דילוג לתוכן

דירה בעפולה עילית: חדשה או ישנה?

נדל"ן
3 2 107 2
  • אני מתכוון לקנות בעפולה עילית. אממה, שהפער הטכני בין דירות חדשות לישנות הוא מאד גדול.

דירה ישנה:
    הדירות הישנות רובן 3 חדרים, אין מרפסות, חדרי אמבטיה קטנים, אין מרפסת שרות, בחלק די נכבד מדובר בבניינים צפופים עם חדרי מדרגות צרים וכו׳, דירות מיושנות (אמנם ניתן למצוא משופצות ברמה יפה), ויחסית קטנות (70 מ״ר פלוס מינוס).
    מחיר ממוצע לדירה משופצת הוא בסביבות 1050.000 - 1100.000.
    הדירות שכן עם ארבעה חדרים (שברובן הרביעית לא בטאבו), מחירן כמאה אל״ש יותר בממוצע.
    כל זה בלי מחיר תיווך של כ 25.000 ש״ח (אין כמעט דירות הגיוניות בלי תיווך.)

דירה חדשה:
    לעומת זאת דירות חדשות, הן כמובן חדשות עם כל המעלות של חדשות, מרווחות (כמאה פלוס מ״ר חוץ ממרפסת), מרפסות סוכה די גדולות, ממ״ד, מעלית, חלק מהן מוצעות בבנייני בוטיק.
    מחיר כ 1450.000 לדירת ארבע חדרים.
    כשמדובר על דירות בנות כמה שנים ולא מקבלן, כך שכבר יש בהן מזגנים/סורגים/שיפור מטבח וכו׳, כך שאין את ההוצאות הרגילות של דירה חדשה.

הנדון:
    כמובן על שאלה של עדיפות אישית לא תוכלו לעזור לי.
    אך ברצוני לשמוע כיווני חשיבה נוספים, הן מבחינת הכדאיות הכלכלית של הנכס ביד, איפה תיתכן יותר התייקרות באחוזים, ועוד כידכם הרחבה.
    מבחינת מחיר למ״ר המחירים ממש דומים.

ייש״כ!

• תבדוק את הנושא של השכירות
    הבנתי שבשכונות הישנות הם לא משהוא.
    אין ביקוש, המחירים ברצפה, והאוכלוסיה לא משהוא.
    אם אתה מכיר אזור עם דירות ישנות, שיש ביקוש לשכירות
    אשמח שתפרט לי מה הרחובות.

• תבדוק את הנושא של השכירות
    הבנתי שבשכונות הישנות הם לא משהוא.
    אין ביקוש, המחירים ברצפה, והאוכלוסיה לא משהוא.
    אם אתה מכיר אזור עם דירות ישנות, שיש ביקוש לשכירות
    אשמח שתפרט לי מה הרחובות.

