דילוג לתוכן

תזכורות לקראת סוף שנת המס

כלכלת המשפחה
10 7 226 6

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    51 צפיות
    ד
    שנת 2026 מביאה איתה שינוי במדרגות מס הכנסה שישאיר ליותר אנשים יותר כסף בבנק. הנה כל מה שאתם צריכים לדעת ב-30 שניות: מה השתנה? עד היום, מי שהרוויח מעל 16,150 ש"ח בחודש "קפץ" למדרגת מס גבוהה של 31%. החל מ-2026, הממשלה מרחיבה את מדרגת המס הנמוכה (20%) כך שתחול עד לשכר של 19,000 ש"ח. כמה כסף זה שווה לכם? השינוי הזה פונה בדיוק למעמד הבינוני. אם אתם מרוויחים באזור ה-19,000 ש"ח ומעלה, אתם הולכים לשלם פחות מס על חלק משמעותי מהשכר שלכם. בשורה התחתונה: מדובר בתוספת של כ-313 ש"ח נטו בכל חודש ישירות לתלוש השכר. בשנה שלמה, זה מצטבר ליותר מ-3,700 ש"ח שנשארים אצלכם במקום לעבור למדינה. למי זה רלוונטי? בעיקר לשכירים ועצמאיים שמרוויחים בין 16,000 ל-25,000 ש"ח בחודש. אם אתם בטווח הזה, צפויה לכם "העלאה" בנטו בלי שהבוס יצטרך להוציא שקל נוסף.
  • תחילת שנת מס

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות שנת מס
    7
    1
    4 הצבעות
    7 פוסטים
    165 צפיות
    רחל עומסיר
    ולכן צריך לדבר עם המעסיק
  • 7 הצבעות
    7 פוסטים
    472 צפיות
    ג
    שילמתי השנה מס שבח של 80000 ש"ח ואני שואל האם על מנת לקבל החזר מס עדיף לתת תרומות או שאת אותו החזר של 35% אני יקבל גם על הפקדה עבורי לקופת גמל/השתלמות?
  • 5 הצבעות
    9 פוסטים
    269 צפיות
    ניסן עציונינ
    @שמיל-שמיל כתב באיך כולנו משלמים מס על מס, ואז מס הכנסה על המס על המס.: @ניסן-עציוני בא נשאל כך חוץ ממס הבלו יש מדינה בעולם שלא פועלת בצורה דומה? אין לי מושג למען האמת אני לא מתעסק בכלל במיסים ואני בספק כמה הטורים האלו נחוצים יש דעה שאומרת שהידע הזה הוא חשוב כדי להסתכל על התמונה הרחבה, אבל יש גם דעה שאומרת לא להטריח עם הפרטים הקטנים, שאלה.
  • 3 הצבעות
    3 פוסטים
    266 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @צופה-ומביט תודה רבה על הקומפלימנטים! אני אכן משתדל לפעול כמו שכתבת! גם אני נרשמתי..