דילוג לתוכן

גידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי באמצעות שער דולר/שקל – האם זה עובד?

מסחר עצמאי
40 7 185 7
  • להבהרה – כנראה שלא הובנתי נכון, אז אנסה לחדד:
    לא התכוונתי לקרן מגודרת במובן הטכני של המילה. הכוונה שלי היא שעצם ההחזקה בדולר, במיוחד בתקופה שבה השקל חזק, מהווה סוג של גידור טבעי. מהניסיון ומהנתונים ההיסטוריים, במקרים של ירידות בוול סטריט הדולר נוטה להתחזק מול השקל (ויש לכך מספר סיבות), כך שחלק מהפגיעה בשווי ההשקעה יכול להתקזז דרך שער החליפין. זה לא גידור מלא או מובנה, אלא מנגנון איזון שנוצר מהקורלציה בין השווקים.

• להבהרה – כנראה שלא הובנתי נכון, אז אנסה לחדד:
    לא התכוונתי לקרן מגודרת במובן הטכני של המילה. הכוונה שלי היא שעצם ההחזקה בדולר, במיוחד בתקופה שבה השקל חזק, מהווה סוג של גידור טבעי. מהניסיון ומהנתונים ההיסטוריים, במקרים של ירידות בוול סטריט הדולר נוטה להתחזק מול השקל (ויש לכך מספר סיבות), כך שחלק מהפגיעה בשווי ההשקעה יכול להתקזז דרך שער החליפין. זה לא גידור מלא או מובנה, אלא מנגנון איזון שנוצר מהקורלציה בין השווקים.

@דוד.פ
    אני מנסה להבין מה אתה אומר,
    אתה רוצה עכשיו לקנות דולרים, ולסחור במט"ח,
    או שאתה רוצה לקנות אותם רק אם יהיו ירידות במדד הסנופי.

• @דוד.פ
    אני מנסה להבין מה אתה אומר,
    אתה רוצה עכשיו לקנות דולרים, ולסחור במט"ח,
    או שאתה רוצה לקנות אותם רק אם יהיו ירידות במדד הסנופי.

@צמיחה הכוונה שלי היא להשקיע באחד המדדים בשוק המניות האמריקאי, מתוך הבנה שגם במקרה של ירידות במדד עצמו, ההפסד לא בהכרח יהיה מלא. זאת משום שבתרחיש כזה הדולר נוטה להתחזק מול השקל, ולכן מהצד של שער החליפין נוצר רווח שמקזז לפחות חלק מהירידה במדד. כלומר, לא מדובר בגידור רשמי או מובנה, אלא באיזון שנובע מהחשיפה לדולר מול שקל.

• @צמיחה הכוונה שלי היא להשקיע באחד המדדים בשוק המניות האמריקאי, מתוך הבנה שגם במקרה של ירידות במדד עצמו, ההפסד לא בהכרח יהיה מלא. זאת משום שבתרחיש כזה הדולר נוטה להתחזק מול השקל, ולכן מהצד של שער החליפין נוצר רווח שמקזז לפחות חלק מהירידה במדד. כלומר, לא מדובר בגידור רשמי או מובנה, אלא באיזון שנובע מהחשיפה לדולר מול שקל.

@דוד.פ
    אתה בהחלט צודק,
    כל מי שמשקיע בסנופי או בנאסד"ק,
    כאשר המדד יורד, אצלו הוא יורד פחות בגלל עליית הדולר.
    מצד שני כאשר המדד עולה, אצלו הוא עולה פחות בגלל ירידת הדולר,
    כמו מה שהיה בשנה האחרונה.
    אבל זה לא תמיד כך.
    כי זה שהדולר יורד כשהמדד עולה, זה לא דולר ביחס לשקל.
    ובהחלט יכול להיות שבאותו זמן שהדולר יורד ביחס לכל העולם, גם השקל ירד ביחס לכל העולם.
    וכן הפוך.

