דילוג לתוכן

דירה בעפולה עילית: חדשה או ישנה?

נדל"ן ומשכנתאות
5 4 367 4
  • אני מתכוון לקנות בעפולה עילית. אממה, שהפער הטכני בין דירות חדשות לישנות הוא מאד גדול.

דירה ישנה:
    הדירות הישנות רובן 3 חדרים, אין מרפסות, חדרי אמבטיה קטנים, אין מרפסת שרות, בחלק די נכבד מדובר בבניינים צפופים עם חדרי מדרגות צרים וכו׳, דירות מיושנות (אמנם ניתן למצוא משופצות ברמה יפה), ויחסית קטנות (70 מ״ר פלוס מינוס).
    מחיר ממוצע לדירה משופצת הוא בסביבות 1050.000 - 1100.000.
    הדירות שכן עם ארבעה חדרים (שברובן הרביעית לא בטאבו), מחירן כמאה אל״ש יותר בממוצע.
    כל זה בלי מחיר תיווך של כ 25.000 ש״ח (אין כמעט דירות הגיוניות בלי תיווך.)

דירה חדשה:
    לעומת זאת דירות חדשות, הן כמובן חדשות עם כל המעלות של חדשות, מרווחות (כמאה פלוס מ״ר חוץ ממרפסת), מרפסות סוכה די גדולות, ממ״ד, מעלית, חלק מהן מוצעות בבנייני בוטיק.
    מחיר כ 1450.000 לדירת ארבע חדרים.
    כשמדובר על דירות בנות כמה שנים ולא מקבלן, כך שכבר יש בהן מזגנים/סורגים/שיפור מטבח וכו׳, כך שאין את ההוצאות הרגילות של דירה חדשה.

הנדון:
    כמובן על שאלה של עדיפות אישית לא תוכלו לעזור לי.
    אך ברצוני לשמוע כיווני חשיבה נוספים, הן מבחינת הכדאיות הכלכלית של הנכס ביד, איפה תיתכן יותר התייקרות באחוזים, ועוד כידכם הרחבה.
    מבחינת מחיר למ״ר המחירים ממש דומים.

ייש״כ!

• תבדוק את הנושא של השכירות
    הבנתי שבשכונות הישנות הם לא משהוא.
    אין ביקוש, המחירים ברצפה, והאוכלוסיה לא משהוא.
    אם אתה מכיר אזור עם דירות ישנות, שיש ביקוש לשכירות
    אשמח שתפרט לי מה הרחובות.

• תבדוק את הנושא של השכירות
    הבנתי שבשכונות הישנות הם לא משהוא.
    אין ביקוש, המחירים ברצפה, והאוכלוסיה לא משהוא.
    אם אתה מכיר אזור עם דירות ישנות, שיש ביקוש לשכירות
    אשמח שתפרט לי מה הרחובות.

@סמארט-הון אני מחפש למגורים לא להשקעה

• אני מתכוון לקנות בעפולה עילית. אממה, שהפער הטכני בין דירות חדשות לישנות הוא מאד גדול.

דירה ישנה:
    הדירות הישנות רובן 3 חדרים, אין מרפסות, חדרי אמבטיה קטנים, אין מרפסת שרות, בחלק די נכבד מדובר בבניינים צפופים עם חדרי מדרגות צרים וכו׳, דירות מיושנות (אמנם ניתן למצוא משופצות ברמה יפה), ויחסית קטנות (70 מ״ר פלוס מינוס).
    הדירות שכן עם ארבעה חדרים (שברובן הרביעית לא בטאבו), מחירן כמאה אל״ש יותר בממוצע.

דירה חדשה:
    לעומת זאת דירות חדשות, הן כמובן חדשות עם כל המעלות של חדשות, מרווחות (כמאה פלוס מ״ר חוץ ממרפסת), מרפסות סוכה די גדולות, ממ״ד, מעלית, חלק מהן מוצעות בבנייני בוטיק.
    כשמדובר על דירות בנות כמה שנים ולא מקבלן, כך שכבר יש בהן מזגנים/סורגים/שיפור מטבח וכו׳, כך שאין את ההוצאות הרגילות של דירה חדשה.

הנדון:
    אך ברצוני לשמוע כיווני חשיבה נוספים, הן מבחינת הכדאיות הכלכלית של הנכס ביד, איפה תיתכן יותר התייקרות באחוזים, ועוד כידכם הרחבה.

ייש״כ!

@איש-גמזו
    כדאי לך לבדוק מבחינת אוכלוסייה‚ וגם מיקום (הרבה מהבנייה החדשה שם יותר מרוחקת)

דירה ישנה:

דירה חדשה:

הנדון:

ייש״כ!

