקיעים פאסיבית ובכל זמן.
    כשאדם מכניס כסף לשוק באופן חד פעמי בזמן שהשוק לא ברור בלי להיות מודע לסיכונים הטווח ארוך לא מצדיק את זה.
    העשור האבוד זה נזק כלכלי גדול בסוף

• @אפ_על_פי_כן אתה יכול להגיד לכן משקיעים פאסיבית ובכל זמן.
    כשאדם מכניס כסף לשוק באופן חד פעמי בזמן שהשוק לא ברור בלי להיות מודע לסיכונים הטווח ארוך לא מצדיק את זה.

אכן זו דעתי.

זו אותה נקודה שעליה אנחנו חולקים כל הזמן...
    דעתי היא שאף אחד לא יכול לחזות את העתיד, כולל לא עכשיו, ולכן אין שום הבדל מבחינתי אם להיכנס עכשיו או שנה שעברה או בעוד שנתיים.
    ואם יש לך כרגע סכום גדול ביד- תכניס את כולו.
    כל עוד אתה משקיע פסיבית, במדד רחב, לטווח ארוך (15 שנה לפחות.)

אני מודע לזה שאתה חושב אחרת, וגם קראתי את דבריך, וזה בסדר שלאנשים יש דעות חלוקות.

מבחינת הסיכון שמא הסנופי יקרוס הרגע... וכעבור 18 שנה הרווח שיעשה לא יהיה משמעותי מספיק - אני יותר חושש לשמרנים שישימו כספם במסלול הלכה שירוויח כלום וחצי, והפנסיה שלהם לא תספיק לעת זקנתם.

• @משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

אכן זו דעתי.

זו אותה נקודה שעליה אנחנו חולקים כל הזמן...
    דעתי היא שאף אחד לא יכול לחזות את העתיד, כולל לא עכשיו, ולכן אין שום הבדל מבחינתי אם להיכנס עכשיו או שנה שעברה או בעוד שנתיים.
    ואם יש לך כרגע סכום גדול ביד- תכניס את כולו.
    כל עוד אתה משקיע פסיבית, במדד רחב, לטווח ארוך (15 שנה לפחות.)

אני מודע לזה שאתה חושב אחרת, וגם קראתי את דבריך, וזה בסדר שלאנשים יש דעות חלוקות.

מבחינת הסיכון שמא הסנופי יקרוס הרגע... וכעבור 18 שנה הרווח שיעשה לא יהיה משמעותי מספיק - אני יותר חושש לשמרנים שישימו כספם במסלול הלכה שירוויח כלום וחצי, והפנסיה שלהם לא תספיק לעת זקנתם.

@אפ_על_פי_כן בשביל החשש שלך מספיק שתדרבן אנשים להכניס את השוטף לסיכון גבוה וחלק מהצבירה.
    או את הצבירה בפריסה על פני חמש שנים.
    ההצדקה להכניס את הצבירה בבת אחת לסיכון גבוה בזמן כזה (במקרה של צבירה משמעותית ביחס להפדות עתידיות צפויות) בגלל הטענה שלך היא לא מובנת