• @דוד.פ
    אתה בהחלט צודק,
    כל מי שמשקיע בסנופי או בנאסד"ק,
    כאשר המדד יורד, אצלו הוא יורד פחות בגלל עליית הדולר.
    מצד שני כאשר המדד עולה, אצלו הוא עולה פחות בגלל ירידת הדולר,
    כמו מה שהיה בשנה האחרונה.
    אבל זה לא תמיד כך.
    כי זה שהדולר יורד כשהמדד עולה, זה לא דולר ביחס לשקל.
    ובהחלט יכול להיות שבאותו זמן שהדולר יורד ביחס לכל העולם, גם השקל ירד ביחס לכל העולם.
    וכן הפוך.

@צמיחה הנקודה שחשוב לי להדגיש היא שההשפעה אינה סימטרית: עליות במדד לא בהכרח משפיעות על שער שקל/דולר, ולעיתים היחס כמעט ואינו משתנה. לעומת זאת, בירידות במדד, ובעיקר בירידות חדות, כן קיימת השפעה ברורה – הדולר נוטה להתחזק מול השקל. לכן מנגנון האיזון נוצר בעיקר בתרחישי ירידה, ולא באותה מידה בתקופות של עליות.

• רק צריך לקחת בחשבון
    שאם אתה משאיר בחשבון שלך כמות מסויימת (נכבדה) של דולרים- לצורך גידור, כטענתך - כנגד ההשקעה שלך במדד אמריקאי,
    אז הם בעצם יושבים שם בלי לעשות שום רווח.
    כי גם אם בתקופה מסויימת הם שווים לך יותר (ביחס לשקל) ועושים לך איזשהו רווח,
    הרי זה לא רווח שצומח לאורך שנים, בניגוד למחקי מדד שמשקף כלכלה בצמיחה.
    ומלבד זאת - האינפלציה שוחקת את הערך של הכסף בהתמדה.
    אז מנעת מעצמך הפסד מסויים
    אבל מנעת מעצמך גם רווחים גדולים בהרבה...
    לדעתי מבחינה מתמטית - אתה מופסד.

• רק צריך לקחת בחשבון
    שאם אתה משאיר בחשבון שלך כמות מסויימת (נכבדה) של דולרים- לצורך גידור, כטענתך - כנגד ההשקעה שלך במדד אמריקאי,
    אז הם בעצם יושבים שם בלי לעשות שום רווח.
    כי גם אם בתקופה מסויימת הם שווים לך יותר (ביחס לשקל) ועושים לך איזשהו רווח,
    הרי זה לא רווח שצומח לאורך שנים, בניגוד למחקי מדד שמשקף כלכלה בצמיחה.
    ומלבד זאת - האינפלציה שוחקת את הערך של הכסף בהתמדה.
    אז מנעת מעצמך הפסד מסויים
    אבל מנעת מעצמך גם רווחים גדולים בהרבה...
    לדעתי מבחינה מתמטית - אתה מופסד.

@אפ_על_פי_כן אני לא מתכוון שהכסף ישב בעו״ש או יישאר לא מושקע. הכוונה היא שהכסף יהיה מושקע בפועל במדד אמריקאי, ובכך שהוא נקוב בדולרים נוצר גידור מסוים: מצד אחד חשיפה לשוק המניות, ומצד שני חשיפה לדולר, שבתרחישי ירידות נוטה להתחזק מול השקל ומאזן חלק מהסיכון.

• @צמיחה הכוונה שלי היא להשקיע באחד המדדים בשוק המניות האמריקאי, מתוך הבנה שגם במקרה של ירידות במדד עצמו, ההפסד לא בהכרח יהיה מלא. זאת משום שבתרחיש כזה הדולר נוטה להתחזק מול השקל, ולכן מהצד של שער החליפין נוצר רווח שמקזז לפחות חלק מהירידה במדד. כלומר, לא מדובר בגידור רשמי או מובנה, אלא באיזון שנובע מהחשיפה לדולר מול שקל.