@איש-גמזו
    תוכל לבדוק בדירות הישנות צפי לפינוי בינוי.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    9 צפיות
    א
    שלום רב יש לי דירה להשקעה בקרית מוצקין, ובסייעתא דשמיא גדולה רכשתי דירה למגורים במרכז ואני צריך למכור את דירת ההשקעה. שוחחתי עם מתווכים מאזורים שונים, עם כיפות או קרחות בגדלים כאלה ואחרים, והתמחורים ששמעתי הם בין מליון לבין מליון וחצי, ואני כבר מבולבל ממש, אני רוצה לפרסם אותה במחיר הגון שהיא תימכר בזריזות [בלי לחץ] אבל בלי להפסיד סתם. יש לי גם עדיפות למכור אותה לאנ"ש ולא לאיזה משקיע חיפאי קשיש ושמאלני, כי לדעתי זו באמת עסקה טובה. פרסמתי ביד2, ותוך 48 שעות התקשרו אליי תשעה עשר מתווכים (!) ספרתי... מחקתי את המודעה חיש מהר, ואני מתכוון לפרסם אותה במודעות בבתי הכנסת והכוללים. הנתונים הם כדלהלן: דירה מחולקת לשתי יחידות, קומת קרקע עם חצרות. כ55 מ"ר רשמי ועוד הרחבה חורגת כנהוג. היחידות מושכרות ב1,900 ו2,000 לחודש, [מה שהמתווכים מכנים "חמשת אלפים חודשי"...], כל תשלומי החשבונות על השוכרים. יש לי מנהל נכס שלוקח חודש לשנה כמקובל. השוכרים נמצאים שם במשך שנים ולא מתכוונים ללכת בקרוב [אחד מהם נכה שחייב את הדירת קרקע, והשניה זו אשה שכבר שם שבע שנים]. ועכשיו לנתון המכריע: כל דירה שתבררו עליו בקריות תשמעו שהיא כבר אוטוטו בפינוי בינוי. ההבדל הוא שבמקרה שלנו הפינוי בינוי כבר חתום בחוזה עם לוח זמנים מסודר, והושג כבר רוב דרוש של חתימות מכל הפרוייקט! מדובר בפרוייקט גדול של הריסת כמה וכמה בניינים ובניית שלושה מגדלי יוקרה, קומת קרקע חנויות, שלוש קומות משרדים, ומעליהם קומות המגורים. כאשר דירות התמורה שלנו יהיו בשליש האמצעי ומעלה, בתוספת 25 מ"ר, מרפסת 10 מ"ר, מחסן 6 מ"ר וחניה פרטית. כן, אני יודע ש"אם זה כל כך טוב למה אתה מוכר", היה לי צד גדול להתאמץ להשאיר גם את הדירה הזו בבעלותי במקביל לדירת המגורים, אבל לבסוף זו ההחלטה שקיבלתי אחרי מחשבה והתייעצויות מעמיקות עם רבותי ויועציי. ואכמ"ל בתנאים האישיים שהובילו להחלטה הזו.ה מכל מקום אני עדיין חושב שזו באמת השקעה טובה, הן מבחינת התשואה החודשית הלא רעה, ואין מבחינת ההשקעה לטווח ארוך של הפינוי בינוי.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    224 צפיות
    חופש כלכליח
    ההרשמה להגרלות תיפתח ביום רביעי – 15.4.26 ותיסגר ביום ראשון – 17.5.26 ניתן להנפיק אישור זכאות כבר עכשיו ועד 30.4.26 (השלמת מסמכים עד ל-7.5.26)
  • 2 הצבעות
    55 פוסטים
    1k צפיות
    א
    https://www.iroads.co.il/media/e0fp3txm/מודל-ארצי_תיעוד-הנתונים_גרסה-04.pdf מומלץ לקרוא בעיון (עמודים 24+43) לפי תוכנית העדכנית של רכבת ישראל כבר בשנת 2030 רכבת ישירה מחריש לירושליים 50-55 דקות בלבד כמעט כמו לנסוע בשעות העומס מרמה ד' בית שמש לירושליים. מהרכבת של עכו היום לירושליים זה שעתיים וחצי אולי המסילה המהירה של 250 קמ"ש בשנת 2030 בין חיפה לתל אביב תוריד חצי שעה. בחריש מי שגר למשל בשכונת "החורש" זה מרחק הליכה רגלי מהבית לתחנת רכבת
  • 3 הצבעות
    9 פוסטים
    517 צפיות
    מ
    משהו מוזר קורה בחריש מצד אחד כל הזמן אומרים שהיא עיר חרדית עם כמה חילונים בקצוות ומאידך די מתחננים שיבואו חרדים ולמה הולכים רק לעפולה וחיפה. מה קורה שם? @אלון-דוד תוכל לחלק את החרדים בחריש לזרמים לפי מספרים?
  • 1 הצבעות
    41 פוסטים
    2k צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    אני מסיכמה מאוד שיש אי וודאות. יש סיכויים לתרחישים ל 2 הכיוונים וייתכן שאכן תהיה עלייה בפריפריה וירידה במרכז מה שלמעשה אומר כך: מדרבן את הזוגות הצעירים להיכנס לרכישה של קורת גג בלי לדחות, ואת המשקיעים להיכנס רק להשקעות חכמות שלא תלויות בעליית מחיר. מהשטח אני כבר רואה עלייה סמויה בפריפריה שמתבטאת המקומות מסוימים בעליית מחיר, ובמקומות אחרים בצמצום בהיצע הגדול שהיה בתקופה האחרונה.