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    58 צפיות
    ח
    מצורף שני סקירות בנושא מהיום האחרון. וזה כמובן ללא חשבון של נפילת המשטר באירן שיכול להרים את השוק והשקל לגובה שלא נראה... https://www.funder.co.il/article/193697 https://www.funder.co.il/article/193701
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    99 צפיות
    ב
    ע"פ גי פי טי סך הקרן שהושקעה 240,000 ערך צפוי לפני מס 663,402 רווח צפוי לפני מס 423,402 מס רווחי הון (25%) 105,850 סך התשואה הצפויה לאחר מס 557,552
  • 3 הצבעות
    3 פוסטים
    166 צפיות
    רחל עומסיר
    @אחראי לא הבנתי
  • 7 הצבעות
    1 פוסטים
    181 צפיות
    מ
    ערכתי לאחרונה מחקר קצר - מהו באמת הכאב השורף שיש לאברך מן השורה בכל הנושא הכלכלי? (למה אני חוקר את זה..? כי אני מחפש לתת בע"ה מענה ופתרון לכאבים שלהם- לא סתם לדבר על איך שהעולם 'לא בסדר'...) אשתף אתכם במה ששמעתי בינתיים, ומה יש לי לומר, ואשמח לקבל עוד משוב בעניין החשוב הזה. אז הנה תיאור קלאסי של משפחת אברך תשפ"ה: יש קצת מחנק תמידי מכל ההוצאות בשוטף, סוג של 'גומרים בנס את החודש', דוחים חלק תשלומים למועד מאוחר יותר... ומבפנים מנקרת לה השאלה הגדולה - עם כל המידע שיש היום בנושא ההשקעות השונות; המקובלויות בחברה שדורשות סכומי עתק לנישואי הילדים, הסיפורים השונים על מגלגלי גמחי"ם מחד, על סיפורי הניסים מאידך, ועל כל אלו שיצאו לדרך והשקיעו בפועל כדי להכין להוצאות העתידיות במשפחה... אז איפה אני עומד? אני בסדר שלא קניתי דירה שניה להשקעה? נורמלי שאני ממשיך ללמוד בכולל ולא מוצא הכנסה פנויה של 2000 ש"ח כדי לפתוח קופת חיסכון ארוכת טווח בשוק ההון..? אז מבלי להיכנס כרגע לנושא ההשקפתי, אני רוצה לתת כאן את ההסתכלות הנכונה לגבי התזמון הנכון להשקעות בבית עם ילדים, כשהחודשי גם דורש את שלו... מבחינת הסדר הבריא, בודאי ראוי לנו קודם כל לראות שיש בבית את הצרכים של היום-יום, אח"כ לתכנן נכון להוצאות שנתיות ובלתי צפויות, ורק לאחר מכן להתעסק בסידור ההוצאות של העתיד; -גדולות ומאיימות ככל שיהיו. לפעמים הנטייה שלנו היא דווקא לעבוד בכיוון ההפוך. ולמה? מכיון שאנחנו מרגישים אתגר כלכלי ביום-יום, ואנחנו קצת זולגים מחוץ למסגרת וכו', אז יש מין פחד כזה של 'מה יהיה כשהדיון לא יהיה סביב אלפיים שקל, ולא עשרים אלף - אלא 200 אלף..?!' אז הבנאדם אומר לעצמו: 'עם החודשי והשנתי אני יכול עוד להמשיך ולסחוב איכשהו - אני כבר מתמקצע בזה... אבל בסכומי עתק--- איך אני מסתכל על זה בכלל..? אז אולי פשוט נעשה הוראת קבע של אלפיים ש"ח, או נקפוץ למים עם איזו דירה להשקעה בדימונה - והשם יעזור... אה, סליחה - השם עוזר!' הבעיה שזה לא עובד ככה... המושג של להכין מראש לנישואי הילדים, הוא שהאדם בוחר להוביל את החיים שלו בתבונה מתוך לקיחת אחריות וחשיבה איך לבוא למאורעות שונות בצורה מחושבת ומתוכננת, בסייעתא דשמיא. אם אני מתנהג בחוסר סדר ביום-יום, קונה 'מה שצריך' (-איך אני אוהב את המילים האלו...) ואח"כ מחפש איך להכניס מהר איזה סכום לחשבון כדי שיהיה כיסוי לאשראי שיורד מחר... -אז זאת אומרת שאני עוד לא מוביל את החיים; אלא עוסק בתגובתיות תמידית וכיבוי שריפות... איך אני מנסה אם כן לקפוץ ישר לעתיד, ולהרגיש טוב עם עצמי שאני ככה 'מכין מראש' לימים