@דוד.פ אתה אמיתי????
    קודם כל לטענתך שהיא בין מצחיקה לחסרת קשר למציאות, עצם ההחזקה של מדד לא מגודר יוצרת לך את המנגנון הנפלא שלך.
    דבר שני גם אם בטווח של כמה שעות ראית קורלציה במהלך היום, ספר לי איפה היה הדולר לפני שלש שנים ואיפה היום?
    מה היה קורה למי שעשה את השיטה הגאונית הזו?
    נכון, פשוט כלום.

• @דוד.פ אתה אמיתי????
    קודם כל לטענתך שהיא בין מצחיקה לחסרת קשר למציאות, עצם ההחזקה של מדד לא מגודר יוצרת לך את המנגנון הנפלא שלך.
    דבר שני גם אם בטווח של כמה שעות ראית קורלציה במהלך היום, ספר לי איפה היה הדולר לפני שלש שנים ואיפה היום?
    נכון, פשוט כלום.

@משקיע-וסולידי
    תקרא שוב מה הוא כתב.
    @דוד.פ סה"כ אמר תשקיע בסנופי בלי גידור מט"ח,
    ותרויח שכאשר המדד ירד, סביר להניח שתרגיש פחות את הירידה, בגלל שכנראה הדולר יעלה.

אמנם נכון שלא כ"כ משנה התנודות באמצע, כי אתה משקיע בחברה,
    ושינוי הדולר הוא משנה רק בין נקודת הכניסה לנקודת המשיכה.
    אבל בפועל מי שקונה את המדד בשקלים, סביר להניח שהוא יראה פחות ירידה.
    בדיוק מאותה הסיבה שבשנה הזאת רואים פחות עלייה.

• @דוד.פ אתה אמיתי????
    נכון, פשוט כלום.

@משקיע-וסולידי כתב בגידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי באמצעות שער דולר/שקל – האם זה עובד?:

לא הבנתי מה אתה אומר,
    האם אתה מתכוון להגיד שבגלל שהיום הדולר נמוך, לכן היית צריך להשקיע בגידור.

ודרך אגב הקורלציה היא לא במהלך היום אלא במהלך השנים.
    מתוך המצגת של אבנר סטפק
    סנופי דולר מול השקל.png

• רק להבהרה – לא התכוונתי לגידור יומי או קצר־טווח מאוד. הכוונה היא לטווח בינוני־ארוך, אם כי לא לטווח ארוך ממש, שכן בטווח הארוך מאוד אכן יש פחות משמעות לגידור מט״ח, כפי שגם נכתב לאחרונה בפוסט של הסולידית.
    הרעיון נשען על קשר שקיים בעיקר בתקופות של ירידות, ויש לכך כמה סיבות (לפחות שתיים מרכזיות):
    ראשית, במצבי ירידות ואי־ודאות משקיעים נוטים לעבור לדולר, שנתפס כמטבע בטוח יותר, מה שמוביל להתחזקותו מול השקל.
    שנית, בירידות חדות קרנות וגופים גדולים נדרשים למכור נכסים ולבצע התאמות, מה שמשפיע מאד על שער שקל/דולר.
    בנוסף, כיום שער הדולר נמצא ברמה נמוכה יחסית מבחינה היסטורית, כך שהחשיפה אליו נתפסת בעיניי כבעלת פוטנציאל איזון דווקא בתרחישי ירידה בשווקים.

לכן זה לא גידור מושלם ולא כזה שמתאים לכל טווח, אלא ניסיון לנצל קשר שקיים בעיקר בתרחישים של ירידות בשוק.

