דילוג לתוכן

התחלתי לעשות שינוי ואני צריך את העזרה שלכם

נושאים מוצעים

• 10 הצבעות
    4 פוסטים
    147 צפיות
    דוד משה 1ד
    @דוד-בן-זיקרי מסכים עם כל מילה ,חשבתי להוסיף שבאמת יש את הירידות והעליות שברור לכל מי ששואל שהם זמניות. לדוגמה לקנות מניות של אל-על ביום שנפל טיל חות'י בנתב"ג זה בזבוז כסף, ואילו לקנות מנייה של OPENAI ביום שגוגל הוציאה מודל חדש (אם היא ירדה) זה מחיר מבצע. (כל זה כמובן לא אומר שאין סיכוי סביר שOPENAI תקרוס יום אחד) כל אלו הם תגובות של המשקיעים הטיפשים שמגיבים מיד כשהם רואים משהו וחותכים הפסד, או משקיעים במשהו בלי לחשוב מספיק מה משמעות האירוע לגבי הטווח הארוך. בשונה מזה יש את המגמות והשינויים שנוצרים מחששות אמיתיים שהם כבר סיכון יותר משמעותי מצד אחד, אבל אם בסוף המשבר עובר הם יכולות להיות רווחיות מאוד באמת. לדוגמה חברה גדולה כמו מוטורולה אם הייתה מצליחה להרים את הראש ולקום סביר להניח שהיא הייתה מביאה תוצאות טובות ....
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    121 צפיות
    צ
    @מנחם-בקר כתב במידע על קרן השתלמות: להבנתי התקרה של ההפקדה שפטורה ממס היא באזור 20,500 ש"ח ושאלתי היא האם בכלל שייך להפקיד יותר מהסכום הזה ולשלם עליו מס או שאין אפשרות כזאת. נכון שאפשר, אבל יותר נוח להפקיד את זה בגמל להשקעה ששם הכספים נזילים כל הזמן, בשונה מקה"ש שזה נעול ל-6 שנים. ותקרת ההפקדות בקה"ש היא 20,566 ש"ח. ראיתי שכתבו הרבה על הלוואות מהחברה שבה משקיעים ולמעשה לא יצא לי ברור כ"כ ורציתי לדעת האם כשאני לדוג' מפקיד 80,000 אני יוכל לקבל 40,000 בהלוואה ל7 שנים וכן אשמח לדעת כמה ריבית צריך לשלם על זה בהנחה ופתחתי קרן השלמות דרך בנקל שהם עובדים עם חברת הראל התנאים באמת שונים מחברה לחברה, הכי טוב שתפנה אליהם ישירות.
  • 1 הצבעות
    48 פוסטים
    525 צפיות
    ב
    @שמש-מרפא כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות: @שואף-ליותר כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות: אני מתייחס רק למסחר עצמאי [image: 1768165401981-e189ee8b-a9f4-4b5f-b239-c30459d8c258-image.png] אגב, התשואה בשנה החולפת מתיק זה [שהתגבש לו במהלך כל השנה] 8.91 שים לב ש/יש לך הרבה כפילויות ובלגן שם. לא מבין גדול אבל יתכן שכפילויות זהטוב סוג של מכירה בשכבות
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    260 צפיות
    מ
    @צמיחה כתב בהקמת קרן השתלמות (IRA) לעצמאי: לא הבנתי את כוונתך, א"א להעביר את הפנסיה לקרן השתלמות, זה שתי מוצרים שונים. לא התכוונתי לזה, רק שהם נותנים להעביר קה"ש בסכום נמוך אם מעבירים פנסיה.
  • -2 הצבעות
    30 פוסטים
    569 צפיות
    פ
    @הקול-השפוי כתב בהאם הציבור החרדי זנח את הנדל"ן לטובת שוק ההון?: אני חושב שרוב האנשים חושבים שיש אפשריות נהדרות בנדל"ן, בעיקר למתווכים והמשווקים...