יבואו..?? ומבחינה פרקטית גם כן- בואו נחשוב איך נראית התקשורת בבית כשהאשה רוצה לקנות בגדי חורף לילדים או תיק לבית הספר ומחברות, רישום לצהרון וחוגים וכו'; והבעל בחכמתו הרבה משיב ש'לא נראה לי שיש לנו כסף לזה עכשיו...' כשהיא מתפלאת לעומתו 'ואיך יש לנו אלף ש"ח לחיסכון...?' (ומה לעשות שהיא צודקת...) ומצד שני: לפעמים פתיחת הוראת קבע קטנה עבור העתיד, מייצרת תשדיר חיובי בראש שלנו, ש'הנה תראה איזה אחראי אתה..! אתה כבר לוקח אחריות על העתיד של המשפחה! אתה פועל מתוך בחירה כדי לייצר מצב תקין ובריא לתקופת נישואי הילדים..! אז אולי ר' ייד אתה יכול גם לעשות סדר בחודשי, וללמוד איך לחיות מתוך ההכנסות שלכם בכיף ובשמחה..?' ההמלצה שלי: אם אתם ניגשים לחיסכון לפני איזון בחודשי - אז בסכום צנוע בלבד. אתן לכם משל לסיום - חשבתי עליו בשעה האחרונה: נגיד אני שוקל מאה ועשר ק"ג, והגיע זמן לטפל בזה... אז חשבתי על תמריץ גאוני! כבר תקופה ארוכה שאני חולם 'לפנק את עצמי' בחליפה יוקרתית כזאת של 1300 ש"ח.. ככה אני - עוד אוהב בגדים איכותיים כמו השנים בישיבה גדולה... אז אני הולך להיכנס לליבוביץ, ולקנות מידה אחת קטנה יותר ממה שאני צריך... ככה אני אהיה מוכרח להיכנס לתלם - התעמלות יומית וארוחות מסודרות ומזינות. ואז אני אומר לעצמי; 'מה, לא חבל לבזבז את ההזדמנות הנפלאה הזאת..? בוא תבקש מהמוכר שיתן לך חלפיה במידה 48, וככה אתה הולך להרביץ דיאטת רצח - רק מים!!!' נו; איזה מהלך אתם חושבים יביא ביצועים טובים יותר..? (אולי זה משתנה קצת לפי האופי של האדם, אבל להישאר בפורפורציה הנכונה...) קחו המחשה אחרונה לרעיון שאני מנסה להעביר כאן - אני מקבל מיילים בסגנון הזה: 'שלום, אנחנו ראינו באתר של בנקל שאתה מבין בהשקעות. תראה, יש לנו אמנם איזה גירעון של כמה אלפים בחודש כעת, (סגרתי עסק כושל, וגם עזבתי את העבודה כשכירה... פותחים עכשיו עסק חדש של הדרכת כלות...) אז אנחנו לא מוכנים באמת לאיזו הדרכה יקרה עכשיו... רק רצינו לדעת - יש לנו דירה בירושלים שבעצם אפשר להוציא עליה עוד משכנתא של איזה מיליון ש"ח, והגיסות שלי כבר אומרות לי - את משוגעת הילדים שלך כבר בגיל 10, את חייבת לעשות משהו... ואמרתי לעצמי - די, הן צודקות... אז תכל'ס אנחנו מחפשים רעיון איפה הכי כדאי להשקיע סכום כזה, זאת אומרת מה יכניס לנו הכי הרבה; שוק ההון או נדל"ן... ואיך זה בדיוק עובד... למי פונים לייעוץ... כמה אתה לוקח על פגישה חד-פעמית..? אתה יכול גם בזום..?' הבנתם את הנוסחה. אל תעשו את זה! אני עשיתי את זה - נכנסתי לחובות של מעל מיליון ש"ח בתור אברך יום שלם, אני עדיין מתאושש מזה ( הקב"ה ברחמיו עוזר גם לטיפשים לצאת מהבוץ...). אז אני מתחנן שוב - אל תגזימו. אל תקפצו מדרגות. תפעלו נכון. תלמדו איך לסדר את החודשי שנתי בטוב, תכירו את היכולות שלכם, תתייעצו, תתקדמו... וה' ברחמיו יפתח לכם שערי ברכה, שפע, וכל מילי דמיטב! צריכים עזרה? דברו איתי! 0583282028
  • אתרים מומלצים - שוק ההון

שוק ההון והשקעות המלצות מידע
    10
    1 הצבעות
    10 פוסטים
    2k צפיות
    טריידרט
    BloxTax מערכת להנפקת דו"ח עבור רשות המיסים על אחזקת קריפטו (ביטקוין) בארנק פרטי ובורסות זרות המערכת/החברה בפיקוח ואישור רשות המיסים ורשות ני"ע בישראל (כ900 ש"ח | חובת דו"ח חל רק על קניה ומכירה | קניה ואחזקה לא מחייב דו"ח)