• דבר נוסף, תראו את הגרף שצמיחה העלה כדי לראות בבירור את מה שאני טוען

• והדובדבן שבקצפת שאין מס בכלל על רווחים שבאים כתוצאה מהתחזקות הדולר ביחס לשקל

• והדובדבן שבקצפת שאין מס בכלל על רווחים שבאים כתוצאה מהתחזקות הדולר ביחס לשקל

@דוד.פ כתב בגידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי באמצעות שער דולר/שקל – האם זה עובד?:

והדובדבן שבקצפת שאין מס בכלל על רווחים שבאים כתוצאה מהתחזקות הדולר ביחס לשקל

0

למה אתה חושב כך ?! חוץ מהקרנות של בלאקרוק כל הקרנות שנסחרות בת"א ממוסות על רווחי שקל דולר.

• אתה טוען שצריך לגדר או לא?
    אתה טוען שהדולר שקל קורלטיבי לסנופי או לא?
    אם התשובה לשאלה שניה היא כן, אתה טוען שזה ככה לטווח ארוך?
    אתה מבין את חוסר ההיגיון בדברים, מדוע שיהיה קשר בין שקל דולר לסנופי, (בשנה האחרונה עיקר השינוי היה ירידת הדולר ולא עליית השקל ולכן ראית קורלטיביות (בסיום המלחמה כשהשקל הוא זה שהתחזק לא היה גרם של קורלטיביות).
    מקווה שהובנתי.

• @דוד.פ כתב בגידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי באמצעות שער דולר/שקל – האם זה עובד?:

והדובדבן שבקצפת שאין מס בכלל על רווחים שבאים כתוצאה מהתחזקות הדולר ביחס לשקל

0

למה אתה חושב כך ?! חוץ מהקרנות של בלאקרוק כל הקרנות שנסחרות בת"א ממוסות על רווחי שקל דולר.

@מתכנן-פיננסי אתה צודק כי באמת רק איישרס של בלאקרוק מחזיקה פיזית את הנכסים ולא עוקבת בצור סינטטית כמו הקרן של אינווסקו לדוגמא, (אבל מצד שני הקרן של איווסקו ממוסה ריאלית כך שיש צדדים לכאן ולכאן). בכל מקרה אני התכוונתי לקנות ממש מט"ח ועם המט"ח לקנות קרנות סל בבורסה האמריקאית, וכך להרוויח שגם במקרה של ירידות חדות ההשקעה שלי מוגנת כי במקרה כזה הדולר נוטה להתחזק מול השקל וכמו שכתבתי לעיל.
    ובנוסף כתבתי שבמקרה כזה הרווח שנוצר כתוצאה מההתחזקות של הדולר אין מיסוי.

• אתה טוען שצריך לגדר או לא?
    אתה טוען שהדולר שקל קורלטיבי לסנופי או לא?
    אם התשובה לשאלה שניה היא כן, אתה טוען שזה ככה לטווח ארוך?
    אתה מבין את חוסר ההיגיון בדברים, מדוע שיהיה קשר בין שקל דולר לסנופי, (בשנה האחרונה עיקר השינוי היה ירידת הדולר ולא עליית השקל ולכן ראית קורלטיביות (בסיום המלחמה כשהשקל הוא זה שהתחזק לא היה גרם של קורלטיביות).
    מקווה שהובנתי.

@משקיע-וסולידי אני מציע לך לחזור ולקרוא שוב בעיון מה שכתבתי בהודעות הקודמות ואני מקווה שזה יספיק בשביל לענות לך על השאלות

• @מתכנן-פיננסי אתה צודק כי באמת רק איישרס של בלאקרוק מחזיקה פיזית את הנכסים ולא עוקבת בצור סינטטית כמו הקרן של אינווסקו לדוגמא, (אבל מצד שני הקרן של איווסקו ממוסה ריאלית כך שיש צדדים לכאן ולכאן). בכל מקרה אני התכוונתי לקנות ממש מט"ח ועם המט"ח לקנות קרנות סל בבורסה האמריקאית, וכך להרוויח שגם במקרה של ירידות חדות ההשקעה שלי מוגנת כי במקרה כזה הדולר נוטה להתחזק מול השקל וכמו שכתבתי לעיל.
    ובנוסף כתבתי שבמקרה כזה הרווח שנוצר כתוצאה מההתחזקות של הדולר אין מיסוי.