@סמארט-הון אני מחפש למגורים לא להשקעה

נושאים מוצעים

• דירה מחולקת בעפולה

נדל"ן דירה להשקעה
    16
    0 הצבעות
    16 פוסטים
    236 צפיות
    אבי ר.א
    צילום מסך ממפות גוגל[image: 1770225508626-%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-2026-02-04-191341.png]
  • 2 הצבעות
    44 פוסטים
    875 צפיות
    נ
    @איש-יהודי הם לא כ"כ עסוקים כמו שאתה עושה אותם... הם יושבים ומבזבזים את הזמן בכנסת... דבר שני רוב החברי כנסת בכלל לא מבינים בנושא הזה ובוודאי שלא בשדקויות של שתי שכונות סמוכות הנקראות באותו שם, לדעת מה מתקדם ומה לא? חוץ ממשרד הבינוי והשיכון או ח,כ שמתעניין בכך באופן אישי! ואגב גם ממשרד הבינוי והשיכון נמסר שיש עיכוב מצד ראש העיר. וגם אם נאמר כדבריך שהם "עסוקים" הם בוודאי עסוקים בדברים אחרים ואין להם את הזמן לברר את העניין לעומק! אלא ביררו על קרית גת מערב וכמובן שענו להם שזה מתקדם והיה עכישו מכרזים והולך להיות גם הגרלות אח"כ וגם הפיחות תשתיות מתקדם צאוד, וכנראה שרוב חברי הכנסת בכלל לא יודעים שיש שכונה נוספת ליד עם אותו מספר דירות.
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    296 צפיות
    מ
    @בוטח-בה כתב בהתייעצות: דירה שניה בטאבו משותף: אתה יכול למסור לו שהוא יכול לשאול בעצמו ולהגיד שהוא שואל בשביל חבר אפשר להניח שלחבר אין אינטרנט זמין.... @בוטח-בה כתב בהתייעצות: דירה שניה בטאבו משותף: רק חשוב לשקלל גם את הסכומים של המס רכישה לא תמיד יש מס רכישה בטאבו משותף תלוי איך רושמים את זה וע"ש מי. וזה באמת דבר שחובה מוחלטת כפי שכתב @בוטח-בה כתב בהתייעצות: דירה שניה בטאבו משותף: להתייעץ עם אנשי מקצוע ודיינים מקומיים הם היחידים שיידעו להגיד לו על השוק של טאבו משותף אפשר לקבל יעוץ חינם על טאבו משותף בבני ברק אצל המתווכת שוב - תיווך מרחבים|0534164860 יש להם נראה לי ביום שלישי יעוץ חינם במשרד שלהם בבני ברק עם אנשי מקצוע. והם מאוד מבינים בתחום. [כמובן שזה שווה להם כי חלק מהמתייעצים ממשיכים לעבוד איתם בתשלום]. ודאי שצריך גם מישהו מקומי מביתר. וכדאי להתייעץ עם הרב ברוורמן. אבל אם יש שאלות כלליות על טאבו משותף, ורוצים לחסוך ביעוץ מעו"ד ואתם בכל מקרה מגיעים לאיזו חתונה בב"ב... אז אפשר להתייעץ עם הנל.
  • קבוצת רכישה בעד או נגד

הועבר נדל"ן קבוצת רכישה
    5
    1 הצבעות
    5 פוסטים
    219 צפיות
    אין סוףא
    @שמואל כתב בקבוצת רכישה בעד או נגד: @חושב-שאני-גאון א. התכוונתי במילה 'השקעה' לרכיב הסיכון שבקבוצת רכישה. ב. מדובר בקרקע אחרי אישורים לפני היתר, אבל היזם לא מתחייב למחיר סופי וגם לא למועד מסירה, האם יש מצב שאפסיד את כל הרווח על שכירויות במשך השנים (6-7), ואם כן אז מה כל הפאנץ' של קבוצת רכישה? מומלץ לשמוע מה יש ליעקב רייניץ לומר בעניין. חלק א' https://www.youtube.com/watch?v=-VrklBAjdbM&pp=ygUn16fXldecINeU15zXqdeV158g15nXoten15Eg16jXmdeZ16DXmdel חלק ב' https://www.youtube.com/watch?v=EGlcmSWq8LM&pp=ygUn16fXldecINeU15zXqdeV158g15nXoten15Eg16jXmdeZ16DXmdel
  • דירה בהנחה שו"ת ללא צורך בהמתנה שבוע...

נדל"ן
    1
    1 הצבעות
    1 פוסטים
    216 צפיות
    ס
    הודעת משרד הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל מודיעים: ביום רביעי, ה-25.12.24, כ"ד בכסלו תשפ"ה, תיפתח ההרשמה להגרלה התשיעית של דירה בהנחה, בה יוגרלו כ-4,000 דירות ברחבי הארץ.כ-20% מהדירות יוקצו למשרתי מילואים פעילים.אישור זכאות להרשמה ניתן להנפיק עד ליום חמישי ה-9.1.25, ט' בטבת תשפ"ה. כאן תוכלו לשאול שאלות טכניות איפה כדאי ואיך להירשם. @הנהלה אולי כדאי לפתוח קטגוריית משנה מיוחד לדירה בהנחה \ מחיר למשתכן.