@דוד.פ
    שים לב לנקודה חשובה:
    אין הבדל בתשואה בין אם אתה קונה עושה המרת מט"ח לדולר ואז קונה את המדד בדולר, לבין אם אתה קונה את המדד בשקלים בלי המרת מט"ח שלך. התשואה בשקלים היא אותה תשואה.
    ההבדל הוא בעמלת המט"ח, שאם אתה קונה בדולר יש לך עמלה, ואם אתה קונה בשקלים אתה לא משלם את זה, אבל זה כנראה נכנס בתוך ההוצאות ניהול השקעות.

• @דוד.פ
    שים לב לנקודה חשובה:
    אין הבדל בתשואה בין אם אתה קונה עושה המרת מט"ח לדולר ואז קונה את המדד בדולר, לבין אם אתה קונה את המדד בשקלים בלי המרת מט"ח שלך. התשואה בשקלים היא אותה תשואה.
    ההבדל הוא בעמלת המט"ח, שאם אתה קונה בדולר יש לך עמלה, ואם אתה קונה בשקלים אתה לא משלם את זה, אבל זה כנראה נכנס בתוך ההוצאות ניהול השקעות.

@צמיחה גם כאשר אתה קונה בשקלים מישהו משלם על ההמרה (אולי זה חלק מהסיבה למה הקרנות הישראליות וגם האיריות יקרות יותר מהקרנות האמריקאיות). מה שכן אתה צודק שלאזרח ישראלי עדיף קרן אירית כי היא צוברת את הדבידנד ולא מחלקת אותו (למרות שגם על כך יש ויכוחים מכיון שזה מתקזז עם העלויות של הדמי ניהול שיקרות יותר).
    ובקשר לעמלות המרת מט"ח זה מאד תלוי באיזה בית השקעות אתה נמצא, יש בתי השקעות שהם ממש זולים.

• @צמיחה גם כאשר אתה קונה בשקלים מישהו משלם על ההמרה (אולי זה חלק מהסיבה למה הקרנות הישראליות וגם האיריות יקרות יותר מהקרנות האמריקאיות). מה שכן אתה צודק שלאזרח ישראלי עדיף קרן אירית כי היא צוברת את הדבידנד ולא מחלקת אותו (למרות שגם על כך יש ויכוחים מכיון שזה מתקזז עם העלויות של הדמי ניהול שיקרות יותר).
    ובקשר לעמלות המרת מט"ח זה מאד תלוי באיזה בית השקעות אתה נמצא, יש בתי השקעות שהם ממש זולים.

@דוד.פ כתב בגידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי באמצעות שער דולר/שקל – האם זה עובד?:

@צמיחה גם כאשר אתה קונה בשקלים מישהו משלם על ההמרה (אולי זה חלק מהסיבה למה הקרנות הישראליות וגם האיריות יקרות יותר מהקרנות האמריקאיות).

מי שעושה בשבילך את ההמרה זה העושה שוק שבכל מקרה לוקח מרווח מהמחיר האמיתי, כך שאין עלות ספציפית להמרת המט"ח,
    ואגב 90% מהפעמים שאתה קונה בבורסה - אתה בעצם קונה מהעושה שוק, ולא ממשקיע רגיל.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    21 פוסטים
    456 צפיות
    בוטח בה'ב
    @שמיל-שמיל אני חלילה לא זלזלתי בזכות של יהוד להתפרנס כמו שכתבתי בתכלס מה עדיף, מסחר עצמאי או קופת גמל?: אבל זה בסדר גמור ולגיטימי שיש תגמולים הנקודה שרציתי לעורר זה שאדם פונה לאיש מקצוע חשוב שידע את מכלול האינטרסים הקיימים ויקח את זה בשיקול הנתונים בפרט שלא כולם הגונים וחכמים כמו @ה.-שלמה לכתוב את זה בגילוי נאות
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    602 צפיות
    צופה ומביטצ
    @ניסן-עציוני אתה הדוגמה לכל הדברים שנכתבו כאן והם נכונים ברובם. אתה לא יועץ(שמילותיו קודש רק כי כך גזרה חוכמתו), ואין לך כלי אחד בודד, ולא קרה פעם אחת שלא הבהרת לכולם שבמסחר עצמאי אתה מרוויח ואתה מרוויח ומשלם על זה יקר בללוות ולתמוך ולהדריך גם לאחר הפתיחה. וגם אתה מגיע עם מגוון דברים שבחלקם אתה מרוויח ובחלקם לא ומכווין להיכן שנראה לך תואם יותר. האם אתה חושב שכולם עושים כמוך? אתה מכיר עוד מישהו שפותח מסחר עצמאי ודוחף המונים לקופות גמל שלא קשורות אליו? האם כל מי שפותח מסחר עצמאי ממשיך ללוות ויודע לעצור מעשים טיפשיים? התחברתי לרוב הכתוב כאן וראוי לומר שניסן עציוני הוא לא הדוגמה הוא יוצא מן הכלל, ו..לא, איני מרוויח כלום ממנו.
  • 1 הצבעות
    12 פוסטים
    386 צפיות
    ניסן עציונינ
    @גמל-און כתב בפתחתם חשבון מסחר עצמאי לפני שנתיים? הגיע הזמן לנייד או לבצע ברטר: @ניסן-עציוני כתב בפתחתם חשבון מסחר עצמאי לפני שנתיים? הגיע הזמן לנייד או לבצע ברטר: נו באמת, תפחית מזה את ה3 חודשים שהוא צריך להמתין עם סגירת החשבון, עליהם הוא משלם עמלה של 15 שקל, וזה עוד יותר מינורי. כבר עדיף לו לנייד לibi שם יקבל מענק פתיחה של 250 שקל ויסגור סיפור הוא ישלם 75 ש"ח והוא יקבל בין 200 ל700 ש"ח. שומע אגב ישלם 45 ולא 75
  • מסחר יומי - למה זה לא משתלם ?

הועבר מסחר עצמאי מסחר יומי מניות
    34
    3 הצבעות
    34 פוסטים
    1k צפיות
    טריידרט
    מצטט מאשכול אחר: @ביזנייעס כתב בהמדריך למשקיע המתחיל: הפגישה הראשונה שלי עם שוק ההון הגיעה מפרסומת,  פרסומת נוצצת ומושכת שבישרה לי על הכנסות של 20,000 ₪ בחודש, בשעתיים עבודה יומיות,  האמת הסתנוורתי, פעמוני גאולה הדהדו באוזניי, וחיכיתי בכליון עיניים לוובינר המובטח.  את הציפייה העברתי בשיטוטים ברשת, שכללו את מילת החיפוש שוק ההון.  הזמן חלף וההתלהבות שככה, כבר הבנתי שאני לא עומד לפגוש את ממציא הגלגל או את קולומבוס, אך התקווה עוד בערה בי,  כך מצאתי את עצמי מכלה את מעותי הבודדות, על שלל קורסים ממגוון מרצים ונוכלים, ועוד לא מצאתי את הבשורה.  ניסיתי לסחור מעט, אך בהתאם לכספים שהשקעתי, הרווחים לכשהיו, היו דלים. @ביזנייעס נשמח להחכים עוד !
  • אינטראקטיב ישראל

מסחר עצמאי מסחר עצמאי
    54
    1 הצבעות
    54 פוסטים
    2k צפיות
    א
    @עומק-הסיכוי לא הבנתי אותך. התכוונת ל- GOOGLE TRANSLATE ?